Şimdi Ara

GETİR TARAFINDAN DOLANDIRILDIM (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
3
Favori
10.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
162 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu ekşide gündem oldu oradanda destek verenlere teşekkür ederim ama halen sonuç olmayan arama yapılıyor firma tarafından ve bu olay sadece bana yapılmamış sıradan bir taktik gibi lütfen gündemden düşürmeyin 280₺ yerine 8000₺ ödemek istemiyorum yardım edin

Son Edit: Özür dilemelerine rağmen bugün tüm banka hesaplarıma icra koyuldu içindeki paraya çöküldü 

Edit: Linkedin üzerinden Getir Araç hazine uzmanına ulaşmayı denedim ve başardım kendisinin ilgileneceğini söyledi umarım çözülür ama sosyal medyaya yazacağına git dava aç diyenler sosyal medya olmasaydı bu olay kaç aydır süren bir konu ilk kez gündem olunca sürekli arandım

Edit:

Ben sesimi duyurabilmeye çalışıyorum ama sadece ben değil birçok kişiye bu yapılıyor kaza fotoğrafına sorgusuz sualsiz şişirme 10 20 kat işçilik ekleyip üstüne 2 fatura kesiyor sonra özür diliyor bu süreçte itiraz süreci geçiştirip hukuk bürosuna icraya sevk ediyor bakın tek ben değilim birisine daha aynısı birebir yapılmış : https://www.sikayetvar.com/moov/moov-haberim-olmayan-hasar

Öne çıkar oyu yerine konuya yorum bırakırsanız sevinirim üste kalması için

DETAYLI OLAY KONUSU ***

34DAH4** plakalı 2020 Model Renault Megane 2, Getir Araç Dijital Ulaşım Çözümleri ile yaşadığım sorunu anlatacağım başka çare kalmadı belki bunu yazdığım içinde susturulacağım ve çok güçlü avukatları olan şirket yine üstüme gelecek ama konuyu tamamen okumanızı rica ediyorum neredeyse 1 yıl olacak kimse yardımcı olmadı sizden yardım istiyorum 

Saatlik araç kiralama fiyatları uygun olması sebebiyle 5 6 saatliğine Renault Megane 2 araç kiraladım sürtmeden dolayı sağ arka ÇAMURLUK boyası kalkmış ve ben bunu farketmedim bile ama kendileri fotoğraf attı araçta böyle bir hasar var dendi bende haliyle bitirirken park hali fotoğraflarını istedim benim önümde başka araç girdiği için önde duran araçlar farklı o yüzden fotoğrafları baz alamayacaklarını söylediler böyle bir hasarım yok dedim kamera kayıtlarını alıp iletmek istedim veya direk siz isteyin orada kamera mevcut esnafın tüm hepsinin kamerası var dedim ama telefonlarım yanıtsız kaldı yaptığım bile şaibeli kaza İçin defalarca 3 ay boyunca itiraz etmeme rağmen kabul etmediler klasik cevaplarla geçiştirildim bende gece olduğu farketmemişimdir diye en fazla ne olur ne çıkar borç dedim. 3 aydır bunu siz yaptınız denince lanet olsun tamam bir çamurluk ödeyip kurtulmak istedim sorun buradan itibaren başlıyor lütfen dikkatlice okuyun artık durum çıkmaz hale geldi

Görüşme sağladığımda ben fotoğraf istedim hasarın durumunu ve attıkları fotoğrafı koyuyorum

https://www.hizliresim.com/fttunoi

Ben bu hasarı gördüğümde yakın arkadaşlarıma sordum hasar ne kadar tutar diye onlarda maksimum 500₺ 600₺ araç dahi yatmaz serviste ve çamurluk değişmeden onarırlar dedi benimde düşündüğüm araç serviste 1 gün yatsa dahi günlük kira bedeli alsalar 400₺ hasarda 500₺ 600₺ tutsa 1000₺ bir ödeme çıkar diye düşündüm çünkü itiraz etmeme rağmen 3 ayda çözülmedi birçok firmaya freelancer Facebook marketing işleri yaptığım İçin maddi durumum o sıralar iyi olduğundan dahada havalimanı dışında araç kiralamam öder kurtulurum dedim.

Olay buradan sonra derinleşiyor evet fatura geldi o fotoğraftaki çamurluk İçin 2800₺ istendi 

E-Arşiv Fatura Fotoğrafı 

https://www.hizliresim.com/q06oo89

Direk aradım ve bir çamurluk nasıl 2800₺ olabilir dedim tamamen mi değişti bu tampon çamurluk vs diye sordum kendileri ise hayır lokal boyandı sadece dendi bende bir boya nasıl 2800₺ tutar bana nerde yaptırdıysanız fatura atın dedim bunu atmamakta ısrarcı oldular ama bende direttim aylarca ve en son gönderdiler

Yakut Araç Servisi faturasını ilettiler Renault servisi olmadığından mahalle arası bir tamirci gibi bir yer olduğundan içim dahada rahattı çok az bir masraf çıkar bir hataları vardır diye düşündüm meğerse mahalle Rent a Car’larından hallice bir tezgahın içinde düştüm

https://www.hizliresim.com/jmxwbcw

Evet gördüğüme burda inanamadım arkadaşlarımın dediği gibi 500₺ 600₺ değil 280₺ boya tutmuş 2520₺ usta işçiliği varmış hemen firmayı aradım ve ulaşamadım en son ulaştığımda herkesin işçiliği farklı gibi sözler söylendi yani lokal boyaya 100 bin TL de yazabilirlermiş bu durumda ben nasıl bir bataklığın ve tezgahın içine düştüğümü yavaş yavaş anlamaya başladım

Olaylar iyice kızışmaya başladı çünkü bir çamurluk İçin bana kiralarken polis tutanaksız belirli 3000₺ altı sigortalı dedikleri saatlik araç kiralamada 2800₺ ödetmeye kalktılar

En son ben yine tamam 2800₺ ödeyeyim kurumsal diye güvendik mahalle arası Rent a Car firmalarından beter çıktınız dedim bildiğin mafya düzeni gibi bir düzen kurulmuş 

Evet belki aptalsın niye 2800’e bile tamam diyorsun diyebilirsiniz ama gerçekten itiraz ve dava süreçlerinde haklı olsamda başa çıkamayacağımı düşündüm çünkü evime en az 10 avukattan zarflar ihbarnameler gönderiliyordu çok yıprandım sadece beni değil aile bireylerimide arıyorlardı çok güçlüler haklıda olsam başa çıkamam dedim yüzlerce avukatları mevcut firmanın şikayetvar a dahi yazsam firmanın şikayetvar ile anlaşması var şikayetvar belirli para karşılığında klasik cevap verdikleri an şikayetimi kaldırıyorlardı zaten internette şikayetvar’ın bu olayı ile alakalıda birçok sorun var onu geçiyorum

İşte burası daha da can sıkıcı hale gelmeye başladı beni onlarca avukat aramasına evime zarflar gelmesine rağmen ödeyeceğim bırakın yakamı dediğimde bana gelen en son borç 7.900₺ olduğunu söylediler

Ben artık dayanamadım ve siz beni dolandırmayamı çalışıyorsunuz? 280₺ ilk çamurluk İçin 8.000₺ para istiyorsunuz dedim.

Onlarda inceleyip dönüş yapacaklarını söyledi 

Dönüş yaptılar efendim size yanlışlıkla 2 kez hasar faturası üst üste kesmişiz 2 kez para ödeminizi istemişiz özür dileriz vs dendi ve acilen düzeltilmesini istedim ama halen benim onlarla iletişime geçmem istendi ben haksızmışım gibi 

https://www.hizliresim.com/r96p5kn

Hatalarını bu sefer kabul ettiler 2 kez size yansıtmışız vs diye ama sadece lafta özür çünkü o sırada ASC Hukuk bürosuna ve icraya vermişler ben mail atmama rağmen mailiniz gelmedi vs denildi

https://www.hizliresim.com/9vijngc

https://www.hizliresim.com/ayuugcw

(7.900₺)

Ve sonuç 280₺ lik çamurluk İçin banka hesaplarıma el koyuldu şişirilmiş işçilik ile tahsil etmeye çalıştılar karşı çıktığımda mükerrer fatura kestiler 2 kez hatamız oldu doğru demelerine rağmen ASC Hukuk Bürosuna 7.900₺ borç tahsili için gönderdiler Hukuk bürosunu aradığımda yapacağımız bir şey yok siz ödeyin sonra hakkınızı arayabilirsiniz gibi cümleler kullanıldı halen 1 yıl oldu düzeltmediler fazla kestikleri faturayı ve bilerek şişirilmiş lokal boya işciliğini… Final ne oldu? icralık oldum banka hesaplarımı kaybettim bu firmalar yüzünden ne KYK borcumu ödeyebildim ne bankacılık hizmetlerimi kullanabildim ne de online işlem özgürlüğümü kısıtladılar ve bankalar arası 5 yıl düzelmeyecek olan sicilimi bozdular resmen zorbalıkla benden istedikleri kadar parayı almaya çalışıyorlar lütfen yardım edin 

Borcu ödemezsem hapis ile cezalandırılcakmışım sizce bu kadar basit mi güçlünün güçsüzü ezmesi?

Edit: En son bugün görüşmemde Getir Müşteri hizmetlerinden Mihriban hanım ilk kez yardımcı oldu sonuna kadar haklısınız gerekirse genel müdüre kadar durumu belirteceğini söyleyip özür diledi 1614901 dosya kodunu açtı

Edit: 444 9 859 tarafından arandım özür dilendi ilgileneceklermiş ama aylardır hep aynı biz işçilikten pay almayız gibi alakamız yok onlarla gibi şeyler söylendi

ama ben geri dönüşü olmayan mağduriyet yaşadım ne yapmalıyım nasıl yol izlemeliyim başta tutabilirseniz konuyu çok sevinirim belki sesimi duyurabilirim

bir iki avukat aradı vekalet verin milyonluk tazminat kazanırız diye ama ben artık yoruldum sadece çözülmesini istiyorum

Son edit : Konu için yarın 2800₺ borçtan düşülecek denildi bunu düşelim sonra işçilik konusuna ve gecikme faizlerine bakalım denildi ama benim bankacılık sicilim 5 yıllığına sıfırlandı ve hesaplarıma el koyuldu bunu telafisi ne olacak ve halen kesin çözüm sunacaklarını düşünmüyorum sizin desteğiniz ile aylardır olmayan 1 2 günde oluyor lütfen konuyu düşürmeyin sizin sayenizde bir şeyler oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acarnurullah -- 19 Haziran 2022; 17:39:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hapisle falan cezalandırılmazsın hocam. Ama milyonluk tazminat meselesi tamamen hikaye.
    Adına açılmış icra takibine, UYAP Vatandaş Portal kısmından erişip Dosya Hesabı kısmını ss olarak atabilir misin bana özelden?

• Georges St-Pierre kullanıcısına yanıt

Bakıp döneyim sizlere ama 280₺ lik bir işlemde geri dönüşü olmayacak banka sicilimin kirlenmesi ve sürekli bir bataklığa çekilmem fahiş işçilik yansıtılması mükerrer fatura iptal edilene kadar geçen gecikme faizi bunlar normal şeyler mi? İnanın çıkmaza girmiş durumdayım

• arkadaşlar kimse kimseye keyfi fatura kesip hadi bunu öde diyemez. okuduğum kadarıyla teslim ettikten sonra arkadan sana fotoğraf göndermişler. burada araç kira sözleşmelerinde teslim anında forma hasarlar yazılmak zorunda, aksi takdirde kiraya verenin sorumluluğunda. öyle telefonda şöyle icra böyle haciz diyenlerden korkmayın. o icra dosyasını açtırmaları kolay değil. önce kanıtlamak zorundalar, sonra masraflara katlanmak zorundalar. en son her şeyi yapabilirlerse size gelir iş. eğer hasarın size ait olduğunu kanıtlamışlarsa dediğiniz gibi tamir faturasını vermek zorundalar. 100 bin lira deseler verecek miydiniz? birilerinin keyfi yere sizi borçlandırması ve bu borcu sizi korkutarak tahsile gitmesi ayrıca suçtur, savcılığa da gidebilirsiniz.

• Hocam sen aracı bırakırken fotoğraf çekmedin mi?

• TROJ T kullanıcısına yanıt

Aracı bırakırken fotoğraf çektim fakat gece olduğu İçin anlaşılmamış bende altı üstü bir çamurluk diye tamam dedim öderim sorun değil dedim ama mahalle arası bir serviste hasar faturası kestirmiş resmen GETİR ve o faturayı da ekledim konuya bi bakın lütfen altı üstü ÇAMURLUK 280₺ lokal boya işlemine 2600₺ işçilik yazmışlar tamirciyi aradığımda işçiliğimizi bilemezsiniz dendi 100 bin işçilikte olabilir gibi bir konu oldu Renault İçin ana servisi aradım direk biz çamurluk değişsek megane için 2800₺ fiyat vermeyiz dedi servis ama ben mahalle arası araç kiralama şirketinden kiralasam böyle sorun olmazdı heralde ve 280₺ hasara 2800₺ işçilik eklediler onuda geçtim üstüne bir daha 2800₺ yanlış fatura daha yansıttık kusura bakmayın dendi ama bir işlem yapılmadan bana 2 faturayı hukuk bürosuna gönderdiler üstüne hatamızı düzeltip denip bekleterek gecikme faizi yansıttılar ve icra takibi açtılar banka hesaplarına el koyuldu tamamen güç ellerinde olduğu İçin şuan 280₺ Yi 8000₺ TL olarak tahsil etmek istiyorlar umarım anlatabilmişimdir konuda iyice getir yetkilileri arıyor sürekli özür diliyor durumu farkındayız diyor ama ortada çözüm yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acarnurullah -- 16 Haziran 2022; 18:58:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 19karabulut07

Hocam sen aracı bırakırken fotoğraf çekmedin mi?

Çekildi hocam konuda belirttim üst mesajda da belirttim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam benim ekşi üyeliğim var istersen konuyu gündeme alalım?

• Esoes12 kullanıcısına yanıt

Hocam sevinirim buraya bile konu açınca aylardır öde diyen firma yardımcı olacağız konuyu paylaşmanıza gerek yok özür dileriz haklısınız dedi ama sadece özür dileme telefon trafiği oluyor o yüzden ekşinin biraz daha etkili olacağını düşünüyorum çok mutlu olurum

• acarnurullah A kullanıcısına yanıt
    ekşi sözlük
    getir tarafından dolandırılan donanımhaber üyesi
    https://eksisozluk.com/entry/138848294

Teşekkürler hocam

• acarnurullah A kullanıcısına yanıt

rica ederim umarım hallolur. en kötü ihtimalle ekşideki konuyu karşı tarafa iletip blöf yaparsın.

Zaten bu konular ortaya çıkınca sürekli aramaya başladılar keşke yaşanmasaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acarnurullah -- 16 Haziran 2022; 21:30:15 >
  • yarın 2800₺ bir miktarı iade yapacaklarmış geriye kalan ücret için ne olacak bilmiyorum göreceğiz

• Kuponlari iyiydi ama hizmet kalitesi düşüyor git gide.

• Adamlar sizi alenen telefon dolandırıcıları gibi dolandırıyor. Bu kadar zaman beklediniz hiç mi bir avukata gitmediniz hocam? Yapılan işçiliği vs bilirkişi raporu ile ıspatlayıp fahiş fiyat verildiğini daha sonrasında ise keyfi fatura ve şantajla dolandırılmaya çalışıldığınızı kanıtlayıp belki de tazminat alabilirdiniz.

• QuelTaLas kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle söyleyeyim sürekli aylarca yaptırdıkları yerin faturasını atmadılar en son attılar ondan sonra mükerrer ücret yanlışlıkla 2 kez yazmışız size faturayı dediler yine aylarca çözülmesini bekledim sonra hiç haberim olmadan gidip hukuk bürosuna vermişler ve hukuk bürosu çok kaba saba dinlemiyor asla e zaten aylarca çözülecek diye bekledim baktım olay çözülmüyor yazdım buraya ve ekşide şuan destek oluyorlar çok teşekkür ederim herkese avukata niye gitmedin denildi ama süreçte son ana kadar sorun olmayacağını faiş işçiliği vs fark ettiklerinde düzeltirler diye bekledim ama yok alalen bataklık oldu olay lütfen destek verirseniz gündemden düşmesin

• Edit: Ben sesimi duyurabilmeye çalışıyorum ama sadece ben değil birçok kişiye bu yapılıyor kaza fotoğrafına sorgusuz sualsiz şişirme 10 20 kat işçilik ekleyip üstüne 2 fatura kesiyor sonra özür diliyor bu süreçte itiraz süreci geçiştirip hukuk bürosuna icraya sevk ediyor banka hesaplarına el koyuluyor bakın tek ben değilim birisine daha aynısı birebir yapılmış kendisini tanımam etmem açtığı konuyu ekşide gördüm burayada atayım dedim

https://www.sikayetvar.com/moov/moov-haberim-olmayan-hasar

• Kişisel verilerin hukuk dışı elde edilmesi suçu işlenmiş aileni arayan avukatlar tarafından.

Bu işten karlı çıkarım diyorsan bir avukata git ve hem ceza davası, hemde tazminat davası açın, eminimki avukat senden ücret istemeyecektir.

Ha yok lanet olsun diyorsan, aileni arayan avukatları arayıp siz benim ailemin kişisel verilerini nasıl elde ettiniz? Benim kişisel verilerimi neden ailemle paylaşıp beni mahçup ettiniz diyerek tehdit ettir ve dosyayı kapattır.

Ayrıca aklında olsun, kiralık araçlar kaskoludur. Kaskosuz kiraya verilemez zaten. Kaskosu olan şeyin ne faturasıymış? Aracın plakasını al, sigorta sisteminden sorgulattır, poliçe numarasını alıp hakem heyetine başvur, kaskosu olmasına rağmen benden ücreti alınmıştır, yapılan hukuksuz işlemden ötürü paramın bana iade edilmesini talep ederim de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 17 Haziran 2022; 1:20:20 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.