Şimdi Ara

gigabyte ud7 f7 bios sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gigabyte ud7 f7 bios çıkmış ve bu biosu yükledikten sonra ya mavi ekran veriyor yada hdd gözden geçirilmesi gerekli deyip tarama yaptıktan sonra reset atıyor birde win7 logosu ekrana çıktıktan sonra masa üstü sim siyah oluyor sadece maus görebiliyorum ve bir müddet sonra reset atıyor.
    arkadaşlar bios yükleyipte benimgibi sorun yaşayan oldumu ve nasıl halletiler bu sorunu?
    ben bu sorunu halledemedim yardımlarınız için teşekkürler

• Sitesinden bir önceki biosu ve @BIOS programını yükle.programa indirdiğin dosyayı göster bi önceki biosa güncellemiş olursun.Sorunda kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mywin1646

Sitesinden bir önceki biosu ve @BIOS programını yükle.programa indirdiğin dosyayı göster bi önceki biosa güncellemiş olursun.Sorunda kalmaz

tabiki F6 versiyon yükledim başka çarem kalmadı eski biosu tekrar yükledim anlayacağın ama benim asıl sorum Yeni olan F7 biosu yükledikten sonra neden sorun ve hatalr çıktığını bir türlü windovs açamadım
    sorun muhtemelen ram diye düşünüyorum ama işde bir ayarı mutlak vardır onuda ben bilmiyorum.
  • evet arkadaşlar hiç kimse anlamıyormu bu işden lütfen yükleyenler nasıl çözdü acep yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
  • önemli dosyaların var ise başka bir pc kullanarak yedekle sonra temiz bir format çek hd lere yeniden kurulum yap... biz 2 kişi kurduk yeni biosu herhangi bir sorunla karşılaşmadık zaten 4 aydır betaları dolaşan birçok insanın derdine derman olan bir biosdan bahsediyoruz burada seninki kadar bilinen ve kullanılan bir ram ile sorun yapmasını muhtemel görmüyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mywin1646

Sitesinden bir önceki biosu ve @BIOS programını yükle.programa indirdiğin dosyayı göster bi önceki biosa güncellemiş olursun.Sorunda kalmaz

kendi forumlarında dahi @bios u kullanmayı tercih etmeyin diye açıklama yapmışlar. yapabiliyorsan qflash ile yap bios kurulumunu...
  • mecbur kalmadıkça bios update yapmamak gerektiğini düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus UEFI bios ile overclock?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gigabyte x58-ud5 kullandım daha dogrusu kullanmaya calıstım

bidaha gigabyte ın yanına bile yaklasman

bu kadar ram secen anakart olurmu ya usb 3+ sata 3 koyup milleti kandırmaya calısıyorlar........
  • quote:

Orijinalden alıntı: qedo

gigabyte x58-ud5 kullandım daha dogrusu kullanmaya calıstım

bidaha gigabyte ın yanına bile yaklasman

bu kadar ram secen anakart olurmu ya usb 3+ sata 3 koyup milleti kandırmaya calısıyorlar........

p43 e3g tam bir baş belası
    asus forever
  • aynı anakart bende de var niye bende sorun olmuyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çalıyakalı

aynı anakart bende de var niye bende sorun olmuyor ?

Hangi parcalari kullaniyorsun bi soylesene arkadasim ....

bende niye yok ? bende niye yok diyip duruyorsun da hangi parcalari kullaniyorsunda sorun yok bir gorelim !!
  • quote:

Orijinalden alıntı: BanKoliK_ÜyE

quote:

bende niye yok ? bende niye yok diyip duruyorsun da hangi parcalari kullaniyorsunda sorun yok bir gorelim !!

i7 930 - x58a-ud7 - hıgh power 1200 watt- noctua nh - d14 - 4 gb ram - 6 gblık ram ocz - patroıt - gskıll denedim ramleri 3 ündede sorun çıkmadı !
  • quote:

quote:

quote:

i7 930 - x58a-ud7 - hıgh power 1200 watt- noctua nh - d14 - 4 gb ram - 6 gblık ram ocz - patroıt - gskıll denedim ramleri 3 ündede sorun çıkmadı !

Iyide sen ne diye 3 farkli rem kullandin? Simdi patriotu bilmiyorum belki uyumlu calisiyordur ama g.sill ve ocz kattiyen benim anakartta full 6gb olarak calismadi !! Soyleki ben G.skill remleri ithalatci firmadan aldim ve ellerindeki butun g.skilleri denedim ilk acilista hep 2gb algiladi sonraki restartlarda 4gb ve 6gb olarak algiladi. Ocz'nin bir modelini kullandim kattiyen 2gb tin uzerini algilamadi.

Gerci birde 4gb rem demisin yani triple degil dual remleri soylemisin o remlerle sorunsuz kullanman normal ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BanKoliK_ÜyE -- 18 Eylül 2010; 11:47:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Iyide sen ne diye 3 farkli rem kullandin? Simdi patriotu bilmiyorum belki uyumlu calisiyordur ama g.sill ve ocz kattiyen benim anakartta full 6gb olarak calismadi !! Soyleki ben G.skill remleri ithalatci firmadan aldim ve ellerindeki butun g.skilleri denedim ilk acilista hep 2gb algiladi sonraki restartlarda 4gb ve 6gb olarak algiladi. Ocz'nin bir modelini kullandim kattiyen 2gb tin uzerini algilamadi.

Gerci birde 4gb rem demisin yani triple degil dual remleri soylemisin o remlerle sorunsuz kullanman normal ..

GSKILL 'ı 4 gb olarak kullandım , ocz ve patriotu 6 gb olarak kullandım herhangi bir sorun yoktu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

GSKILL 'ı 4 gb olarak kullandım , ocz ve patriotu 6 gb olarak kullandım herhangi bir sorun yoktu.

Bak gordugun gibi benim yasadigim sorunlari yasatan rem kullanimi yapmamissin !! dedigim gibi ocz'nin tek bir modelini kullandim ocz sorunlarini yasayan arkadaslar diger baslikta verdigim linkte mevcut !! son olarak patriot remleri denemedigimi soylemistim demek ki uyumlu calisiyorlar ...

Sonuc olarak boyle bir durumda sorun yok, hikaye anlatiyorlar, sehir efsanesi gibi soylemlerin nekadar kilise ve gerceklikle alakasiz oldununu kanitlamis oldun !!

Dedigim gibi biz yasadigimiz sorunlari dile getiriyoruz ama alip almama konusu size kalmis !!!

• ben stabil kullanıyorum gigabyte ile de yazışıyorum sorunum olduğunda adamlar taktığın işlemcinin desteklediği özellikler dışında özellik açma deilder indridim intelden işlemci destek listesini ayaraladım ayarları arkadaşın sorununa gelince ben burayı okudktan sonra f7 biosu iki şekilde de attım qflash @bios sorun yok bence arkadaşın voltaj güç kaynağı yada ayarlardan ahci yapılmışsa daha önce sistem kurulurken harddisk mod defaulth ayarlarda ide oluyor ve sorun çıkıyor bazen ben onu da denedim ilk açılışta mavi ekran aldım sonrakinde açıldı ide mod ahci ye dönüştürsün birde yeni gelen bios usb aygıtları için geliştirilmiş benim usb belleği takınca açılışta saçma sapan davranışlar sergiliyor..........f8 de dahada geliştirlir bu arada F7 overclock ayarları vesayre menüleri değişmiş arkadaş f6 ayarlaını unutmak zorunda yani ilk başta defaulth olacak birde teknik servis kaynaklı bir bilgi f7 ile sata 3 de geliştirme yapmışlar onun için ilk açılışta sata 3 portlarının boş bırakın açın zaten ilk açılışta kendi kendine kapanacak sata3 update sebebiyle............iyi geceler....

• quote:

U7 anakartim var ama daha f7 biosunu kurmadim . Acikca soylemek gerekirse g*um yemedi !!! zaten son f6 biosunu yukledim 50 tane rem degistirdim zar zor duzene oturttum simdi boyle riskleri goze alamiyorum. Yokasa f7 biosunu coktan indirdim oyle bekliyor !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: qedo

quote:

U7 anakartim var ama daha f7 biosunu kurmadim . Acikca soylemek gerekirse g*um yemedi !!! zaten son f6 biosunu yukledim 50 tane rem degistirdim zar zor duzene oturttum simdi boyle riskleri goze alamiyorum. Yokasa f7 biosunu coktan indirdim oyle bekliyor !!!

Valla tirsiyorum bilader !!! Asus p5q pro kartim varken her cikan biosu takir takir yukluyordum hic korkusuz ama simdi acaba yine bir aksilik cikaracakmi diye yuklemiyorum yeni biosu !!

• @BanKoliK_ÜyE hocam sorun çıkmadıkça veya yeni bir donanımla uyuşmazlık gibi bir durum olmadıkça neden bios update ihtiyacı hissedesin ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

@BanKoliK_ÜyE hocam sorun çıkmadıkça veya yeni bir donanımla uyuşmazlık gibi bir durum olmadıkça neden bios update ihtiyacı hissedesin ki?

Hocam bazi yeni bioslarla anakartin daha az isinmasi remlerin daha stabil calismasi vb. gibi iyilestirmeler sunuyorlar o nedenle bios guncellemesi iyi oluyor yoksa sorunsuz olan sisteme bios guncellemesi banada luzumsuz geliyor acikcasi !!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.