Şimdi Ara

Gigabyte GA-P35-DS3L Restart Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    e8400
    2x2gb ddr2 800mhz ram
    hd3870
    530w psu

Yeni bir sistem aldım büyük bir hevesle kurdum kullanmaya başladım fakat bir türlü kurtulamadığım Garip bir restart problemi var şöyleki
    pc kendini birden tamamen kapatıyor ve 2-3 sn sonra yeniden çalışıyor (elk gitmiş gelmiş gibi) sorun her yerde her şekilde gerçekleşiyor misal film izlerken veya oyuna girerken veya nette gezerken hiç belli olmuyor nerde ne zaman olabileceği

super pi ile 1 saat çalıştırdım gariptir resart yapmadı
    vista 64 veya winxp ikisinde de aynı sorun var yılmadım tekrar kurdum
    son ver. f8f biosunu yükledim yine aynı

neden restart yapıyor çözemedim

• Ekran kartı driverını güncelle, düzelecek....
  • nasıl yani tüm sorun ekran kartından mı diyorsun

en son kurduğum winxp için atinin sayfasındaki driveri indirip kurmuştum zaten
    vista için cd deki driveri kullanıyorum iki sistemde restart yapıyor
    nedense ati tray tool bir türlü çalışmıyor zaten driver hatası veriyor. Elimde başka pci ex. kart yok takıp deneyemedim sorun ondan mı? acaba
  • quote:

Orjinalden alıntı: WanDoGa

nasıl yani tüm sorun ekran kartından mı diyorsun

en son kurduğum winxp için atinin sayfasındaki driveri indirip kurmuştum zaten
    vista için cd deki driveri kullanıyorum iki sistemde restart yapıyor
    nedense ati tray tool bir türlü çalışmıyor zaten driver hatası veriyor. Elimde başka pci ex. kart yok takıp deneyemedim sorun ondan mı? acaba

Hafta sonu bende kafayı yedim...

Sistem Vista 32 bit.
    Anakart Sapphire 690G, zar zor sorunun ATI nin ekran kartı driverinden olduğunu buldum, CCC en son sürümünü ATI driverlerını yükledim, sorunum çözüldü. Sende bir dene istersen...
  • Ben ramlerle ilgili olabileceğini düşünüyorum, ocz'nin reaper serisi ramleri var bende, benzer bir problem yaşıyordum, sonradan fark ettim ki ramlerin voltajını otomatikde bırakırsam biosda, gerekenden az voltaj verio ve olmadık yerlerde restart atıo pc, ramlere uygun voltajı verince sorun düzeldi.

Tavsiyem biosdan ramlerin kutusunda yazan voltaj değerini elle ayarlaman.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xuNiQ

Ben ramlerle ilgili olabileceğini düşünüyorum, ocz'nin reaper serisi ramleri var bende, benzer bir problem yaşıyordum, sonradan fark ettim ki ramlerin voltajını otomatikde bırakırsam biosda, gerekenden az voltaj verio ve olmadık yerlerde restart atıo pc, ramlere uygun voltajı verince sorun düzeldi.

Tavsiyem biosdan ramlerin kutusunda yazan voltaj değerini elle ayarlaman.

onuda denedim çare olmadı

neyse gttim anakartı değiştirdim sıfır anakart aldım şimdilik bir sorun yok umarım çıkmaz
  • hangi marka model ile değiştiniz üstad.
    Bende de aynı sorun vardı. Biosu bir defa default ladım. sonra tekrar istediğim ayarları değiştirdim. sorun çözüldü, şuan sorunsuz kullnıyorum. 1,5 ay kadar oldu ben de sistemi toplayalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte p61 ds3 b3 ve Overclock
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam sistem tavsiyelerinde de bas bağırdığım gibi ds3l nin bir partisinde restart problemi mevcut
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

hocam sistem tavsiyelerinde de bas bağırdığım gibi ds3l nin bir partisinde restart problemi mevcut

keşke almadan önce senin yazını okumuş olsaydım ama aldık bir kere

anakartı firmaya götürdüm yerine msi p35 neo -f istedim vermediler mırın kırın ettiler bende aynısından sıfır kutulu başka bir ürün aldım bios 7f sürümü update bile etmedim sorun vermezse etmeyi düşünmüyorum (f8f te e8400 wolfdale desteği var diyor ama f7 de kullanılır herhalde)

şimdilik bir sorun yok umarım cıkmaz
  • Bende DS3 var. Bendeki sorun sistem hiç açılmıyor. Biosu bile göremiyoum.
  • quote:

BIOS Kurtarma
    AMI BIOS

Ami bioslarda gömülü bir kurtarma sistemi varmış. Bios uçarsa veya hata verirse diskette AMIBOOT.ROM dosyasını arıyormuş. Diskette sadece AMIBOOT.ROM olması yetiyor. Açılış disketi veya bios yazıcı program olmasına gerek(flasher) yokmuş. Sitem disketi okursa 2-5 dakika sürecek işlem sırasında 4 kere bip sesi gelecekmiş. Son bipten sonra disketi çıkartıp reset atmanız gerekiyor. Ardından :)

Kısaca yapılacak işlemler
    1. Diskete format atılır
    2. Diskete bios dosyası AMIBOOT.ROM olarak kaydedilir. Windowstan dosya uzantılarını göster seçin yoksa dosya adı şöyle olabilir. AMIBOOT.ROM.bin, AMIBOOT.ROM.rom veya AMIBOOT.ROM.f7 gibi !
    3. Makinayı açın.
    4. Açtıktan sistem sonra disketi okmuyorsa CTRL ve HOME tuşlarına beraber basın. Bu diskette AMIBOOT.ROM dosyasının aranmasını sağlayacak.
    3. 2-5 dakika bekleyin. 4 adet bip sesi gelirse son bip ten sonra reset ve :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.