Şimdi Ara

gerçekten çok acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar dün gece bıos umu 1003 küsürdü versiyon numarası bi update leyim dedim 1006 çıkardım ondan sonra sistem normal çalışmaya başladı
    ondan sonra 1008 beta yükseltiyim dedim yükselttim ondan sonra tabiki reset lendi makine hani iki seçenek sunuyor ya teki run setup digeride default ayarlar ile devammı diye ben orda run setup girdim ordan da overclock yapım dedim (herzamanki gibi) işlemcinin multiple bilmemne neyi varya çarpankatsayısı onu 6 yaptım fsb hızını 300 yaptım işte o an salaklıgıma geldi bi boşluguma geldi bende bilmiyorum niye böle bi şey ayptıgımı hani 6*300=1800 yapıcak ya benimde amd athlon 2800 oldugu için bi şey farketmez diye düşündüm ve bilgisayar resetlendi ve pc kitlendi gibi bi şey oldu power tuşuna basınca öle çalışıp duruyor pc numlock capslock çalışmıyor kasayı açtım herşey düzgün bi şekilde çalışıyor ram söküp taktım connektörleri söküp taktım cpueliyom gayet normal hatta azcık sıcak desekde olur anakartın cd sini taktım olmadı bi işlemciyi çıkartıp takmadım acaba bıos güncellemesinden mi kaynaklanıyor yada fsb 300 yaptıgımdan dolayı cpu inşallah bi şey olmamıştır acaba cpu dan mı kaynaklanıyor arkadaşlar hemen cevaplarsınız çok ii olur teşekkürler valla bunuda internetcafe den yazdım

• Bios jumperından,biosu sıfırla,ya da pili çıkarıp 3 dakika falan bekleyerek yapabilirsin.
    önce opt.değerler ile aç,sonra ne yapıyorsan yap.
  • pil yokki anakartta bu bıos jumper nasıl sıfırlıcam acaba söleyebilirmisin
  • ccmos diye yazmasi lazim anakartin uzerinde jumper in yanında... onu 1-2 konumundan 2-3 e al bi kac kere reset tusuna bas bilgisayarin sonra 1-2 ye tekrar gerii al...
  • acaba bıos dan mı kaynaklanıyor dur sizce ben bu konuda pek tecrübeli deilim sizin tecrübelerinizden faydalanak ben cpu dan korkuyom ama normalde bi şey olmaması lazım çünkü çarpan sayısını 6 yaptım fsb yi de 300 zaten en üst seviye cpu dan kaynaklanmıyordur deilmi yaw pc öle çalışoyor monitere hiçbi şey gelmiyor öle fan sesi geliyor
  • ANAKART ÜZGÜNÜM.AMA JUMPERİ DEĞİŞTİR.OLMAZSA PEK FAZLA YAPACAĞIN BİR ŞEY.YOK.BİOSTA Bİ ANORMALLİK VARMI.?

CPU SPEED TE FELAN.?
  • saol arkadaşlar bu anakartın pili varya taa nereye saklanmış bi bilseniz valla zor bela buldum kablolar birbirine girmesinden dolayı karmaşık oldugundan dolayı buldum (bende ya nasıl pil olmaz diyodum) ve söküp çıkarttıktan sonra çalıştı ve eski sürümü yükledim bıos update ederken dikkatli olmak lazım teşekkürler bide bişey sorcam nvıdıa utılıty programında agp hızında veya diger hızlarla oynayınca ses çok yavaş geliyor media player bi şey izlerken görüntüler çok yavaşlıyor sesde tabiki acaba niye böle oluyor üç kere başıma geldide onun için herdefasında kasayı açıp cdrom ses kartına aux kablosu varya onu söküp taktıgımda ancak düzeliyor niye böle oluyor bunun başka yolu yok mu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pc nin görüntü vermemesinin,açılmamasının sebebi bios update den değildirr.sen fsb ve çarpanla oynadığın içindirr.yani o değerde açmamışş makinaa..ohooooo ben kaçç defa yaptım aynı şeyii.jumper sök,reset+reset+tekrar makina kilittt..uğraşcann artıkk..işlemcii ram falanda öle kolay kolay yanmıyorr yawww..
  • iki ay oldu imzamdaki sistemi alalı valla rahat bi 5 kere jumper geldi elime hehe boşver dostum yuklen yuklenebildiğin kadar
  • yahu ben eski sürümü yüklemek istedigim zaman hata veriyor yüklenmiyor bu problemi nasıl çözebilirim anakartın kitabçıgında 3-4 tane bişey yazıyor ama tam anlamıyla anlamadım disket diyo ondansonra flash bilmemne anakartım imzamda var bu 1007 sürümü kesinlikle ve kesinlikle hiç bir şekilde overclock yapmama izin vermiyor araştırdım 1002 sürümü iiii sadece eksik yönü sata harddisklerde problem yaşatıyormuş galiba yani bande tam anlamıyla bilmiyom 1002 de gelişmiş overclock yapabiliyon muş ben eski sürüme nasıl çevirebilirim overclocksuz yaşayamam bu konuyla link atarsanız sevinirim herkes için i olur tabiii bilgileriniz daha makbul olur
    şimdiden teşekkürler
  • Ben bırak biosu herhangi bir programın bile beta sürümünü yüklemem. Tabiki tam sürümü çıkana kadar. Sanada tavsiye ederim.

Overclock yapamamanın sebebine gelince; anladığım kadarıyla sen ramleri 300 mhz yaptım derken ramlerini 600 mhz de çalıştırmaya kalkmışsın. Kaldı ki anakart ve işlemcin bildiğim kadarıyla 4x200=800 fsb yi desteklerken sen 4x300=1200 fsb de çalıştırmaya kalkmışsın. AMD64 2800+(soket754) işlemcininde kaldıracağını hiç sanmıyorum. Ayrıca anakartında bunu kaldırmaya bilir. Overcolck formunda kısa bi araştırma yaparsan işlemciyi ?x300 fsb de(nf4 anakartlar max. 2000 fsb yi destekliyorlar) , ramleride 600 mhz de çalıştırmak için milletin işlemci, ram ve anakart üçlüsüne ne kadar para bayıldıklarını görürsün. Özel kodlu işlemci, DFI anakartlar, yarım milyarlık ramler vs... Kısacası öyle her işlemci, ram ve anakart o hızlara çıkamaz. Heleki ramlerin 500 mhz e çıkabileceğinin hiç sanmıyorum. Tabi ramlerin winbond bh-ch serisi veya samsung tccd çipli değilse.

İlla yüksek fsb lere çıkmak istiyorum dersen elindeki işlemcinin yanına aşağıdaki anakartı tavsiye ederim. Tabi ramleride değiştirmen gerekebilir.

http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=WinynDdwCf4D1ssZNbyH&ad=anakart&ur_no=689

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada yanlışım varsa bieln arkadaşlar lütfen düzeltsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaRaCHaY -- 21 Haziran 2005, 9:25:10 >

• sagol ilgilendigin için ama konuyu yanlış anlamışşsın genede saol ya işte ben eski sürümü yükleme aşamasını başaramadım genede saol eski sürümü nasıl yükleyecegimi pekde bilmiyon şöle güzelcene biri anlatsa hiç fena olmaz bilmiyom çok basit bir sorumu acaba bıos güncelleme olayları çok rastlanıyor ama bilmem biri anlatırsa sevinirim
    thanks
  • ASUS anakart hiç kullanmadım ve nasıl yapılacağınıda bilmiyorum. Belki aynıdır ama ben yine de kesin bişi söylemeyeyim. Kendi anakartım (ABIT NF7-S V2.0) için nasıl yaptığımı anlatayım. Bir disketin içine AWDFLASH (awdflash.exe dosyasını) programını ve yükleyeceğim bios (???.bin dosyasını) koyuyorum. Bilgisayarı başlangıç disketi ile başlattıktan sonra başlangıç disketini çıkarıp bios ve flash programının olduğu disketi takıyorum. Disket sürücüsüne geçtikten sonra komut satırına awdflash.exe yazarak programı çalıştırıyorum. Program senden yükleyeceğin bios dosyasını ismini (????.bin şeklinde) soruyor. Bunu girdikten sonra eski biosu diskete hangi isimle kaydetmek istediğini soruyor. Bunuda yazdıktan sonra başlıyor yeni biosu yazmaya. İşlem tamam. Bunları büyük ihtimalle biliyorsundur. Ama ben yinede yazdım. Ayrıca bios flashlamadan önce disket sürücünün ve disketinin kesinlikle sorunsuz olduğundan emin olmalısın. Birde bazıları bios yazma işlemini iki kez yapmak daha diyorlar. Bende bu şekilde yapıyorum.

Umarım bios çipine zarar gelmemiştir

• yok ya arkadaş szde olayı biraz abarttınız ha basit bi sürüm hatası gerçi 4-5 kez pili çıkarmak zorunda kaldım amma neyse saol tşk
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.