Şimdi Ara

GEVEY Sim - KULLANICI TECRÜBELERİ Konusu (Iphone 4 İçin Donanımsal Unlock) (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.700
Cevap
8
Favori
446.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: emceishere

Merhaba Arkadaşlar,

Gevey ilk çıktığı zamanlar aldım ve su zamana kadar sorunsuz kullanıyordum. Fakat son birkaç gündür şarj inanılmaz az gitmeye başladı ve sabah 8 de sarjdan aldıgım teli, aksam 7ye kadar zor kullanabilir oldum. (3g açık, wi-fi kapalı, push notificationlar ve haberler baya bir geliyorken ve normal konusma süreleri ile)

Bu durum sonrasında yine foruma geri döndüm ve okumaya başladım. Sam hakkında bilgi edindim, yükledim söylenenleri yaptım fakat fark yok gibi. Buarada uyumlu versiyon ve basebandler hakkında haberler gördüm. Bu arada hala 4.2.1 versiyonunu kullanıyor olduğumu ve 4.3.3 te bile geveyin çalıştığını farkettim. (başlarda iphonum çalışıyo diye şükredip 4.3'e yükseltmeyi düşünmüyordum)

Ama artık hem daha fazla özellik ve daha fazla şarj süresi için versiyonu yükseltmeye karar verdim. Fakat okuduğum yüzlerce msjla kafam baya bi karıştı.
    Bu konuda bana yardımcı olup kısaca neler yapmam gerektiğini yazarsanız sevinirim.

iPhone4
    version: 4.2.1
    model firmware:03.10.01

anlayacagınız üzere baseband korunarak versiyon yükseltmiştim.

Sonuç olarak, telefonumu 4.3.3'e baseband korumadan yükseltmemi mi önerirsiniz ? (batarya ve push not. ve facetime sorunlarını çözmek için)
    Bu işlemi direk itunestan yükseltip sonrasında orjinal At&t kartımla aktivasyon yapıp sonra jailbreak yapmamı mı önerirsiniz ? (hangi proglar kullanılmalı ?) yada bu işlemde yapmam gereknler nedir ?

yoksa koruyarak yükseltsemde batarya problemi ortadan kalkıyor mu ?

Yazılımsal unlock cıkma ihitmali nedir ? çok azsa baseband için kasmayalım :)

Şimdiden çok teşekkürler..:)

Hic jailbreak le ugrasma su siralar - Gecen Agustos tan beri de zaten yazilim bazli UNLOCK cikmadi (en son 4.0.1)

ben de kendim ilk aldigim AT&T telefonu (Temmuz '10) nasilsa cikar diye update lerini yapmistim, hic cikmadi

iTunes dan update yap, 4.3.3 ve 04.10.01 baseband - Gevey Pro, Gevey Supreme Sari veya Gevey Supreme Kirmizi (ihtiyacina gore sec) birin al, tak ve kullan :D

• quote:

Orijinalden alıntı: SSC Aero

Arkadaşlar iphone 4 için kartımı kestim ve geveye taktım. Ne kadar uğraşıp farklı yollar denesem de bir türlü sim kartı gösteremedim. Iphone'un kendi sim aparatı ile taktığımda direkt sim kilitli yazısı çıkıyor. Hatta bu kesilmiş simi N79a takınca da çalışıyor. Elimdeki geveyi arkadaş sorunsuz kullanıyordum diyor. Bana gelince sim kartı düzgün şekilde takıp beklesem bile hiç bir değişiklik olmuyor. Sorun ne olabilir acaba? Gevey bozuk mu?

Sim kilitli demissin, Pin varsa kaldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: driftspec

quote:

Orijinalden alıntı: paganragon

gevey ios 5 de çalışmayacak bu artık belli oldu acaba bi custom rom yapılabilir mi. bana sorarsanız yapılır.
    birde gevey basebanla mı ilgili yoksa ios versiyonla mı

bu artık nerden belli oldu ? ios 5 çıktıda geveyle denediniz mi?

Apple IOS ler piyasaya cikamadan kayitli developer (yazilim muhendisleri) a BETA surumlerini verir.

2 hafta once Dev Conference ta IOS 5 Beta 1 verildi, bunlarda Geveyler calisiyordu
    Gecen Cuma iOS5 Beta 2 verildi, Apple Gevey in kullandigi Baseband acigini kapatti - iOS 5 piyasaya cikinca eger update ederseniz, MEVCUT Geveyler calismayacak

Tekrar ediyorum, MEVCUT Geveyler calismayacak. Gevey firmasi yeni bir acik bulabilirse, yeni bir surumde tekrar Acil arama yi kullanarak baseband i bypass yapabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: haldor

Trabzonda deneyip elden gevey alabileceğim bir yer var mı acaba? Bilen varsa söylerse çok sevinirim.

Eger telefoncular gevey ve pro modelleri icin 100 tl civari isterlerse, sahibinden i dene

kendinde takip halledebilirsin - biraz elin yatkinsa kesersin karti da
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrkN.06

sahibinden de bu ilanın olduğuna emin misin ? Varsa link atabilir misin ?

Teşekkürler

Link yazmayayim,

kisa bir arama ile ulasirsin:

Gevey Pro iPhone 4 Unlock -> Pro versiyonu icin dene
    Gevey Supreme iPhone 4 Unlock -> Supreme ler icin dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

Cevaplar için teşekkürler webunlocked ve diğer arkadaşlar!

Gevey en iyi sıralamaya göre 1. sıradaki

1) Gevey Supreme Kirmizi (2. Nesil Supreme) nin Türkiye' de satışını (internette) bulamadım...
    Sahibinden gittigidiyor v.s galiba yok...

İnternet mağazası veya mağaza olarak satışı gerçekleştirilen bir yer varsa paylaşırsanız sevinirim. Malum bulunduğum yer itibariyle ürüne ulaşamıyorum (ADIYAMAN)

Supreme kirmizi sanirim sari dan 1-2 hafta sonra yenilenip piyasaya cikti
    5-10 gune kalmaz bulunur nette, oradan da telefoncular alip 150 tl ye satarlar :p
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkancelik

Merhaba Arkadaslar asagidaki problem ile ilgili yardimci olabilir misiniz?

iPhone4, JB 4.2.1, Modem Firmware 03.10.01 kullaniyorum. Gevey yaptim, hic bir problem yok. Turkcell hat geliyor ve aralamaları sorunsuzca yapiyorum. Telefonda cekme ya da benzeri bir sorun yok.

Lakin, internette erişim yok. 1 gb internet paketim olmasına rahmen ne Edge, ne de 3G yazısı geliyor. Forumlari karistirdim ve Hucresel Veri Agi bolumune APN'e internet yazdim. 3G'yi Etkinlestir, Hucresel Veri ve Uluslararası Dolasim'da acik. Ama bir turlu TURKCELL yazisinin yani E ve 3G gelmiyor. Turkcell'i aradigimda ise herhangi bir problem yok diyorlar.

Not: ilk gevey yaptigim da hic bir problem yoktu. Ayni telefona ikinci kez gevey yaptigimda bu problemle karsilastim.

Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

Aynı sorunu bende vodafone'da yaşıyordum ne 3g simgesi nede edge simgesi çıkmıyordu. Sorunu şu şekilde çözdüm ben. Ayarlar/Genel/Sıfırla/Ağ Ayarlarını Sıfırla dedim telefon kapandı tekrar açılınca standart gevey işlemlerini yaptıktan sonra 3g simgesini çıktı.

• quote:

Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Uzun süredir geveyle iphone kullanıyorum. Bugün internete girince hat gitti(Eskiden de normal bir şekilde internete girebiliyordum). Neyse hallettim tekrar hat geldi. Fakat internete ne zaman bağlansam kısa bir süre sonra artık hattım gidiyor. Acaba gevey kaynaklı bir sorun mu yoksa şebekeyle mi alakası var ya da hattımın çipinde mi bir sorun oluştu ? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Not: Edge açıkken hat gitmiyor. Edge hep açık zaten. Fakat interneti aktif olarak kullanmaya başlayınca bir süre sonra hat gidiyor

Yardımcı olabilecek olan ?

• quote:

quote:

Arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. Uzun süredir geveyle iphone kullanıyorum. Bugün internete girince hat gitti(Eskiden de normal bir şekilde internete girebiliyordum). Neyse hallettim tekrar hat geldi. Fakat internete ne zaman bağlansam kısa bir süre sonra artık hattım gidiyor. Acaba gevey kaynaklı bir sorun mu yoksa şebekeyle mi alakası var ya da hattımın çipinde mi bir sorun oluştu ? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Not: Edge açıkken hat gitmiyor. Edge hep açık zaten. Fakat interneti aktif olarak kullanmaya başlayınca bir süre sonra hat gidiyor

Yardımcı olabilecek olan ?

Gevey ile ilgili sorun oldugunu zannetmiyorum. Avea/Turkcell ne ise sordun mu? Sim de de sorun olmus olabilir
    baska sim le denedin mi Gevey i?

Baska hat dene, mesela Avea kullaniyorsan Turkcell odunc al dene. Gevey sorunlu oldugunu zannetmem ama enteresan bir hata, ilk defa duydum bende

• Gevey Supreme Kirmizi da denedim bugun

KOTU haber, Turkiye'de 3G leri yine otomatik olarak gelmiyor. Turkcell, vs sinyali telefonu kapatip acinca geliyor, fakat 3G icin Sari lar gibi tekrar 112 adimlarini yapmaniz gerekiyor.

Supreme Sari larin hatta Turkiye'de Kirmizilara gore daha stabil oldugunu soylemek yanlis olmaz. Sari versiyonu Kirmizi ya gore daha hizli sinyali aliyor.

Supreme Kirmizi lar, BAZEN kapatip acinca Turkcel vs sinyali ni otomatik yakaliyor (IPTAL e basiliyor), ama 3G HIC gelmiyor.

Bu goruntuden sonra, Turkiye'de Gevey alacak olanlar icin soyle yapilabilir siralama:

Gevey Supreme Sari > Gevey Supreme Kirmizi > Gevey Pro > Gevey (ilk versiyon)
  • quote:

Orijinalden alıntı: webunlocked

Gevey Supreme Kirmizi da denedim bugun

KOTU haber, Turkiye'de 3G leri yine otomatik olarak gelmiyor. Turkcell, vs sinyali telefonu kapatip acinca geliyor, fakat 3G icin Sari lar gibi tekrar 112 adimlarini yapmaniz gerekiyor.

Supreme Sari larin hatta Turkiye'de Kirmizilara gore daha stabil oldugunu soylemek yanlis olmaz. Sari versiyonu Kirmizi ya gore daha hizli sinyali aliyor.

Supreme Kirmizi lar, BAZEN kapatip acinca Turkcel vs sinyali ni otomatik yakaliyor (IPTAL e basiliyor), ama 3G HIC gelmiyor.

Bu goruntuden sonra, Turkiye'de Gevey alacak olanlar icin soyle yapilabilir siralama:

Bu sıralamayı neye göre yaptınız?

Ben Nisan başından beri ilk çıkan Gevey'i kullanıyorum. O tarihten bu yana telefonu belki iki, en fazla üç kez kapatmışımdır. Akabinde bir dakikalık bir işlemden sonra hemen hattım geldi. Pil, rehber, 3G gelmeme, sinyal alamama gibi sorunlarım yok.

Yeni Gevey'lerin buna göre ne artısı var anlamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: tristam

quote:

Ben Nisan başından beri ilk çıkan Gevey'i kullanıyorum. O tarihten bu yana telefonu belki iki, en fazla üç kez kapatmışımdır. Akabinde bir dakikalık bir işlemden sonra hemen hattım geldi. Pil, rehber, 3G gelmeme, sinyal alamama gibi sorunlarım yok.

Ben de 1. nesil Gevey (nisan da cikan), sonra Pro (uzun cipli olup Mikro Sim kartin kesimini gerektirmeyen), Supreme Sari ve Supreme Kirmizi denedim ve kullandim.

Kisaca, kolaylik ve islevsellik farklari var.

4) Gevey (nisan ilk versiyonu) nun da her telefon kapatilip acilinca 112 aranmasi gerekli, ve Mikro Sim kart kesimi gerekiyor.
    3) Gevey Pro larda (Mayis gibi cikti) her telefon kapatilip acilinca 112 aranmasi gerekli, fakat Mikro Sim kart kesimi gerektirmiyor.
    2) Gevey Supreme Kirmizi (aslinda bunlar Sari lardan sonra cikti, Haziran 2-3. hafta) *teknik* olarak, Sari lar gibi, sadece ILK kez 112 aranmasi yeterli, ve sinyal telefon kapatilip acilinca geliyor. Turkiye'de 3G sorununu cozememisler, ve onu yapalim derken Sari lara gore 112siz otomatik sinyal alma ozelligi daha kotulesmis, zira bazen otomatik geliyor, bazen tekrarlamaniz gerekiyor. Benim degerlendirmem de Kirmizilar 1. Nesil Gevey le ayni - 112 aramadan kapatip acinca dogru duzgun verim alamiyorsunuz.
    1) Gevey Supreme Sari (Haziran 1-2. hafta) en iyi Gevey ler. Telefona ilk kez taktiginizda 112 li adimlari yapmaniz yetiyor. Kapatip acsaniz dahi sinyal bundan sonra sim karti direkt takmis gibi geliyor. Sadece 3G gelmiyor, onu da isterseniz 112 li adimi yapmaniz gerekiyor.

Ozetle, 3G yi otomatik getiren versiyon yok, Jailbreak siz. Tak calistirlarda acik ara Supreme Sari onde - hem en hizlisi, hem en stabil/saglam olani.

• quote:

quote:

quote:

Ben de 1. nesil Gevey (nisan da cikan), sonra Pro (uzun cipli olup Mikro Sim kartin kesimini gerektirmeyen), Supreme Sari ve Supreme Kirmizi denedim ve kullandim.

4) Gevey (nisan ilk versiyonu) nun da her telefon kapatilip acilinca 112 aranmasi gerekli, ve Mikro Sim kart kesimi gerekiyor.
    3) Gevey Pro larda (Mayis gibi cikti) her telefon kapatilip acilinca 112 aranmasi gerekli, fakat Mikro Sim kart kesimi gerektirmiyor.
    2) Gevey Supreme Kirmizi (aslinda bunlar Sari lardan sonra cikti, Haziran 2-3. hafta) *teknik* olarak, Sari lar gibi, sadece ILK kez 112 aranmasi yeterli, ve sinyal telefon kapatilip acilinca geliyor. Turkiye'de 3G sorununu cozememisler, ve onu yapalim derken Sari lara gore 112siz otomatik sinyal alma ozelligi daha kotulesmis, zira bazen otomatik geliyor, bazen tekrarlamaniz gerekiyor. Benim degerlendirmem de Kirmizilar 1. Nesil Gevey le ayni - 112 aramadan kapatip acinca dogru duzgun verim alamiyorsunuz.
    1) Gevey Supreme Sari (Haziran 1-2. hafta) en iyi Gevey ler. Telefona ilk kez taktiginizda 112 li adimlari yapmaniz yetiyor. Kapatip acsaniz dahi sinyal bundan sonra sim karti direkt takmis gibi geliyor. Sadece 3G gelmiyor, onu da isterseniz 112 li adimi yapmaniz gerekiyor.

Ozetle, 3G yi otomatik getiren versiyon yok, Jailbreak siz. Tak calistirlarda acik ara Supreme Sari onde - hem en hizlisi, hem en stabil/saglam olani.

Teşekkürler bilgilendirmeler için...
    Bu sarı GEVEY supreme lerde sim kesimi varmı yoksa prodaki gibi direk mikro sim uyuyor mu?

Bir de ben hala bu sarı geveyi Türkiye de nereden alacağımı bulamadım... İnternette var mı veya ben Adıyaman dayım en kolay nasıl nereden temin edebilirim... Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler...

• 3G kullanmayan birisi için yeni Geveyler avantajlı olabilir o zaman ama ben 3G'siz smartphone kullanmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Tabii ki herkesin kendi tercihidir.

3G kullanmak için her halükarda 112'yi aramamız gerekecekse halihazırda ilk versiyon Gevey kullanan, sim kartını zaten kesmiş olan birisinin yeni versiyonlardan birini almasına gerek yok anladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristam -- 30 Haziran 2011; 0:17:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcin

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler bilgilendirmeler için...
    Bu sarı GEVEY supreme lerde sim kesimi varmı yoksa prodaki gibi direk mikro sim uyuyor mu?

Bir de ben hala bu sarı geveyi Türkiye de nereden alacağımı bulamadım... İnternette var mı veya ben Adıyaman dayım en kolay nasıl nereden temin edebilirim... Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler...

nette Supreme Sari lar var. Zannedersem GittiGidiyor da olmamasinin sebebi Gevey urunlerini her nedense listelemiyorlar :p eBay daha birseyler ogretmesi gerekli

Sari lar Sahibinden.com da var - google da "gevey supreme sari" diye ararsan da birkac listeleme bulabilirsin

• quote:

3G kullanmayan birisi için yeni Geveyler avantajlı olabilir o zaman ama ben 3G'siz smartphone kullanmanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Tabii ki herkesin kendi tercihidir.

3G kullanmak için her halükarda 112'yi aramamız gerekecekse halihazırda ilk versiyon Gevey kullanan, sim kartını zaten kesmiş olan birisinin yeni versiyonlardan birini almasına gerek yok anladığım kadarıyla.

Merhaba,

Dediginize hem katiliyorum, hem katilmiyorum.

katildigim nokta, dogru, akilli telefon 3G siz olmaz, ve eger telefonunuzu zaten devamli acip kapatiyorsaniz, 112 adimini yapacaksiniz.

AMA

Supreme Sari nin cok cok buyuk bir artisi geliyor bu nokta - Sadece sinyali kullanacaginiz durumlar olabilir. Ozellik yurt disina sikca seyahat eden kullanicilar icin, 112 olayi cok cok buyuk bir dert yurt disinda.

Supreme Sari ile, diyelim Turkcell uyesisin, yurt disina ciktin, zaten Data kullanmayacaksin (1000 TL+ fatura istemiyorsan tabii), telefonu ucaktan indin, actin, TAK, hattin geliyor :D

Zira gecen hafta Italya'ya gittim, guzel yardimci oldu Supreme Sari :D

• quote:

Merhaba,

katildigim nokta, dogru, akilli telefon 3G siz olmaz, ve eger telefonunuzu zaten devamli acip kapatiyorsaniz, 112 adimini yapacaksiniz.

AMA

Supreme Sari nin cok cok buyuk bir artisi geliyor bu nokta - Sadece sinyali kullanacaginiz durumlar olabilir. Ozellik yurt disina sikca seyahat eden kullanicilar icin, 112 olayi cok cok buyuk bir dert yurt disinda.

Supreme Sari ile, diyelim Turkcell uyesisin, yurt disina ciktin, zaten Data kullanmayacaksin (1000 TL+ fatura istemiyorsan tabii), telefonu ucaktan indin, actin, TAK, hattin geliyor :D

Selam, oncelikle bilgilendirmeleriniz icin tskler, sari geveylerden bende de 2 adt var, 3G disinda bir sorun yok. Simi yerden yere vurdum ama inanilir gibi degil, factory unlock cihazdan belkide daha hizli bir sekilde operatoru buluyor ve sinyal sorunu yok. Hicbir kapatip acisimda 112 veya baska bir seyle ugrasmiyorum.

Size sormak istedigim sey su, operatoru manuel olarak sectinizmi? Otomatikte bende gevey calismiyor, lakin manuel olarak operatorumu sectigimde 3G disinda full untethered kullanilabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tano

quote:

Merhaba,

AMA

Selam, oncelikle bilgilendirmeleriniz icin tskler, sari geveylerden bende de 2 adt var, 3G disinda bir sorun yok. Simi yerden yere vurdum ama inanilir gibi degil, factory unlock cihazdan belkide daha hizli bir sekilde operatoru buluyor ve sinyal sorunu yok. Hicbir kapatip acisimda 112 veya baska bir seyle ugrasmiyorum.

Size sormak istedigim sey su, operatoru manuel olarak sectinizmi? Otomatikte bende gevey calismiyor, lakin manuel olarak operatorumu sectigimde 3G disinda full untethered kullanilabiliyor.

ben operatörü manuel olarak secersem 3g dede sorun yok sari geveyde herşey süper çalışıyor yalnız manuel in handikapı hattınız çekmeyen biryerde kaybolursa tekrar geri gelmiyor..

• Sanırım şebekeye göre bu sarıların çalışması farklılık gösteriyor. Ben denediğimde internet gelmemişti. Ben de 4 tane almıştım hepsini aldığım fiyata aynı gün sattım.
    Alan herkes memnun kaldı üründen.

Umarım yakında normal unlock çıkar da ios 5 de bizi uğraştırmazlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -YağmurAdam-

Sanırım şebekeye göre bu sarıların çalışması farklılık gösteriyor. Ben denediğimde internet gelmemişti. Ben de 4 tane almıştım hepsini aldığım fiyata aynı gün sattım.
    Alan herkes memnun kaldı üründen.

Umarım yakında normal unlock çıkar da ios 5 de bizi uğraştırmazlar.

Software unlock dan yana pek umut yok sanirim :x

Yalniz Gevey iOS 5 icin, resmi cikinca Geveyleri update edecek diye soylentiler dolasiyor :D
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.