Şimdi Ara

Gigaohm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazılarımız benim gibi yeni duymuş olabilir. Bu gün sınavda direnç boyutunu küçükten büyüğe sıralayın diyordu. Soru tam olarak böyle yazmadığı için geç anladım. Ohm... Kohm... Mohm...
    4. Boşluğa ne yazicak derken, verdim kağıdı. Sordum hocaya gigaohm demez mı? Yahu mantik olarak bayt, kb, mb, gb...
    Aklimada gelmedi ama gigaohm araştırmalarıma göre bazı sitelerde yazmıyor. Babama sordum oda öyle dedi ve ekledi: "öyle bir şey olsaydı bizim kitaplarda yazardı" dedi. Nerde kullanılıyormuş felan.
    Bana biri açıklasın lutfen. 2 puanın pesindeyim ama hakkimida ararım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 55electronicdesign

Bazılarımız benim gibi yeni duymuş olabilir. Bu gün sınavda direnç boyutunu küçükten büyüğe sıralayın diyordu. Soru tam olarak böyle yazmadığı için geç anladım. Ohm... Kohm... Mohm...
    4. Boşluğa ne yazicak derken, verdim kağıdı. Sordum hocaya gigaohm demez mı? Yahu mantik olarak bayt, kb, mb, gb...
    Aklimada gelmedi ama gigaohm araştırmalarıma göre bazı sitelerde yazmıyor. Babama sordum oda öyle dedi ve ekledi: "öyle bir şey olsaydı bizim kitaplarda yazardı" dedi. Nerde kullanılıyormuş felan.
    Bana biri açıklasın lutfen. 2 puanın pesindeyim ama hakkimida ararım.

Telaş yapma hoca denemiş seni. Meslek hocalarının tersine gitme. Git hobi devreleri falan yap götür adama ilginin olduğunu anlasın sonra 3 sene geçirsin seni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 19 Kasım 2013; 21:49:31 >

• 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    http://en.wikipedia.org/wiki/Metric_prefix

farnell de vardı.belki özel devrelerde kullanılıyordur(?)

• kardeşim bence onları yavaş yavaş ezberlemeye başla. evrensel katlardır onlar. ohm, byte, bit, metre, gram... her yerde kullanılır. piko nano mikrolara inince onun da evrensel olduğunu fark edeceksin. :) ezberlemekte fayda var.
  • Hocam ne terası yottasi... Maşallah bu ne ya.
    Easy hocam öyle dedinizde benim abimin hocası ve lise 1 de dersimize girmeden ben tanıştım. Çünkü proje yapacakmışız. Devrelerimi felan gördü gecmek inşallah sorun degilde benim gönlüm düşük almaya razı değil. Senelerimi verdim bu mesleğe. Hangi bölüm derseniz bilişim bölümü. Endüstri çıkmayınca. Neyse iyi geceler cevabı fazlasıyla aldım teşekkürler.

• Hocam çok şükür o terimlerle ilgili sıkıntım yok. Ezbere bilirim ama iste o direncin üst katları ısı bozdu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HG255s Uart pinleri
    4 ay önce açıldı
    1N4001-1N4007
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konusu açılmışken bir iki kelime kendimce katkıda bulunayım istedim.
    Bizim mantığımızda birçok şeyler yanlış yerleşmiş malesef. Pazara girttiğimizde 1 kilo domates ver derken aslında "gram" olan ağırlığın bin katını istemiş oluyoruz. Mesleğim gereği latinceyi iyi kötü bildiğimden bu kavramların güncel hayatımızda biraz da yanlış olarak yer tuttuğunu görebiliyorum. Hekta, deka,tetra,penta,okta, vs aslında latincede bildiğimiz rakamlardır. . Kilometre deyince hiçbirimiz garipsemiyoruz , ama kilosaykıl hepimize yabancı gelebiliyor. (Bildiğimiz Frekans) Pratik olarak bizler kullanmasak bile teorik olarak bütün bilimsel araştırmalarda gramın veya milimitrenin veya elektronvoltun bindebiri, milyonda biri bile kullanılabiliyor. Mikron, ppm gibi değerler biyoloji-fizik- kimyada olağan terimlerdir. Burada örneğin "kilo"nun bir ağırlık ölçüsü olmadığını sadece çarpan olduğunu unutmamamız lazım.
    Özetle amatör bir elektronikçi olarak böyle bir direnç kullanmadım ama teorik olarak mümkündür.. Tahminimce böyle bir direnç bir miktar da kapasitif etki yaratabilir kanımca.
    saygılar.

• pratikte kullanılmasa da yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi teraohmlar falan var..
    hocanın kıllığı işte.. itiraz etmemek lazım..

• djoz kullanıcısına yanıt
    Hocam neden kaynaklarda yazmıyor ki. Benim sucum degil.
  • 55electronicdesign kullanıcısına yanıt
    bilindik şeyler. pikometre de yazmaz neredeyse hiçbir yerde. ama var öyle bir şey.
  • Neyse puan kırmamış ya.
  • soru, bir elektronik eleman olarak dirençleri sıralayın olsaydı, sen haklısın piyasada gigaohm bulunmaz.
    fakat soruda direnç fiziksel bir büyüklük olarak ölçülen direncin katlarıysa hoca haklı. gigaohm elektronik dünyasında izolasyon değerlerinin ölçümünde kullanılır.
  • nowanda kullanıcısına yanıt
    Kullanım alanını bilmiyordum teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.