Şimdi Ara

Geri sayım başladı: Çıkarılabilir pilli telefonlar geri dönüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
7.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çıtçıtlı tükenmez kalem gibi aynı oturutmalı sd kart yuvası gibi olsun !

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt

    eski telefonum Samsung S6 idi, orjinal lifeproof kılıfı düzgün kapatmadığım için 1 metre suyun altında 30sn falan kalarak su aldı, 1 ay kullanamadım telefonu ancak sonrasında düzelmişti, şuan hala çalışıyor :D aradan kaç yıl geçti hatırlamıyorum 

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Telefon da yıkanmaz be kardeşim  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S4 active, S5 gibi çıkarılabilir pile sahip olup suya dayanıklı cihazlarda var.

    Çıkarılabilir pil kararını ise destekliyorum. Atıyorum pil şişse pili rahatlıkla çıkarabilirsin. Buna ek olarak arka kapağı çıkmayan telefonlarda işçiliği 5 para etmez bazı tamirciler pil değişimi için telefonu mahvedebiliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Nokia 8800'da şarj cihazi vardi hem telefonu hem de ikinci bataryayi sarj ediyordu. Powerbank denen sacmaliktan once yanimizda 2. Bataryayi tasirdik. Hem daha az yer kaplar hem de sarj etmek icin beklemezdik


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt

    Bozuk para mı taşıyon 3-4 pil ne 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt
    Diyelim kampa gideceksin ya da şehir dışına seyahat edeceksin. Pile uygun şarj aletiyle pilleri şarj edersin, bittikçe yenilersin. Zaten powerbank kaç para olmuş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kardeş 2 saat kabloyla powerbanke bağlı kalacağıma cihazın kapanıp açılmasını beklerim dert mi bu? Piller deseniz zaten pil için 4’lü 5’li şarj aletleri, piller için kutular üretilir. Hepsini geçtim pili çıkarılan cihaz powerbankle şarj olmuyor mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3-4 yılda bir pil değiştireceğim diye leğen naylonundan mamül telefon mu kullanacağız? Yıllar boyu yaptırmaya gerek duymayacağım ve bir kere yaptıracağım işlem için cihazın açılmasının ne gibi bir sakıncası var acaba?

  • S5 mini de ip68 vardı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG bunu denedi, modüler bataryalı sistem ile battı kimse böyle bir şeye ihtiyaç duymadı veya zahmet etmedi. Yanlış anlaşılmasın ama 6-7 tane batarya fiyatı vergi kavramı olmasa telefon ile benzer maliyette olacaktır.

  • addidas_85 kullanıcısına yanıt

    Pilin fiyatı servis hizmetinden daha pahalı buna emin olabilirsiniz özellikle biz ve Avrupa ülkeleri gibi garanti ve satış sonrası destek - hizmetin kanunlarla en az 1-2 yıl zorunlu ve geniş kapsamlı olduğu yerlerde. Laptoplarda orjinal pil fiyatlarını "takma" hizmeti olmadan bir sorun. Sonra aynı şekilde telefonların da orjinal batarya fiyatlarını takma - kurulum hizmeti olmadan bir sorun - araştırın. 3-5 kuruş dediğiniz ucuz olan bataryalar fason yan sanayi üretim olanlar.


    18650 bataryalarda da Sanyo, Panasonic gibi firmaların kaliteli versiyonları yan sanayi üretimlere göre neredeyse 2 katı fiyatında. Yan sanayilerin kapasiteleri de üstelik 2x ( yersek ) 


    Avrupa Birliğinin teknoloji firmalarının bazı despotluklarına karşı durmaya çalışması güzel fakat Avrupa Birliğinin kendini mutlak - matah bir şey sanıp her konuda kendince bir şeyler dayatması kapitalizmin - serbest piyasanın doğasına aykırı. Avrupa Birliğinin bazı şeyleri mantıklı ve faydalı misal süpürge makinelerinin 2000-2500 watt gibi motor güçleri ile verimsiz bir şekilde enerji tüketmesi, bunu pazarlamaya çalışması yerine yakın çekim - emiş gücünü 600-650 watt'da olmasını talep etmesi gibi lakin her konuda biz doğrusunu böyle uygun gördük herkes böyle yapacak demek bir çeşit despotizmdir.


    Bu mantıkla devam et Avrupa Birliği sonra ağlamaya devam bizden neden Apple, Intel, Amd çıkmıyor diye.  Type-C konusunda Avrupa Birliğininde Apple'ı yola getirdiği yanılgısına düşüyoruz. Apple ciddi bir süredir laptoplarında Thunderbolt altyapısı ile Type-C kullanıyor zaten. Tabletlerinde de aynı şekilde Thunderbolt altyapısı ile Type C'ye geçti veya Thunderbolt olmadan da Type C kullanıyor. 10 küsür yıllık lighnight portu ile bir dünya üretilmiş, satılmış, kullanılan aksesuar var. Yoksa Apple yaptık oldu buyrun artık doğrusu bu demeyi piyasaya en güzel yedirebilen firmalardan biri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 17 Haziran 2023; 20:15:42 >




  • Yani eskisi gibi tak çıkar kapak olmasa bile 1-2 vida ile açılan bir slot koysunlar oradan değişsin. O kapak kısmında conta olursa yine

    su almaz, sim kartı kapakları tarzı slotlu bir sistemin büyüğünü ve contalı olanını düşünün. Bir batarya değiştirmek için cihazın yapışkanını ısıtıcıyla sök,

    ekranı çıkar parçala olayları olmaması lazım. Günümüz cihazlarını kullan batarya ölünce at olacak şekilde tasarlıyorlar, özellikle piyasada

    bilinmeyen bir cihaza sahipseniz(mesela bazı surface tabletler) başka biryerde yaptırmak da mümkün olmuyor. Yani kapitalizmin ve çevreyi kirletmenin son seviyesi bu.

    AB'yi tebrik ediyorum, onlar da olmasa bu tip tüketiciyi koruyacak kararları kimse almayacak dünyada.

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    Kalmadım. Şu anki kullandığım telefonda da ip68 sertifikası yok, bir öncekinde de yoktu, ondan öncekinde de... Havuza, denize herhangi bir elektronik eşya sokmam, yıkama yerine ıslak mendille silerim. Dert değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdilerde insanlar şarjı gitmesin diye telefonun çoğu özelliğini kapatıyor. Eskiden çift pille samsung note3 kullanıyordum, bütün her özelliği aktif, oyun oynamak içinde ayrı pil kullanırdık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    S3'te Type-C portu yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Onlarca üretici çıkarılabilir batarya için maliyet ve emek ayırmak yerine IP68 veya farklı sertifikalar için maliyet ve pazarlama bütçesi ayırıyorlarsa demek ki ihtiyaç olunan ve talep edilen şey bu olmalı değil mi? Siz sektör veya alandan bağımsız bir şekilde insanların istemeyeceği bir şeyi insanlara satmayı mı tercih ederdiniz, insanları en iyi şekilde etkileyebilecek ve size satış başarısı kazandırabilecek yöntemleri - tercihleri mi araştırır ve uygulardınız?


    Ben telefonlarda çok sayıda kameradan hoşlanan biri değilim fakat sektörde bu insanları etkileyen ve işlerine yarayan bir şey olduğu için ucuz, orta, üst segment demeden Google gibi tek kamera ile yazılımla mükemmel fotoğraf çekmeye çalışan bir firma bile arkada birden fazla kamera kullanıyor mu? Kullanıyor. Daha Samsung, Apple ve asyalı, çinli firmalara değinmiyorum bile.


    Sektör değişiyor ve firmalar insanlara her yıl artık telefon satabilmekte zorlanıyorlar, donanım - performans ciddi anlamda artıyor fakat uygulama, yazılım tarafında insanlara bunun faydası veya etkileyiciliği aynı oranda olmuyor fakat bu demek değil ki her şey eskisi gibi olacak kendimiz söküp takabileceğiz, insanlar bunu istiyor. Ben bilgisayarla uğraşmayı seven biri olarak bile 3-6 ayda bir termal macun yenilerken 2023 dünyasında ne bu uğraştığımız şey modundayken sıradan milyonlarca insan nerd değilse veya mali problemler yoksa yok pilimi kendim alayım - kendim değiştireyim, yok bakımını kendim yapayım bugünün dünyasında her ürüne, hizmete o kadar ekstra zaman - emek ayırma imkanı yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 17 Haziran 2023; 20:32:9 >




  • XCover 6 Pro buna güldü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

    İyi de insanlar çıkarılabilir batarya da istiyor değil mi? Daha az paraya batarya sorununu halletmek de istiyor, istemiyor mu? Bataryası öldü diye telefon yenilemek de istemiyor, buna neden itirazınız yok? Siz bu AR-GE'lerin her zaman tüketici lehine bir şeyler yapmak için yapıldığını mı sanıyorsunuz? Cidden mi?


    Markaların yaptığı dayatmalara da sözünüz yok mu? Apple neden 1000 Dolarlık cihaz satarken adaptörü ve kablosunu kutu içinden çıkarıp ayrıca satıyor? Karbon ayak izi mevzusuysa neden Tip-C konusunda diretti ve hâlen daha Tip-C kendi kablosunu satabilmek için kendi Tip-C'lerine hızlı şarj sağlayacak diğerlerinde engelleyecek çipi koymaya çalışıyor? Bu tüketicinin istediği bir şey mi yoksa bunun AR-GE'sini yapan Apple bunu dayatıyor mu? Apple'ın adaptör çıkarmasını izleyen ve uygulayan diğer rakip telefon üreticileri için de aynısını söyleyebilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.