Şimdi Ara

GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
391
Cevap
1
Favori
27.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar bana bı yardımcı olurmusunuz pcye s-lınk l25b kart okuyucu aldım usb taktım tanıttım ama bıosa gırmek ıstedıgımde kablosuz klawyem calısmadıgını gordum anakartın arkasındakı ılk basdakı 2 yuva bıos da calısmıyor ama masaustunde calısıyor cıkartıp alltakı usb gırısıne taktım bu sefer calıstı klawye bıosda neden acaba en basdakı ılk 2 usb gırısınde calısmıyor klawye bıosda yardımlarınızı beklıyorum.
  • walla kardes bende kullanıom aynı kartı ama ne desem yalan olur :) aklıma bısı gelmıo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevenhilli

    alla alla arkadaslar sizin bu 80 derece nasıl oluo sıcaklık yaaa ? nerenin sıcaklıgı bu nerden bakıcaz ben everestı acıom anakart 30 derece gosterıo.


    Aga ne bilim bende anakart 30 derece benim millet çipset felan diyince speedfanda bir aux değerini 78 gördüm heralde budur dedim. Sanırım yanlış bir bilgi benimkisi. Bu speedfandaki aux nedir.
  • Arkadaşlar herkese selam, bu anakartta am3 işlemci kullanabiliyormuyuz acaba şu anda 7850 kullanıyorum işlemciyi köklemek istiyorum ama am3 çalışırmı bilmiyorum . birde bu bios güncellemesi nasıl yapılıyor güncellemeden 4çekirdek açılmıyormuş okuduğum kadarıyla ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airgunshooter

    Arkadaşlar herkese selam, bu anakartta am3 işlemci kullanabiliyormuyuz acaba şu anda 7850 kullanıyorum işlemciyi köklemek istiyorum ama am3 çalışırmı bilmiyorum . birde bu bios güncellemesi nasıl yapılıyor güncellemeden 4çekirdek açılmıyormuş okuduğum kadarıyla ..


    am3 kullanabilirsin bu anakartta , bios güncellemesi ise gigabytin sistesinde yada anakartın cdsinde @bios die bi program war onu kurup öle günceleme yapabilirsin. bence köklemene gerek yok kesinlikle. normal kullan daha iyi . en azından sistem parçalarının ömründen yemezsin daha düzenli uyumlu sitabil bi sistemin olur . İşlemcinde 4. çekirdeği açmamanı tavsiye ederim çünkü toplam cache şuan seninkinde kaç çekirdek warsa ona bölünecek ama açarsan 4.çekirdeği toplam cache 4 e bölünecek yani bi farkı olmayacak bence ,zaten amd işlemciler ucuz böle idare et ilerde daha başka işlemci alırsın. Önerilerim yorumlarım bunlar.




  • Sistemi Athlon II ye çevirmek istediğimden kafama göre en uygun bu anakartı seçtim.Rev 1.0de tam manasıyla AM3 desteği yok gibi.Rev 2.1 çıkmış acaba Türkiyede satılanlarındaki rev ne?2.0 2.1 arasında sadece görüntü farkı var gibi ama başka iyileştirmeler yapılmış olabilir.Yakın zamanda piyasada bu kartla ilgili araştırma yapmış olan var mı?

    Sistem imzamdaki gibi.Sadece 2 değişiklik olacak.Acaba PSU yer mi?

    GIGABYTE GA-MA770 UD3
    Athlon II 250 almayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kada34

    Sistemi Athlon II ye çevirmek istediğimden kafama göre en uygun bu anakartı seçtim.Rev 1.0de tam manasıyla AM3 desteği yok gibi.Rev 2.1 çıkmış acaba Türkiyede satılanlarındaki rev ne?2.0 2.1 arasında sadece görüntü farkı var gibi ama başka iyileştirmeler yapılmış olabilir.Yakın zamanda piyasada bu kartla ilgili araştırma yapmış olan var mı?

    Sistem imzamdaki gibi.Sadece 2 değişiklik olacak.Acaba PSU yer mi?

    GIGABYTE GA-MA770 UD3
    Athlon II 250 almayı düşünüyorum.


    Cumartesi günü GIGABYTE GA-MA770 UD3 Rev 2.0 ve Athlon II x2 250 aldım gayet güzel bir ikili..
  • bencede çok güzel bir ikili ben rev 1.0 kullanıyorum tadından yenmiyo , birde rev 2.0 yada rev 2.1 olursa ne olur acaba misssss . Şuan piyasada genellikle rev 2.0 satılıo . yakın bir zamanda rv 2.1 gelir die düşünüyorum .

    Kada_34 rev 1.0 da am3 desteği pek yok demişsin ama inanılmayacak şekilde desteği war zaten destek listesindeki amd x4 quad core oldukça yeterli benim için. O yüzdn biraz daha bekle ( yaklasık max 2 ay ) yada git rev 2.0 al derim. bunun yanında gigabytın sitesinden rev 2.0 ve rev 2.1 arasındaki farklalrı görebilirsin ben pek göremedim gibi. ama doğru seçim ma770-ud3. bunun yanında imzandaki psu oldukça yeterli gerçek 550w ise .

    thxdolby: çok doğru seçim yapmışsun hayırlı olsun. mis gibi dimi ohh ohh ne güzel walla.
  • 2 ay kadar bekleyebilir miyim bilmiyorum.En geç 2 hafta içinde almayı planlıyorum.PSU bildiğim kadarıyla gerçek 550 en kötü 500dür
  • quote:

    rev 2.0 ve rev 2.1 arasındaki farklalrı görebilirsin ben pek göremedim gibi


    Arasındaki tek fark renklerii MA770T-UD3P kaplaması işte..

    Teknik açıdan Rev 2.0 ile 2.1 arasında hiçbir fark yok 770/710 Chipset ikiside

    quote:

    thxdolby: çok doğru seçim yapmışsun hayırlı olsun. mis gibi dimi ohh ohh ne güzel walla.


    Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thxdolby -- 19 Ocak 2010; 21:55:34 >




  • Arkadaşlar merhaba.Sistemim panelde yazıyo.Bu sistemi geçen yaz aldım.Ancak oyunlarda donma sorunu var.Nedenini anlamadım.Araştırdım biraz,sanırım anakart problemiymiş.Mesela Assasin's Creed'i 1 saat oynadıktan sonra bir anda ekran donuyo ve res atmak zorunda kalıyorum.Aynı olay çoğu oyunda oluyo.Sıcaklık değerleride normal düzeyde(hele ekran kartı 50 dereceyi geçmiyo bile,oyuna girmeden önce e.kartı fan hızını her zaman %80 yapıyorum.İşlemci fanı zaten sürekli %100).Başına böyle bir olay gelen arkadaş varsa ne önerir ve de siz ne önerirsiniz?

    Not:Garantiye götürücem Pc'yi ancak ne diyceğimi bilmiyorum.Zaten müşteri hizmetleri berbat olan bir markadan aldım parçaları(gold).Daha 6 aylık bilgisayar.
  • Selam arkadaşlar 6 aydır bende sizden biriyim ga-ma 770 ud3 V1 kullanıcısıyım ve hayatımda bukadar stabil çalışan bi sistem görmedim.parçaların uyumluluguda önemli tabi.
    sistem özelliklerini resim olarak belirteyim.
    işlemci : AMD 7750+ Athlon x2 64bit 2.7Ghz
    ram : 4GB 1066Mhz Kingston Hyperx Sogutuculu
    HDD : 500GB WD Sata2
    ekran kartı : ATİ HD 4670 GDDR3 512MB
    anakart : Gıgabyte MA770-UD3
    .
    bide bi sorum olacak bendeki ramlar 1066mhz ama ilk aldıgımda yani 6 ay oldu 800mhz olarak çalışıodu biostan voltajı arttırdım ve 1066 oolarak çalışmaya başladı ram ler sogutuculu yani oc destekli bnm sorunum everestten bakınca bazen ram düşük gösteriyor nedeni nedir ve bi sorun teşkil edermi???bide sıcaklık degerlerinide resim olarak ekliyorum sizce normal mi(pc 6 aydır kapanmıyor download yaptıgım için.Sorun olurmu?)

     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü

     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü

     GIGABYTE GA-MA770 UD3 kullananlar kulübü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 18 Ocak 2010; 20:32:10 >




  • @giyotin_1982:Hangi Bios yüklü?Birde yukarda yazdığım mesajı bi okur musun?Belki bildiğin birşey vardır .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnUr_02

    @giyotin_1982:Hangi Bios yüklü?Birde yukarda yazdığım mesajı bi okur musun?Belki bildiğin birşey vardır .

    BIOS Türü Award Modular
    BIOS Sürümü F3
    Award BIOS Türü Award Modular BIOS v6.00PG
    Sistem BIOS Tarihi 12/17/08
    Görüntü BIOS Tarihi 09/12/08
    gelelim senin soruna donanımlarını tam yazarsan yardımcı olabilirim elimden geldigi kadar
  • kada34: bencede bekleme git al rev 2.1 zaten teknik özellik farkı yok tabi yinede sen bilirsin. Ama sunu söliyim cok sitabil bi anakart. Psun için ne desem bilmiyorum ama kardırır herseyı herhalde.

    Onur_02: walla burdan baktıgım kadarıyla oncelıkle psu un 460w we tam anlayamadım hangi marka yada gerçek 460w mı , cunku bazen ole bı oluo kı ne yazıosa gercek watt olmuo o, eger etrafta guzel bır 500w psu bulabılırsen bır dene derım. cunku 460 w oyun sırasında yetersız kaldıgı ıcın sıstem donuo olabılır , bır tahmın tabıkı. ekran kartın bırde dusuk bence keske alırken 1gb fılan alsaydın. ramların guzel dıecek sozum yok . aa bence iş psuda sanırım tahmınım.

    giyotin_82 : cok sevındım screenlerını gorunce aynı benım sıstem ıslemcımız ve anakartımız aynı tebrık ederım , dedıgın gıbı gercekten feci sitabil aman masallah :) sıcaklık değerlerın anakart ıslemc ve hdd olarak benımkıyle 2 asagı 2 yukarı aynı bır sorunun yok. ram ıcınde , biosta nasıl goruosan oledır dıcem belkı everest sallıo goremıo olabılır. bır tahmınım yok ama sıcaklıkların normal guzel . 6 aydır kapanmaması tabıkı onemlı ama benımde gecelerı kapatıom elektrk yuzunden ama sitabil değerler seninki gibi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevenhilli
    giyotin_82 : cok sevındım screenlerını gorunce aynı benım sıstem ıslemcımız ve anakartımız aynı tebrık ederım , dedıgın gıbı gercekten feci sitabil aman masallah :) sıcaklık değerlerın anakart ıslemc ve hdd olarak benımkıyle 2 asagı 2 yukarı aynı bır sorunun yok. ram ıcınde , biosta nasıl goruosan oledır dıcem belkı everest sallıo goremıo olabılır. bır tahmınım yok ama sıcaklıkların normal guzel . 6 aydır kapanmaması tabıkı onemlı ama benımde gecelerı kapatıom elektrk yuzunden ama sitabil değerler seninki gibi.

    öncelikle yorumun için tşk.açılışta biosta göremiom eskiden oluyodu şimdi olmuyo nedenini bilmiyorum ama everest gerçek degerleri verio neden dersen bikaçtane ram ile ilgili program kullandım everst ne görüosa onlarda aynını gösterio.bence olay pc fazla açık kaldıgı için degerlerde düşme oluyo kanımca çünkü ilk açtıgımda hemen everst ile bakıyorum 533/1066 degerini görebiliyorum ama 3-4 gün sonra bu degerler 10-20 rakam eskik oluyo.bide biostan ayar yapmadan önce 1.3volt ile çalışıodu şuan 1.8 ile çalışıo.
    Onur_02 arkadaşımızın sistemini inceledim.
    Sorunu 3 konuya baglarım kendimce
    1-ekran kartı driver ının güncel olmaması yada yanlış yüklenmesi enson çare olarak ekran kartı parçalarında sorun olması(ki ilk aldıgında nasıl çalışıodu hatırlıyomusun)
    2-kullandıgın işletim sisteminin zarar görmesi yada virüs bulaşması.birde win7 yükleyip öle dene.bnm ekran kartı 512lik ama win7 yükleyince 2210mb a kadar çıkıo :)
    3-Nvidia gigabyte ve amd ile nekadar uyumlu bilmiyorum ama bana sorarsan ben gigabyte ve amd işlemcili bi makineye Atiden başka kart takmam.Nvidia ile en stabil çalışan nakart MSI ve Asus tur işlemci olarakta tabiki dual core intel 2.8ghz den aşşa olmamak şartıyla tabi.

    Bi konuda sana katılmıyorum sevenhilli neden dersen sorunun PSU dan kaynaklandıgını düşünmüyorum.çünkü bnm eski PSU 280W lıktı hemde şuanki sistemimdeydi.ben saglıklı olması açısından 500W lık ilerie dönük bi PSU aldım.keza 280 lik bi PSU fazla sorun etmez tabi bnm gibi 2 HDD 3 DVD+R 2x20cm lik fan kullanmıosan.bide ekran kartlarında GDDR3 yani başında G yazar bunun anlamı az güç ile yüksek performans demektir.velevki bendeki ekran kartıda öle ve PSU dan beslenmemekte.COD6 yı 1440x900 çöz.te ve her ayar full açıkken bile kasmadan oynuyorum.
    neyse lafı fazla uzattım.bnm düşüncelerim bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 19 Ocak 2010; 1:37:57 >




  • hmmm olabilir ewt ozmaan ekran kartı degıssın bence , ama tabi biraz daha araştır derim.
  • @giyotin_1982:Senin anakartın Bios'unun en az F4 olması gerekli.Gigabyte'ın sitesinden baktım.Sistemim panelde yazıyo(sol tarafta,nickimin altında)
    @sevenhilli:C.Master 460 W psu.Az önce kasanın yanını açıp Psu'nun değerlerinin yazdığı kısmın resmini çektim.Güç hesaplamasından bakıcam.Ama en erken hafta sonu bakabilirim.
  • @giyotin_1982:Üstteki mesajını yeni farkettim.Hemen söyliyim.Bilgisayarı ilk aldığım saatten(!) beri aynı hata var.Ve uyuz olan yanı oyun seçmesi.Mesela CoD4,Burnout Paradise Mw2(sadece bir kere kapandı,o da benim hatam) gibi oyunlarda hata yok.Assasin's Creed1(1 saatten fazla dayanıyo),Mirror's Edge(ilk başlarda hemen takılıyodu,biosum F4'tü;F8 yaptım.2 bölüm sonra binanın çatısından kayarken helikopterin ateş açtığı sahnede donup kalıyo).Pes2010(5-6 maç sonra veriyo ya da vermiyo),Age of EmpiresIII(en garip olanı bu.Bazen 5 dk'da kapanıyo,bazen 4 saat sonra bile vermiyo hatayı.).GTA IV'te de hata yok bu arada.
    Diğerine gelirsek;Win7 64Bit yüklü şu an.Bundan önce Vista 32 Bit vardı.İkiside Ultimate.İkisinde de aynı hatalar aynı şekilde var.Belki Driver yükleme hatası olabilir.
    Sonuncusu ise;aslında HD4830 1Gb alıcaktım,ama Physx dalgasına ve oyun firmalarının desteklerine göre seçim yaptım.
    Dershane 2 hafta sonra tatile giricek.Götürücem garantiye ama ne diyeceğimi bilmiyorum,o yüzden araştırıyorum.
    Bir de sıcaklık değerlerimde şöyle oluyo; E.Kartı 50'yi geçmiyo(%80 fan hızı),İşlemci GTA'da 60 ı geçiyo.Onun dışında 50-55.Sistem sıcaklığı 35-45 arası seyrediyo.




  • @OnUr_02 bencede en saglıklısı aldıgın yere bi götür sorununu aynen anlat illaki yardımcı olacaklar.ama ekran kartını bi güncellemeyi dene.bide bios sürümü F4 olcak demişsin onu nasıl yapıcam hiç bi fikrim tok format atmaktan yoruldum sisteme bişi olmasın F4 yaparken ki zaten nasıl yapcamıda bilmiom senin fikrin varsa paylaşırmısın?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.