Şimdi Ara

Gezici Radar Arkadan çeker mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
24.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir saat önce Ankara konya yolunda ankamall önünde samsun yönüne giderken acil bi durum vardı 160 km ile gidiyordum, sol şeritteydim ve önüme bir symbol çıktı selektör yaptım sağa geçti ve o an araçtaki radar donanımını gördüm ve hemen yavaşlayıp arkasına geçtim. Yani aracı hiç geçmedim ama arkasından yaklaşık 150-160 km hızla dibine kadar girdim.

Sizce ceza yedim mi? Konu hakkında bilgisi olanlar cevaplayabilir mi? Gezici bir radar aracı arkasından gelen bir arabanın hızını ölçüp ceza yazabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gezici Radarlar Arkadan Ceza Yazabilir mi?

Gezici radarlar, genellikle trafik akışını izlemek ve hız sınırlarını aşan araçları tespit etmek için kullanılan mobil radar sistemleridir. Bu sistemler, araçların hızını ölçmek için çeşitli teknolojiler kullanır.

Gezici Radarlar Nasıl Çalışır?

Gezici radarlar, araçların hızını ölçmek için genellikle şu teknolojileri kullanır:

• Doppler Radarı: Bu radar türü, aracın hareketinden yansıyan radyo dalgalarının frekansındaki değişikliği ölçer.
    • Lazer Radarı: Bu radar türü, araca lazer ışınları gönderir ve yansıyan ışınların dönüş süresini ölçer.

Gezici Radarlar Hangi Şeride Ceza Yazabilir?

Gezici radarlar, hangi şeride ceza yazabileceği, kullanılan teknolojiye ve radar aracının konumuna bağlıdır.

• Doppler Radarı: Doppler radarları genellikle birden fazla şeridi aynı anda izleyebilir ve bu şeritlerde hız sınırını aşan araçları tespit edebilir.
    • Lazer Radarı: Lazer radarları genellikle belirli bir şeride odaklanır ve o şeritte hız sınırını aşan araçları tespit eder.

Gezici Radarlar Arkasından Ceza Yazabilir mi?

Gezici radarların arkadan ceza yazıp yazamayacağı, radar aracının konumuna ve kullanılan teknolojiye bağlıdır:

• Doppler Radarı: Doppler radarları genellikle aracın arkasından hızını ölçebilir, ancak aracın plakasını görmek için yeterli görüş alanı olması gerekir.
    • Lazer Radarı: Lazer radarları genellikle aracın önünden hızını ölçer ve aracın arkasından hızını ölçmek için tasarlanmamıştır.

Genel olarak, gezici radarlar arkadan ceza yazma konusunda sınırlıdır. Ancak radar aracının konumu ve görüş alanı uygunsa, aracın arkasından hızını ölçebilir ve ceza yazabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Genelde cihazlar önündeki araçları görecek şekilde araca takılıyor. Şimdiye kadar tüm gezicilerde gördüğüm an yavaşlayıp önüne geçiyorum hiç ceza gelmedi. Arkaya da cihaz koymadiklari sürece sıkıntı yok sadece radar kamerası nereyi görüyorsa orayı çekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InvisibleLord

Genelde cihazlar önündeki araçları görecek şekilde araca takılıyor. Şimdiye kadar tüm gezicilerde gördüğüm an yavaşlayıp önüne geçiyorum hiç ceza gelmedi. Arkaya da cihaz koymadiklari sürece sıkıntı yok sadece radar kamerası nereyi görüyorsa orayı çekiyor.

Cevabın için teşekkür ederim bende aynı şekilde düşünüyorum umarım sıkıntı çıkmaz sanırsam tek çare bekleyip öğrenmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan440

quote:

Genelde cihazlar önündeki araçları görecek şekilde araca takılıyor. Şimdiye kadar tüm gezicilerde gördüğüm an yavaşlayıp önüne geçiyorum hiç ceza gelmedi. Arkaya da cihaz koymadiklari sürece sıkıntı yok sadece radar kamerası nereyi görüyorsa orayı çekiyor.

Cevabın için teşekkür ederim bende aynı şekilde düşünüyorum umarım sıkıntı çıkmaz sanırsam tek çare bekleyip öğrenmek

Bu günene kadar hep böyle düşündüm uyguladım malum otobana da radar koyunca mecbur artık yanından geçtiğimiz araçlara ufak bi göz atıyoruz.
    Cihaz bildigim kadarıyla baktığı yönü ölçüyor yani foto çekip ceza yazıyorlar, eger cihaz arkadan gelen aracın hızını ölçebilirse ki gayey basit bir işlem zaten frekans ile yapılıyor cihaz ölçer ama arkayı görüp aynı şekilde plakanızı okuyacak bir sistem olduğunu zannetmiyorum olsa bile arkaya ek cihaz koymadan foto çekemezler, foto olmadan da ceza gelirse itiraz edersiniz fotosuz radarların nerdeyse tamamı iptal ediliyor.
    %95 ceza gelmeyecektir.

• quote:

quote:

quote:

Bu günene kadar hep böyle düşündüm uyguladım malum otobana da radar koyunca mecbur artık yanından geçtiğimiz araçlara ufak bi göz atıyoruz.
    Cihaz bildigim kadarıyla baktığı yönü ölçüyor yani foto çekip ceza yazıyorlar, eger cihaz arkadan gelen aracın hızını ölçebilirse ki gayey basit bir işlem zaten frekans ile yapılıyor cihaz ölçer ama arkayı görüp aynı şekilde plakanızı okuyacak bir sistem olduğunu zannetmiyorum olsa bile arkaya ek cihaz koymadan foto çekemezler, foto olmadan da ceza gelirse itiraz edersiniz fotosuz radarların nerdeyse tamamı iptal ediliyor.
    %95 ceza gelmeyecektir.

Yani içimi nasıl rahatlattın anlatamam, umarım dediğin gibi olur tabi ki hızı tasvip ediyo değilim ama gerçekten acil bi durumdu o yüzden kimse yanlış anlamasın iyi geceler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

%95 ceza gelmeyecektir.

Yani içimi nasıl rahatlattın anlatamam, umarım dediğin gibi olur tabi ki hızı tasvip ediyo değilim ama gerçekten acil bi durumdu o yüzden kimse yanlış anlamasın iyi geceler.

Aynen hız kesinlikle iyi birşey değil ama olan olmuş bi kere o hızlara çıkmışsınız.
    Şehir içinde lastik yakıp, kaydırarak araç kullananlar utansın, dün çocuğu eziyordu biri az kalsın otobandan filan hızı anlarim da şehir içinde hızlı kalkanlara bile gıcık oluyorum.

İyi geceler

• Arkasında yoktur hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkada olmuyor, hiç görmedim. Sık sık egm internet sayfasını kontrol edin, araç sahibi adına gelir varsa bir şeyler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gezici radarı da daha hiç görmedim :) Önden zor kayıt altına alıyorlar, arkadan zannetmem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.