|
bıktık valla yazılımcı muhabbetinden < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

|
bıktık valla yazılımcı muhabbetinden < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
bu maaşlardan şikayet etmek ne kadar gerçekçi, bilemiyorum. Almanya’da (Münih’te) calisan, ODTÜ mezunu, 17-18 sene tecrübeli arkadaş net 4500 Euro alıyor.bizim maaşlar oraları yakaladı. Suan göreceli olarak gelirimiz baya yuksek eskiye göre. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 29 Ocak 2026; 22:29:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Almanyada mı yaşıyoruz? Arabalardaki teknolojik ürünlerdeki vergi oranı almanyayla bir mi? Almanyanın sosyal sistemi var mı? Sana yılda 30 gün yıllık izin veriyor mu? Haftada sadece 32-36 saat çalışıp ek mesai ücreti alıyor musun? Tatil ücreti alıyor musun? Emekliliğin nasıl yatıyor? Kaldı ki kimse, Almanya'nın durumu şuan en süperi demiyor. Bir kesim neden burada ABD'yi övüyor sanıyorsun ki? Bu arada ben ABD'de herkes 200 bin dolar alıyor cart curt demiyorum fakat Türkiyede durum şu, gelir adaletsizliği çok yüksek ve hayat gittikçe daha pahalı oluyor. Canınızı sıkmak gibi olmasın ama milletvekillerinin bile ağlayıp durduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bir mühendisin ağlaması çok mu? Ayrıca bu projelerden elde ettikleri gelirlerden özellikle de yazılımcılar olarak söylememe gerek yok. yok ben asansör imalatında çalışıyorum diyorsan zaten uzatmaya gerek yok. ama ben bu ülkede falancanın yazılımını yazıyorum şirket rekor kar açıkladı fakat maaşım düşük demek çok komik oluyor. evet meta amazon işçi çıkarıyor kar açıklıyor ama en azından median yazılımcı maaşı düşmüyor reelde. türkiyede reel olarak alma gücüyle indekslersek ya azalıyor ya da sabit kalıyor. bir ilerleme yok. üstelik hayatından verdiğin o ekstra mesai saatleridir, işe gidip gelirken harcadığın (Bilhassa da istanbul denen çöplükte), vakit. Hiç söylememe gerek dahi yok. Gelirinizin rakamca yüksek olması bir mok ifade etmiyor. ama ben şaşırmıyorum bu ülkede bu duruma gerçekten. maaşım ay sonu yatıyor susayım moduna girmiş herkes. mühendislerin çoğu böyle nedense, zaten en azimlileri aileden de biraz katkıyla amerikaya gidiyorlar ya da bir şirketle falan fistan silikon vadisinden fonlama alıyor. geri kalanımız burada hüngür hüngür ağlayıp forum köşelerinde 31 çekiyoruz maaşımız yüksek diye. ha abi adam siha yaptı iha yaptı, o circlejerktan bahsetmesek olmaz. çok yaşasın führerim çok yaşa NSDAP. arbeit macht frei... |
|
Ben şu an Almanyada en büyük şirketlerden birinde çalışıyorum working student olarak 1360 Euro civarı net alıyorum 20 saat çalışırsam (ortalamanın üstünde biraz saatlik olarak) 8 saat mesai var 1 gün ofise gidiliyor. Çoğu insan arabasıyla 30 dakikada işe gelip gidiyor. Yıllık izinleri daha fazla türkiyedekilere göre. Yeni mezun da 3k civarı alıyordur net şu an. O yüzden yine daha avantajlı olduğunu düşünüyorum Türkiye’ye göre. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|