Gigabyte anakartlı bir bilgisayarım vardı. Güç kaynağımı değiştirmek istedim ve diğer bilgisayarımda bulunan cooler master güç kaynağını (sanırım 380w civarıydı) kullandığım pc ye taktım. Ama bir türlü güç gelmedi bilgisayara. Tüm kabloları taktığımdan emin miyim aslında tam emin değilim. Yani görünen kabloları takıyorum ama bilgisayarın power düğmesinin anakart üzerinde gitmesi gereken kablo takılı olmayabilir tam emin değilim. Bu power düğmesinden gelen kabloyu nereye takmalıyım ? Ana kartın resimi bu.
Yani nereyi kontrol etmeliyim. Power düğmesinin kablosu takılı veya değil hiç bilemiyorum.
Power supply başka bilgisayarda denedim sorunsuz çalıştı. Hatta bilgisayarsız denedim yine çalıştı.(yeşil ve siyah kabloların yoluna bakır kablo ile dokundurarak.)
Bu modelde sadece 2 tane güç girişi var, teki uzun ATX girişi kartın alt orta bölümünde yeşil IDE bağlantısının altında, diğeri de 12V'luk CPU güç girişi, en sağ üst köşede vida deliğinin yanında.
Power/Reset vb kasanın bağlantıları da alt-ortadaki ATX girişinin hemen solunda, siyah renkte, altında küçük harflerle SPEAKER vb diye yazıyor, resimde okuyamasam da Power PWR diye yazılı olmalı, + - uçların önemi yoktur, artı eksiye yalnız HDD ışığı ve kasa güç ışığı led'leri için dikkat edin.
quote:
Orijinalden alıntı: mselcuks
Bu modelde sadece 2 tane güç girişi var, teki uzun ATX girişi kartın alt orta bölümünde yeşil IDE bağlantısının altında, diğeri de 12V'luk CPU güç girişi, en sağ üst köşede vida deliğinin yanında.
Power/Reset vb kasanın bağlantıları da alt-ortadaki ATX girişinin hemen solunda, siyah renkte, altında küçük harflerle SPEAKER vb diye yazıyor, resimde okuyamasam da Power PWR diye yazılı olmalı, + - uçların önemi yoktur, artı eksiye yalnız HDD ışığı ve kasa güç ışığı led'leri için dikkat edin.
Bu dediğiniz yerlere taktım tek tek hemen hepsini denedim ancak yine olmadı. Birde şöyle bir şey dikkatimi çekti. Atx kablosunu takarken önde led ışığı yanıyor ama tam oturtunca kabloyu led ışığı sönüyor. Bir anlık yanıyor yani ışık. O yandığı yerde kalsa çalıştırabilicem ama işte anlık yanıp sönüyor. Kablo mu arızalı acaba dicem ama pc dışında çalışıyor power sup. Başka bilgisayarda da çalışıyor.
Kasa'dan gelen uçlarında Dişi Soket olan kabloları resimde gördüğün yerlere ismine göre takacaksın.
Aynı marka anakartı kullanıyorum şuan bağlantılar resimdeki gibi. Eski psu çalışıyorsa tekrar onu takıp denese. Böylece anakarttan mı psudan mı anlarsın hem.
quote:
Orijinalden alıntı: *Furious*
Kasa'dan gelen uçlarında Dişi Soket olan kabloları resimde gördüğün yerlere ismine göre takacaksın.
/>
Evet hocam budur. Her şey yerli yerine oturttum bu resim sayesinde çok saolasın.
quote:
Orijinalden alıntı: Darkness~
Aynı marka anakartı kullanıyorum şuan bağlantılar resimdeki gibi. Eski psu çalışıyorsa tekrar onu takıp denese. Böylece anakarttan mı psudan mı anlarsın hem.
Eski psu denemiştim yine olmamıştı. Bu bağlantıları yapmadığım için olmamış. Şimdi işaretli yere taktım oldu. Sonunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mext -- 27 Aralık 2011; 18:08:23 >
quote:
Orijinalden alıntı: CoupDeGrâce Eski psu denemiştim yine olmamıştı. Bu bağlantıları yapmadığım için olmamış. Şimdi işaretli yere taktım oldu. Sonunda.
OC falan düsünüyorsan eğer üst konulardan birinde anlatımı var göz atabilirsin.