Şimdi Ara

Gigabyte GTX 460 1GB OC ## Kullanıcı İncelemesi (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.042
Cevap
5
Favori
262.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Batuist

quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

arkadaşlar benim kartın default voltaj değeri 0.95 sizin bahsettiğiniz değerler farklı varsayılan için??? nedir bu aradaki fark??? artı ramlere volt veremiyoruz di mi?? afterburnerın 2. versiyonunda galiba bu özellikte olması lazımdı sanırım ama bunun için msi kart mı kullanmak gerekiyordu???

0,95 derken,afterburnerda default a basınca 0,95 e mi çekiyo yoksa

öyle mi oluyor?? yani defaulta basında afterburner kartın voltajını olması gerekenden daha mı aşağı çekiyor?? sizde de mi öyle oluyor??

hocam satın ala tıkladığımda bende böyle bir seçenek gelmiyor sana özel birşeymi bu kdv bizden

• @uykucu_17 galiba yukarıdaki soruyu bana sordun, ürünü sepete ekleyip devam edince en son ödeme seçeneklerine geldiğin yerde indirimli fiyatı görebilirsin.
  • Benim anakartım x16 pci-e bir sorun yaşar mıyım?
    Geriye uyumluluğu vardır sanırım.

Birde Ankara'da en ucuza nereden alabilirim?
  • Kartım az önce geldi. Hemen montajas başalayayım ben
  • evet sana sormuştum ama galiba yanlış alıntı yapmışım
    satın ala son yere geldim hala görünmedi bende :S ödeme seçeceğim ama olmyor
  •  Gigabyte GTX 460 1GB OC ## Kullanıcı İncelemesi
  • @Man From Atlantis

quote:

Yanlış yok default değer 1,025 ama kendim 0,987 ye alıyorum takozluk burdan burdan kaynaklanıyo demekki
    Takoz gpu ya göre bios mu atmışlar o zaman çok ilginç gerçekten

Hocam bu ne iş niye bendeki gpu 1,025 başka böyle bi sorunu olan var mı gördünüz mü
  • />

yeni gpu-z shaderlerı doğru okuyor

quote:

@Man From Atlantis

quote:

Yanlış yok default değer 1,025 ama kendim 0,987 ye alıyorum takozluk burdan burdan kaynaklanıyo demekki
    Takoz gpu ya göre bios mu atmışlar o zaman çok ilginç gerçekten

Hocam bu ne iş niye bendeki gpu 1,025 başka böyle bi sorunu olan var mı gördünüz mü

her kartın VID'si farklı, anandtech'in ya da ht4u'nun incelemelerinde farklı değerler okuyorlardı.. bir standartı yok yani.. VID'si düşük olanları iyi, yüksek olanları ise kötü gpu diye adlandırabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 19 Ağustos 2010; 16:33:19 >

• SLM arkadaşlar ZOTAC GTX 460 elime ulaştı. kartın üzerinde 2 adet 6 pınlık kablo girişi var bunları psu'ya bağlarken ayrı kablolarla iki giriş mi yoksa 2 adet 6 pinlik yerden psu'ya tek giriş mi bilgi rica
    saygılar
  • Demekki bizimki takoz oğlu takozmuş al birini vur ötekine şu bios çıksın hemen onu iteleyek kartı

Yalnız her gpu için farklı bios mu yazmışlar acaba ne biçim iş Lan bizde arenadan aldık aynı partiden bu ne iş arkadaş alayına
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpaydiver
    SLM arkadaşlar ZOTAC GTX 460 elime ulaştı. kartın üzerinde 2 adet 6 pınlık kablo girişi var bunları psu'ya bağlarken ayrı kablolarla iki giriş mi yoksa 2 adet 6 pinlik yerden psu'ya tek giriş mi bilgi rica
    saygılar

hayırlı olsun, iki sokete de kablolarını takmanız lazım..

quote:

Demekki bizimki takoz oğlu takozmuş al birini vur ötekine şu bios çıksın hemen onu iteleyek kartı

Yalnız her gpu için farklı bios mu yazmışlar acaba ne biçim iş Lan bizde arenadan aldık aynı partiden bu ne iş arkadaş alayına

niye her karta ayrı bios olsun, anakart işlemci gibi düşün her q9650'nin VID'si aynı değil ama hepsi aynı bios'u kullanıyor..

• Kartı taktım

Gigabyte GTX 460 1GB OC ## Kullanıcı İncelemesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man From Atlantis

her kartın VID'si farklı... bir standartı yok yani.. VID'si düşük olanları iyi, yüksek olanları ise kötü gpu diye adlandırabiliriz

Bu söylediklerine göre benim gpu'nun kral olması gerekiyor hocam.

Aaa... Afedersiniz ya... Eğer @adilazimdegilx kartın voltajını düşürmemişse yeni kral geldi demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 19 Ağustos 2010; 17:06:34 >
  • düşük vid'li kartların da takozları çıkabilir, düşük vid'li ama takoz işlemciler gırla çünkü.. yine de daha şanslı sayılabilir tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 19 Ağustos 2010; 17:08:43 >
  • quote:

düşük vid'li kartların da takozları çıkabilir, düşük vid'li ama takoz işlemciler gırla çünkü.. yine de daha şanslı sayılabilir tabi..

Evet şans işi. Ama benim kartın gpu'su oc'a yatkın ise yazık olacak demektir. 19" monitörün neresine oc yapayım? Zaten oyunlarda işlemci limitine takılıp duruyorum...

Bir de hocam Atitool'un testini neden yaptığınızı anlayamadım? Sıcaklık mı, saat hızlarının stabilitesi mi? İkisini de ölçebilen bir program değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 19 Ağustos 2010; 17:30:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U
    quote:

düşük vid'li kartların da takozları çıkabilir, düşük vid'li ama takoz işlemciler gırla çünkü.. yine de daha şanslı sayılabilir tabi..

Evet şans işi. Ama benim kartın gpu'su oc'a yatkın ise yazık olacak demektir. 19" monitörün neresine oc yapayım? Zaten oyunlarda işlemci limitine takılıp duruyorum...

senin kartın 10 ila 20 mhz daha iyi oc olması lazım benimkinden.. ati tool ile kontrol etsene hepimiz aydınlanalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 19 Ağustos 2010; 17:23:50 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: M@U
    quote:

senin kartın 10 ila 20 mhz daha iyi oc olması lazım benimkinden.. ati tool ile kontrol etsene hepimiz aydınlanalım..

Atitool hiçbir işe yaramıyor hocam. Artifact falan gösterdiği yok. Kartın saat hızlarının stabil olup olmadığını ancak farklı oyunlarda deneyerek anlamak mümkün. Şahsen bu konuda şuana kadar en çok işime yarayan NFS Shift, Crysis ve FarCry 2 oldu. Bu 3 oyun hiç sorun yok dediğim hızların bile stabil olmadığını gösterdi. Öyleki standart voltaj değeri ile 825mhz'de Furmark'ta 10 dk boyunca tek artifact vermeyen kart Crysis'te 10sn içinde dondu. 800mhz'de ise NFS'yi 2 dk oynatamadı. Aynı şekilde FarCry 2'de de sorun çıkardı. Ancak benchmarkların birçoğu sorunsuz gibi gösteriyor. Tek referansım oyunlardır. Size de tavsiyem benchmarkları boşuna kasmayın. Hiçbir işe yaramıyorlar. Yalnızca sıcaklık konusunda Furmark'ı tek geçerim. Ancak Atitool tamamen hikaye. 17dk oldu, Atitool 800mhz'de ne artifact verdi ne de başka bir şey. Ayrıca %70 fan devri ile sıcaklık 74-75C arasında geziniyor. Yani gösterdiği hiçbir şey yok diyebilirim.

• Kartı kendi voltajıla (0.950) 850/2000 de MSI Kombustorda 5 dakika tuttum. Max %50 fan hızında 68C de kaldı. Herhangi bir sorun çıkarmadı.

Fakat kafam karıştı şu an. Ne yapmam lazım kartla?
  • Ağnaşıldı şans mans biyere kadar ,daha da gigabyte migabyte almam çöp bendeki kart
  • Atitool devam ederken 1.037v voltaj ile benim kart da 860mhz'de sorunsuz ancak 860'tan sonrası sıkıntılı hocam. Artifact hatası vermiyor ama görüntüde bozulmalar oluyor.

Fan devrini yükseltmek için yapabileceğimiz bir şey var mı acaba? %70 ile 84C'yi buluyor.

@adilazimdegilx

Hocam git bir Crysis oyna, ne bilim NFS Shift oyna. Furmark'ta benim kartta 825mhz'de sorunsuzdu ama meğer öyle değilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 19 Ağustos 2010; 17:59:17 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.