Şimdi Ara

Getz Dizel 110 Bg kullananlara bir kaç sorum var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün trafikte yanımdan düğün konvoyu geçiyordu konvoy içersinde 1.600 cc 110 Bg bir arabanın yaptıklarını görünce şaşırdım kaldım.

Sürücünün gaza basmasıyla araba resmen ok gibi fırlıyordu.

O esnada benim hızım 90-100 civarıydı ve bu dizel araba bir sağ şeride geçiyor bir sol şeride geçiyor aniden hızlanıp arayı açıyor sonra gelin arabasına camdan el sallıyordu.

Sonra yaklaşıp baktıp sürücü bayan bunada çok şaşırdım.

Gelelim olayın özetine bahsettiğim araba 38-40 milyarlık bir araba şimdi ben 30 milyar verip 110 Bg dizel Getz alsam bu verimi yakalayabilirmiyim.

Teknik özelliklerine baktım dediğim araçla Getz 110 Bg in teknik özellikleri hemen hemen aynı arada 100 cc fark var.

Mümkünse bu soruma 110 Bg dizel Getz kullanan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim.

Bu 1300 cc benzinli Getzimi torku yüksek bir araba ile değiştirmek istiyorum.

Arabamın rampada bayılmasından yada yolda sollama yaparken arabada gerekli gücü görememekten bıktım.

Seçenekler arasında Citroen C4 110 Bg , Megane 2 HB 100 Bg yada 307 HDİ 110 Bg var ama dediğim gibi bu arabalarla Getz arasında en az 10 Milyar fark var.

Saygılarla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ebu Computer -- 1 Ağustos 2006; 18:31:44 >

• o araçlarla getzi kıyaslama getz atak olsa bile o araçlar kadar yol tutmuyor kardeşim. bırak 110 bg i 82 bg olanı 140 ın üzerinde gezinme yapıyor yolda,, bende hem getz 1.5 crdi 82 hp hemde peugeot 307 1.6 hdi 110 hp var. getzle 140 la aman dediğim yeri peugeotla 170 le rahat rahat geçiorum. performans sadece motora bakmıyor, yol tutuşta çok önemli,,, benim 82 hplik getzin yürüyen aksamı vs hiçbirine dokunulmadan içine 110 hp konulmuş durumda yeni aksada ,, bu cidden düşündürücü,, getz alıcaksan 88 hp yi tavsiye ederim hem güvenliğin açısından hemde yeterli performansı bulacağını düşünüorum. ama asla psa grubunun 1560 cc 110 hp olan hdi ıyla karşılaştırma,,, o şu an üretimde olan 1.6 dizellerin kıralı...
    volvo s40 1.6d , ford focus 1.6 tdci , peugeot 307 1.6 hdi , citroen 1.6 hdi ,, hepsi bu motoru kullanıyor ve eğer amacın onlar gibi manevra yapıp trafiği taciz etmekse bu saydıklarımızdan birini al ... ha ekonomik olsun yeterli performansta sunsun diosan 88 hp getz....

110 hp getz alma ...

• quote:

eğer amacın onlar gibi manevra yapıp trafiği taciz etmekse bu saydıklarımızdan birini al ...

Amacım bu değil.

Fakat rampalarda arabamın bayılmasından yada sollamalarda arabanın bana yeterli tepkiyi vermemesinden bıktım.

Bu yüzden düşük yakıt yakan ve yüksek torklu güçlü alabileceğim bir araba istiyorum.

Bu arada kimsede 110 Bg dizel getz yok galiba.

Saygılarla...
  • Arkadaşlar bende ona dikkat ettim 110 Hp getz yok çoğu kişide bunun açıklayıcı bir sebebi var mı ? Birde Hyundai sitesinde fiyatlarda güncelleme var sizce bu neye işaret ? Zam mı indirim mi ? Full araçlarda genelde 110 HP kullanıyorlar bu arada...
  • mayısta 22 ye aldıımız araba olmuş 27
  • Aslında bu performans ilginç değil Getz 1200 kg a yakın İvme 0-100 11.1 sn 240 nm,Focus 109 hp 0-100 ivme 10.9 tork 240. Ağırlık yazmıyor ama getzden fazladır. Yani kısacası getzin yaptığını bi çok araç yapabilir(focusu bildiğim için örnek olarak verdim)
  • ben de 110 hp getz var amma daha cok yeni yeni kullaniyorum.100 km de ortalama 6.7 lt sarfiyati var ve suan 1825 km de.Bundan sonra kullandikca daha dusmesini bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla biz bu yıl 407 aldık araba 1.6 ton 110 bg kasaya göre az ama varya stek şey diyorum 2000 devirden sonra ortalığı dağıtıyor dizel araba olsun üstüne bide turbolu olsun çıkamayacadı bayır yoktur.bunu unutma aynı güçteki biri benzinli biri dizel bayırlarda dizel sollama yapıyor.bana performansı yeterli geldi al bitane 307 sadee yapacağın şey chip tuning o arabaya yeter 30 bg araban 140 bg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpertas -- 17 Ağustos 2006; 17:38:20 >
  • 110 bg hakikaten guclu amma benim de kafama takilan teknik verilerde 1500 dizel motorun hem 110 bg hem de 88 bg olani da yakit sarfiyati ayni yani esit gosterilmis.Bu olabilir mi?Beygir gucu yuksek olanı daha fazla yakmaz mı?Bilgisi olan var mı?
  • dizel araçlar düşük devirde yüksek tork verdikleri için özellikle sollamalarda ve rampalarda herhangi bir dizel ~100bg. ile rahat eder, taleplerine cevap alabilirsin. Ama düttürüleyla'nın dediği gibi yol tutuşu önem kazanacaktır.

sana tavsiyem kullanmış ve çok memnun kalmış olduğum ford focus tdi'ye bir göz atman. zaten 110bg. getzde oldukça fiyatlı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ebu Computer

Dün trafikte yanımdan düğün konvoyu geçiyordu konvoy içersinde 1.600 cc 110 Bg bir arabanın yaptıklarını görünce şaşırdım kaldım.

O esnada benim hızım 90-100 civarıydı ve bu dizel araba bir sağ şeride geçiyor bir sol şeride geçiyor aniden hızlanıp arayı açıyor sonra gelin arabasına camdan el sallıyordu.

Gelelim olayın özetine bahsettiğim araba 38-40 milyarlık bir araba şimdi ben 30 milyar verip 110 Bg dizel Getz alsam bu verimi yakalayabilirmiyim.

Teknik özelliklerine baktım dediğim araçla Getz 110 Bg in teknik özellikleri hemen hemen aynı arada 100 cc fark var.

Mümkünse bu soruma 110 Bg dizel Getz kullanan arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim.

Arabamın rampada bayılmasından yada yolda sollama yaparken arabada gerekli gücü görememekten bıktım.

Seçenekler arasında Citroen C4 110 Bg , Megane 2 HB 100 Bg yada 307 HDİ 110 Bg var ama dediğim gibi bu arabalarla Getz arasında en az 10 Milyar fark var.

Saygılarla...

Getz gerektiğinden fazla hızlı bir arabadır desem yeterli olur sanırım... Getz hız ve güç konusunda istediğinizi size verecektir.
    Bir o kadarda yakıtta cimridir. tavsiye ederim...

• Getz in de daha uygun bir alternatifi var. Aynı moturu kullanan Rio HB Advance, etiket fiyatı 30,605.
    Herhalde bayide 29 - 29.5 a bırakırlar. Daha konforlu olsun derseniz de Cerato 1.5 102 hp var. Yakında Cerato nun da 1.6 117 hp olan modeli gelecek. Ama fiyatının 34 ten başlayacağı söyleniyor. Ben beklemedim 31.400 e Cerato Dizel aldım. 1300 kiloluk araç + 4 yolcu + dolu bagaj. Nerdeyse 1600 kiloluk aracın rampa yukarı hızlanması gerçekten harika. Kesinlikle gidip test edin.

quote:

Orjinalden alıntı: Ebu Computer

Dün trafikte yanımdan düğün konvoyu geçiyordu konvoy içersinde 1.600 cc 110 Bg bir arabanın yaptıklarını görünce şaşırdım kaldım.

Saygılarla...

• Getz 88hp olan modelden var bende. 88Hp yi bile bazen zaptetmekte güçlük yaşıyorum, 110'luk olan çok daha iyi performans verecektir eminim. Fabrika tüketim verileri tamamen aynı olmasına rağmen duyduğum kadarıyla 110'luk olan faha fazla yakıyormuş. Yol tutuşu konusunda şimdiye kadar bir problemim olmadı fakat çok tecrübe ettiğim söylenemez. Edirne'ye Şarköy'e falan gittim ve pek hızlı gitmedim. Mecbur kaldığım zaman geçişlerde 150-160 hıza çıkmışımdır. O sırada da herhangi bir problem yaşamadım.
  • ben de getz'imi yeni aldım. Dizel almadığım için pişmanlık falan da duymuyorum 2000km.'den sonra düşmeye başladı. Sürhat konusuna gelince eğer Mercedes veya BMW gibi araclardan bahsetmiyorsak 140km/h üzerine çıkınca can güvenliğinden bahsetmek pek mümkün değildir zaten. ancak 160'a kadar bende hiçbir yoldan çıkma falan yapmadı... pilotaj önemlidir bu konularda...
  • vallahi benim bilgisine çok güvendiğim bir arkadaşım var.bir firmada satışcı. sürekli uzun yolda araba kullanıyor.opel corsa 1,7 cdti ile hyundai getz 1,5 crdi arasında kıyas yapmasını istedim.kes,inlikle opel corsa dedi.opelde ibreyi sona dayadığımda araba güven veriyor dedi.bende denedim harbidende ben olsam opel corsa njoy 1,7 cdti alırım deli araba hyundai getz in yakıtını yüksek bulduğunu söyledi.ama ben denemedim o arkadaşımında bilgisine güvendiğim için bunları paylaşıyorum.belki doğru belki yanlış..ha bu arada corsadan başka araba beğennmiyor şimdi ford fiesta var tdci onu bile
  • zaten corsa ıle getz i karsılastırmayın bıle...dızelde kucuk arabada corsayla kapısmak zordur...

en son ben edırneye sarkoye tatıle gıdıodum bende 1.3 benzinli accent war,corsa tamponuma dayandı 160 falan gıdıoduk adam makasa falan gırdı onumde falan,sonunda bende sınırlendım 180 ıle dayandım arkasına yol vermek zorunda kaldı ama adamda bı rahatlık wardı o kucuk arabayla o hızda rahatca hızlanması makas atması benı komaya soktu,
  • arkadasım madem meraklısın bu kadar hıza ve 30 milyar falan diosun , git al bi tane toyota corolla (1.6 110 beygir 0-100 10.2sn)
    bul o kadını 90-100 le giderken at 3'e yapıstır gaza (135 gecmesen iidir,140 a kadar yapar)daha sonra at 4 de yapıstır 160-170 kadar eger yine de seni geciosa sende bi sorun vardır,ozaman da benim yapabilecegim bişe yok
    sana kolay gelsin......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.