Şimdi Ara

Gigatek ve HD4870 garanti sorunu... -GELİŞME VAR-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gigatek'in internet sitesinden 23.07.2008 tarihinde Powercolor HD4870 aldım. Ancak bir süre sonra kart sorun çıkardı ve sanırım PCB'nin üzerindeki 2 komponent kopmuş. Garantiye gönderdim gigatek'e. Gigatek'den geldi. Üründe sorun yok dendi. Sonra kopuk komponentlerin makro fotografını çekip mail attım oradaki yetkiliye, gönderin bakalım dediler. Gönderdim. Kargo bugün elime geldi. 33 iş gününe az kalmıştı. Baktım garanti dışı demişler. Ama kartı tekrar incelediğimde benim kırık 2 komponentin biraz uzağında 1 komponentin de kırık olduğunu gördüm. Önceden baktığımda kırık olmadığına eminim. Pek belli olmasa da elimde fotografları var 2 komponent kırıkkenki halinin.

Şuanda ne yapabilirim veya en azından yapabileceğim birşey var mı?

Çok da uzun olmasa da uzun bir yazı oldu. Okuduğunuz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 14 Kasım 2008; 16:57:52 >

• gigatek hakkında benforumlarda arasam burdan istanbula köprü olacak kadar konu çıkar sorun konusunda maalesefçok az kar ile çalısıyor ve en ufak garanti sorunu kardan zarar oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19 -- 23 Eylül 2008; 20:47:33 >
  • Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.Fakat kart üzerinde fiziksel bir hasar mevcut bir sonuç alabileceğinizi zannetmiyorum...
  • kırık bileşenlerin r esmini buraya koyarmısın.
  • Soldaki 2 adet kırık gigatek'in yaptığı değil ancak sağdaki işaretlediğim onlar tarafından yapılmış. Bu resimde sadece soldakiler kırık. Şuanda sağdaki işaretlediğim de kırık.

Resim bulanık ama anlaşılıyor.

Gigatek ve HD4870 garanti sorunu...  -GELİŞME VAR-
  • Hocam nasıl durdukyere kopar orası..Karta herhangi bir fiziksel müdahale yaptınızmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: signomis

Hocam nasıl durdukyere kopar orası..Karta herhangi bir fiziksel müdahale yaptınızmı?

Durduk yere koptuğunu zaten iddia etmiyorum. Fan takarken yanlışlıkla oldu. Garanti dışı kalması zaten normal. Ona birşey dediğim yok. Ancak sağdaki komponentin kopması ile benim bir ilgim yok. Garantideyken olmuş o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 23 Eylül 2008; 20:59:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: guneyonur

Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.Fakat kart üzerinde fiziksel bir hasar mevcut bir sonuç alabileceğinizi zannetmiyorum...

Anlamam o kadar dahili parçalardan ama bence de mantıklı sonuçta 1 parçanın bile kargoda yada orda kırıldığını ıspatlayabilirsen sana para iade yapmak zorundalar yada kargonun suçuysa sigortası olmalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceka13

quote:

Orjinalden alıntı: guneyonur

Tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.Fakat kart üzerinde fiziksel bir hasar mevcut bir sonuç alabileceğinizi zannetmiyorum...

Anlamam o kadar dahili parçalardan ama bence de mantıklı sonuçta 1 parçanın bile kargoda yada orda kırıldığını ıspatlayabilirsen sana para iade yapmak zorundalar yada kargonun suçuysa sigortası olmalıdır.

Aslında kargoda kırılmış olması mümkün değil gibi. Geldiğinde kutuda bir hasar yoktu. Zaten orjinal kutusundaydı ve iyi bir şekilde paketlenmişti. Bence garantideyken kırıldı.
  • garantiden bir sonuc alamassan iyli bir elektronikciye götür tamir edilir.
  • garantiden zaten garanti dışı olduğu anlaşırsa paetlerken bile düzgünce yapmazlar.zaten bozuk derler bır kenara atarlar öle gonderırler.ama gigatek bu konuda sıkıntılı garantı konusunda.bende powercolor x1950almıştım.kart geldıkten ve sıstem taktıktan 2dk sonra gumledı akrt.resmen yandı.deıdm bole bole.bana dedıler yok sızın sıstemde power yetmemıstır sıstem dusuk gelmıstır deyınce tepem attı.sıstemın resmını cekıp gonderınce agız acık kaldı ordakı arkadasın.gonderdım ve bana garantı dısı kaldıgını soleyınce ııce dellendım ve sert cıkınca kartın sıfırını godnerdıler.ama benımkı benden kaynaklanan bsıey degıldı.cunku kart geldı ogun ıcınde yandı ve gerı godnerdım ogun.ama sendekı sorun senın tarafından yapıldıgı ıcıngarantı dısı kalması normal.eger kart calısmıyorsada profılımde msn adresım var.kartı gonderırsın bakarız oralar yapılır.kolay iş

• resim koy bu arada kart çalışmıyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 23 Eylül 2008; 21:27:12 >
  • @cengiz_vga
    Sağol cevabın için. Eğer gigatek ile halledemezsem seninle iletişime geçerim.

@helsloot
    Resim ekledim yukarıdaki mesajlarıma bakabilirsin.
  • Garanti durumunu bilmiyorum kardeş ama ne tür bir sorun çıkarıyor? Sorun onlardan kaynaklanıyorsa çok kolay tamir edilir. Eğer kart bende olsaydı önce onları hallederdim hiç garanti ile falan uğraşmazdım. Olmazsa da parçayı gönderdiğimde en azından fiziksel hasar olmazdı. Bu arada radeon'un ilk zamanlarında bende de benzer bir sorun olmuştu. Mavi çok ucuza satıyordu bir seriyi ama defolu olduklarını söylememişti. Neyse aldım fakat agp 1x dışında çalıştıramıyordum. 2x ve 4x da sorun çıkarıyordu. Ne yaptıysam olmadı. En sonunda kartı incelerken aynı bu şekilde bir direnç ve kondansatörün kopuk olduğunu gördüm. Onları yeniledim ve sorun tamamen ortadan kalktı. Eğer öyle bişeyse kolayca halledersin sende umarım.
  • Geçmiş olsun dostum can sıkıcı işler...
  • @serafon
    Aslında gerçekten bu kadar kolayca halledilebilecekse hiç uğraşmamayı tercih ederim. Çünkü kartı bir daha gönderirsem tekrar bir 30 gün civarında beklemem gerekecek.

@Fuckara99
    Teşekkürler.
  • Dediğin pinlerin nasıl kırıldığını merak ettim. Eski PCI-E kartımı görsellik olsun diye odada saklıyorum. Dediğin yerleri incelediğimde kırılması zor olduğunu gördüm. Sağlam görünüyordu en azından. Baya zorlanmış veya kuvvete maruz kalmış olmalı. Kullanıcı hatası ile almamaları normal ama kendi ypatıkları da hiç hoş değil KArt ne kadar zarar görürse görsün satıcının hor görmemesi lazım. Umarım daha fazla can sıkıcı olmadan sorunu çözebilirsin, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cocker -- 23 Eylül 2008; 22:07:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cocker

Dediğin pinlerin nasıl kırıldığını merak ettim. Eski PCI-E kartımı görsellik olsun diye odada saklıyorum. Dediğin yerleri incelediğimde kırılması zor olduğunu gördüm. Sağlam görünüyordu en azından. Baya zorlanmış veya kuvvete maruz kalmış olmalı. Kullanıcı hatası ile almamaları normal ama kendi ypatıkları da hiç hoş değil KArt ne kadar zarar görürse görsün satıcının hor görmemesi lazım. Umarım daha fazla can sıkıcı olmadan sorunu çözebilirsin, koaly gelsin.

Haklısın. Ürün her ne kadar garanti dışı kalmış olsa da iyi davranılmalı.

Teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: can-selcik

@serafon
    Aslında gerçekten bu kadar kolayca halledilebilecekse hiç uğraşmamayı tercih ederim. Çünkü kartı bir daha gönderirsem tekrar bir 30 gün civarında beklemem gerekecek.

@Fuckara99
    Teşekkürler.

Muhtemelen o kadar kolay. Çünkü kopuk kondansatörler direkt veriyolu üstünde ve ya iletişimi komple kesiyorlar ya da soruna sebep oluyorlar. Çevrenizde bu işi yapabilecek biri varsa oradaki kondansatörlerin hepsi aynı değerde muhtemelen. Onları ölçüp aynısından lehimleyiversin olsun bitsin. Aynı şehirde olsak ben yapardım 2dk da. Kolay gelsin.
  • Şimdi olay biraz daha derinleşti.

Kutunun içinde iki kağıt buldum Gigatek'in Mersa Teknik Servis'e gönderdiği yazı ve mersa'nın cevabı.

Gigatek mersaya durumu belirtmiş (pcb üzerinde komponentlerde kırık vardır vs..) ve "ürün yeni satılmış olup kullanıcı hakları gereği ürünün birebir değişiminin sağlanmasını ve gereğinin yapılmasını arz ederiz" demiş. Ancak mersa teknik servisten gelen cevap aynen şöyle "PCB üzerinde komponent kırığı (3 adet) mevcut, ürün garanti dışıdır."

Şimdi gigatek doğru olanı yapmış ve değişimini istemiş ancak teknik servis bu yazıyı nasıl görmezden gelip de reddedebiliyor değişimi. Bir türlü anlayamadım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.