Gigabyte P35 çipsetli Anakart kullanıcıları Derneği Lokali
(P35C Kullananlar dahil değildir)
Arkadaşlar benim anakart EP35 DS3...
Soru sorarken anakartınızın tam modelini yazarsanız daha iyi olur. _____________________________________________________________________________________________________________________________ İnternet bağlantısı kesildiği zaman bazı P35 anakartlarda pc donuyor.Anakartın Driver DVD sinden yükleme yaptıysanız yeni LAN Driver indirip yüklemek sorunu çözüyor.
Gigabyte Anakartlarda Bios Update (Güncelleme) Nasıl yapılır... (Soran arkadaş buradan okur...Başka ihtiyacı olan da olur belki..)
Bios update Windows üzerinden nasıl yapılır anlatmaya çalışacağım.Zaten kullanımı basit bir program yapılmış... Fakat , Bios update sırasında elektrik kesintisi olursa Anakart yanıyormuş.Ben 4-5 defa yaptım, elektrik kesintisine rastlamadım o sırada...Zaten 15 saniye kadar sürüyor topu topu... Dikkat...BU RİSKİ GÖZE ALMAM DİYORSANIZ YAPMAYIN.SORUN ÇIKMASI DURUMUNDA BUNDAN KENDİNİZ SORUMLU OLURSUNUZ, BEN DEĞİL !!!!
---Anakartınızın modelini seçtikten sonra açılan sayfada BİOS linkine tıklarsanız tüm bios sürümleri görüntülenir...en üstteki en son versiyondur...zaten sayılar artarak gidiyor...
---Biosu indirdikten sonra çift tıklayarak klasöre çıkartmanız gerekiyor...Bios update yaparken de çıkan pencereden bu klasörü seçip EP35DS3.f3d gibi ismi olan dosyayı seçiyorsunuz...Bendeki ismi bu sizde de anakartınızın modeli ve sonunda bios sürümü yazar
Programı kurup açın..(Bu sırada başka programlar açık olmasın mümkünse...tüm programları kapatın..)
Önce yanında 1 yazan yere tıklayıp şu an kullandığınız biosu kaydedebilirsiniz...Daha sonra isterseniz bunu tekrar yükleyebilmek için.
Sonra yanında 2 yazan yere tıklayıp indirdiğiniz yeni biosu seçin...bekeyin...yüklemeye hazır olduğunda uyaracaktır.. ---Yeni bios yüklensin mi diye bi soru çıkıyor... OK deyin ve 15 saniye içinde yüklenecektir....(Bende 10-15 saniye kadar sürdü..Süre değişebilir ama dakikalarca sürecek biş iş değil..) )
Umarım eksik bişey kalmamıştır...... KOLAY GELE
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmaxibo -- 29 Nisan 2008; 13:31:45 >
İntel Çift Hipotalamuslu Beyin D945@4080MHz // Gigabyte EP35 DS3 Sinir sistemi // AOpen İskelet // LG 17'' LCD gözler // Microsoft Parmaklar // Veritech800 2GB Single @960MHz // LC Power 550W SuperSilenT
Ardakaşlar bu tür ve DoubleBİos Anakart kullananlara bir sorum olacak :
İkinci biosu nasıl ayarlıyoruz/yüklüyoruz ? Bios değiştirmeden son çıkan biosu ikinci bios olarak yüklemek mümkün mü ?
Değilse bu çift bios ne işe yarıyor ?
benim anakart EP35 DS3
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmaxibo -- 23 Nisan 2008; 3:46:28 >
İntel Çift Hipotalamuslu Beyin D945@4080MHz // Gigabyte EP35 DS3 Sinir sistemi // AOpen İskelet // LG 17'' LCD gözler // Microsoft Parmaklar // Veritech800 2GB Single @960MHz // LC Power 550W SuperSilenT
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmaxibo -- 23 Nisan 2008; 2:15:05 >
P35 kullanıcısı oalrak cvp veriyim o da sana he bu kıyak
1. bios çöktüğünde 2. devereye giriyor.
peki ben ikinci biosa istediğim bios sürümünü yükleyebiliyor muyum ?
All of my life I have lived by a code and the code is simple: honor the gods, love your woman and defend your country. Troy is mother to us all. Fight for her!
Gigabyte p35c ds3rE2200@3,4 ghz+ Zerotherm Nirvana Sparkle 8800gt (730-2200) 512mb coolpipe3+2500rpm 8cm fan Ocz Vista 2*1gb 800@905 mhz High Power 500 watt
Dışlamadık... Onun kendi sorunları ve kendi konusu var...o yüzden burada da diğerleri tartışılır dedik en azından...
Lokalimizi istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz ?
şimdi bu ikinci bios boş mu dolu mu, bunu nasıl anlıyoruz ? Nasıl yüklüyoruz yaw
P35C için özel konu var..onun dışında kalan P35/EP35 anakartlar için
Sorunlar tek bir konuda olursa daha kolay ulaşılır diye düşündük.
Gigabyte dan indirim Bedava yeni bios sürümleri veriliyor.
Gigabyte P35 DS3R(rev 2.1) E8400 3.00GHz 6MB Cache 2*1GB Corsair 675MHz Asus EN8800GT 512MB 256 Bit Western Digital 250GB 16MB Cache LG 20X DVD RW 10X Double Layer Samsung 19'' 932GW(2ms,Dvı) High Power 560W(Göstergeli) Lian-Li PC007