hocam iyi güzel hoş diyosun da adam el koymuş mala.. dünyanın da parasını istiyor. gerçek kişiyiz tmm da adam yeni kanun eski kanun dinlememiş gümrüğe tabi demiş almış depoya.. herkes de bişi yapamayız bizlik bi durum değil diyor. dhl bi yandan sunsky bi yandan.. bu iş için kritik yapmak değil de bi çözüm bulmak lazım.. nasıl ya ürünü ya da parayı kurtarırız? gümrükte çalışan bi tanıdığı olan yok mu? belki o bi işe yarar?
Yok malesef kardesim yok..sabahtan beri bakiniyorum tanidik varmi diye,bi tanidik olsa hepimizinkine el attiricam ama..insanin zoruna gidiyor dallamanin biri keyfine gore el koymus.
Bende aynı durumdayım. Bana mail göndermiş dhl. Fatura vs. Unlock sim card yazmislar. Şimdi sunsky a mail atiyorum. Ben bırakmam bu isin pesini. Dhl ede iade etmelerini istedim. Gerekirse karşılarım dönüş parasını. Bugüne kadar dhl den koca koca paketler getirttim. Ufacık zarf gümrüğe takıldı.
3-5 tane kart getirirsin illegal is yapiyormussun gibi muamele görürsün. Tahtakaledeki Çin e gider. 10.000 tane kartı bavula atar pasa pasa getirir %100 karla satar. Hem koseyi doner hemde gezdiği yanına kar kalır. Hemde senin benim düştüğüm rezilliği çekmez. Nasıl adalet bu? Demekki neymiş bogulacaksan büyük denizde bogulacakmissin.
quote:
Orijinalden alıntı: voicemaster
Bende aynı durumdayım. Bana mail göndermiş dhl. Fatura vs. Unlock sim card yazmislar. Şimdi sunsky a mail atiyorum. Ben bırakmam bu isin pesini. Dhl ede iade etmelerini istedim. Gerekirse karşılarım dönüş parasını. Bugüne kadar dhl den koca koca paketler getirttim. Ufacık zarf gümrüğe takıldı.
kardeş katettiğin yolları bizle de paylaş.. sunsky parayı geri ödemeyi kabul etmiyor en azından ürünü geri almadan.. gümrükten bişi cıkacak mı bende onu düşünüyorum.. telefonla olacak iş değil ama yüzyüze gidebilsek kesin bi çare bulunur gibi geliyor bana
Ben yıllardır DHL ile ürün getirtirim. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşıyorum. 1-2 kere dhl gümrüğüne takılmış ürünlerim oldu ama bu kadar ufak bir kargom hiç takılmadı. Koca koca kutularım takıldı gümrüğe. DHL in gümrüğüne gidip memurla görüşmek hiçbir şekilde çözüm değil. Zaten görüşeceklerini de sanmıyorum. Gümrük müşavirinizi getirin derler. Hadi görüştünüz diyelim. Memur gümrüklü mal diye beyan ettiği bir kargoyu kalkıpta gümrük dışına çıkartamaz artık. O anlamda geçti borun pazarı diyebiliriz. Yani memurla görüşmek için boşu boşuna çaba sarfetmeyin derim ben.
Bende bir çok arkadaşımızın yaptığı gibi DHL e kargomu Çin e iade etmelerini söyledim. Sunskye mail attım. Ürün geldiğinde hesabıma kredi olarak ekleyin diye. Para iadesi istediğinizde onların işine gelmeyecektir. O yüzden ne haliniz varsa görün bizi ilgilendirmez derler. Ama kredime ekleyin ben başka ürünler alırım sonra derseniz daha farklı yaklaşacaklarını düşünüyorum. Bana henüz cevap gelmedi geldiğinde görücez bakalım.
Unutmayın bu konuda Sunsky ın hiçbir suçu yok. Biraz korkaklar o ayrı. Legal olanını yapmışlar. Hoş adamlar yalan beyanda da bulunsalar bir kere gümrükte mimlenmişler. Benim kargoma unlock sim card yazmışlar. Ben takılma sebebinin o olduğunu düşünmüştüm. Ama gördüm ki usb adapter yazılanlarda takılmış.
Paypal ada bildirseniz bu kesinlikle çözüm olmaz. Paypal malınız gönderilmediyse devreye girer. Yada yanlış özürlü mal gönderildiyse. Gümrüğe takılmış kargonuzun parasını size iade etmez. Her gümrüğe takılanın parasını iade etseler dünyada kaç site çalışır ki paypal ile?
DHL den yasal yollarla malımızı alırız derseniz o da mümkün değil. Zira ürün mevzuata göre TR ye sokulması yasak bir ürün. Serbest oldu diyelim. 150-TL DHL e ordino ücreti ödeyeceksiniz. Gümrük müşaviriniz varsa onlara 150-200 tl hizmet bedeli ödemeniz gerekiyor. Yada DHL in Derhal Gümrükleme isimli bir şirketi var. Onlar üzerinden çekelim derseniz de vekaletname vs notere 150-200 para bayılmak gerek. Yani en kötü ihtimalle gümrük çekim işlemleri için ödemeniz gereken para: Ordino ücreti:150 Gümrük müşaviri yada Derhal Gümrükleme: 150 KDV, ÖTV vs: 100-200-TL
Sunsky a ödediğiniz para haricinde 500-TL daha ödeyeceksiniz demektir ki bunu hiçbirimiz istemeyiz sanırım.
Naçizane tavsiyem.. En iyisi ürünü Sunsky e iade edip (gerekirse çin kargo ücretini ödeyip) Sunsky a verdiğimiz parayla da siteden başka ürünler almak. En minimum zararla ancak bu şekilde kurtuluruz..
Şu şartlarda İstanbuldakiler Tahtakale ye Ankaradakiler Balıkçıoğlu na.. Ne gariptir ki devlet illegal bir işlemi önleyelim derken insanları başka fırsatçılara yönlendiriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: DIABOLIQUE
quote:
Orijinalden alıntı: voicemaster
kardeş katettiğin yolları bizle de paylaş.. sunsky parayı geri ödemeyi kabul etmiyor en azından ürünü geri almadan.. gümrükten bişi cıkacak mı bende onu düşünüyorum.. telefonla olacak iş değil ama yüzyüze gidebilsek kesin bi çare bulunur gibi geliyor bana
bende 10dolar usb card reader gift yazıyor.. ama farketmez firmadan gelen herşeye el koymuşlar anladığım kadarıyla
Ben birşey merak ettim arkadaşım adına soruyorum şimdi parayı geri ala bilicez mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: iPhone Service
Ben birşey merak ettim arkadaşım adına soruyorum şimdi parayı geri ala bilicez mi ?
büyük olasılıkla bile değil bi mucize olmadığı sürece alamıcaz..
Hiç bir şekilde arkadaşım alamıyacak parayı yani :(,Ben önceden aldığım için şanslıyım...
quote:
Orijinalden alıntı: iPhone Service
Hiç bir şekilde arkadaşım alamıyacak parayı yani :(,Ben önceden aldığım için şanslıyım...
hiçbir şekilde diyemem tabi de nasıl bi çözüm bulucaz şu anda muallakta
Arkadaşım şundan korkuyor,Aldığı site biz size gönderdik gümrükte kaldı bize ne derler diye korkuyor...
quote:
Orijinalden alıntı: iPhone Service Ben birşey merak ettim arkadaşım adına soruyorum şimdi parayı geri ala bilicez mi ?
Ptesi dhl nin gumruk bolumunu arayacagiz eger ucretsiz geri yollama sansimiz varsa yollariz,firmayada durumu anlatip kargo haricindeki ana paramizi isteriz.31 dolara almistim.eger dhl benden 17 dolar daha isterse geri gonderim icin, 14 dolar kurtarmak adina ugrasmam hic.ucretsiz olursa dedigim gibi ya para iadesi isteriz yada kredi olarak sunsky hesabiimiza yatirin deriz.o paraylada ihtiyacim olan bisiler alir china post ile gondertirim,kafam rahat olur,varsin gec gelsin.bunlarin hic biri olmazsa,arayan adam urun millilestirilir demisti bisi yapmazsaniz.(tam anlamiyla urunu napicaklar anlayamasamda) kulaga hos geliyor.devlete bi gevey hediye ettim sayarim kendimi..... Parasi var onemli tabi ama en cokta dallamanin biri keyfekeder urunume el koymus canimi acayip derecede sıkıyor bu durum.anam bile aradiginda geveyi soruyor dillere dustuk,bide bu olayi anlatsam kendi heralde 1aylik malzeme olur cevreme.lanet olsun icimdeki iphone sevgisine..oda bitmek uzere zaten..
para geri alınamaz ancak @voicemaster'ın dediğine katılıyorum. Ürünleri iade edip paranın hesaba yüklenmesini yine ordan alacağımızı belirtiriz. Bir daha China post kullanın tabiki 2 haftada gelir sadece. kargo 17$'a geldi. Hiçbir işlem yapmadan 17$'a geri gönderirler mi acaba?
@shadowyy millileştirmek dediği eşyanın tasfiyesi. eğer ürünü almayıp geri de göndermezsen ürün gümrüğe kalır ve tasfiye süreci başlar. bunlardan biri eşyanın imhası diğeri de eğer devletin işine yarıyorsa onun kullanması.
quote:
Orijinalden alıntı: vincee para geri alınamaz ancak @voicemaster'ın dediğine katılıyorum. Ürünleri iade edip paranın hesaba yüklenmesini yine ordan alacağımızı belirtiriz. Bir daha China post kullanın tabiki 2 haftada gelir sadece. kargo 17$'a geldi. Hiçbir işlem yapmadan 17$'a geri gönderirler mi acaba?
Gonderseler ne olacak 31-17=14 degermi sence bi 17 dolar daha baglamaya:)
quote:
Orijinalden alıntı: vincee
para geri alınamaz ancak @voicemaster'ın dediğine katılıyorum. Ürünleri iade edip paranın hesaba yüklenmesini yine ordan alacağımızı belirtiriz. Bir daha China post kullanın tabiki 2 haftada gelir sadece. kargo 17$'a geldi. Hiçbir işlem yapmadan 17$'a geri gönderirler mi acaba?
diğer ıvır zıvır parasını isticekler bence gene.. bu depoda bekleme falan.. o yüzden o parayı vermektense işlem yapmamayı tercih edicez.. benim tek kaçar yolumuzun gümrükte çalışan bi görevli bulmak ve olayı illegal çözmek olduğunu düşünüyorum
@diabolique kardes pm atamiyorum 546 724 30 88.bu numaraya cagri yaparsin bi haberdar ederim kardes.bu arada sinav haftasindayim bende, motivasyonmu kaldi:)
arkadaslar eğerki sunsky a yani çine geriye ucretsiz gonderebilirsek DHL kargo ile neden sunskydan baska urun almak için kupon alalımki oraya gittikten sonra çin posta ile aynı ürünü göndermeyi isteriz tabii oda takılmiicaksa öyle değilmi?
attım çağrıyı.. teşekkür ederim.. uyduruk bi işe girdik sonuçları ağır oldu.. hayır inat edip ankaradan almayıp ucuz olsun çinden gelsin dedim o da elimde patlayıp gene ankaradan alacak olmak cok koyuyor