Şimdi Ara

Ghost in the Shell geri dönüyor: Yeni anime dizisinin fragmanı yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ghost in the Shell geri dönüyor: Yeni anime dizisinin fragmanı yayınlandı
    Tüm zamanların en sevilen manga serileri arasında yer alan Ghost in the Shell, yeni bir anime uyarlamasıyla ekranlara dönüyor. Science Saru stüdyosu tarafından hazırlanan dizi, Temmuz ayında Amazon Prime Video'da izleyici ile buluşacak. Yayın tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, dizinin fragmanı da paylaşıldı. Yayınlanan fragman hikâye hakkında çok fazla ipucu vermese de görsel olarak bizi nasıl bir yapımın beklediğini gözler önüne seriyor.

Science Saru, Ghost in the Shell’in siberpunk atmosferini hem nostaljik bir dokunuşla hem de modern bir vizyonla harmanlayarak izleyicilere sunacak gibi görünüyor.

The Ghost in the Shell, Temmuz Ayında Amazon'da İzleyici ile Buluşacak

Science Saru, alışılagelmiş anime estetiğinin sınırlarını zorlayan, dinamik ve deneysel tarzıyla tanınan bir stüdyo. Efsanevi yönetmen Masaaki Yuasa ve yapımcı Eunyoung Choi tarafından kurulan stüdyo, özellikle akışkan animasyon teknikleri ve görsel anlatımdaki cesur tercihleriyle sektörde kendine has bir saygınlık kazandı. Stüdyonun daha önceki işleri arasında Devilman Crybaby, Keep Your Hands Off Eizouken! ve Scott Pilgrim Takes Off gibi yapımlar var.

Ghost in the Shell serisi; en tehlikeli suçluları ve hackerları durdurmak için kurulan Section 9 adlı özel bir polis timini yöneten, yarı insan yarı makine Major'ın hikayesini anlatıyor.

• Yıllardır anime izlerim ama buna hiç şans vermedim. Nedense çekemedi beni.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Matrix efsanesinin esinlendiği dizi olarak bilinir, daha önce izlemeyen varsa izleyip oha yıllar önce böyle delice bir bakış açısı varmıydı diyebilir. Kesinlikle tavsiye ederim ve yeni yapımı merakla bekliyorum.

• Detaylar arka plan güzel duruyor

• Ghost in the Shell, siberpunk türünün zirvesi kabul edilen; teknolojiyle iç içe geçmiş bir gelecekte "insan ruhu nedir?" ve "makine nerede başlar?" gibi derin felsefi soruları sorgulayan bir kült-başyapıt kategorisindeki animasyon yapım serisi. Matrix gibi kült yapımlara ilham vermiş hem büyüleyici görsel estetiğiyle hem de kimlik ve yapay zeka üzerine sunduğu öngörülerle zamanının çok ilerisinde, çocuksu olmayan ciddi bir yapım.

İzlemek isteyenler için içerikleri şu şekilde. İlk izleyecekler öncelikle 95 yapımını izlesin derim.

Ghost in the Shell geri dönüyor: Yeni anime dizisinin fragmanı yayınlandı

• korozyon kullanıcısına yanıt

Bu dizinin sanat tasarımı orijinal filmlerden çok daha farklı gibi, çizimler falan.

Kendimizin veya çevremizin dijitalleşmesi ve makineleşmesi bu kadar önemli bir varoluş meselesi mi, daha doğrusu "insanlığı" makineliğe ve dijitalliğe tezatlık olarak tanımlayıp insanlığın nerede başlayıp nerede bittiğinin sınırını çizmek ne kadar anlamlı, ne kadar gerekli?

Pratikte "bilinçli" varlıklarız. Ama bir yandan biyolojik nörolojik makineleriz. Haliyle bırakın makineleşme ve dijitalleşmeyi, çeşitli yaşam tarzları, psikiyatrik rahatsızlıklar, ilaç tedavileri yüzünden hissizleşebiliriz. Bu anlamda Motoko Kusanagi karakteri ile esas empati yapabilecek olanlar bu tip durumlar içerisinde olan insanlar olmalıdır. Lityum bazlı psikiyatrik ilaçlarla tedavi görürken kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey hissetmeyen, bedensiz bir ruha dönen insanlar gibi.

Bedensiz bir ruh dedim; evet. Bana göre bedene hayat veren ruh değil; tam tersidir. Ruha hayat veren bedendir. Motoko örneğindeki gibi görece normal işleyen organik mekanik doğasından koparılarak suni yoldan mekanikleşen bir beden ruhu öldürebilir; en azından çok bastırabilir.

Motoko ruhsuzluktan ve insanlıktan kopuştan dolayı acı veya hüznü bile arıyor. Ama bazısı yoğun ızdırap ve acıdan dolayı makineleşmek ve hissizleşmek isteyebilir. Bazı örneklerde insan vücudu/beyin böyle bir hissizleşme rejimini devreye sokuyor. Acı hiç olmazsa derinlere gömülüp bastırılıyor.

Bu durumdaki "makineleşme" insanlığın ta kendisi olmuyor mu? 🙂 Hem de Motoko'nun aradığı "insanlığın" tam tersi bir yönde? 🙂 Kaybettiğiniz birisini veya birilerini o kadar seviyorsunuzdur ki altından kalkamayacağınız acısını bastırmaktan, makineleşmekten başka çareniz kalmıyor. Tüm nüansıyla devasa ama örtülü bir insanlık değil midir bu?

Kısaca makinelik ile insanlığı birbirinden komple ayrıksı, birbirlerine tamamen tezat görmemek gerekir. Ghost in the Shell'in günün sonunda verdiği felsefi mesajlardan birisi eğer buysa katılıyorum (eğer diyorum çünkü başta da dediğim gibi beni tam açmadığı için tüm materyale hakim değilim; hepsini izlemedim veya okumadım).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.