Şimdi Ara

Gigabyte 990XA-UD3 Kullanıcıları Kulübü (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.199
Cevap
15
Favori
109.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HoneyBagdeR2

merhaba arkadaşlar.bende bu anakartın rev3 olanından almış bulunmaktayım.işlemci de fx6300 var.sistemi yeni kurdum format atıp win7 64bit kurdum.driverleri vs. herşey kuruldu ama 2 sorunum var.
    1. bu ram lerden var elimde :http://www.techpowerup.com/reviews/Kingston/HyperX_Beast_2400C11/
    ama 1600mhz üstünde kullanamıyorum.bios dan xmp yapsamda 2400mhz olarak görmüyor,max 2133 görüyor.o önemli değil de 1600mhz üstünde açılmıyor pc.sanırım anakart ram seçiyor.veya sizim bildiğiniz bi çözüm varmı?
    2.anakartın tam ortasındaki gigabyte yazan pasif soğutucu haddinden fazla ısınmakta.yani şöyleki 1.5 - 2 saniye parmağımı tutayım dedim inanın parmağım yandı.ciddi söylüyorum parmağım yandı :) eski kullandığım ve kasadan yeni söktüğüm G1 sniper A88x anakartında güney ve kuzey köprüleri ısınıyordu ama eli yakacak düzeyde değildi.bunda bildiğiniz elim yandı.bu ilerde büyük ihtimal sorun çıkarır diye tahmin ediyorum.oysaki rev1 de ki ısınma sorununun rev3 de olmadıgı için rev 3 aldık ama neden böyle oldu anlamış değilim.yardımlarınızı bekliyorum.
    Bahsi geçen parça bu :

Merhabalar,

Ram hakkındaki sorunuz için cevap veremeyeceğim çünkü benim tecrübe ettiğim bir konu değil. Ancak yaşadığınız problemi birkaç kullanıcıdan da duymuştum diye hatırlıyorum.

İkinci sorunuz için ise, Kuzey ve Güney köprüleri her zaman ısınır. Isınması da normaldir çünkü tahmin ettiğinizden de fazla çalışıyorlar. Elinizi koyduğunuzda köprülerin sıcak olması, soğutucuların kaliteli olmasındandır. Isıyı soğutucuya daha iyi verebildiği için elinizi koyduğunuzda daha sıcak gelebilir.

Şirkette kullandığımız Hp Server'larda tecrübe etmiştim. Sağolsun stajyerim köprülerin birinin soğutucusunu yamultmuş. Benim de içime sinmedi ve thermaltake marka bir köprü soğutucusu aldırttım. Taktıktan sonra diğerine göre çok daha fazla ısındığını farkettim. Sonradan bu mantığı yürütmüştüm.
    Gigabyte 990XA-UD3//Aerocool vs-9 Windowed Case//Amd 955 Black Edition 3.2Ghz//ASUS EAH6850 DirectCU V2//Geil 2x4GB 1333Mhz Value Plus//INTEL X25-M 120GB SSD//Seagate Barracuda 500GB Sata3//Xilence XP750 750W Modular PSU//Cooler Master Hyper 101 Cpu Cooler//Asus Dvd-Rw 24B3ST Sata//Akasa Trio 90W Fan Controller//Logitech M705 Laser Mouse//A4 Tech X7 Gaming Keyboard//Grundig 22’’ HD 100HZ Lcd

• quote:

Orijinalden alıntı: AhmetY58

eklermisin

benim anakartta ön usb 3.0 ın pini koptu yaptırmamın bir yolu varmı

Ekledim

Herhangi bir bilgisayar servisine götürüp yaptırtabilirsiniz. Daha önceki MSI anakartımda benzer bir sorunla karşılaşmıştım. Çok sağlam olmasa da idare edecek şekilde yapıyorlar.
    Gigabyte 990XA-UD3//Aerocool vs-9 Windowed Case//Amd 955 Black Edition 3.2Ghz//ASUS EAH6850 DirectCU V2//Geil 2x4GB 1333Mhz Value Plus//INTEL X25-M 120GB SSD//Seagate Barracuda 500GB Sata3//Xilence XP750 750W Modular PSU//Cooler Master Hyper 101 Cpu Cooler//Asus Dvd-Rw 24B3ST Sata//Akasa Trio 90W Fan Controller//Logitech M705 Laser Mouse//A4 Tech X7 Gaming Keyboard//Grundig 22’’ HD 100HZ Lcd
  • saolun cevap için,bi kaç arkadaşla daha konuştum normal bi durummuş.ram olayıda anakart ram konusunda biraz seçiciymiş.1600de kullanıyorum şuan.
    Asus Rog Strix RTX4080 OC 16GB
    Asus Rog Strix Flare RGB
    İntel i7-13700KF
    GSKILL 32GB(2x16GB)Trident Z5 RGB 6400Mhz DDR5
  • Ben de bu anakartı kullanıyorum ama oc performansından hiç memnun değilim..

bende gigabyte 990fxa ud3 rev. 4.0 anakartı yeni aldım ısınma felan yok denilecek düzeyde ve FX-8370- FX-9370 - FX-9590 seri yeni işlemcileri destekliyor.

gigabyte 990fxa ud3 rev. 4.0 anakartı alın derim.

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4672#ov
    MSI B450 Gaming Plus || AMD Ryzen R3 2200G || Noctua NH-U14S || Corsair 2x8GB Vengeance pro Siyah 3600mhz || Samsung 860 Evo 250GB || JD512 Nvme || LG 32MN58HM || EVGA Supernova 750 G2 Gold || XPG Battlecruiser || LOGİTECH S-220 2+1 || POCO F2 PRO 8/256

• ustalar bu anakartın ses karı onboard mıdır? Yani aslında sorum şu 5+1 ses sistemi alsam destekler mi ?

Ön
    Arka
    Subwoofer
    Merkez
    Yan gibi.
  • arkadaşlar allah aşkına bi yardım edin kafayı yemek üzereyim. 128 gb sandisk ssd aldım bu anakart ile birlikte. eski bilgisayarımdaki iki adet hddyi hiç takmadan usb den format attım. gayet hızlı formatı attı windows da gayet güzel çalışıyor. gel gelelim 750 gb western digital ve 200 gb samsung hdd leri bağlayınca bilgisayar açılmıyor. boot menüsünü kurcaladım,ssdyi seçtim boot priority olarak gene olmadı. neyse deyip hepsi takılıyken format atmaya çalıştım bu sefer format da atmadı. 2 gündür uyku uyumuyorum uğraşmaktan bi yardım edin.
  • Benim 990xa ud3 e r9 280x taktim psu 600w ama goruntu gelmedi bir turlu.acaba psu mu yetmiyor yoksa bios ile mi alakali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mseyda -- 5 Kasım 2014; 14:30:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mseyda

Benim 990xa ud3 e r9 280x taktim psu 600w ama goruntu gelmedi bir turlu.acaba psu mu yetmiyor yoksa bios ile mi alakali

bende R9 280 i ilk taktığımda görmemişti.sonra alttakine taktım açtım pc yi yine görmedi tekrar yine üsttekine takınca ekran kartını gördü busefer.neden bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 5 Kasım 2014; 21:52:47 >
    Asus Rog Strix Flare RGB
    İntel i7-13700KF
  • quote:

quote:

Benim 990xa ud3 e r9 280x taktim psu 600w ama goruntu gelmedi bir turlu.acaba psu mu yetmiyor yoksa bios ile mi alakali

bende R9 280 i ilk taktığımda görmemişti.sonra alttakine taktım açtım pc yi yine görmedi tekrar yine üsttekine takınca ekran kartını gördü busefer.neden bilmiyorum

Ayni sorun bende de mevcuttu.su adimlari denehttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=99142755&p=1#99142755

http://forum.donanimhaber.com/m_99142755/f_//tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mseyda -- 6 Kasım 2014; 10:49:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ayni sorun bende de mevcuttu.su adimlari denehttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=99142755&p=1#99142755

http://forum.donanimhaber.com/m_99142755/f_//tm.htm

bendeki sorun sendeki gibi değil.hiç bişey sökmedim takmadım.sadece kartı bi alta taktım sonra üstte taktım görüntü geldi olan bu
    Asus Rog Strix Flare RGB
    İntel i7-13700KF

• KoUg kullanıcısına yanıt
    Merhaba ben anakart aynı modelin kullanıyorum. Birşey demek istedim
    "WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata 3.0 64MB Cache intellipower Harddisk" alırsam uygun mu çalışır mı? yoksa çalışmaz mı?
  • Rev 1 anakart kullanıyorum lanet olsun böyle karta.Kuzey köprüsü aşırı ısındığından dolayı işlemci ne kadar stabil olsa da 3 saat sonra 6 saat sonra mavi ekrana düşebiliyor makine.OC yapılmasını kaldıran bi anakart değil maalesef

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Rev 1 anakart kullanıyorum lanet olsun böyle karta.Kuzey köprüsü aşırı ısındığından dolayı işlemci ne kadar stabil olsa da 3 saat sonra 6 saat sonra mavi ekrana düşebiliyor makine.OC yapılmasını kaldıran bi anakart değil maalesef

kasa soğutmanızda sıkıntı olmasın ?

Orijinalden alıntı: intikam91

quote:

Orijinalden alıntı: DeepestSea

Rev 1 anakart kullanıyorum lanet olsun böyle karta.Kuzey köprüsü aşırı ısındığından dolayı işlemci ne kadar stabil olsa da 3 saat sonra 6 saat sonra mavi ekrana düşebiliyor makine.OC yapılmasını kaldıran bi anakart değil maalesef

kasa soğutmanızda sıkıntı olmasın ?

Önde 2 tane 120'lik 700 devir civarında arkada bi tane 80'lik 1200 devir civarında 750W psu böyle bi sistem..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.