networkçüler ne yapıyor hocam kod falan yazıyor musunuz? bu alanı anlamadım ben tam. herkes bir şey diyor. |
GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (339. sayfa)
-
-
Normalde yazmıyorlar. Normalde yaptıkları network cihazlarını yönetmek. Veri iletişimi kuran tüm kurumsal varlıklara altyapı sağlıyor. Ama otomasyon süreçleri geldi bu sektöre de. Mecbur kod kullanmak gerekiyor. Ben %50 internal tool geliştiriyorum %50 de network operasyonlarına müdahil oluyorum.
-
Yeni mezun sayısal tasarım veya gömülü yazılım alanında çalışan varsa maaşlar hakkında bilgi verebilir mi
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
başlığın güncellenme vakti geldi sanırım hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merak ettim, swe nedir?
30 seneyi biraz geçti, yazılımcıyım. diplomaya bakan yerler var, daha çok devlet işletmeleri ve dinozor firmalar. mesela microsoft diplomaya bakmaz. microsoft'la 6 ay kontratlı çalıştım (türkiye değil, belki microsoft türkiye diplomaya bakıyordur bilemedim), hangi bölümü bitirdiğimle bile ilgilenmediler. aradıkları iş üzerine ne kadar tecrübem var onunla ilgilendiler. daha önceki farklı alanlardaki tecrübenle ilgilenmiyor yabancı firmalar asla. avrupa ve amerika ile kontratlar yaptım ve halen de yurt dışına çalışmaya devam ediyorum. lise mezunu bile olsan farketmiyor. türkiye'de de farklı firmalara çalıştım, aynı şekilde okulunu soran yok. ama belki de bu hangi alanda yazılımcı olduğunla ilgilidir, bilemedim. benimki biraz niş bir alan (X++), yazılımcı az, iyi yazılımcı daha da az. mesela javascriptçi sürüsüne bereket, istedikleri gibi seçebilirler. ama javacı mesela çok az, iyi javacı hepten yok gibi bir şey.
benim tavsiyem ortalamaydı okuldu, bunlara takılmayın. ben iki senelik mezunuyum, üniversitem en iyilerinden biri, çoğu bilg. müh.'ten iyi eğitim aldım (bubble sort, quick sort, binary tree öğrenmeden mezun olan bilg. mühler gördüm, hiç lazım olmuyor bu bilgiler aslında ama eğitim ne kadar yüzeysel bazı yerlerde onu göstermek için anlattım) ama sonuçta 2 senelik diploma işte. iki şey çok çok önemli yazılımcı için:
-ingilizce (ama öyle böyle değil, konuşacaksınız, toplantı yapacaksınız, dediklerini anlayacaksınız, derin konulara da girebileceksiniz) çok çok önemli
-niş bir alan seçmeye çalışın. mesela javascript'te iş çok ama yazılımcı da çok. c# ile iyi kazanamazsınız. java mesela niş bir alan, abap, x++. başka niş alanlar da vardır, benim bildiklerim bunlar.
-yazılımcı ve fonksiyonel danışman iyi kazanır, tester daha az ve en kolay onları kovarlar
-
arkadaş şu an avrupa'dan bir teklif alsa alacağı teklif bundan düşük olacaktır. ben geçen sene almanya'dan teklif aldım, net 3.300€ geliyordu. kirayı da düşününce vazgeçtim. türkiye'de maaşlar uçtu diyorlardı, gerçekten uçmuş gibi. bu kadar tecrübesi az biri bu parayı alabiliyorsa bilemedim, biz bedavaya çalışıyoruz avrupa'ya. normal bir beklenti diyorsun, gerçekten inanamıyorum. türkiye'nin seviyesinde bir ülke için çok yüksek. sanırım ingilizcesi iyi olanların eksilmesiyle piyasada bir boşluk oluştu, zamanla dolar ve maaşlar düşer. ya da gerçekten milli gelir artıyor. ya da bazılarının dediği gibi kur çok düşük kaldı, tr maaşlar o yüzden yüksek seyrediyor.
konu kurun düşük kalması daha mantıklı geliyor bana. zira ilk yurtdışına çalışmaya başladığımda çok daha düşük bir rakama çalışıyordum ve acayip yüksek kalıyordu bozdurunca parayı.
-
Hangi şirkettesiniz Tüpraş mı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni mezunum ve Tüpraştan tarafıma teklif gelecek izmit için. Başka şehirden gelicem izmite. Maaş beklentisine ne demek doğru olur Tüpraş gibi bir şirket için?
Hocam tüpraş da maaşlar çok çok iyi diye biliyorum. Bu arada hocam Üni ve ortalamanızı burdan veya özelden söyleyebilir misiniz?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ryo41Hocam tüpraş da maaşlar çok çok iyi diye biliyorum. Bu arada hocam Üni ve ortalamanızı burdan veya özelden söyleyebilir misiniz?
Hocam turkiyedeki en iyi 5 universiteden birindeyim ve ortalamam 3 üstü. Ben maas beklentisi olarak 60 bin civarlarini soyledim ama düşük mu kalmış beklentim?
Ortalamanin veya okulun alacagin maasa bir etkisi yok en fazla seni ise alip almayacaklari konusunda etkisi olabilir. Tupras maas skalasina hakim degilim ama ben olsam ford otosan, arcelik gibi diger koc firmalarindaki giris maasi neyse onu soylerdim. Zamlar belli olmadigi icin 2024 maasinin ustune %35 ekleyip o sekilde iletirdim. Eski mesajlara bakarsan kesin birileri bu firmalar icin maas bilgisi vermistir. Benim bildigim kadariyla otosanda 0-2 yil tecrubeli uzmana 50 bin civari veriyorlardi. Buna gore 65-70 gibi bir aralik istemek cok abes kacmayacaktir.
Hocam bu konuda iyi üniversitede okuyanlara karşı bir düşmanlık ve kıskançlık var.
60 bin normal, savunma sanayi yeni mezuna 100 bin veriyor şu an aselsan ve roketsan.
Bu ss maaşları 16 maaş mı 12 mi? Benim beklentim düşük kalmış o zaman
Ben 65-70 derken 2025 icin soylemistim. Senin dedigin rakam 2025 icin bir tik dusuk kalmis olabilir ama zaten verecekleri maas hemen hemen bellidir cunku personel maas butce planlamasini ona gore yapiyor firmalar. Dusuk istedin diye de seni ucuza kapatmaya calismazlar merak etme. Ben olsam bir daha maas konusunu gundeme getirmezdim, en son yapacaklari teklifte zaten neyin ne oldugu belli olur.
Hocam ne alaka kıskançlık ve düşmanlık ? Ben sadece merak ettim. Tüpraş gibi bir firma top ünilere dikkat ediyor diye biliyorum işe alırken doğru tahmin ettim diye diye teyit amaçlı sordum.
Ben 70 bin yazacaktım ama henüz öğrenci olduğum için yazmadım sadece yüksek veriyor dedim. Tüpraşın maaşları iyi. Stajyerden duymuştum.
-
12'ye bölünce 90-100 arası bir şey geliyor.
ama çoğu yer yeni mezuna ss kadar iyi para vermez zaten.
-
Hocam ilk işe girerken etkisi yok mu? Kocaeli üni mezunu olup fordda işe giren de tanıyorum. Şu an insanlar diyor ki piyasa junior için kötü diyor.
-
hocam sana bir şey demedim zaten.
bilkent'te 3.96 gpa yaptığımı söyledim, buradakilerin demediği kalmadı.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X