Şimdi Ara

Gigabayte GA-P31-DS3L anakart Bios Nasıl Guncellenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabayte GA-P31-DS3L anakartım var..Win 7 kullanıyorum. Bazen mavi ekran (crash dump) hatası veriyo.. Bios'u guncellemek istiyorum da..Nasıl yapabilirim?

Bu arada disketle yapılan bikaç yontem var bende disket olmadıgı için ypamıyorum..Bildiginiz baska bi yontem varsa yardımcı olursanız sevinirim..

Eğer windowsun uzun süre önce kuruldu ve sorun çıkarıyorsa tavsiye etmem,işin tam ortasında donarsa bios gidebilir.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-ep31-ds3l_10.html
    Anakartının sitesi bu,uygunsa F4 biosu yükleyebilirsin.

Bunun için aşağıdaki linkten @bios uygulamasını indirip kur.
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/utility.aspx?cg=2
    Programda "update bios from gigabyte server" seçeneği ile rahatlıkla yeni versiyonu yükleyebilirsin.
    Program son sürüm bios u indirip bilgisayara kuracaktır.
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm

• Saolasın bilgiler için..Bu arada bu risk neyin nesidir? Yukleme sırasında elektrik kesilmesine karşı mı sadece yoksa başka riskleri de war mı?
  • Eğer bios yükleme sırasında işlem yarıda kalırsa biostaki bilgiler bozulacağı için anakart çalışmaz, ama gigabye anakartlarda çift bios olduğu için kurtarmak mümkün olabilir. Servislerdede bios yüklenebilir. Bu işi uzun zamandır yapıyorum hatta her güncellemede bios güncellediğim olmuştur,bu güne kadar tek bir anakartta sorun çıkmadı ama bu çıkmayacağı anlamınada gelmiyor tabiki.
    Kasa:Feel Hurricane2, Psu:Corsair TX650W, Anakart:Gigabyte GA-Z77-D3H, Ram:2x4 Gb Corsair V. DDR3 1600 MHZ XMP, İşlemci:İntel 3570K Ekran Kartı:Zotac GTX 670 2 GB , Monitör: Samsung 2232BW 22" 2 ms, Soğutucu:Ximatek Aegir HDD:Corsair 60 GB SATA3 SSD, Seagate 1 TB sata2 7200 rpm, Seagate 320 GB sata2 7200 rpm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.