Şimdi Ara

GIGABYTEB P35C DS3R KULLANANLAR BURAYA (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
5
Favori
76.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar F12 yükledim en son çıkan versiyonu ,
    Sorunum : Overclock yapıp kaydettiğimde Ne yazık ki Overclocklu açmıyor SETUP a girdiğimde bütün ayarlar tamam fakat kaydettip çıktığımda yine eskisi gibi hiçbirşey olmuyor. F12E kullanırken bu sorun yoktu.

> Şimdi eski yüklediğim BIOS versiyonunuda bulamıyorum. Bir yardım edin Overclock yapamıyorum. İşlemcim e5200 (2500 Mhz.) O/C ile 3500 Mhz. kullanıyordum. Rev 1.xx

EK : Harici 200 GB hdd vardı. Onu taktım. IDE kablolu olduğu için harici takmak zorun kalıyorum.
    Konu başlığında bu konuya değinilmiş. Çözümü nedir ? HDD kapasamda Overclock yapamıyorum. KAblosunu çıkarmak zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahcey -- 9 Temmuz 2009; 19:20:09 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolstoy_48

Arkadaşlar merhaba bu soruları daha önce de sormuştum aslında ama cevap gelmemişti. Ben de bu karttan kullanıyorum yaklaşık 6 aydır. Kart ilk geldiğinde yaklaşık 40. sefer denememde Xp kurabilmiştim. Hep mavi ekran vermişti. Sonra bir seferinde hiç problemsiz kuruldu ve 6 aydır da problemsiz olarak kullanıyorum. Ne mavi ekran ne birşey. Şimdi Windows 7 ye geçmek istiyorum ama yine aynı mavi ekran hatalarını vermeye başladı. Hata şu: "Page fault in none paged area". Ahci modlarla uğraştım bios güncellemelerini yaptım herşeyi denedim ama bir sonuca ulaşamaddım. Bir fikri olan varsa çok hora geçer. Çok teşekkürler şimdiden.

Ramlar ile alakalı olabilirmiş.İstersen ramlerin bir yerini değiştir.Çıkart yeniden tak.Öyle bir dene.Virüsten falan da olabilir diyorlar ama...Bu anakart çok ram seçiyor çünkü yine de daha farklı bir sorundan da bu mavi ekranı verebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: emrahcey

Arkadaşlar F12 yükledim en son çıkan versiyonu ,
    Sorunum : Overclock yapıp kaydettiğimde Ne yazık ki Overclocklu açmıyor SETUP a girdiğimde bütün ayarlar tamam fakat kaydettip çıktığımda yine eskisi gibi hiçbirşey olmuyor. F12E kullanırken bu sorun yoktu.

> Şimdi eski yüklediğim BIOS versiyonunuda bulamıyorum. Bir yardım edin Overclock yapamıyorum. İşlemcim e5200 (2500 Mhz.) O/C ile 3500 Mhz. kullanıyordum. Rev 1.xx

EK : Harici 200 GB hdd vardı. Onu taktım. IDE kablolu olduğu için harici takmak zorun kalıyorum.
    Konu başlığında bu konuya değinilmiş. Çözümü nedir ? HDD kapasamda Overclock yapamıyorum. KAblosunu çıkarmak zorunda kaldım.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-p35c-ds3r.html

Eğer anakartın bu model ise bir dene ama dikkat et bios yüklerken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 15 Temmuz 2009; 19:01:53 >

• arkadaşLar benim kartımda servise gitti ATX 4pin 12v güç kabLosunu takınca sürekLi reset atıyordu.Değişme söz konusu oLduğunda GA-EP43C-DS3 bu modeL mi geLir dersiniz ?
  • Bende bu aralar kilitlenme başladı.Bilgisayar durup dururken kilitleniyor ve hiçbir işlem yapılamıyor.Tek çare olarak reset atmak kalıyor sorun direkt anakartta demek yanlış ama neden bu olay meydana geliyo olabilir?
  • tozlanmaya bağlı sıcaklık artışı yada kısa devre gibi geliyor bana bakım yapmalısın anlamak için.
    quote:

Orjinalden alıntı: Black_Wolf14

Bende bu aralar kilitlenme başladı.Bilgisayar durup dururken kilitleniyor ve hiçbir işlem yapılamıyor.Tek çare olarak reset atmak kalıyor sorun direkt anakartta demek yanlış ama neden bu olay meydana geliyo olabilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ykt1

tozlanmaya bağlı sıcaklık artışı yada kısa devre gibi geliyor bana bakım yapmalısın anlamak için.
    quote:

Bende bu aralar kilitlenme başladı.Bilgisayar durup dururken kilitleniyor ve hiçbir işlem yapılamıyor.Tek çare olarak reset atmak kalıyor sorun direkt anakartta demek yanlış ama neden bu olay meydana geliyo olabilir?

Yeni yaptım daha önceden 3-4 günde bir donuyordu tek çare reset tabii ki ama reset falan yok sadece donma sonra 3 temmuzda artık hiç açılmamaya başladı.Ben de macunu değiştirdim kasanın tozlarını temizledim falan 3 temmuzdan bu güne kadar bir sorun yoktu fakat yine dondu.İnsan bilgisayardan soğuyor yav böyle.

• psu ya felanda baktınmı ayrıca macunla değiştiyse fanındada arıza olabilir. sıcaklık değerlerini everestle felan takip et. ekran kartının gpu suda ısınıyor olabilir. yada psuda voltaj değişimi veya arızada oalbilir. ayrıca ram slotlarının ekran kartının felan içini ii temizlediğinden emin ola. ihtimaller bunlar gibi başka neden olacakki toz yada elektriksel bir olay :)))

quote:

quote:

tozlanmaya bağlı sıcaklık artışı yada kısa devre gibi geliyor bana bakım yapmalısın anlamak için.
    quote:

Yeni yaptım daha önceden 3-4 günde bir donuyordu tek çare reset tabii ki ama reset falan yok sadece donma sonra 3 temmuzda artık hiç açılmamaya başladı.Ben de macunu değiştirdim kasanın tozlarını temizledim falan 3 temmuzdan bu güne kadar bir sorun yoktu fakat yine dondu.İnsan bilgisayardan soğuyor yav böyle.

• quote:

psu ya felanda baktınmı ayrıca macunla değiştiyse fanındada arıza olabilir. sıcaklık değerlerini everestle felan takip et. ekran kartının gpu suda ısınıyor olabilir. yada psuda voltaj değişimi veya arızada oalbilir. ayrıca ram slotlarının ekran kartının felan içini ii temizlediğinden emin ola. ihtimaller bunlar gibi başka neden olacakki toz yada elektriksel bir olay :)))

quote:

quote:

quote:

Valla bunları da kontrol etmek ölüm gibi anakartta sorun var mı yok mu o da belli değil anlamak zaten mümkün değil bu orthosu bir çalıştırıp deneyeceğim bakalım bilgisayarı sorun çıkartıyorsa orada da çıkartır.İlk önce bir işlemciyi zorlarım sonra da rami sorun çıkmazsa başka bir şeyde sorun var demektir.

• overclock felan yaptınmı sistemin ne bu bilgileri yazarsan anakartta sorun olup olmadığını nasıl bulacağına dair birkaç seçenek sunabilirim sanırım
  • quote:

overclock felan yaptınmı sistemin ne bu bilgileri yazarsan anakartta sorun olup olmadığını nasıl bulacağına dair birkaç seçenek sunabilirim sanırım

Yok oc yapmadım.Bios varsayılan ayarlarda zaten.
    E4500 İşlemci
    Kingston Düz 2*1 Ram
    High Power 500W Psu
    Sapphire 3850 256 mb Ekran Kartı
    P35C-DS3R rev2.0 da anakart başka bir şeye gerek yok sanırım varsa da söyleni. ;)

Bu da sıcaklıklar;
    http://img401.imageshack.us/i/scaklk.jpg/

Bu anakartla uğraşmak insana büyük deneyim katıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 20 Temmuz 2009; 2:45:36 >

• hdd biraz sıcak görünüyor s.m.a.r.t değerlerini bir kontrol et. ayrıca anartının biosunu update etmelisin eğer etmediysen. psu güzel voltaj değerleri normal. everestten isitem kararlılık testlerini tek tek denemeni öneririm. cpu hdd die testler var hangi testte kilitlenecek yoksa her testte kilitlenecekmi.
    yani parçaları test etmen gerekiyor özelliklede ramleri. 2 tane olduguna göre önce birini sonra ötekini sökerek dene. kilitlenme yapıyorsa ramlerden olur.

mavi ekran çıkıyormu sende yada sonradan eklediğin program varmı. antivirüs ve disk birleştirmeyide kontrol etmelisin. temzi windosta aynı olay varsa. geriye cpu, hdd ve ram testi kalıyor. başka bir parçaya ihtiyaç duymadan test edebilirsin bunları yukarda belirttiğim gibi. bunlardada sorun yoksa geriye zaten anakart kalıyor. yani klasik başka anakart takarak denemektense bu saatte 2. pc yoksa bu testler i yapmalısın. soracağın bişi olursa 1-2 saat daha ayaktayım. :) selamlar.

bu da benden değerler hemen hemen aynı senle.

quote:

quote:

overclock felan yaptınmı sistemin ne bu bilgileri yazarsan anakartta sorun olup olmadığını nasıl bulacağına dair birkaç seçenek sunabilirim sanırım

E4500 İşlemci
    Kingston Düz 2*1 Ram
    High Power 500W Psu
    P35C-DS3R rev2.0 da anakart başka bir şeye gerek yok sanırım varsa da söyleni. ;)

Bu da sıcaklıklar;

GIGABYTEB P35C DS3R KULLANANLAR BURAYA

• quote:

hdd biraz sıcak görünüyor s.m.a.r.t değerlerini bir kontrol et. ayrıca anartının biosunu update etmelisin eğer etmediysen. psu güzel voltaj değerleri normal. everestten isitem kararlılık testlerini tek tek denemeni öneririm. cpu hdd die testler var hangi testte kilitlenecek yoksa her testte kilitlenecekmi.
    yani parçaları test etmen gerekiyor özelliklede ramleri. 2 tane olduguna göre önce birini sonra ötekini sökerek dene. kilitlenme yapıyorsa ramlerden olur.

mavi ekran çıkıyormu sende yada sonradan eklediğin program varmı. antivirüs ve disk birleştirmeyide kontrol etmelisin. temzi windosta aynı olay varsa. geriye cpu, hdd ve ram testi kalıyor. başka bir parçaya ihtiyaç duymadan test edebilirsin bunları yukarda belirttiğim gibi. bunlardada sorun yoksa geriye zaten anakart kalıyor. yani klasik başka anakart takarak denemektense bu saatte 2. pc yoksa bu testler i yapmalısın. soracağın bişi olursa 1-2 saat daha ayaktayım. :) selamlar.

bu da benden değerler hemen hemen aynı senle.

quote:

quote:

E4500 İşlemci
    Kingston Düz 2*1 Ram
    High Power 500W Psu

Bu da sıcaklıklar;

GIGABYTEB P35C DS3R KULLANANLAR BURAYA

Anakartta en son bios yüklü(F12).S.M.A.R.T değerleri nereden kontrol ediliyor?Mavi ekran uzun bir süredir çıkmıyor çıkmasında çok illet bir şey o yahu.2. bir bilgisayar da yok başka anakart falan bulamam burada.Teknik servise yollayacağıma zaten böyle donarak dursun daha iyi.Donmalar Xp Sp3 yüklüyken de oldu Vista'da da oluyor.Virüsle falan ilgili olacağını sanmıyorum sorun donanımsal gibi ramlerde varsa bir şeyler vardır inşallah da fazla masraf çıkmaz bare.Yardımcı olduğun için teşekkürler bu arada.

• everestte depolama sekmesine bak orda hata varsa yazar smart değerlerinde. ayrıca ramleride deneyebilirsin hemen 1 tanesini sök öyle kullan donrasa bilgisayar ötekinide sök ilk söktüğünü tak tekrar dene donmazsa ilki bozuktur. hangi ram takılıyken donduguna bak. bişey değil bende çok çektiğim için bilgisaradan zamanında elimden geleni yapmaya çalışıyorum :)
  • quote:

everestte depolama sekmesine bak orda hata varsa yazar smart değerlerinde. ayrıca ramleride deneyebilirsin hemen 1 tanesini sök öyle kullan donrasa bilgisayar ötekinide sök ilk söktüğünü tak tekrar dene donmazsa ilki bozuktur. hangi ram takılıyken donduguna bak. bişey değil bende çok çektiğim için bilgisaradan zamanında elimden geleni yapmaya çalışıyorum :)

Tamam sağol şimdi Stability Test yapıyorum bu bitsin bakarım oraya.İnşallah sorunu bulurum gerçi bulsam da düzeltmek biraz masraflı olacak sanırım...Aslında ben de zamanında çok çektim bunlar iyi günlerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 20 Temmuz 2009; 3:22:31 >
  • tamam doannımları dene son çare anakart. söküp taktınsa anakartı vida yerelrinede bak kasaya temas varmı die. ii geceler
  • quote:

tamam doannımları dene son çare anakart. söküp taktınsa anakartı vida yerelrinede bak kasaya temas varmı die. ii geceler

Anakartın kasayla teması olmaması mı gerek?Size de iyi geceler tekrar sağolun.
  • sadece vidalanan yerlerden olmalı aşağıda lehim uçları temas etmemeli.

quote:

quote:

tamam doannımları dene son çare anakart. söküp taktınsa anakartı vida yerelrinede bak kasaya temas varmı die. ii geceler

• quote:

sadece vidalanan yerlerden olmalı aşağıda lehim uçları temas etmemeli.

quote:

quote:

Tamam en son ona bakarım şu Stability Test bir bitsin de.Bu kendi kendine yapıyor sanırım benim durdurmama gerek yok.Uzun süreceğe benziyor çünkü.

• Bende bu anakartı kullanıyorum. daha önce durup dururken kaybolan Ethernet problemi yaşamıştım. sonra sorun kendi kendine düzeldi. şimdi ise çok garip bir sorunla karşı karşıyayım.

alet bir gün açtığımda biosa giremez oldu. del tuşunu kıracam sonunda. 2 farklı klavye ile denedim(klavyeler sağlam) bazen biosa giriyorum fakat hareket ettiremiyorum. mecburen reset atmak durumunda kalıyorum. bugünde yine açtım bilgisayarı anakart hard diski görmedi :) sonra restart attım sistem normal açıldı. böyle garip garip şeyler sizede oluyor mu? (son versiyon firmware yüklü ve defalarca pili söküp takıp farklı farklı methodlar denedim)

biosa girip ayarları değiştirebiliyorum ama ya firmware'i yeniden güncelleyip sonra @bios programına sıfırlatmam gerekiyor ya da pili çıkarıp sıfırlamam gerekiyor. ancak ozaman ayarları değiştirebiliyorum. 2. kere denediğimde ya giremiyorum ya da ayar yapamıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Duna

Bende bu anakartı kullanıyorum. daha önce durup dururken kaybolan Ethernet problemi yaşamıştım. sonra sorun kendi kendine düzeldi. şimdi ise çok garip bir sorunla karşı karşıyayım.

alet bir gün açtığımda biosa giremez oldu. del tuşunu kıracam sonunda. 2 farklı klavye ile denedim(klavyeler sağlam) bazen biosa giriyorum fakat hareket ettiremiyorum. mecburen reset atmak durumunda kalıyorum. bugünde yine açtım bilgisayarı anakart hard diski görmedi :) sonra restart attım sistem normal açıldı. böyle garip garip şeyler sizede oluyor mu? (son versiyon firmware yüklü ve defalarca pili söküp takıp farklı farklı methodlar denedim)

biosa girip ayarları değiştirebiliyorum ama ya firmware'i yeniden güncelleyip sonra @bios programına sıfırlatmam gerekiyor ya da pili çıkarıp sıfırlamam gerekiyor. ancak ozaman ayarları değiştirebiliyorum. 2. kere denediğimde ya giremiyorum ya da ayar yapamıyorum :)

Sorunun nereden olduğunu anlamadım ama bende de doma problemi baş gösterdi direkt anakartta sorun var demek yanlış ama elbet bir donanım arızalı sanki biraz sorunlu bir ürün gibi o kadar parayı keşke vermeseydim diyorum şimdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 25 Temmuz 2009; 4:25:27 >

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.