Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hellstar71
    bu anakartın ne sıkıntısı var anlayamadım,durup dururken kafasına göre çat diye kapanıyo sistem,fişi çekilmiş gibi,power ı 480 tagan ,başka psu la da denedim durum aynı ,sinir etti serseri !

RAM lerinden kaynaklanan bir problem.
    Ram lerin uyumsuzdur büyük ihtimal.
  • ramden kaynaklanmıyor,kingston,veritech,adata alayını denedim,tek denedim çift denedim,şu an 48 saattir açık,benchle anasını ağlattım tık yok,bellekleri,işlemciyi kasıyorum en ufak bi hata vermiyor,ama boşta durup dururken çot diye gidiyo,atıcam camdan aşağıya serseriyi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellstar71 -- 29 Ocak 2009; 13:22:01 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: haqanq

kapanmanın nedeni "cold boot" arkadaşlar. teknik olarak çözümü imkansız bi problem. servis kartınızı değiştiriyor. bende göndermek üzereyim

Cold boot derken neyi kastediyorsun biraz daha acabilirmisin konuyu servise nasıl başvurucaz ? ki direk değiştirsinler kartı...?
  • bu kapanma olayı bende de oluyo aynen fişten çekmiş gibi sonra kasanın arkasından kabloyu çıkarıp takınca

düzeliyo ayrıca realtek in ses kartının işlemcisi alc889 çok cızırtı yapıyo msn camfrog vb programlarda stereo

mixer biacayip bunların haricinde bi zorunum yok(alc889 u başka kartta deneyen arkadaş war mı acaba onu

merak ediyorum) kart da şuan xp yüklü vista kurujam onda da ses te problem olursa servise wermeyi

bende düşünüyorum ben servisi aradım bu ses olayı için güncel driver güncel bios yükleyin dedi ler. olmazsa

satın aldığınız yere iade edin dediler gerekli olan işlemi biz yaparız dediler..bu iade olayı bende merak ettim

aynısınımı verecekler ben bi üst modeli ni almayı düşünüyorum ama ,gerçi telefona bakanların bişiy den

anladığı yok ya ürünü satanlarında bişiy den anladıkları simit satar gibi anakart hdd vs satıyolar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emremercan -- 2 Şubat 2009; 5:02:48 >

• 2 gun once aldım hıc bır sorunla karsılasmadımf6 biosu var.hatta 2 x1gb 800mhz ram ve 2 x512 533 mhz ramı 800mhz de kullanıyorum voltajsız.Islemcı de x2 7750 2.7@3.0 de voltajsız.
  • bu kartı phenom x4 9650 ile haftaya almayı düşünüyorum.akasanın 460 wattlık çift 12 cm lik ön ce arka fanı ile birlikte.ama bu kadar sorun benim kafamı karıştırdı.x4 leri destekliyormu bilmiyorum ama x4 lerle kullanan varmı bu kartı arkadaşlar.yoksa asusamı yönelmeliyim...
  • evet phenom x4 ve son çıkan phenom 2 destekliyor

quote:

Orjinalden alıntı: bloodstar

bu kartı phenom x4 9650 ile haftaya almayı düşünüyorum.akasanın 460 wattlık çift 12 cm lik ön ce arka fanı ile birlikte.ama bu kadar sorun benim kafamı karıştırdı.x4 leri destekliyormu bilmiyorum ama x4 lerle kullanan varmı bu kartı arkadaşlar.yoksa asusamı yönelmeliyim...
  • buyuk ıhtımal ddr3 ıslemcılerıde kullanablcez bu anakartla.am3 ready olması lazım.
  • arkadaşlar bu kartın dvi çıkışından ses aktarımı yapılabiliyormu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: tarkanust

arkadaşlar bu kartın dvi çıkışından ses aktarımı yapılabiliyormu?

Hayır DVI > HDMI veya DVI>DVI kabloların hiçbiri ile ses aktarımı olmuyor. Bu durumda ses aktarımı için Koaksiyel yada Optik kablolar ile ayrıca çıkış alıp sesi iletebilirsin.
  • anladım halbuki atinin bazı ekran kartlarında dvi hdmi bağlantıyla yada dvi dvi bağlantıyla ses aktarımı yapılabiliyor. neyse optik bağlantıyla halledeceğiz artık
  • selamlar,

kartı, yaz başindan bu yana yaklaşik 8 aydır, 2*1gb veritech ramler, hd4850 ekran karti, ve athlon x2 4200 işlemci ile birlikte kullaniyorum. ramler 1ghz e yakin, işlemci 3ghz hızında çalışıyor, kuzey koprusu voltaji, ram voltaji, işlemci voltaji hepsi arttirilmiş durumda, iki tane hdd bagli ve ayni zamanda x-fi xtrememusic ses karti var. bios versiyonum f5 ve anakartla ilgili yapisinin çok küçük olmasi ve kuzey koprusunun cehenneme dönüşebilmesi(üzerine fan taktim) disinda bir sorun yasamadim.

ben cok mu sansliyim herkes çok mu şanssız anlayamadim dogrusu, eski anakartim bozulunca geçici olarak(daha sonra da ufak pc yaparaim ona takarim diye düşünerek)pek de araştirmadan almiştim, gigabyte markasindan da bu modelinden de çok memnun kaldim. dfi anakart bulamazsam düşüneceğim tek marka haline geldi anakart güncellemelerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrelios -- 5 Şubat 2009; 8:40:28 >
  • Bence denemeden olmaz denmiş,

Bu DVI çıkışlı olan ama ses bağlantısı olmayan eski ekran kartlarından kalma bir inanış olabilir.

Anakartın hem DVI hem HDMI portundan LCD TV ye HDMI bağlantı yaptığımda TV den sesi aynen alıyorum özellikle denedim.

Yanlız 2 sayısal çıkışı aynı anda çalışmıyor yani HDMI dan tv bağlı iken DVI dan LCD monitora bağlayamazsın ama HDMI + VGA veya DVI + VGA olarak tv + monitor oluyor.

Fakat sayısaldan bağlı sistemin 5.1 desteği yoksa yani normalde TV 2 kanal stereo olduğunda sadece 2 kanal alıyorsun,, o zaman 5.1 -7.1 ses için kartın arkasındaki optik çıkışı veya analog çıkışları kullamak gerekiyor

quote:

Orjinalden alıntı: akkaynak

quote:

arkadaşlar bu kartın dvi çıkışından ses aktarımı yapılabiliyormu?

Hayır DVI > HDMI veya DVI>DVI kabloların hiçbiri ile ses aktarımı olmuyor. Bu durumda ses aktarımı için Koaksiyel yada Optik kablolar ile ayrıca çıkış alıp sesi iletebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 5 Şubat 2009; 9:33:28 >

• quote:

anladım halbuki atinin bazı ekran kartlarında dvi hdmi bağlantıyla yada dvi dvi bağlantıyla ses aktarımı yapılabiliyor. neyse optik bağlantıyla halledeceğiz artık

Evet bahsettiğiniz gibi DVI > HDMI Bağlantıyla Sesi'de aktaran Ekran kartlarını deneyip kullananları okudum bu Ekran Kartları şunlar olduğu söylendi; SAPPHIRE HD3850 512MB GDDR3 diğeride 8800GT Saygılar.
  • aslında soruyu sorarken amacım şuydu elimde dvi > hdmi kablo vardı ve hdmi > hdmi kabloya para vermeyip değerlendirmekti. makina evde olunca deneme şansımda olmadı ancak cevabı alınca hdmi kablo almış bulundum artık :D sağlık olsun. Peki bu soru tamamen meraktan :D dvi > hdmi kabloyla görüntü ve sesi dvd receivar a versem sesi dolby 5.1 alabilirmiyim acaba yani sayısal iletiyordur heralde 2 kanal iletmez değilmi ?
  • quote:

aslında soruyu sorarken amacım şuydu elimde dvi > hdmi kablo vardı ve hdmi > hdmi kabloya para vermeyip değerlendirmekti. makina evde olunca deneme şansımda olmadı ancak cevabı alınca hdmi kablo almış bulundum artık :D sağlık olsun. Peki bu soru tamamen meraktan :D dvi > hdmi kabloyla görüntü ve sesi dvd receivar a versem sesi dolby 5.1 alabilirmiyim acaba yani sayısal iletiyordur heralde 2 kanal iletmez değilmi ?

tarkanust BURADA Çok ayrıntılı olarak anlatılmış inceleyin isterseniz.

• DVI veya HDMI farkedeceğini sanmıyorum bana sadece iki konnektörün mekanik yapısı farklı gibi geldi, her ikisinde de detayını incelerseniz ses paketleri ve video konnektörde aynı pinlerden gidiyor 5.1 için sadece sesi kodlama farklı.

Bendeki HDMI -HDMI kabloya uyduruk DVI adaptörü takıp ana kartın DVI konnektörüne bağlarsam PC ve TV yi açtığımda bir sorun olmadan ses ve görüntü geliyor.

Ama bu anakart için DVI veya HDMI dan 5.1 sesi iletiyor mu imkanın varsa bağlayıp test etmende yarar var, bir ara sanki iletmediği gibi bir konu olmuştu, ama doğru da olmayabilir.

Bende HDMI dan gelen 5.1 DTS sesi çözebilen bir alet yok o yüzden test edip emin olamıyorum

quote:

dvi > hdmi kabloyla görüntü ve sesi dvd receivar a versem sesi dolby 5.1 alabilirmiyim acaba yani sayısal iletiyordur heralde 2 kanal iletmez değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 5 Şubat 2009; 15:33:15 >

• Durum vahim delirmek üzereyim!
    4-5 gün önce rev 1.1 olarak bu kartı aldım. HDMI ile ilgili garip bir problemim var. Görüntü Sony lcd tvye gayet güzel 1080p olarak geliyor. Bir film açıp izlemeye başlıyorum 15-20 dk sonra tv sinyal yok diyip siyah ekrana bağlıyor. Aynı sorun az önce tam ekran bir program çalıştırdığımda da oldu ama rastlantı da olabilir bilmiyorum.

Bios, driver v.b. updateleri denedim, kasayı açık bırakıp ısınma sorunumu diye kontrol ettim, yeni altın uçlu HDMI v3 kablo aldım ama nafile. VGA'da her şey süper. Var mı fikri önerisi olan.

Teşekkürler...
  • bende hdmi cikisi ile sony lcd'ye bagli 3 4 ay oldu hicbir sorun cikmadi.Senin sorun kablodan olmasin
  • önce bende öyle sandım gidip philips altın uçlu kablo aldım ama değişen bişii yok malesef
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.