Şimdi Ara

GIGABYTE GA-X38-DQ6 KULLANANLAR BAŞLIĞI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
0
Favori
8.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: OErdem

bence bir bios reset deneyin sonra bakalım duruma

bios reset için pili çıkarıp 5 dakika beklemem mi lazım?tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorumda..
  • bios reset için anakartın cdsini takıp ekranda çıkan mesajda herhangi bir tuşa basarak bios default duruma getirebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

bios reset için anakartın cdsini takıp ekranda çıkan mesajda herhangi bir tuşa basarak bios default duruma getirebilirsiniz.

+1 veya pil çıkarıp kasadan güç kesip power düğmesine bir dakika kadar basılı tutabilirsiniz
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

quote:

Orjinalden alıntı: dephyr

bios reset için anakartın cdsini takıp ekranda çıkan mesajda herhangi bir tuşa basarak bios default duruma getirebilirsiniz.

+1 veya pil çıkarıp kasadan güç kesip power düğmesine bir dakika kadar basılı tutabilirsiniz

bu da bir alternatif
  • yani güç kaynağının switch ini 0 a getiriyorum anakarta giden elektriği kesiyorum pili çıkartıyorum ve 1 dakika boyunca bilgisayarın açma düğmesine basılı tutuyorum öylemi?

@dephyr

bu express recoveryden mi bahsediyorsun dostum ?

son olarakta hardware monitöre tıkladığımda sistem sıcaklığı ve cpu sıcaklığının yanında ünlem işaretleri çıkıyor sarı ve kırmızı yanıp sönüyorlar sıcaklıklarmı fazla? yoksa yüklemediğim birşeymi var? birde bu turbo boost var burdaki standart ,turbo,extreme özelliklerini sadece biostanmı aktif edebiliyoruz?ve go yazan butonu sadece oc ayarları ile oynadığımızdamı kullanabiliyoruz?

GIGABYTE GA-X38-DQ6 KULLANANLAR BAŞLIĞI

• yani güç kaynağının switch ini 0 a getiriyorum anakarta giden elektriği kesiyorum pili çıkartıyorum ve 1 dakika boyunca bilgisayarın açma düğmesine basılı tutuyorum öylemi?

@dephyr

son olarakta hardware monitöre tıkladığımda sistem sıcaklığı ve cpu sıcaklığının yanında ünlem işaretleri çıkıyor sarı ve kırmızı yanıp sönüyorlar sıcaklıklarmı fazla? yoksa yüklemediğim birşeymi var? birde bu turbo boost var burdaki standart ,turbo,extreme özelliklerini sadece biostanmı aktif edebiliyoruz?ve go yazan butonu sadece oc ayarları ile oynadığımızdamı kullanabiliyoruz?

• güç kaynağını kapatıp fişini çekin...
    sonra açma düğmesine basılı tutun pili çıkarıp ama pil çıkarmakta zorlanırsanız xpress recovery2 yi kullanın...
    sıcaklıklarınızı everest ile ekran görüntüsü olarak verir misiniz?
  • anakartın kimliği tanınmıyor yazıyor fakat bant genişliği falan yazıyor..

• quote:

Orjinalden alıntı: Spirit_of_sLy

yani güç kaynağının switch ini 0 a getiriyorum anakarta giden elektriği kesiyorum pili çıkartıyorum ve 1 dakika boyunca bilgisayarın açma düğmesine basılı tutuyorum öylemi?

@dephyr

evet express recoveryden bahsetmiştim.

• ss göremiyorum Server Error in '/' Application.Runtime Error diyor imageshacka at.

• everestin beta sürümünü yüklemişsin yenisini çekip tanıması lazım bende tanıyor eski everest sürümleri yeni anakartı tanımadığından dolayıdır.bir de hardware monitordeki ünlem işaretleri fan soketleri boş takılmadığından dolayıdır sıcaklığa göre fan ilave edebilirsin.
  • http://img441.imageshack.us/my.php?image=yeniqs7.jpg

sıcaklıklar nasıl peki?

bu arada express recovery ye girdim karşıma 2 seçenek çıktı reboot ve backup back up dedim hdd yer yk dedi daha sonra birdaha çalıştırdım reboot u seçtim.bilgisayar yeniden başladı sorunsuz sonra girdim biosa 100mhz oc yaptım 3100 oldu ama yine biostan kaydet ve çık dediğimde kendini kapattı bilg sonra tekrar açıldı dediğim gibi oldu yani
  • işlemci boştaykenmi 44 derece? eğer öyleyse yükte fazla çıkar sanırım stock fanmı kullanıyorsun.?
    bendeki fan ve sıcaklık:

zalman 9700 nt kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 23 Aralık 2007; 14:48:04 >
  • stock fan kullanıyorum hocam malesef dün blu orb 2 nin vidaları yalama olmuş takamadım ve nerden bulacağımıda bilmiyorum..işlemciyide değiştireceğim artık sıkıntı vermeye başladı bana e6550 bakıyorum sizce fiyatına uygunmu ?yoksa e6750 mi almalıyım ? bütçe kısıtlandı baya anakarttan sonra malesef
  • e6550 seni oldukça tatmin edecektir fsb hızı 1333 olduğu için hız konusunda sıkıntı yaşamazsınız ama işlemciden sonra stock fan kullanmayı tavsiye etmiyorum.
  • hocam şuanda son kararımı vermek üzereyim e6750 mi alayım yoksa e6550 mi?bazı test sonuçları inceledim bazı yerlerde aralarında 14 saniye kadar fark açılıyor ama biryandan benm tek çekirdekli bir işlemciden c2d ye geçmem var bir yandan da aralarındaki 35ytl lik fark.bu farka değermi? bütçe baya bir kısıtlı çünki

birde esas amacım şu crysisteki p4 3.0 işlemci ve x1900xtx in aldığı fps yi

e6550 veya e6750 x1900xtx ile kaç fps yukarı çeker? benim için çok önemli bunun cevabı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_of_sLy -- 23 Aralık 2007; 15:30:30 >
  • senin fiyatının kısıtlı olduğunu düşünerek e6550 demiştim ama 35 ytl için değmez olduğunu varsayarak e67750 alanı tavsiye edebilirim crysis konusunda ben sparkle 8800gt işlemci q6600 ile yüksek detayda hiç takılmadan oynayabiliyorum en yoğun hızlarda 30 fpsnin altına düşmedim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.