Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (419. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.386
Cevap
278
Favori
2.088.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
70 oy
Sayfa: önceki 416417418419420
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar danışmanlık şirketi üzerinden büyük firmalarda çalışma modeline nasıl bakıyorsunuz ,istanbul dışı otomotivde mesela? Maaşı danışmanlık şirketi veriyor ama seni otomotive gödneriyolar gibi. Fikirleriniz nelerdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Outsource deniyor. Büyük firmalar bunu tercih ediyo işlerine geliyo çünkü. Calisanla doğrudan bağlayıcı bir sözleşmesi olmuyor çalışanın tüm hakları outsource şirketten sağlanıyor.buyuk firma seni beğenmedi mi tek cümleyle seni projeden çıkartıyor. Outsource firmalar için başkasının iş dediği şeyler bir projeden ibarettir. Tek cümleyle çok alakasız bir projeye verilebilirsinzi. Genelde deneyimsiz ve uzun süre arayıp iş bulamayan çalışanları bu şekilde çalıştırıyorlar. İlerde kadroya geçersiniz yalanıyla da oyaliyorlar. Firmaların uzun zamandır doğru düzgün ilan acamamalarinin en önemli sebebi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 28 Ocak 2026; 16:8:52 >
    Hocam selamlar,
    İstanbuldaki mavi ve kırmızı iki firmada çalıştım. On site olarak gittiğiniz şirketin sizden beklentisi çok yüksek olabiliyor. Ama iş vereniniz bu beklentiyi yönetemiyor kabak size patlıyor. İş yetişsin diye mesai yapıyorsunuz geriliyorsunuz kimse mutlu olmuyor. Bu firmalarda on site değilde firmadaki işleri yaparsanız çok rahat bence uzaktan çalışma genelde yüksek oluyor mesai kavramı esnetilebiliyor. On site çalışma kısmını tecrübeliyseniz çok tavsiye etmem. Az tecrübeliyseniz çok şey öğretiyor ama enerji istiyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

ACER SWIFT 3 SF315-52G Intel i5 8250U 1.8Ghz L3Cache 6MB, 12GB DDR4 2400MHZ, NVIDIA MX150 2GB VRAM

• Kassady kullanıcısına yanıt

Anladım hocam, pek güvenilir değil diyorsunuz yani. mezun olalı 2 yıl oldu ama iş bulamadım ve kariyerden ulaştı bana bu dediğim danısmanlık şirketi. Böyle bi iş var otomotiv şirketinde çalışır mısın gibisinden. Asgarinin 1,5 katı gibi bi rakam söyledim maaş beklentisini sorunca düşük söyledim(en azından ben düşük diye düşünüyorum).

Genelde önce bu şekilde alıp sonra beğenirlerse kadroya alıyorlar diye biliyorum ben, aslında danışmanlığın ik sı ile konusmamda çalışma güvencesi verdi gibi hissettim ama bilemedim şuan bi tedirgin oldum yorumunuzdan dolayı. Teknik mülakatta da otomotivdeki birimin müdürü ile çok basic geçti aslında sadece 1 soru sordu teknik olarak.

Mecbur çalışmayı düşünüyorum ama eğer olursa.

Merhaba hocam, evet tecrübem yok benim enerji kısmı sorun değil ama iş garantisinin olmaması ve misal otomotiv tarafının eğer beğenmezse projeden direkt çıkarması(kendi kadrolarında olmadığımdan dolayı) bu kısımlar biraz düşündürüyor beni, aklıma takıldı yani araştırdıkça.

Kendin kanitlamissin aslında dediklerimi. Uzun süre iş bulamayan yeni mezunları bu şekilde aliyolar genelde. Ve genelde kendileri ararlar. Şöyle düşün buyu kfirmalar kendileri aramaz ilan açar bunlar seni ariyor. Ne derece iyi olabileceğini sen düşün derim. Kadro olayı da genelde oltanın ucundaki yem oluyor. Senelerce bekletiyolar.

Denemeden bilemezsin. Git bak çalış bence. En azından iş tecrübesi olur.

Bu danışmanlık firmalarıyla ilgili olarak bilmeniz gereken en önemli nokta şu:

İşe başladığınızda imzaladığınız iş sözleşmesinde, işten ayrılmanız durumunda dış kaynak (outsourcing) hizmeti verilen firmalara 1 yıl boyunca girmeyeceğinizi taahhüt ediyorsunuz. Aynı şekilde, aynı bölgede faaliyet gösteren rakip firmalara da 1 yıl boyunca geçiş yapamıyorsunuz.

Danışmanlık firmaları genellikle bankaların yarısıyla ve büyük firmaların önemli bir kısmıyla çalışmış oluyor. Tek handikap bu. Bu noktayı mutlaka göz önünde bulundurun. Ben daha önce çalıştığım yerden ayrılırken yeni gireceğim şirketi sormuşlardı; eğer mevcut müşteri portföylerinde olsaydı ‘giremezsin’ diye resmen tehdit etmişlerdi.

Bu tür sözleşmeler neredeyse tüm danışmanlık firmalarında mevcut.

İşin yoğunluğu ise tamamen çalışacağınız şirkete ve ekibe bağlı. Aynı danışmanlık firması içinde bir proje çok rahatken başka bir proje aşırı yoğun olabiliyor.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Evet öyle yapacağım hocam eğer olursa iş.

Anladım hocam dikkate alacağım yazdıklarınızı

• 18 aylık network mühendisi olarak maaşım Şubat 2026 itibariyle 100 bin net olarak kararlaştırıldı. Bana iyi bir ücret gibi geliyor. Ama nedense etrafımdakiler ucuza gitmişsin, ne çok kazanman lazımdı gibisinden laf edip duruyorlar. Canım sıkıldı :/

Daha ne olsun hocam keyfin yerindeyse çok takılma. Çok para her zaman huzur getirmiyor bu başlıkta diğer arkadaşlar da destekleyecektir diye düşünüyorum.

1.5 yıllık tecrübeye göre oldukç iyi bir maaş bence

aynen öyle geçde olsa öğrenmişssin. annen baban bile aldığın maaşı bilmemeli. bence

Nasıl saklıcan kral ana babadan maaş hele aynı evdeysen

türk insanıyla hiçbir kararını, başarını, özelini paylaşma. hiçbir konuda fikirlerine danışma

ders olmuş

Ah etmez Fenerbahçe'sine, sessizce kenara çekilir ve zaman onu haklı çıkarır.
  • scientia kullanıcısına yanıt

şuan junior bir IT'ci olarak kazanabileceğin maks 140 bindir. Onun için de mülakatlara iyi hazırlanmış olman lazım ayrıca biraz mesaiye kalma durumun da olabilir. tabi şuan mesaiye kalıp kalmadığını bilmiyorum. Ben 3.5 yıllığım ben de 120-130 civarı net olmasını bekliyorum. ben de düşük olarak öngörüyorum ama kafam daha rahat. birkaç şikayetim var yine de, domain çalışmak hoşuma gitmiyor bir de maaş işte eh diyorum. türkiyede gelir adaletsizliği var orta kesim yok olduğu için böyle konuşuyoruz maalesef. onca şirket sürekli rekor kar açıklarken bizim maaşlarda reelde o kadar büyük bir fark yok maalesef.

maaş ve çalışma şartları anlamında iki sektörün birbiri ile yakından uzaktan alakası yok

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.