Liseden mezun olup güzel bir üniversiteyi kazanan herkes başta abartılı hayallere kapılır. Çok doğal bu. Zamanla zaten önündeki zorlukları fark edip ona göre pozisyon alacaktır. O nedenle vaktinizi çok harcamayın laf anlatacağım diye. Üniversite deneyimi bunun için var zaten. |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (343. sayfa)
-
-
@Purgatory01 Hocam şu başlığı kapatın gitsin başlık ne konuşulan konular ne şurda bir tane aklı başında maaş bilgisi veren kurumlar arasındaki maaş ortamından bahseden yok alakasız bir yere doğru kaymış konu bu ne böyle herkes mi 18 yaşında ergen burda
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yazıklar olsun başarılı insanları çekemiyorsunuz.
maaş beklentim 500 bin dolardan yılda 500 milyon dolar ciroya çıktı.
-
dayı beğenmiyorsan girme, forum bura isteyen istediğini yazar.
-
Hocam dolar 2-3 senedir çok baskılandı ben bu yılda aynı şekilde devam edeceğini düşünüyorum faiz ve rezerv seviyeleri sayesinde, herşeyin döviz bazlı fiyatı da zıpladı en basiti ev internetleri her yıl x2 yapıyor ama döviz o kadar gitmiyor e haliyle malum Telekom şirketleri de döviz bazlı fazla maaş verebiliyor paketleri uçuk paralara satıyorlar bunu her firmaya sektöre neredeyse uyarlayabiliriz, iyi firmalarda yeni mezun maaşları 80-90 a çıkmış arkadaşta kaliteli biriyse 2 deneyimle o parayı alabilir. İstanbul'da en en dandik lahmacun 50 TL :) iyisini yesen 100-120 lira 3-4 dolar ediyor, kiralar 800 dolar dan minimum başlıyor. Ben dolar bazlı ücretlerin daha da artacağını düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen hocam hayaller ve birçok beklenti oluşuyor o dönemde insanda, arkadaşta gerçek dünyaya adım atıp yaş alınca olgunlaşıp birşeyler oturur kafasında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beğenmiyorsan girme diye bir şey yok senin okuma yazman yok mu başlıkta ne yazıyor ? O tarz hikayeleri buraya değil akşam uyurken günlüğüne yaz
Hocam gömülü yazılım ve Bilgisayar ağları konuları birçok yerde iç içe gördüm sizce bu ikisini alıp buradan bir yol çizmek mantıklı mı yoksa çok mu alakasızlar?
3.sınıf stajını bu alanlar hakkında yapmak istiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 26 Ocak 2025; 18:48:33 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Leopard76
Hocam gömülü yazılım ve Bilgisayar ağları konuları birçok yerde iç içe gördüm sizce bu ikisini alıp buradan bir yol çizmek mantıklı mı yoksa çok mu alakasızlar?
3.sınıf stajını bu alanlar hakkında yapmak istiyorumAlakasız değiller. Üretim yapan büyük firmalarda iki tür network var. IT ve OT diye geçiyor. IT bildiğimiz network. Ama OT yani operational technology ya da production technology kısmında IoT ve production cihazlarının network'ü var. Üretim yapan cihazlar olduğu için farklı süreçler ve teknolojiler var. Gömülü sistemleri merkeze koyup yan dal olarak OT network ve data science koyarsan çok niş alanda uzman olursun. Mulesoft firmasını araştırabilirsin. Bir de aşağıdaki amca da güzel anlatıyor.
RealTimeAutomationyoutubeIt’s in every article you read, IT/OT convergence. The popular idea is that it’s possible to run all your IT applications and OT control applications on the same network. I think that’s silly and dangerous and in this video I tell you three way that it’s different. I expect to be pressured to take this down soon – there are big companies that have invested millions in IT/OT convergence and they aren’t going to be happy with me but my job is to deliver the information that you need to keep your manufacturing networks running, not please some corporation. You can get more unusual information from my books on EtherNet/IP, OPC UA or Modbus TCP by clicking on John’s books. And soon, I’ll have my book on how to architect an EtherNet/IP network released. That book will have a lot more about recommendations on building properly engineered EtherNet/IP networks. You can also get a wealth of information on automation protocols by signing up for our quick read, byte size information emails on all sorts of important factory floor automation protocols. Click here to start your education like hundreds and hundreds of other automation professionals already have. I monitor the comments here from time to time. If I can help you in any way, get in touch. Leave a comment here or you can email me at https://www.rtautomation.com/contact/. Johnhttps://www.youtube.com/watch?v=zxlETVJ2fQA&t=229s
-
Kimsenin işine karışıp boş boş yorum yapma yeğenim o zaman ben orda genel bir şey yazmışım ne salça olup girme o zaman yazıyorsun . İşine bak atlama herşeye
Burayı çok referans almak mantıklı değil. SS dediğiniz derya deniz. Bir dünya departman, bölüm vs var. Hatta bu tüm sektörler için geçerli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
almanyada 3.3k euro da baya iyi para aslında, yönetici olarak mi gittiniz sektör nedir?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
vasıfsız biri için iyi evet.
teklif aldım ama gitmedim. yazılımcıyım. arkadaşım hollanda'da 5 net alıyor, yazılımcı yine. almanya'da başka arkadaşlarım da var, onlar da daha çok (3.3'den çok) alıyorlar. ama ilk teklif için çok iyi olduğunu söyledi hepsi de. daha düşüğe gitmişler ilk seferlerinde. ben de kabul etmek isterdim, bir deneyimlemek isterdim oraları ama uzaktan çalışarak daha iyi kazanıyorum şu an. üstüne üstlük almanya'da kira verecektim, elime bir şey kalmayacaktı. o yüzden kabul etmedim. kabul etsem de 1-2 sene çalışıp dönerdim. uzaktan çalışmak daha karlı. %80 vergi teşviği var ihracat faturası kestiğim için. böyle devam ettiği sürece uzaktan devam. devir yazılımcıların devri. su aktıkça testiyi doldurak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 27 Ocak 2025; 12:44:8 > -
amerika'da yazılımcı olup hangi dalda bu kadar iyi kazanılıyor. hangi alanda nedir görevin?söylediğin rakam çok iyi gerçekten. ben uzaktan amerika'ya çalışıyorum. X++ programcısıyım. vergi avantajı sebebiyle ayda elime net 8-10 geçiyor. orada çalışıyor olsaydım brüt 250 alırdım sanırım ama yine elime net bu kadar kalırdı vergi + oradaki kira vs.. masrafları düşününce. 500 çok iyiymiş. ben de çalıştığım alanı iyi niş bir alan sanıyordum ama değilmiş demek ki.
gerçi ben buna şükrediyorum. hiç bir zaman çalışkan bir öğrenci olmadım. 2 senelik programlamayı ancak bitirdim. çalışırken de hiç kasmadım doğrusu. biraz ingilizce için kastım da ondan sonra şansım açıldı. bu bile çok bana.
-
yanlış hatırlamıyorsam 2 sene çalışırsan memurluğa tekrar dönme hakkın var. 2 seneyi doldurduysan özel sektörü bir dene. ben 2 sene microsoft partner'de çalıştım, 2 sene boyunca 15-20 müşteriye hizmet verdim. gelişmeme çok faydası oldu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X