Şimdi Ara

Gigabyte DS3P kullananlar buraya!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutlukbey -- 10 Mayıs 2007; 21:42:03 >

• quote:

1. tercih olarak Gigabyte 965P - DS3P <Intel 965p + ICH8R chipset>

+RAID performansı maksimum seviyede.
    +Firewire çıkışı
    +Crossfire yapabilme ( 16x & 4x )
    +OC potansiyeli çok yüksek ve stabil.
    +CPU Fan soketi dışında +2 Fan soketi.
    +Full Katı Kapasitörler
    +8 SATA yuvası

-1x IDE yuvası (ne kadar eksi olduğu ihtiyaca göre değişir bence eksiklik değil)

2. tercih olarak MSI P6N SLI - FI <nVIDIA N650 SLI Chipset>

+Firewire çıkışı
    +2x IDE yuvası.
    +OC potansiyeli DS3P = P6N
    +SLI yapabilme imkanı ( 8x & 8x )

-RAID performansı (RAID 0 için) 965P chipsete göre düşük
    -Tamamen katı kapasitör tercih edilmemiş ( ne kadar eksi olduğu tartışmaya açık )
    -Seri port yok

3. tercih olarak Gigabyte N650SLI DS4 nVIDIA N650 SLI Chipset

Bu kart yakın zamanda piyasaya sürülecek bu hafta veya önümüzdeki hafta olur sanırım bu. MSI P6N ile aynı chipsete sahip ufak tefek farkları olacaktır misal bu kartta tamamen katı kapasitörler olacak. OC performansı ne olur çıkmadan bilemeyiz bekleyip görmek lazım.Buradan fikir sahibi olabilirsin biraz.
    MSI P6N ile ilgili araştırmışlığım var kendim anakart bakarken ben tercihimi DS3P den yana yaptığım için P6N hakkında bu kadar yorum yapabiliyorum.DS3P ile ilgili sorun olursa yanıtlamaya çalışırım. Yardımcı olabildim umarım fiyatları için deburadan bilgi alabilirsin.

--------------------------------------------------------------------------------------------

quote:

Arkadaşım hiç kafan karışmasın. Kimisi Gigabyte der kimisi MSI kafan karışır doğal olarak. Sen kendi ihtiyaçlarına uygun olanı + gönlünden geçeni birleştirip seçimini yapmalısın bence. Bu iki ürün arasında ( DS3P - P6N ) SLI&Crossfire performansları ve RAID performansları. Overclock konusunda ikisi de gayet iyi. Stabilite konusunda da skıntı olacağını sanmıyorum.Ha unutmadan bir de IDE slotu farkları var. GIGABYTE da 1 tane MSI da 2 tane. Eğer ihtiyacım var diyorsan IDE slotuna alacaksın MSI. Ha yok RAID yapacaksan GIGABYTE. Tercih sebebin ne ise ona göre seçeceksin.

Eğer SLI & CROSSFIRE düşünüyorsan MSI P6N
    RAID yapacaksan DS3P
    Overclock ise ikisi de tercih edilebilir
    IDE HDD çok bende dersen MSI P6N
    Katı kapasitörlü olsun tamamen dersen DS3P
    Firewire yuvası olsun dersen DS3P de var MSI da var mı bilmiyorum,

diye gider. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Ben DS3P aldım memnunum E6420 ile gayet iyi ikili oluşturdular, chipset sıcaklığı 30 derece civarında keza işlemci de 30 derece üstüne çıkmmıyor işlemci fanı 10 sanie dönüyor 10 saniye duruyor o derece :) diye gider bu.

Bunları daha önce bu soruya benzer sorular soran arkadaşlara vermiştim faydalı olur umarım.

• sli yapılmadığını öğrendik.peki ds3p 'de nvidia ekran kartı çalışıyor değilmi???
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kutlukbey

sli yapılmadığını öğrendik.peki ds3p 'de nvidia ekran kartı çalışıyor değilmi???

Çalışır tabii...
  • kutlukbey arkadaşım bu topicin amacı nedir
    Gigabyte DS-3 topici zaten var ben anlayamadım durumu
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

kutlukbey arkadaşım bu topicin amacı nedir

DS3-P ayrı bir anakart burda tartışılabilir
  • bu kartın rev kaç olduğunu nerden öğrenecem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI Z77A-GD55 Kullananlar Klübü
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PCI yuvalarının bulunduğu yerde, en köşede revizyonu yazar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Şimdi DS3 dediğimiz hani şu herkesin sevdiğin, o/c kapasitesi iyi olan kart
    tam olarak GIGABYTE - GA-965P-DS3 değil mi?

Ve bu kartı da biz şu uzun DS3 topicinde konuşmuyor muyuz ben mi yanılıyorum ?

Çünkü öyleyse dediğiniz gibi bu kart için yani GIGABYTE - GA-965P-DS3 iç,n
    bu topicden devam edelim ben bu kartı almak istiyorumda o açıdan kafam karıştı

• quote:

quote:

quote:

Şimdi DS3 dediğimiz hani şu herkesin sevdiğin, o/c kapasitesi iyi olan kart
    tam olarak GIGABYTE - GA-965P-DS3 değil mi?

Ve bu kartı da biz şu uzun DS3 topicinde konuşmuyor muyuz ben mi yanılıyorum ?

Çünkü öyleyse dediğiniz gibi bu kart için yani GIGABYTE - GA-965P-DS3 iç,n
    bu topicden devam edelim ben bu kartı almak istiyorumda o açıdan kafam karıştı

emre ds3-p crossfire destekli , üstünde firewire var ve biosu ds3'den farklı ince voltaj ayarları daha fazla ds3p'de

• DS3P o çok tutulan DS3 kartının güneyköprüsü farklı olan modeli temelde. DS3 ICH8 chipsete sahip DS3P ise ICH8R. Aralarındaki en bariz fark RAID desteği. DS3P de RAID desteği intel tarafından, DS3 te ise RAID desteği Gigabyte ın kendi çözümü olan bir chipsetle sağlanıyor. Diğer farklar arasında firewire çıkışı crossfire desteği gibi özellikler de mevcut. Bu arada DS3P nin F5 biosu çıkmış merak ta ediyorum ama F4 bios ile sorun yaşamadığım için de çekiniorum denemeye. Var mı deneyen?
  • ben yükledim F5
  • Arkadaşlar ben şimdi çaktım farkı, benim almayı düşündüğüm model

Gigabyte 965P-DS3 ama başlık DS3P megerse DS3P diye ayrı modeller varmış kusura kalmayın ya
    bu kadar mı fransız kalınır barton 2500@3200 sağolsun yıllardır nazarımızı çekti
  • DS3P daha üstün bir model DS3 e göre. Herşeyiyle daha iyisi yani bundan sonrası DS4. Ben DS4 almayı düşünüyorum mesela.

DS3P ve DS4 te intel matrix raid teknolojisi var. raid 0 ile süper performans Oyunların yüklenmesinde loadinglerde falan büyük değişiklik sağlıyor.

Upgrade yapacağım sistemin çoğu parçasını kararlaştırdım birtek ekran akrtı kısmı kaldı, 8800gts 320 mb düşnüyordum ama bütçemi kastı fiyatı yüksek seviyelerde( 289$+kdv bile yüksek) bende 8600GT yada atinin bu seviyede çıkaracağı daha performanslı bir 2600XT tarzı kart düşünüyorum.
  • DS3P hakkında birkaç sorum vardı, cevaplarsanız sevinirim...

BIOS'taki M.I.T. menüsü "High Speed DRAM DLL Setting" bölümü ne işe yarar?
    OptionI ve OptionII seçenekleri var...

RAM'lere 2.1 volttayken BIOS'taki Healt bölümündeki voltajların hepsinde "OK" yazıyor...
    Fakat RAM'lere 2.2 veya daha yüksek voltaj verdiğim zaman BIOS'taki Healt bölümünde RAM voltajının karşısında "Fail" yazıyor... Bu ne anlama geliyor?

Anakartın üzerindeki 4 pinli güç girişi ne işe yarar? Buraya güç kablosu takmaya gerek var mı? (Aşağıdaki resimde, RAM'lerin arkasındaki kırmızı içinde olan giriş...)

• quote:

Orjinalden alıntı: murat204

DS3P hakkında birkaç sorum vardı, cevaplarsanız sevinirim...

BIOS'taki M.I.T. menüsü "High Speed DRAM DLL Setting" bölümü ne işe yarar?
    OptionI ve OptionII seçenekleri var...

RAM'lere 2.1 volttayken BIOS'taki Healt bölümündeki voltajların hepsinde "OK" yazıyor...
    Fakat RAM'lere 2.2 veya daha yüksek voltaj verdiğim zaman BIOS'taki Healt bölümünde RAM voltajının karşısında "Fail" yazıyor... Bu ne anlama geliyor?

Anakartın üzerindeki 4 pinli güç girişi ne işe yarar? Buraya güç kablosu takmaya gerek var mı? (Aşağıdaki resimde, RAM'lerin arkasındaki kırmızı içinde olan giriş...)

1-) option 1 ile option 2 arasındaki tek fark şu örneğin yüksek mhz li ramler taktığınızda ddr 1066 ,1100 mhz gibi ramler o rame ait seçenekler cıkıyor opiton 2 'de

2-) Anakart ramlerin varsayılan voltajını 1.8 gibi gördüğü için biz voltaj verince fail diyor ama önemi yok , sonuçta kullandığınız ramlere vereceğiniz voltajı bilmeniz lazım örneğin geillere 2.3'e kadar verebilirsiniz sorun yok ...

3-) o güç girişi eğer 2 tane ekran kartı takacaksanız yani crossfire yapacaksanız anakartı daha iyi beslemek için konulmuş tek kart kullanıyorsanız gerek yok

• Yeni sistem topladım.Anakartım DS3P, sistemi şimdi kuramıyorum(Ekran kartı olmadığı için) sormak istediğim bazı şeyler var.Anakartın kitapçığında sata kurulumu anlatılmış burda anlatıllanlara göre 2 disket oluşturdum,bir tanesinde intel sata sürücüleri diğerinde gigabyte sata sürücüleri var, ben yeni sistem kurarken xp kurulumunda F6 ya basıp sata2 sürücülerini kuracakmıyım kuracaksam intel sürücülerinimi gigabyte sürücülerinimi kullanacağım.Yoksa bazı arkadaşların dediği gibi hiç bir sürücü kurmadan direk windowsumu kuracağım.Biosta ayarları nasıl yapacağım windowsu kurmadan mı kurduktan sonra mı?Bunları soruyorum çünkü herkes başka bir yol tarif etmiş.Sata2 harddisk nasıl kurulur adım adım net bir şekilde açıklarsanız sevinirim.
  • raid kuracaksan o driverlara ihtiyacın var normal tek sata2 harddisk bağlayacaksan drivera filan gerenk yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 11 Mayıs 2007; 17:55:42 >
  • quote:

raid kuracaksan o driverlara ihtiyacın var normal tek sata2 harddisk bağlayacaksan drivera filan gerenk yok

ADam raid yapacak herhalde ondan soruyor hangisi diye? O yüzden gerenk var

İntelin sata raid sürücüsünü yükleyeceksin tabiki...
  • siparişi bugün verdim arkadaşlar.geldiği gibi hemen testlere başlayacağım.
    sistem de şu şekil oluştu.

core2 e4300
    gigabyte DS3P
    1 gb ddr 667 kingston
    320 gb seagate sata2 16 mb ncq hdd
    asus ta9a1 kasa:(bu arada belirteyim.asusun bu modelinde 400 w'a kadar güç sağlıyor.ve de 350w gerçek.ta5a1 modeli ise 350 sağlıyor fakat 300 w gerçek.kasaların içine baktım.psu larda yazan böyleydi.fiyat olarak aynılar.)
    samsung 18x sh-s182d dvd-yzc

bunların hepsi alındı.son olarak ekran kartı kaldı alınmayan.acaba 14 mayısı ati kartlarımı beklesem...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.