Şimdi Ara

Gerçekten acınacak haldesiniz (Laiklik Konusu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Siz laikliğin getirdiği şeylerin farkına varmak istemiyorsunuz bende sizle aşaği yukarı ayni yaştayim ama düşünmediğimiz düşünemediğiniz şeyler var. Şeriati kabullenmek laiklik düşmani olmak için şeriate hazır mısınız 5 vakit namazinizi kılıyor musunuz? Namaz kılmazsaniz kılmak zorunda kalacağinizin farkında misiniz? Herkesin dini kendine den herkesin cemaatleşmesine cemaat çatışmasına hazir misiniz? Alevi Sünni gerginliğinin daha fazla olacağına hazir misiniz? Kadınlarımızın sokakta gülmesine bile yasak olmasina hazir misiniz bakiniz İran. İrandan gelen bir kadinin bile ordaki kadar kapali olduğunu gördünüz mü burada direkt geldiği anda açılıyorlar bizi ilgilendirmez ama din eğer baskı ile verilirse dünyanın en tehlikeli şeylerinden biridir. Herkesin dini kendine asıl buna saygı duyarsanız gerçekten refah seviyesine ulaşırız şeriat gelsin ile değil, şeriat devlet hükmünde uygulanabilecek bir sistem değil ülkemizde. Atatürk gençliğe hitabede ne kadar ileri görüşlü olduğunu gösteriyor. Ne mutlu Atatürke. #LaiklikTürkiyedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whoisitya -- 27 Nisan 2016; 1:38:03 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• deoksiriboz1001 D kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle katılıyorum, bir hırsızlığın bir suçun cezası neler olacagini bilmeden günlük hayatının ne kadar değişeceğini bilmeden savunuyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anayasasında laiklik maddesi olan 3-4 devlet hariç tüm devletler bu durumda demek her gün yeni birşey öğreniyorum .

• Benim bu dediğim ile bütün devletler bu durumda olacak diye birşey yok bizim ülkemiz ortadoğu gibi bir kazanda senelerce osmanlı zamaninda bu dinin koruyucusu bir soydan gelen bir ülke bizimkisi diğerlerinin konumu ve dini ile kıyaslamak doğru olmaz.

• Laiklik tartışmasını anlıyorum fakat şeriat nereden çıkıyor bunu hiç anlamıyorum. Bu coğrafya zaten hiç şeriatla yönetilmedi, Ortadoğu kafasında da olsa katı bir Arap kültürü yok, yani şeriat kelimesini zikredenlerin içi fesat.

Şunda rahatım, bu ülke ne İran, ne Afganistan ne de Ortadoğu'nun herhangi bir ülkesi olur. Olmaz yani, bazıları bu hayalde yanıp tutuşsa da olmaz. Şu yanıp tutuşanları eğitim, sanat ve bilimle yok edip tarihe gömmeliyiz.

Bunlar bir de kendilerine Osmanlı süsü veriyorlar, tırnağı bile olamazlar, aklınca kafa bulandıracaklar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Laikliği kaldırabilecek kadar güçlü düşünceler var ise fikrimce şeriati rahatca dile getirebilirler fikrimce ama. Diğer lafiniza katiliyorum Osmanliyi 16 17.yydan sonra çok sevmesemde Osmanlı yüzyıllarca bir imparatorluk çok uluslu olarak devam edebiliyorsa şuankiler onlarin gerçekten tırnağı olamaz

• müslümanım diyenler ne zaman öğrenecekler şeriat ne demek çok merak ediyorum

kesinlikle ilk okuldan itibaren ders olarak okutulması lazım

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/1942/seriat-nedir-nasil-yasanir-bu-asirda-seriat-gecerli-midir.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biz Allahın kanunlarını biliyoruz cübbeli yavşağın birinin çıkıpta şunu şöyle bunu böyle yapıcaksınız sen şunu giyemezsin sen böyle yapamazsına karşıyız demogoji yapmayın sizin gibi düşünmeyen herkesi öldürmek istiyorsunuz bu ülkeyede şeriat gelse ahlak zabıtası nabar biliyormusunuz gözüne kestirdiği kadına tecavüz edip konuşursan zina yapıyorken yakaladım der öldürtürüm seni der kadın intahar edene kadar tecavüz eder olucaklar bunlarken hala daha neyin kafasındasınız ben anlamış değilim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bladexile

Anayasasında laiklik maddesi olan 3-4 devlet hariç tüm devletler bu durumda demek her gün yeni birşey öğreniyorum .

Yok böyle zihniyete sahip ülkeler şeriatla yönetiliyor. Öyle mi olsun istiyorsun? O ülkeleri deneyebilirsin, bakalım kaç gün dayanacaksın?
  • Dünyanın hiç bir yerinde şeriat diye bir şey yok Türkiye'de de olmayacak. O şeriat dedikleriniz sapık ve yoldan çıkmış, gözünü para bürümüş insanların islamı hamur gibi kendi istekleri doğrultusunda yoğurup ortaya koyduğu kurallar bütünüdür. Şeriat için savaşıp ölseniz dahi şeriatı yaşayamayacaksınız. En komik kısmı da bu zaten.
  • Yıl olmuş 2016 ne şeariatı ya. Durduk yere kendinize icat çıkarmayın..

Laik devlet denen şey güzel şey aslında. Bakmayın bizim ülkemizde laik devlet kavramını dindar insanlara baskı kurmak için kullandıklarını gerçekten laik olan bir ülke de bizim ülkemizde aydın ve elitist kesimin uygulamaya çalıştığı saçmalıklar kat'iyen olmaz.

Şeriatın peşinde koşmayın. Gerçekten laik olan bir devlet peşinde koşun.

Herkesin dinini rahatça yaşadığı namaz kıldığı için işinden atılmadığı üniversite de namaza gittiler diye bir takım insanların sopalar üstünüze atlamadığı oruç tutmuyorsun diye kendini bilmez tiplerin dövmeye çalışmadığı bir ülke inşa etmeye çalışın.

Ne zaman Yahudi Ateist Müslüman Hristiyan vs. birbirine hoş görü ile davranır o zaman burası laik bir devlet olmuştur.

Daha 13 15 yıl önce başımızdan def ettiğimiz zihniyete elbette yenilmeyeceğiz ama onların adını kullandıkları sistem aslında güzel bir sistem sadece onların yozlaşmış zihniyetleri ile değil gerçek şekli ile uygulamak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 27 Nisan 2016; 3:29:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mck50421

Laikliği kaldırabilecek kadar güçlü düşünceler var ise fikrimce şeriati rahatca dile getirebilirler fikrimce ama. Diğer lafiniza katiliyorum Osmanliyi 16 17.yydan sonra çok sevmesemde Osmanlı yüzyıllarca bir imparatorluk çok uluslu olarak devam edebiliyorsa şuankiler onlarin gerçekten tırnağı olamaz

Hocam gelecegimiz durum bu. Eskiden laiklik elden gidiyor derlerdi. Bak simdi. Padisahlik gelecek derlerdi. Bak simdi. Bunlar hep kamuoyu yoklamasi. Alistira alistira veriyorlar. Kurbaga deneyi gibi.

• Belkide bu kadar tepki gelmese tam tersi olabilirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: mck50421

Belkide bu kadar tepki gelmese tam tersi olabilirdi

Uzgunum. Oyle bir sey yok. Bak mesela butun partilerin secim vaadleri anayasa degisikligiydi degil mi? Normal zamanda olsaydi buna karsi cikacak insanlar daha cogunluktaydi. Ama partilerimiz sagolsun ne yaptilar? Anayasanin uygun olmadigina, degismesi gerektigine, hatta turk kavraminin kalkmasi gerektigine inandirdilar. Bundan sonra olanlara bak. Akp anayasayi degistirme surecine girdi. Kim ses cikartiyor buna. Ses cikartanlar da degisecek maddenin uygun olup olmadigina ses cikartiyorlar.

Osmanlicilik bosuna mi yapiliyordu saniyordun hocam? Baskanliga seriata laikligin kaldirilmasina saraya hazirlanan zemindi.

• quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

Anayasasında laiklik maddesi olan 3-4 devlet hariç tüm devletler bu durumda demek her gün yeni birşey öğreniyorum .

Yok böyle zihniyete sahip ülkeler şeriatla yönetiliyor. Öyle mi olsun istiyorsun? O ülkeleri deneyebilirsin, bakalım kaç gün dayanacaksın?

Bizim hukuk kurallarımızın sağlıyıcığısı laiklik mi ?Onu da geçtim laik bir ülke miyiz ?
  • quote:

Bokunu yemenin yasak olması da anayasada yazmıyor ama insanların büyük bir çoğu bokunu yemiyor sanırım. Fakat sürekli bokunu yiyen bir topluluk olsaydık, anayasaya bokunu yemek yasak yazmamız gerekebilirdi. Açıklayıcı oldu sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Bokunu yemenin yasak olması da anayasada yazmıyor ama insanların büyük bir çoğu bokunu yemiyor sanırım. Fakat sürekli bokunu yiyen bir topluluk olsaydık, anayasaya bokunu yemek yasak yazmamız gerekebilirdi. Açıklayıcı oldu sanırım.

Yazmazsalar ne olacak ,diyanet gibi bir kurum varken laiklik sadece anayasada geçen bir kelimedir.Laik bir devletiz ama müslümanlara senede 6 milyar bilmem kaç para ayıran devlet kurumumuz var .Muhaliflerin gazını da anayasayla alıyoruz .

• quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMMORPG

müslümanım diyenler ne zaman öğrenecekler şeriat ne demek çok merak ediyorum

kesinlikle ilk okuldan itibaren ders olarak okutulması lazım

http://www.sorularlaislamiyet.com/qna/1942/seriat-nedir-nasil-yasanir-bu-asirda-seriat-gecerli-midir.html

İlkokul gibi yaş seviyesini böyle fikirlerle kirletmek ne kadar doğru?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: captain_turkiye

quote:

Bizim hukuk kurallarımızın sağlıyıcığısı laiklik mi ?Onu da geçtim laik bir ülke miyiz ?

Anayasa'da var, zamanında koruyanlarda vardı. Bunlar olmasa ne olurdu sence? Bizim ülkeler gibi ülkeler için anayasa da ya laiklik yazar ya şeriat. Gidip avrupa ülkeleri ile karşılaştıramazsın. Zaten öyle olsa bu konu bu kadar gündemde olmazdı çünkü olması yada olmaması farketmezdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

quote:

Yazmazsalar ne olacak ,diyanet gibi bir kurum varken laiklik sadece anayasada geçen bir kelimedir.Laik bir devletiz ama müslümanlara senede 6 milyar bilmem kaç para ayıran devlet kurumumuz var .Muhaliflerin gazını da anayasayla alıyoruz .

Diyanet islamiyetin devletin yönetimine müdahale etmesi için değil, devletin islamiyete müdahale ve kontrol etmesi için kurulmuştur. Tam tersi yani. 6 milyar tl kısmına gelince, burda ak parti tarafından amacından saptırılıp başka biçimde kullanılmaya çalışıldığını görüyoruz.

Ayrıca yazmaması sizin için sorun olmuyorsa, önemsizce sizin için yazması neden sorun oluyor ve önemli hale geliyor onu da anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 27 Nisan 2016; 11:39:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.