Şimdi Ara

Gigabyte 7300gs 256mb 16x vga aldım sizce nasıldır??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar acele bi kararla Gigabyte GF7300gs 256 mb 16x bi ekran kartı aldım nasıldrı hiç bilgisi olan varmı ??

• hocam yanlış hatırla mı yorsam ramden baylaşım lı bir ekran kartı ama günlük işler ve ofis için yeterli düzeyde
  • word exel kullanacaksın heralde oyun oynamayı falan düşünüyorsan hiç düşünme. bu kartla anca süper marıo oynarsın ama 40 dolara falan aldıysan iyi
  • neden bu kadar abartıyorsunuz anlayamadım gitti evet paylaşımlı ama 256 üstünde var istersen 512 yapıyorsun paykaşımlı olarak. ayrıca ofice falan demişsiniz bu kadarda abartılmaz arkdaşlar bu kartla underground 2 full grafiklerle en ufak bi takılma olmadan oynuyorum sanırım siz undergroundu da ofice uygulaması sandınız.

Saçma sapan cevaplar yazacağınıza biraz ciddiyetli bişeyler yazsanız çok daha yardımcı olacaksınız teşekkürler sistem bileşenleri imzamda
  • güncel oyunları oynayacaksanız palit in 7300gt serisi daha iyi seçim olur ayrıca palit in 7300 gt sonic modelide çok güçlüdür sizin aldıgınız 7300gs modeli 7300gt nin alt versiyonudur. normal oyunları oynayabilirsiniz fakat. iş güncel oyunlara gelince takılma ve kasılma yapacaktır. oyun zevkinizi bozabilir. palit 7300gt gdr3 daha iyi seçim olacaktır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 9 Mayıs 2007; 13:56:33 >
  • saol expander zaten güncel oyunları oynamak gibi bi derdim yok, çok nadir bi oyun açar oynarım zaten, gt serisinin daha iyi olduğunu biliyorum. bu artı kullanalar varmı diye en azından biraz kartı kullananların yorumunu duymak istemiştim neyse saolun yorumlar için arkdaşlar
  • gs serisini degilde gigabyte nin 7300gt serisini kullandım gayet güzel performansı vardı yanlız nfs most wanted de biraz fps düşüklügü yaşattı. diger oyunlarda başarılı. dedigin gibi sık oyun oynamıyorsanız kart iyidir....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben çok gördüm 200$-300$ verip de oyun oynamayanları.fiyatına göre iyi kart almışssın takma kafana
  • evet katılıyorum canakar bende memnunum şu an ayda yılda bi kafama eserse bi oyun açıyorum onuda takılmalar olmadn oynayabiliyorum şu an gerisi boş zaten
  • Ben ekran kartı için marka verilmesini bir türlü anlamıyorum. Bana göre üzerinde performansı etkileyecek üç temel unsur var; yonga, bellek, tasarım. Üretici firmalar ilk ikisini aşağı yukarı aynı firmalardan alıyorlar ve her ekonomik seviyede her üreticinin ürünü var. Tasarım, yonga seti üreticilerinin örnek modellerine göre yapılıyor bu da ufak defek değişiklikler haricinde standart zaten. Üstüne bir de teknoloji standarlarını kattığımda marka ayrımının çok da önemli olmadığını düşünmeye başlıyorum. Ayrıca test sonuçlarına bakıyorum bir markanın bir modeli A oyununda yüksek puan alırken, B oyununda düşük puan alabiliyor. Bence bazı üreticilerin yaptığı ufak tefek hilelerden başka tüm ekran kartları aynı. Bazıları bu hileye overclock diyor. Ürün satın almadan evvel bence bu ve benzeri forumları gezip, sorun çıkaran modelleri direk elemek en mantıklısı. Tabi herkes beni dinlemez umarım. Herkes birilerini beklerse, hiç kimse bişi almaz. :)

• marka verilmesi şu açıdan önemli arkdaşım her ciddi firma kendi kart tasarımını yapar kendi 0/c sini yapar vs.. şimdi kalkıpta nvidianın standart tasarımlarını kullanan sözde markalarla gigabyte'ın asusun leadtekin kartlarıyla kıyas bile edilemez. evet bunlar aynı yonga setini kullanıyor olabilirler ama nvidianın tasarımı üzerinde değişiklik yapılarak çok daha performanslı hale getiriliyor, bu yüzden sadece ekran kartında değil diğer tüm bileşenlerde pc dünyasında marka önemlidir.

Ayrıca her pc bileşeni mutlaka bi yerde sorun çıkartır. Bu şu sorunu çıkardı diye elemek mantıksızlık...
    Bu markaarı veriyoruz diyede bizi marka takıntısı sanmayın bu iş öyle giysilerdeki marka gibi değil ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: djjanes

marka verilmesi şu açıdan önemli arkdaşım her ciddi firma kendi kart tasarımını yapar kendi 0/c sini yapar vs.. şimdi kalkıpta nvidianın standart tasarımlarını kullanan sözde markalarla gigabyte'ın asusun leadtekin kartlarıyla kıyas bile edilemez. evet bunlar aynı yonga setini kullanıyor olabilirler ama nvidianın tasarımı üzerinde değişiklik yapılarak çok daha performanslı hale getiriliyor, bu yüzden sadece ekran kartında değil diğer tüm bileşenlerde pc dünyasında marka önemlidir.

Ayrıca her pc bileşeni mutlaka bi yerde sorun çıkartır. Bu şu sorunu çıkardı diye elemek mantıksızlık...
    Bu markaarı veriyoruz diyede bizi marka takıntısı sanmayın bu iş öyle giysilerdeki marka gibi değil ;)

evet asus un x1600pro larını da gördük hızları ve kaliteleri düşük 512mb ramlere satılıyodu ki asus un ilk icraatı da değildi.
    tama her ürünü öle değil gayette kalitelikartlar ürtiyo ama tutupta asus diye o kart alınmaz mesela.

günümüzde artık markalar arasındaki farklar münumum düzeyde.sizin dediğiniz olay eskiden kalmış bi şey ve artık nerdeyse bütün üreticiler referans dizaynı kullanıylar.8800 serisi bütün kartlar birbirinin aynı sadece üstündeki etiket değişiyo o kadar.

ha bazı firmalar fabrikadan hız aşırtmalı olarak piyasaya sürüyolar onlar bu rekabette öne geçiyo.
    sonuçta bütün kartlar belli bikalitede üretiliyo ve aralarındaki fark kutu içeriği oc kapasitesi yada soğutması oluyo.

dediğiniz gibi standarat hızlarda iki 8600gt isterse asus olsun isterse tornado aynı peformansı verir...

• Bazı insanlar oyun oynamak deyince, illlaa 1280x1024 4xAA 16xFSAA gibi bir görüntü bekliyor... 7300GS/Gt ile bugün piyasada mevcut oyunların %80i orta düzeyde oynanabilir.
    [orta düzey: 800x600 / 1024x768 çözünürlük, medium details, belki gölgelendirme ve reflections kapalı...]
  • kusura bakma ama kart aldım yorumlarınız nedir diyorsun kötü diyene kızıyorsun iyi diyene teşekkür ediyorsun biraz tarafsız ol bence not: excel word açarsın diyenlerde abartmasın
  • @djjanes

Arkadaşım öncelikle kartı kaça aldın bu önemli.

NFSU2 ye gelince onu oyundan sayma artık. O oyunu 9550+P3 866MHz işlemci+256MB SD ram ve i815 çipsetli bir anakart dörtlüsü bile 1024*768p de full detay oynatıyor. Bu arada evet Word Exerl falan abartı olmuş. Bu arada o karta 128MB yeter de artardı.

@ugur_yavuz

Arkadaşım oyun oynamak ile oynatmak ayrı.

O kartlar oyunu oynatırsın, yani açarsın ama verdiği haz farklıdır.

Adamlar yeni oyunlar çıkarıyorlar daha iyi grafik ve ayrıntılarla. Eeee sen AA yı sıfıra çektin, çözünürlüğü 800*600 yaptın, detayı hadi orta seviye iyi diyelim, bir de gölgelendirme ve tepkiyi kapadın e yeni oyundan geriye ne kaldı.

He bunun dışında arkadaş sürekli oyun oynamıyor bu durumda bilgisayarın oyunu oynatması yeter. Fiyat olarak ta uygun bir rakama almış ise sorun yok. Ama eğer 7300GT alınacak paraya GS aldıysa sorun olur.

Öncelikle X1650XT ile oyun oynayın sonra da 7300GS ile, sanırım farkı anlarsınız. (Oyun olarak NFSU2 olabilir.)

Bu arada o %80 lik kısımda yeni oyunlar yoktur. Lütfen Oyun oynamak ile oyun oynatmak kavramını birbirinden ayırın. Ona bakarsanız 30$ lık kasalar da çalıştırıyor bilgisayarı ama ne halt oldukları belli.

Ya da bir lahmacunu 1YTL ye de alırsınız 5YTL ye de ama düzenlenen baskınlar ortaya çıkarıyor.
    Adamın lafı şu (gizli kameraya söylüyor), yauw abi kıymanın kilosu kaça xxx YTL bir lahmacunda bu kadar gr lik malzeme kullanıyoruz ve 1kg kıymadan bu kadar lahmacun çıkar. Bak bölnüce kaç para oluyor. Biz buun içine et koysak bu paraya çıkarmı.

Ne koyuyorsunuz sorusuna cevap. Yağ koyuyoruz,deri kıyıyoruz ne bulursak ou koyuyoruz.

Hadi sağlığını geçtik bazı yerler soğanın içine salça koyup biraz da tatlandırıcı atıyor gerçek kıyma ile yapılmış bir lahmacunun yerini soğan tutar mı?

@djjanes

Bu arada trulli arkadaş gerekli açıklamayı yapmış. Asus ekran kartı konusunda pek iyi değildir tamam bazı C li modelleri oldu ama rakiplerinden çok pahallıya sattı.

Marka önemi şudur. Kimi markalar bazı özel ürünler üretir. Oc kabiliyeti yüksektir ve OC lu olarak gelir ve bunu diğer markalar ile aynı fiyata ya da daha ucuza yapar. Marka önemli bir kavram git bir 7300GT al demek mantıklı değildir zira DDR3 bellekli ve DDR2 bellekli modelleri vardır. Aynısı en güncel örneği ise 8500GT dir. Bilindiği gibi palit Sonic te DDR3 bellek var. Ayrıca XFX in de Sonic ten daha iyi bir çözümü var.

Son nokta her ne kadar tasarımlar standarda bağlı olsa bile kaliteler değişiyor. Örnek olarak Asus ve MSI aynı çipseti kullanıyor. Asus sıcak hava dalgası yaşarken MSI ilginç soğutucusu ile önde gidiyor.

Yani firmaların baskı devre şekilleri aynı olabilir ama o devre kartının termal iletimi, üzerindeki veri yolunda bulunan bakırın kalitesi farklı olabilir. Kısacası marka önenmli ama ne olduğunu bilirseniz.

Mesela Asus marka ama gidip 8800GTS 320MB yi asus marka almak akıllıca olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 24 Mayıs 2007; 5:32:17 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.