< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (67. sayfa)

-
-
Bir yazılım mühendisi için çok normal bir maaş. SS için teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Keşke bilgisayar okusaydım
-
Uzman doktorlar da aşağı yukarı 70-80k almıyorlar mı ki
Ben parası için yazmadım sadece bilgisayar mühendisliği tıbbiye ile karşılaştırılamayacak kadar yapılabilir bir işti benim için
-
taban ücret o üzerine döner sermaye + teşvik + nöbet ekleyince olur.
-
+1
onda da çok fazla ameliyat yapmak gerek çok fazla hasta bakmak gerekli öyle tatile çıktığında verilen ücret taban maaş ile taban ek ödeme sadece (taban ek ödeme de çıkmasaydı işler baya yaştı gerçekten)
-
Herkes için normalleşmesi gereken bir maaş. Bu devirde bu para belli standartlarda yaşamayı ancak karşılar. Dolara vurduğunda 5k etmiyor
-
şuan Bi bilgisayar mühendisi kaç bin lira maaş alır? ama 2 yıllık olacak bir de remote çalışacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam pratisyen hekimler kaç asgari ücret maaş alır ort?
amerikada yeni başlayan yazılımcının 240-300bin dolar kazandığını varsayarsak bu rakamlar çok düşük gerçekten
-
2-3bin dolar civarı:( (en son beyaz reform ile o da) yoksa bin doları zor buluyordu
yine normal yazılımcı her türlü avantajlı 5bin dolar civarlarında alabiliyor hem de mesai saati olarak doktorun yarısı kadar çalışıyor bu durumda normal yazılımcı olmak daha avantajlı
hele amerikadaki pratisyen hekim ile 7-8de birini zor alıyor bu kadar mesaiye rağmen gerisini siz düşünün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 27 Şubat 2023; 2:1:28 > -
Mimar (10.yıl)
Serbest Piyasa / Mimari Proje Ofisi
İzmir
Yıllık olarak yazmam lazım çünkü düzenli gelir olmuyor bizde, 3 ay cebime bir kuruş girmediği de olur 1 ayda 100K girdiği de.
Senelik ortalama 300K-450K arası şu anda. Piyasanın durumuna ve o sene büyük bir iş alıp almamaya göre değişiyor.
Çalışma saati 7/24, gece, gündüz, hafta içi, haftasonu, bayram, seyran... Teyzemin vefat ettiği günün gecesi cenaze evinde bakanlığa iş teslim etmiştim mesela...
Piyasa vahşi, müteahhitler yamyam, zor işler zor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 27 Şubat 2023; 2:27:31 >
Ankara'da savunma sanayi haricinde Hidromek, Türk Traktör, Man gibi yerlerde(veya başka firmalarda) ODTÜ mezunu bir makine mühendisinin alabileceği maaş nedir? Giriş maaşı veya sektörle çok da alakalı olmayan bir yerdeki 1 yıl arge mühendisi olarak çalışmış biri için konuşuyorum .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selamidir -- 27 Şubat 2023; 8:7:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni başlayan yazılımcı 240-300 bin dolar mı huahuahuahuahua bu kadar avellik bana bile fazla
-
Söylediğin aralıktaki maaşı ancak faang şirketlerindeki yönetici kadrosu falan alıyor.
burada normal bir yazılımcı 5bin dolar aldığını iddia ediyor (brütü 9-10bin dolar yılllık120 bin dolar alıyor) orada az bile 240-300bin dolar az bile kalıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 27 Şubat 2023; 11:18:30 > -
Çok yanlış biliyorsun, birkaç defadır denk geldim. Anlayabileceğin dilden anlatayım. Asgari ücret alan "sağlıkcı" da var yüz binlerce lira kazanan "sağlıkçı" da. Ama bunlardan biri hemşire (özelde) diğeri spesifik alanda uzmanlığı olan (yan dal yapmış, akademik araştırmaları olan) hekim hoca.
Hah işte senin yazılımcıdan anladığın şey de aynı bunun gibi. Bunun coderı var, testçisi var, developerı var, engineerı var, mimarı, research scientisti var. Eğitimleri de benzemiyor. Evde kendi kendine veya uyduruk bir lisans bitirerek testçi, analist, front-end developer, orta halli back-end developer olabilirsin ama mühendis, research scientist olamazsın.
200-300 bin dolar alıyor dediğin kesim spesifik uzmanlığı olan kişiler. misal chatgpt'den örnek vereyim. O ekipte çalışanlar düz yazılımcı veya yazılım mühendisi değil. Çoğu neuro linguistic programming, machine learning, deep learning gibi alanlarda doktora yapmış. Rutin şekilde kod yazan kişiler değil. nasıl bir hemşire kendini geliştirerek uzman doktor olamıyorsa front-end, back-end, mobil developer da kendini geliştirerek bu dediğim kesimden olamaz. gerçi kalifiye back-endcinin tıptaki karşılığı hemşire değil de akademik kariyer yapmayan normal bir cerrah olabilir. biraz karıştırdım yazıyı.
demem o ki, mesai ve iş zorluğu kıyası yapma. scientistlerin işi ciddi anlamda zor ve rutin bir şey yapmıyorlar. var olan bir şeyi geliştirmek research işleri.
kaldı ki türkiye'de de doktoralı bir researcher ayda 5-10 bin dolar alabiliyor. ama bunlar bu paraları kazanana kadar 30-35 yaşına kadar okuyor, post doktora falan yapıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-40C5DD97E -- 27 Şubat 2023; 12:52:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X