Şimdi Ara

Girişimcilik, bölümdeki 2.5 yıl, kurumsal hayat hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Tatil sıkıntısından yeni konu açayım dedim, 3.sınıf hiç olmadığı kadar yorucuydu, bir o kadar da teknik alanları öğrenmenin ve daha mühendisçe işler yapmanın da kapısını açtı. Bir yandan da ilgilendiğim alanda baya bir ilerledim gerek yarışmalar gerekse de yarı zamanlı işlerle, staj/iş hayatı çok tekdüze ama bence öğrencilikten çok daha iyi, bir yerden sonra slaytlarla ve bazı derslerin ezber işleriyle uğraşmak, hatta seçmeli bölüm dışı ders almak bile anlamsız geliyor, muhtemelen bunun da sebebi ilk sınıfta bilmediğimiz birçok şeyi şu an çözmüş bitirmiş olmamız olabilir. İlk sınıfta keşif modundaydık, her şey etkileyici geliyordu ama günden güne iş maratonun son kesimini nasıl tamamlarız hedefine döndü, üniversiteye gidip gelmeler rutinleşti, herkes yolunu çizdi vs.

Bir yandan da kendimce projeler yapıyorum, oyunlara ufak tefek eklentiler yapıyorum zaten derslerde de proje fikirleri isteniyor yarışmalarda uğraşıyorum o şekilde de ilerliyorum. Böyle kendi kendime ilerleyince de acaba bu alanlarla ilgili kuluçka girişim mi denesem diye ara ara aklıma geliyor, ilginç bir şekilde çok da tavsiye ediliyor deneyim için, ama bölümün yoğunluğu + ek işlerden buna pek zaman ayıramayacağım gibi.

Ama şunu gördüm kesinlikle developerlıkta kalmamak lazım (hem ai'ın bunu çok rahat yapması hem rekabet hem de o kadar ders gördük boşa gitmesin xd) bir projenin ucundan tutmak, kurumsal düzeyde işler ya da sistem mimarı gibi alanları zorlamak lazım, önceden girenler çok şanslıymış cidden sadece birkaç ay yazılım dili çalışarak iş bulmak falan, bize de mühendislik yapmak kaldı mecbur xd.

Biraz iç dökme gibi oldu ama dediğim gibi can sıkıntısından yazdım belki bu şekilde düşünenler de vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 26 Ocak 2026; 23:35:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Up

• Developerlık sorun değil ya, bence yine yapılır. Türkiye gibi ülkelere daha çok developer lazım, yüksek teknoloji üretmiyoruz. "Mühendislik" işlerini yapacak finansmanı ve nitelikli insan gücü olan firma sayısı 5'i geçmez.

İşin mantığını çözmüş insanlara her alanda ihtiyaç var, AI dediğimiz tooldan ibaret. Kullanabilmek için bile bir şeyler bilmen lazım, hakim olmadan kopyala yapıştırla olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 27 Ocak 2026; 22:0:58 >
    Yani artık kod yazma tarzımız bile değişti, tamamen hazır kod almıyorum ama temel şablonunu isteyip eklemek çıkarmak istediğim proje özelinde olan şeyleri ben yazıyorum, ilk 2 sene ai kullanmadığımız için basit syntaxları sorun etmiyorum, arka planında ne olduğunu bildiğim şeyleri istiyorum ama işlerimi cidden çok hızlandırdı, saçma bir hataya saatler kaybetmek yerine istediğin mimariyi özelleştirebiliyorsun, tabi ki backround bilgim olmasa bu kadar hızlı olmazdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 28 Ocak 2026; 12:37:28 >
  • Abi sen embed mi düşünüyordun, düşünüyorsan gel bi ara ankarada takılalım aynı yolun yolcusuyuz gibi.

Abi benimki düşünmenin ötesine geçti içim dışım embedded oldu 4 5 aydır

Kariyer fuarı olursa o zaman bekleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 28 Ocak 2026; 20:50:23 >
  • Uppp

Hacettepe kariyer fuarı bu hayatta gittiğim en iyi kariyer fuarı falandı bu arada. Net uygun olan herkes gitmeli bu sene de orda olacağım  

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.