Şimdi Ara

Gidon Boğazı değişimi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    8 yaşında,
    boyu 130cm,
    bacak arası yükseklik 58cm,
    kol boyu 55cm,
    oturduğunda sele omuz arası mesafe 43cm

Seleyi en alt seviyede kullanıyoruz. Tahminimce; çocuğun boyutlarına nazaran, sele gidon arası mesafe fazla ve gidon yüksekliği düşük kalıyor. Bisiklette bunlarla ilgili ayar yapılamıyor. Bu yüzden gidon boğazını değiştirmek istiyorum, sakıncası yoksa ?

Bisikletçimiz Vona AS-820 Açı Ayarlı Gidon Boğazı tavsiye etti. Sizce uygun mudur ?
    Gerçi 90 TL fiyatı bana çok geldi. Daha ekonomik bir öneriniz olur mu ?

Şimdiden teşekkürler...

Bu arada farkında olmadan LADY modeli almışım galiba ?

Birde bu kadro için suluk tutacağı önerebilir misiniz ?

Vona AS-820 boğaz fotolarıda koydum.

• Merhaba, yukarida verdiginiz olculere gore cocugunuzun boyuna uygun bir bisiklet almadiginiz sonucu cikiyor. Uzerinde deneyerek buyuk veya kucuk olduguna bakmaniz gerekirdi. Ayarlanabilir gidon bogazi ile aci ayari degisebilir ama ciddi bir fark yaratmaz. Bunun yerine aci ayarli gidon bogazi almak yerine, daha uzun gidon bogazi almaya bakin. Aci ayarli gidon bogazi sadece surus konforunu etkiler. Bu olculer kapsaminda bir degisiklik yaratmaz. Bu islemi yapmadan once baska bisikletcilere de danisin. Yanlis bisiklet aldiginizi dusunuyorsaniz yani kadin/erkek olarak, ust boru duz ve paralel geliyorsa erkek, alt boruya kiyasla daha egimli ve sele bogazinin 10-15 cm altinda kaliyorsa da kadin bisikletidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Victor Branco -- 4 Ağustos 2017; 20:8:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Victor Branco V kullanıcısına yanıt
    Gidon Boğazı değişimi...

Bisiklet böyle duruyorsa erkek bisikleti oluyor

Gidon Boğazı değişimi...

Bisiklet böyle duruyorsa kadın bisikleti oluyor

keşke almadan önce boyu ölçseydiniz. ilerde daha rahat kullanır alışır fakat temeli de sağlam atmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: netd forum

Gidon Boğazı değişimi...

Bisiklet böyle duruyorsa erkek bisikleti oluyor

Gidon Boğazı değişimi...

Bisiklet böyle duruyorsa kadın bisikleti oluyor

keşke almadan önce boyu ölçseydiniz. ilerde daha rahat kullanır alışır fakat temeli de sağlam atmak lazım.

Bu fark neden kaynaklanıyor peki ? Benim gördüğüm kadın mtbcilerin çoğu erkek modellerinden kullanıyor.

Birde gidon boğazı demişsiniz,aliexpreste satılan gidon boğazları nasıldır ?

• kadınlar fazla yüksek kadro boylu bisiklet kullanamıyor genelde. kadın mtbciler erkek modelleri kullanır çünkü lady modelleri dağ bisikleti ile yakından alakası yok. boy modeller daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.