Şimdi Ara

GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
390
Cevap
1
Favori
27.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @giyotin_1982:Anakartla verilen DvD'nin içerisinde Bios diye bir program var.Önce onu yükle.Sonrahttp://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-ma770-ud3_10.html bu adresten istediğiniz Bios sürümünü indir.Çift tıkla inen dosyaya.Zip halinde çıkarıcak kendisi.Sonra Bios programını aç.Sağda ''Update Bios From File'' diye bir seçenek var.Oraya tıkla.Dosyaları çıkarttığın yeri aç.Mesela indirdiğiniz bios F8;F8 uzantılı dosyaya tıkla ve bekle.10-15 saniye sonra reset atıcak makine.Bios yüklenmiş olucak.
    Bu kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnUr_02

    @giyotin_1982:Anakartla verilen DvD'nin içerisinde Bios diye bir program var.Önce onu yükle.Sonrahttp://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-ma770-ud3_10.html bu adresten istediğiniz Bios sürümünü indir.Çift tıkla inen dosyaya.Zip halinde çıkarıcak kendisi.Sonra Bios programını aç.Sağda ''Update Bios From File'' diye bir seçenek var.Oraya tıkla.Dosyaları çıkarttığın yeri aç.Mesela indirdiğiniz bios F8;F8 uzantılı dosyaya tıkla ve bekle.10-15 saniye sonra reset atıcak makine.Bios yüklenmiş olucak.
    Bu kadar.

    sistem çökme fln gibi bi sorun omlaz dimi kardeş sakata gelmiyelim?




  • @OnUr_02 tmm kardeş dedigini yaptım ama korka korka vala :D gigabyte sitesinde enson F9 vardı ama beta yazıodu onun için F8 i indirip yükledim ve everest te bile F8 olarak görüyor.buraya kadar tmm ama bikaç sorum olcak şimdi bios güncelledik ya bunun pc ye ne gibi faydası olur?? ve diyelim format attım pc ye tekrar bios güncelleme yapmam gerekirmi??şimdiden saol bilgin için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 20 Ocak 2010; 5:50:59 >
  • onur power'ın kaç watt? power yetersizse eğer ekran kartı ve işlemciye çok yük binince sistemi kaldırmıyor olabilir..

    öte yandan "everest" bu anakarttaki kuzeyköprüsü sıcaklığını vermez. speedfan ya da hardwaremonitor den bakın. rev 1 lerde genelde 80 derece ile çalışıyor, eğer çok açık kalıyorsa bilgisayar bu aşırı ısınmadan da donabilir. oraya bir fan yerleştirebilirsin kuzeyköprüsüne doğru üfleyecek eğer speedfandan 78-79-80 decede görünüyorsa.

    bir de bios sürümün işlemcini desteklemiyorsa bir çok sorun olabiliyor, misal bende call of duty 2 bile 5 saniye düzgün 2 saniye takılarak çalışıyordu, midi klavyeden kayıt yaparken notaları geç algılıyordu. bios'u işlemciye göre güncelleyince sorunlar kalktı ortadan.

    dediklerime bir bak istersen, önceki mesajlarmı da okumanı tavsiye ederim bu başlıkta. kartı hala daha da kullanıyorum ayriyetten:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kada34

    Sistemi Athlon II ye çevirmek istediğimden kafama göre en uygun bu anakartı seçtim.Rev 1.0de tam manasıyla AM3 desteği yok gibi.Rev 2.1 çıkmış acaba Türkiyede satılanlarındaki rev ne?2.0 2.1 arasında sadece görüntü farkı var gibi ama başka iyileştirmeler yapılmış olabilir.Yakın zamanda piyasada bu kartla ilgili araştırma yapmış olan var mı?

    Sistem imzamdaki gibi.Sadece 2 değişiklik olacak.Acaba PSU yer mi?

    GIGABYTE GA-MA770 UD3
    Athlon II 250 almayı düşünüyorum.



    Bu ikilinin kafanızda biraz daha net canlansı açısından bir kaç SS ekliyorum umarım yardımcı olur...[sm=s18.gif]
    Not: Anakart Rev 2.0 Ram

    İşletim sistemi: Windows 7 Ultimate


     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü


     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü


    Ram Tek Kanal 2 Gb olduğu için değerler düşük.

     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü


     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü


     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü




  • Arkadaşlar MA770-UD3 Kullananlar...... Bu 79 Derecede Kuzey köprüsümü...... İşlemci Athlon II x2 250.....
    Athlonlarla ilgili ısı problemi olduğunu yazmış bir arkadaş... Bu Athlon II x2 ler içindemi böylee yaww....
    Phonem II X2 545 yada Phonem II X2 550 alsam şimdi bu ısı düşecekmi..... Bu ikiliyi kullanan arkadaşlar varmı.... bir SS atarlarsa ona göre işlemciyii hemen değiştircem....

    NOT : Anakart çok stabil hiçbir sıkıntım yok maaşallah allah nazarlardan saklasın ama ısı düşecekse tabiki Phenom'a geçerim... Phenom II X2 550 Be ile Athlon II x2 250 arasında pek bi performans artısı yok ama ne yapalım serin çalışacaksa veririz aradaki fiyat farkını...

     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü




  • thxdolby SSler için sağol.Win7 puanlamada Athlon II 250ye 6.4 iyi gibi.Gerçi benim HDDden dolayı puan 5.9 da çakılı kalır büyük ihtimal.Neyse önemli değil zaten o.Bu arada bildiğim kadarıyla everestte anakart yazan değer kuzey köprüsü ki 38C iyi bir sıcaklık.Yanlış yönlendirmiş olmayayım belki de güney köprüsü değeridir bilemiyorum ama işlemci RAM kasınca değer hızla artmaya başladığından kuzey köprüsü olduğunda kararlıyım.Güney olsa en fazla ses ve LAN kasar ki o da ne işlem yaptıracak.Everestte GPU sıcaklığı yok sende.Acaba ekran kartın ATI olduğundan mı?Belki ekran kartı ısısı olabilir o.

    Bu arada piyasada MA770-UD3 bulmak baya zor.Daha doğrusu uygun fiyata bulmak.
  • thxdolby

    açıkcası phenom II işlemci alırsan kuzey köprüsünün ısısı düşecek diye bir garanti yok. ama bence kuzeyköprüsüne doğru üfleyecek artı bir fan takarsan en azından chipsetin çevresi soğuk kalır, çünkü kuzeyköprüsü biliyorsun ekran kartının dibinde.

    kartı aldığım zaman çok araştırmıştım yabancı forumlarda bu ısı olayını, malum türkiyede bilen-anlayan yok yardım edemedi kimse. ama sonuç olarak kartın 80 derece çalışması illa bir şey olucak anlamına gelmiyor. ultra durable 3 zaten bu gibi yüksek ısılar için geliştirilmiş. ayrıntılı bilgi için önceki mesajlarıma bakabilirsin.

    eğer 80 derece olduğuna somut kanıt istersen, bilgisayar çalışırken elini kuzey köprüsü chipsetin üzerine koy -gigabyte yazan mavi headstick-. 1 saniye tutarsan elin acır, 2 saniye tutarsan canın çok yanar, 5 sanite tutarsan 3. dereceden yanık olur:) yani birileri çıkıp da cahil cahil "bilader 80 derece olmaz, program yanlış gösteriyordur, inanma, 80 derece olsa yanardı koçum boşver" v.s. şeyler derse umumiyetle kafa at:) mart-nisandan beridir kullanıyorum ve araştırmadığım yabancı forum kalmadı nerdeyse. bu ısı sorunun bir çözümü yok. bazı rev 1'lerde oluyor, phenom II olayını da araştırdım ama dek gelemedim.




  • merhaba cileviathan , sanırım daha önce ben demiştim 80 derece olmaz imkanı yok cahillikten değil , be zatne o dediiğin mavi şeye gigabyt yazıo üstünde elimi koydum inan 1 dk tuttum , ama ne elim yandı nede merhem sürecek kadar yanık oldu. yeniden sölüyorum 80 derece olmasına imkan yok en azından benim anakartın . Sevgiler.
  • @kada34

    Umarım SS işe yaramıştır..


    @cileviathan

    Zaman ayırdığın için teşekkürler...




    quote:

    Orijinalden alıntı: sevenhilli

    merhaba cileviathan , sanırım daha önce ben demiştim 80 derece olmaz imkanı yok cahillikten değil , be zatne o dediiğin mavi şeye gigabyt yazıo üstünde elimi koydum inan 1 dk tuttum , ama ne elim yandı nede merhem sürecek kadar yanık oldu. yeniden sölüyorum 80 derece olmasına imkan yok en azından benim anakartın . Sevgiler.



    Hemen şöyle bir açıklama getireyim ısı olayına.. Bugün anakartı aldığım yere götürdüm Hem bu ısı olayı için hemede prime95 testinden geçemediği için ( default ayarlarda ) ve aldığım yer saolsun hem rami hamde anakartı hemen birebir değiştirdi eve geldim ve hemen test koyuldum. Prime95 de default ayarlarda sorun yaşamadan geçti.. ISI ise bir önceki kart ile aynıydı Yani Gigabyte yazan soğutucu (Kuzey köprüsü) bundada 79-81 arasıydı ve inanın eliniz 30sn üstünde tutamazsınız. Her iki anakartta REV.2.0 dı. ISININ performansa hiçbir olumsuz etkisi olmadı. Bunuda aynı chipsete sahip GA-MA770T-UD3P modeline bakıp söylüyorum ... Her iki anakartada son BİOS (FG) güncellemesi yapmıştım ısı değerleri düşmedi aynı.. bazı arkadaşların EVEREST programında O gördüğü 36-40 arası anakart ısı değeri Güney köprüsüne ait olan ısı değeridir. Anakartın Kuzey köprüsü 79-81 arası seyretmekte.. Bunu Aynı Rev. denemiş olduğum bu iki anakarttta gözlemledim. Bu anakartım 40 dereceyii geçmiyor diyen arkadaşların speedfan ile alınmış değerleri buraya SS atmalarını rica ediyorum... "Bizleri Bilgilendirme amaçlı"
    Saygılar....




  • Arkadaşlar selam bendede speedfan temp3 denilen yeri yani kuzey köprüsünü 80derece gösteriyor, ama elimi soğutucunun üzerine koyduğumda hafif bir ısı var akşama kadar elimi tutsam birşey olmaz işlemcim 7850 bu işlemciyi değiştirmek istiyorum, kaşıntım tuttu anakartın desteklediği işlemcileri gösteren sayfasında ( http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2982 ) am3-Phenom II X4 965 işlemcisini kullanabileceğimiz yazıyor sanırım linkteki işlemci aynısıhttp://www.exa.com.tr/amd/cpular/amd_phenom-325-9260.html .. Bu arada arkadaşlar bu yükseltme sizce fiyat performans için mantıklımıdır.

    Son olarak arkadaşlar bendede ramleri 800 olarak görüyor, bıos dan ramin çarpanını tam hatırlamıyorum 5li son seçeneğe getirdim, yanındada 1066 yazdı ama everest ve diğer programlar hala 800 görüyor ,voltajmı vermemiz gerekli nasıl yapıcaz bunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 23 Ocak 2010; 1:44:31 >




  • sevenhilli

    :) yahu kesinlikle seni kastetmedim orda mesajlarını takip eden birisi olarak inan bana. bu konu zaten tartışılıp kapanmış bir konuydu, bu anakartla alakasız insnalar gelip yorum yapıyor abuk subuk onu kastetmiştim.

    özet geçmek gerekirse, ma770-ud3 ün bazı serilerinde bu ısı olayı var, sorun demiyorum çünkü gigabyte da bunu bir sorun olarak görmüyor. benim anakartımın chipsetine fan olmadan inan 5 saniye dokunamazsınız, o kadar sıcak. ancak ben ne olur ne olmaz diye kasa yatık bir şekilde işlemci ve ekran kartı üzerine cihpsete doğru üğfleyecek biçimde oturttuğum bir fanla yine de soğuk tutmaya çalışıyorum. herkese de öneririm aynı olayı yaşayan.
  • cileviathan önemli değil kardesım ne oluck onemlı olan ınsanların bırbırlerını yanlıs anlamaması ve bu forumda goruyorum kı herkes bırbırını yanlıs anlıo ve gereksız tartısmalar cıkıo , dıger bır konu da bılgı yazıldıkca cogalır ama tabı dogur bılgıler. bunun yanında senın anakartın durumu kotuymusss bence psunu degıstır derım psu ne war sende ?
  • thxdolby ekran görüntümü koydum o gösteriddğn yer 78 derece bendede ama nedense anakart üstündeki o mavi şeye elimi 2-3 dk rahatlıkla tutabiliyorum. Bi tutarsızlık war ama bilmem ekteki resimde hem speedfan hemde everst ile koydum sıcaklıkları , başka bir program varsa onuda deniyebilirim. Sizin sıcaklık el değmemesi bence psudan kaynaklanıo olmasın mesela bu anakartlar içöin min gerçek 500w psu öneriyorlar .

     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü


    doğrudan link :http://img163.imageshack.us/img163/1418/sppedveeverest.jpg

    kusura bakmayın resim koymayı tam bilmiyorum,linklerle idare edelim :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 23 Ocak 2010; 12:52:54 >




  • @sevenhilli

    Resimler için teşekkürler.. Belki dediğiniz gibidir. ama dedim ya makinanın çalışmasında hiçbir sıkıntım yok ben o ısı değerlerinin normal olduğunu düşünüyorum. Çünki 2005 Yılında aldığım Gigabyte K8N Pro SLI anakartında chipsetide ısınıyordu ama onuda kullandığım süre içinde hiçbir şikayetim olmadı ısıyla ilgili.. Gigabyte kartlara güvenirim sağlam dayanıklı kartlardır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thxdolby

    @sevenhilli

    Resimler için teşekkürler.. Belki dediğiniz gibidir. ama dedim ya makinanın çalışmasında hiçbir sıkıntım yok ben o ısı değerlerinin normal olduğunu düşünüyorum. Çünki 2005 Yılında aldığım Gigabyte K8N Pro SLI anakartında chipsetide ısınıyordu ama onuda kullandığım süre içinde hiçbir şikayetim olmadı ısıyla ilgili.. Gigabyte kartlara güvenirim sağlam dayanıklı kartlardır...


    rica ederim . yaa zaten gigabyte diğince başka bir şey düşünmem . miss gibi firma tadından yenmez . o yüzden anakartlarımız sorunsuz sitabil başka ne isteyelmki . Saygılar , sEvgiler




  • Gigabyte ve amd nin nasıl stabil ve sorunsuz çalıştıgının bi kanıtı olarak bu resmi ekliyorum.3 oyun aynı anda kuruyorum ekstra olarak Jdownloader bilirsiniz java tabanlıdır ve az da olsa sistemi yorar + olarak ; MSN , Daemontools 3 sanal sürücü ile birlikte tabiki , Kaspersky antivrs ve Xfire çalışmakta gelin görün ki performans da hiç bi deişiklik yok :) sizdece ilginç ve bi o kadarda sevindirici değilmidir?
    .
    .
     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü
  • @giyotin_1982:Bios yenilersen Am3 gibi birkaç destek gelir.Başka ne olur tam bi bilgim yok .Format attıktan sonra güncellemenin gerekip gerekmediğini bilmiyorum.Ama gerekmez heralde.

    @cileviathan:Power 460 Watt C.Master.SpeedFanı'ı kurdum,kuzey köprüsü 80 derece.Bi Gta IV'de deniyim dedim,oyunu 2 saat falan oynadım çıktım(işlemci 3.0'daydı oyunda);sıcaklık 81 olmuş .Bios sürümünden kaynaklanan problemler vardı ama şu an F8 bios.Ekran kartı driverı da güncel.

    Ayrıca kasanın içini açtığım zaman dikkatimi çekti;Ramlerden biri DDRII-1 diğeri DDRII-3'te takılıydı.3'te takılı olanı çıkardım DDRII-2'ye taktım,Mirror's Edge'deki donma problemi düzeldi.Ama uzun bir şekilde oynayamadım daha,20 dakika oynayıp kapadım.Bu akşam denerim.Güç kaynağının Fotosunuda çektim(değerlerin yazdığı kısım),forumda biryerde güç hesaplamak için konu vardı detaylı şekilde,ordan hesaplıycam bakalım neymiş doğrusu .

    @thxdolby:Sistem güzel.Şu Phenom II X2 550 Be için ısınma azalıcaksa bende işlemciyi değiştirebilirim.Birşey öğrenirsen yaz buraya .




  • Haydaa pc bana son dakika golü attı .Üstteki mesajı yazdım,sekmeleri kapadım.Bilgisayarı kapat tuşuna bastım,tam ''Oturum Kapatılıyor'' yazısı yazıyodu,kapanmak üzereydi ve tokat gibi Blue Screen (heyecanlı anlattım biraz ama olsun normaldir ).Zaten son 1 saattir saniyelik donmalar oluyodu.Pc 7 saattir açıktı.Resetledim bilgisayarı BS code 3b hatasıymış.Acaba nedir,bulamadım.Var mı başına gelen?
  • OnUr_02

    öncelikle ma770-ud3 kitapçığını da okursan, en az 500 wattlık bir psu ile çalıştırılmasını öneriyorlar. ben 350 watt ile stabil çalışmama rağmen gittim 500 wattlık psu aldım. benimki 300 wattlıkla da çalışıyordu ama ekran kartım hd2400 olduğu için, çekip çekeceği maksimum 50 watt filan zaten

    senin ekran kartın sanırım hd4000li bir şey yukarda yazmışsın, ekran kartı+işlemci oyunlarda tam güç abandığından oyunlarda donma takılma sebebi güç kaynağından olabilir. çünkü kitapçığında bile en az 500 watt ile kullanın diyor ki bence üst düzey işlemci ve ekran kartlarında bu 600 watt a kadar çıkar.

    ama yeni bir psu almadan önce işlemcin neyse gigabyte ın sitesinden işlemci destek lisetesine bak ve bios sürümünü indir. bios un doğru sürümde olması işlemci için çok önemli.http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma770-ud3_10.html burdan işlemcini bul vehttp://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-ma770-ud3_10.html burdan da uyan sürümünü indir.

    bunun haricinde bilgisayarı kendin topladıysan ya da toplattırdıysan atlanacak başka bir detay da, anakartın ramini destekleyip desteklemediğidir. bunu da yinehttp://download.gigabyte.ru/memory/motherboard_memory_ga-ma770-ud3.pdf listeden bulabilirsin raminin seri nosuna bakarak.

    öte yandan 2 tane aynı marka aynı model ramin varsa bunları aynı renkteki slotlara takman dual channel çalışması açısından daha faydalı olacaktır.

    bir de ekran kartı driverını da güncel tutmaya çalış. umarım düzelir sorunun, bilgisayar işi çok keyif kaçırıyor çünkü bazen:( kolay gelsin.


    düzeltme: bir de unutmadan, psu nun markası ne? gerçek olup olmaması da önemli watt değerleri açısından..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cileviathan -- 23 Ocak 2010; 23:33:40 >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.