Şimdi Ara

Gigabyte Ds3r ile Asus p5k-e Muamması...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar yeni sistem toplamayı düşünüyorum anakarta tam olarak karar veremedim. Forumda araştırma yaptım ve kafam dahada karıştı. Gigabyte P35C ds3r ile ASUS p5k-e arasında kaldım. Kendi yorumlarım şunlar. iki markada kaliteli , ikiside P35 ve ikisindede RAID desteği var , ds3r de ayriyeten ddr3 desteği varki benim için hiç bir önemi yok hem ddr3 fiyatları pahallı hemde ddr 1333 çokta bir farkı olucağını sanmıyorum. p5k-e de ek olarak wifi özelliği varki hiç ilgilenmiyorum ayrıca crossfire lada işim olmaz nvidia ekran kartı almayı düşünüyorum. şimdi fiyat olarak ds3r çok iyi p5k-e gereksiz özellikleri ile pahallı. benim kafamı karıştıran nette bir kaç testi inceledim ds3r nin performansı yerlerde, asus daha iyi performans sergiliyor. ve her iki kartla sorunlar yaşayan kişiler var forumda. Anakartta yazılımsal ve donanımsal bir sorun yaşamak istemiyorum. Özellikle RAID 0 yapmayı düşünüyorum. Yeri gelince sorunsuz o/c yapabileyim. 45nm işlemcileri desteklesin gibi gibi . Bu iki karttan birini kullanan arkadaşlar yorumlarınızı alabilirmiyiz. Yani benim gibi böyle bir ikilemde kalan arkadaşlar için kesin bir çözüm olsun.







  • Gigabyte Ds3r kullanıyorum hiç bir sorunu yok tavsiye ederim
  • 45 nm işlemci olayı nedir,bu gigabyte kart destekliyor mu?
  • Ben ikisini de kullanmadım ama forumdaki diğer arkadaşlardan aldığım bilgilere göre ben de bişeyler ekleyeyim.

    Asus:
    Bu anakartın o/c performansı için istisnasız herkes çok iyi diyor. Hatta X38 chipsetli (1600 MHz FSB) anakartlarla yarıştığında bile o/c konsunda ilk sıralarda yer alıyor. Tabi X38 DQ6'yı geçemiyor ama çok az bir farkla arkasında kalıyor ve fiyat farkı da bariz.
    Yeni BIOS'ları hep sorunlu. İşlemciye giden voltajda dalgalanmaya sebep olup o/c performansını düşürüyorlarmuş. Ama 602 no'lu BIOS'u kullandığınız sürece hiçbir problem yaşamıyorsunuz.

    Gigabyte:
    RAID kullanıldığında her açılışta 10 sn kadar süren gereksiz bir bekleme yapıyormuş. Başka olumsuz bir özelliğine rastlamadım ama bence çok kötü bir olay.

    Ben de senin gibi bu ikisi arasıdna kalmıştım ama seçimimi 1 ay kadar sonra Asus'tan yana kullanacağım gibi görünüyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: eldiablo

    45 nm işlemci olayı nedir,bu gigabyte kart destekliyor mu?

    Evet.
  • ben de aynı muammayı yaşadım sonunda asus aldım bakalım dogru mu yaptık.. oc performansı tartışmasız daha iyi stabilite ise asuste bir kaç bios sürümünde sorunluymuş ama arkadaşın da dediği gibi 602 biosu sorunsuzmuş.
    daha sistemi toplamadım sadece anakart var o yüzden pratikte bişi diyemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.