Şimdi Ara

GIBIRNET' E GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bu paylaşımda Türk Telekom' dan Gıbırnet' e transfer "churn" işlemi sırasında yaşadığım olayları anlatacağım. Evimde yalnızca Türk Telekom fiber altyapısı bulunmakta.


    Öncelikle ben TT’ den memnundum ancak taahhüt bitiyordu. 35 mbps fiber sınırsız paketini kullanıyordum ve ödediğim tutar 75 TL’ idi. Aboneliği yenilemek için aradığımda da 115 TL gibi bir fiyat çektiler. Keza diğer paketleri de ateş pahasıydı. Bu sebeple yeni bir sağlayıcı arayışına girdim. Türknet, Netspeed, Gıbırnet gibi sağlayıcılar seçenekler dahilindeydi.


    Neyse efendim en sonunda Gıbırnet’ te karar kıldım. Açıkçası Gıbırnet’ i ilk defa bu forumda duymuştum. Birkaç kullanıcıya denk geldim ve sorun yaşayan kişi sayısı azdı. Bende bir şansımı denemek istedim ve abonelik işlemlerini başlattım.


    12.12.2020 Cumartesi günü müşteri hizmetlerine ulaştım. TT’ den geçiş talebimin olduğunu ilettim. Sitesindeki evrakları çıkartıp doldurup Whatsapp üzerinden yolladım. Daha sonrasında evrakları MNG kargo yolladım.


    13.12.2020 Pazar günü sesli onay için arandım. 48 saat içerisinde geçişin sağlanacağı bilgisini aldım. Genellikle geçiş 46, 47. saatlerde gerçekleşiyormuş

    Beklemeye başladık aradan 2 iş günü geçti ancak herhangi bir hareket yoktu.


    16.12.2020 Çarşamba günü Gıbırnet’ ten bir telefon geldi. Geçiş talebimiz 2 kez ret yemiş TT tarafından. Sabit hat bilgileri eksikmiş. Bizde telefonu hiç kullanmadığımız için sabit hat yok diye biliyorduk dolayısıyla evraklarda da sabit hat kısmını boş bırakmıştık. Bu gecikme bizim yüzümüzden oldu sanırım. Neyse numarayı öğrenip ilettik kendilerine.


    Biz bir 48 saat daha beklemek zorunda kaldık. Siz bu hataya düşmeyin evrakları tam bir şekilde doldurun pürüz çıkmasın. Ha bu arada TT abone kaybetmemek için baya bir uğraştırıyormuş müşteri hizmetlerinin dediğine göre.


    18.12.2020 Cuma: Evet 48 saatin sonunda TT’ den Gıbırnet’ e geçişim tamamlandı. Geçiş normalde yaklaşık iki gün sürüyor lakin bizden kaynaklı sorun olduğu için süreç 1 haftaya uzadı.


    GIBIRNET' E GEÇİŞ

    Bu da hız testi. TT ile yaptığım testlerde aldığım ping birebir aynı. Gıbırnet' in 100 mbps fiber paketini kullanmaktayım.








  • Merhaba sabit telefonunuz da geçti mi gıbıra biz sabit telefonumuzla geçmek istiyoruzda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.