Şimdi Ara

GIGABYTE GA-8IPE1000-G hakkında bir kaç soru -yardım-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

3 yıldır sorunsuz olarak kullandıgım pc im 2 haftadır masaustunde ıken kapanmaya, kapanınca acılmamaya, ekrana goruntu gelmemeye başladı.
    Ekran kartı degıstırdım, ramlerı degıstırdım, sonuc yıne aynı. en son pılını cıkardım ve sımdı hıc acılmıyor.

Benım sızden ricam bu anakartın esdegerı bı anakart modelı verır mısınız. işlemcim p4 3.0 ht (800 fsb, 478 soket), ekran kartı agp 8x.

Aynı anakartta olabılır dedıgım gıbı bıldıgınız bı yer varsa, ikinci elinide alabılırım ya da bu makıneyı calıstıracak bı anakart tavsıyesı de yapabılırsınız. birazda cebimi dusunuyorum, fıyatlar makul biseyler biliyorsanız cok ıyı olur

sımdıden tesekkurler.

Teknik Özellikler
    İşlemci Socket 478 Intel® Pentium® 4

Yongaseti Intel® 865PE MCH
    Intel® ICH5
    Marvell Gigabit Ethernet denetleyici
    Realtek ALC850 codec

Front Side Bus 800 / 533 / 400 MHz FSB

Bellek Çift Kanal DDR 400 / 333 / 266 desteği
    4 x DIMM slotu
    4GB (Daha fazla bilgi için lütfen Sık Sorulan Sorular'ı okuyunuz)

Dahili G/Ç Konnektörleri 1 x CD / AUX in
    1 x FDD
    1 x Oyun portu
    2 x SATA
    2 x UltraDMA 100/66 Bus Master IDE
    2 x USB 2.0 (4 port desteği)

Genişleme Slotları 1 x AGP 8x
    5 x PCI slotu (PCI 2.3 uyumlu)

Arka Panel G/Ç 1 x LPT
    1 x RJ45 LAN
    2 x COM
    3 x Ses Giriş Çıkış Bağlantı Noktası (Hat-G/Hat-Ç/Mikrofon)
    4 x USB 2.0
    2 x PS/2 (Klavye/Fare)

Form Faktör ATX
    305mm x 230mm

Donanım İzleme Kasa açılırsa, güç giriş voltajı, işlemci voltajı ve fan hızı donanımını bulur ve raporlar.
    ITE 8712F
    Sistem durumu otomatik olarak saptanır ve BIOS tarafından raporlanır

BIOS 3 Mbit flash ROM
    Award BIOS

Hediye Yazılım Adobe® Acrobat Reader
    GIGABYTE Windows Utility Manager
    Norton AntiVirus™
    Norton Internet Security™ 2003
    Norton™ Parental Control
    Norton™ Personal Firewall
    Norton™ Privacy Control
    Norton™ Spam Alert

Sürücü Intel® chipset software installation utility
    Marvell LAN driver
    Realtek ses sürücüsü
    USB 2.0 driver

Diğer Özellikler @BIOS™
    EasyTune™ 4
    Q-Flash™
    Xpress™ BIOS kurtarma
    Xpress™ Install
    Xpress™ Recovery 2

Not Yonga seti üreticileri tarafından sağlanan farklı Linux destek şartlarından dolayı; lütfen Linux Driver'ını yonga seti üreticilerinin web sayfaları veya diğer web sayfalarından indiriniz.
    Çoğu Donanım/Yazılım üreticilerinin artık Win9X/ME desteği verememektedir. Win9X/ME driver desteği veren üretici oldukça web sayfamızda yayımlanacaktır

• GA-8IPE1000-MK serinin en iyisi bu. Eski anakartım epeyi sağlamdır..
  • esdeger bı kart tavsıye eder mısın?

quote:

Orjinalden alıntı: NOS_91

GA-8IPE1000-MK serinin en iyisi bu. Eski anakartım epeyi sağlamdır..
  • hocam psu nedır acaba eğer gercek psu kullanmıyosan uzerındekı dandık ıse psu omrunun son anlarına gelıyor olabılır dolayısıyla duzenlı voltaj veremedığınden dolayı kılıtlenmeler ve reset sorunları yasıyor olabılırsın
  • PSU STANDART BIR SEY AMA ONEMLI OLAN BIR ARKADAS TAMAMI ILE BOZDU ANAKRTI SANIRIM. PILINI FALAN CIKARDI SIMDI HIC ACILMIYO MAKINE. AYRICA PSU YU MAKINEDEN BAGIMSSIZ OLARAK CALISTIRDIM STABIL OLARAK CALISIYOR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: passenger2019

PSU STANDART BIR SEY AMA ONEMLI OLAN BIR ARKADAS TAMAMI ILE BOZDU ANAKRTI SANIRIM. PILINI FALAN CIKARDI SIMDI HIC ACILMIYO MAKINE. AYRICA PSU YU MAKINEDEN BAGIMSSIZ OLARAK CALISTIRDIM STABIL OLARAK CALISIYOR.

hocam sıze bı kac tavsıye deneyın olmazsa deyıstırmeyı dusunursunuz

1- anakartın uzerındekı bıos jumperından bıosu sıfırlayım
    2-anakartın uzerındekı kartları sokun (pcı kartlar, vga , ram de dahıl) sadece ıslemcı kalsın
    3-anakartın hoplarlorun takılı olduğuna emın olduktan sonra pc yı acın hoparlorden ılk alacağınız hata ram hatası olacaktır eğer bu hatayı alabılıyorsanız

pc yı kapatıp ramlerden sağalam olduğuna guvendığınız bır tanesını takın ve pc yı tekrar acın eğer ram sağal m ıse bu seferde ekran kartı hata uyarısı alacaksınız eğer bu uyarıyıda alabılıyorsanız

pc yı kapatıp ekran kartını takın ve pc yı tekrar acın bıos ekranı gelıyorsa eğer sorun yoktur gelmıyorsa yukarıda bahsettığım hata seslerını alamadığınız bır yerde sorun war demektır

ayrıca anakartın uzerındekı kondansatorlerıde bır kontrol edın sısen patlayan warmı

/>

GIGABYTE GA-8IPE1000-G hakkında bir kaç soru -yardım-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 6 Mayıs 2008; 3:26:57 >

• FRED BAKER, cok tesekkur ederım ellerıne saglık. eger bu sekılde halledebılırsem benı masraftan kurtandın demektır. sabah ılk ıs aynen denıyoruz, sonucu hemen yazıyoruz. cok saol eksık olma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rıca ederım
  • bugun deneme fırsatım oldu, psu tek basına calısırken anakarta bagladıgımda calısmadı. normalde psu yu atac ıle calısırıyorum ps on ve sıyah kablo ıle temasta calısıyor. bugunde calıstı psu ama anakarta bagladıgımda calısmadı.

bı fıkrı olan var mı acaba?

Asagıdakı ankartları buldum bunları uyumlu anladıgım kadarı ıle benım sıstemımle. yınede sızde fıkrınızı soyler mısınız?

ASUS
    P4P800-X
    P4P800
    P4P800 SE
    P4P800-E Deluxe
    P4P800 Deluxe

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=12&l3=31&l4=0&model=178&modelmenu=2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passenger2019 -- 6 Mayıs 2008; 12:59:04 >

• arkadaslar,

anakartı guc bela calıstırdım. hdd ekran kartı ram dvdrom takılı ıken monıtorde calıstırdım. klavye takmak ıcın yenıden baslatmak ıstedıom, klavyeyı takıp tekrar acmak ıstedıgımde calısmadı. bu arada kasa ıle degıl kısa devre yaptırarak calıstırıyorum anakartı.
    sizce ne olmus olabılır? ankartta ıse ankartı degıstırıcem. butun elemanları denememe ımkan yok. satmaya kalksam elemanların stabıl calısıp calısmadıgını bılmıyorum. yardım eder mısınız?
  • bence baska bır psu ıle bır dene o psu kendı basına calısıyor olsa bıle ıcındekı kompenentler arızalanmaya basladıysa eğer sıstemle bırlıkte calısmayabılır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.