Şimdi Ara

Gigabyte GA P35 C DS3R bios update yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aradaşlar bu anakartıma bios update nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim bu bios update konusunda fazla bilgim yok ?

• Öncelikle Gigabyte'nin sitesinden doğru bios'u indir...

Daha sonra,driver cd'sini takıp

CD'nin içine giriyorsun,''Utility\Gigabyte\atBIOS'' programını kuruyorsun

Programı çalıştırıp,update new bios seçeneğine gir,çıkan yerden indirdiğin bios'u seç tamam de sonra pc yi yeniden başlat
  • Bu işlem esnasında elektrigin kesilmemesine dikkat et
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dhul-Fakar

Bu işlem esnasında elektrigin kesilmemesine dikkat et

Bişey olmuyor DUAL BIOS :) tekrar yüklüyor eski biosu kendisi. Faydalı bir icat
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlindGuardian

quote:

Orjinalden alıntı: Dhul-Fakar

Bu işlem esnasında elektrigin kesilmemesine dikkat et

Bişey olmuyor DUAL BIOS :) tekrar yüklüyor eski biosu kendisi. Faydalı bir icat

aynen öyle. nede olsa gigabyte.
  • saolun yardımlarınız için arkadaşlar hallettim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Furious*

Öncelikle Gigabyte'nin sitesinden doğru bios'u indir...

Programı çalıştırıp,update new bios seçeneğine gir,çıkan yerden indirdiğin bios'u seç tamam de sonra pc yi yeniden başlat

kardeşim bu kadar kolaymı.kitapçıkta q-flash fln acaip şeyler yazıyor...
    tam olarak anlatırmısınız.yada bu tam olarakmı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    G41M combo rev2 BIOS güncelleme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakkcbyk

quote:

Öncelikle Gigabyte'nin sitesinden doğru bios'u indir...

kardeşim bu kadar kolaymı.kitapçıkta q-flash fln acaip şeyler yazıyor...
    tam olarak anlatırmısınız.yada bu tam olarakmı.

@furious tam olarak anlatmış.
  • Bios ile ilgili yapabileceğin 5-6 işlem var kitapçıkta anlatılan sanırım. Sen atBIOS kuracaksın, Windows altında yapacaksın. O Qflash daha hiçbir işletim sistemi yüklenmemişken yapılan bir işlem.
  • Daha önce bu konuyla ilgili başlık açılmıştı ancak ben bir kez daha anlatayım tam olarak @BIOS ile nasıl yapıldığını:

Önce anakartının hangi rev. olduğunu öğren. CPU-Z ya da Everest kullan eğer onlarda yazmazsa anakartın üzerine bak orada yazar. @BIOS programının kullanımı: (Örnek olarak F12 BIOS'u kullandım F12 yerine kendi BIOS sürümünü kullan)

BIOS Update'in tehlikeli olduğunu biliyorsundur. BIOS Update sırasında varsa kesintisiz güç kaynağı kullanılmalıdır. Update sırasında elektrik hiçbir şekilde kesilmemeli. Aşağıda yapman gerekenleri sıralıyorum.

1) BIOS Update yapmadan önce BIOS'tan ayarları default yap.
    2) İndirmiş olduğun RAR içindeki F12 BIOS'u kendin belirlemiş olduğun bir klasörün içine çıkar.
    3) @BIOS programını bilgisayarına yükle.
    4) Açık olan bütün program vs. her şeyi kapat yalnızca @BIOS programı açık kalsın. (Zaten programı açtığında bu uyarıyı verecektir)
    5) @BIOS programından Update New BIOS yazısına tıkla ve 1. maddede RAR'dan çıkarmış olduğun yeni klasörün içerisindeki F12 uzantılı dosyayı programa göster.
    6) Bu işlemi onayladıktan sonra program yeni BIOS için yüklemeye hazırlanıyor ve %100'e geldiğinde yüklemek isteyip istemedini sormakta.
    7) Yükleme işlemini devam ettir ve bu işlem sırasında bilgisayarda hiçbir şey yapma %100'e kadar yüklenmesini bekle.
    8) Yükleme işlemi sona erdiğinde bilgisayarı yeniden başlatmanı isteyecektir. Sen de öyle yap.
    9) Bilgisayar tekrar açıldığında BIOS'un doğru şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için tekrar @BIOS programını açıp BIOS versionu kontrol edebilirsin.

http://resim.donanimhaber.com/m_16502672/mpage_1/key_//tm.htm#16502872

• quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

Daha önce bu konuyla ilgili başlık açılmıştı ancak ben bir kez daha anlatayım tam olarak @BIOS ile nasıl yapıldığını:

Önce anakartının hangi rev. olduğunu öğren. CPU-Z ya da Everest kullan eğer onlarda yazmazsa anakartın üzerine bak orada yazar. @BIOS programının kullanımı: (Örnek olarak F12 BIOS'u kullandım F12 yerine kendi BIOS sürümünü kullan)

BIOS Update'in tehlikeli olduğunu biliyorsundur. BIOS Update sırasında varsa kesintisiz güç kaynağı kullanılmalıdır. Update sırasında elektrik hiçbir şekilde kesilmemeli. Aşağıda yapman gerekenleri sıralıyorum.

1) BIOS Update yapmadan önce BIOS'tan ayarları default yap.
    2) İndirmiş olduğun RAR içindeki F12 BIOS'u kendin belirlemiş olduğun bir klasörün içine çıkar.
    3) @BIOS programını bilgisayarına yükle.
    4) Açık olan bütün program vs. her şeyi kapat yalnızca @BIOS programı açık kalsın. (Zaten programı açtığında bu uyarıyı verecektir)
    5) @BIOS programından Update New BIOS yazısına tıkla ve 1. maddede RAR'dan çıkarmış olduğun yeni klasörün içerisindeki F12 uzantılı dosyayı programa göster.
    6) Bu işlemi onayladıktan sonra program yeni BIOS için yüklemeye hazırlanıyor ve %100'e geldiğinde yüklemek isteyip istemedini sormakta.
    7) Yükleme işlemini devam ettir ve bu işlem sırasında bilgisayarda hiçbir şey yapma %100'e kadar yüklenmesini bekle.
    8) Yükleme işlemi sona erdiğinde bilgisayarı yeniden başlatmanı isteyecektir. Sen de öyle yap.
    9) Bilgisayar tekrar açıldığında BIOS'un doğru şekilde yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için tekrar @BIOS programını açıp BIOS versionu kontrol edebilirsin.

http://resim.donanimhaber.com/m_16502672/mpage_1/key_//tm.htm#16502872

çok teşekkürler.peki sizce şu anki en iyi bios?sorunsuz olanı?

EDİT= bu işlemi güvenli modda yapsam daha iyi olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 6 Mayıs 2008; 20:56:40 >

• F12 bios şu an için yok GA P35 C DS3R için

Ben daha bugün,F10'u kurdum...

En son F11 var ama beta

F10 kurmanı öneririm

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-p35c-ds3r_20.html

NOT:Linkteki bios, Rev. 2.0 için'dir

@burakkcbyk

Ben daha bugün,F10 bios kurdum

Güvenli mod falan gerekmez...Arkada çalışan ne varsa kapat yeter

Msn,Winamp vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 6 Mayıs 2008; 20:58:44 >

• quote:

F12 bios şu an için yok GA P35 C DS3R için

En son F11 var ama beta

F10 kurmanı öneririm

ok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 6 Mayıs 2008; 20:59:00 >
  • quote:

quote:

En son F11 var ama beta

F10 kurmanı öneririm

bu işlemi güvenli modda yapsam daha iyi olurmu?

Msn,Winamp vs.

• quote:

quote:

quote:

En son F11 var ama beta

F10 kurmanı öneririm

bu işlemi güvenli modda yapsam daha iyi olurmu?

rar inmedi bir .exe indi. update new bios a onu mu seçeyim. .f10 uzantılı inmedi .exe indi

Msn,Winamp vs.

• Bak şimdi, ilk önce I yazan varya,onu masaüstüne açacaksın

Sonra II yazan'ı göstereceksin programa o kadar...

Resim...

Gigabyte GA P35 C DS3R bios update yardım..
  • ben daha dosya inerken yorum yazdım.meherse çıkartılabilir rar lar .exe diye geçiyormuş.evet yaptım şu an f10 bios yüklendi.teşekkürler.inş birdaha maviekran sorunum olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.