Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2021 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
630
Cevap
40
Favori
217.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konudakiler doğru mu yanlış mı bilmemde ben bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak çoğu arkadaşım gibi geçen sene staj bulamadım, bu da burda dursun.

    Hayaller 9k maaş, gerçekler staj bulamamak.

    Okul ilk 15 devlet üni arasında. Taşrada değil.

    Edit :Arkadaşlar mezun oluyorum bende çoğu arkadaşımda iş buldu. Okulu iyi geçirenler, kendini geliştirenler için maaşlar 6k-7.5k arası. adamlar haklıymış.
    Çoğu arkadaşım bankada işe başladı minimum 7k veriyor bankalar. Az buz kişide almıyorlar, kendini geliştirenler bilgisayar müh öğrencisi için gerçekten bu maaşlar doğru ve iş bulmakta kolay zor değil.
    Ama ilk yazdığımda doğruydu staj bulmak ölüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 7 Temmuz 2021; 11:30:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar mühendisliği için konuşursak, eğer iyi bir okuldan mezun olduysanız ortalama 5-7k ile başlarsınız. Bir de bunların üstüne kendinizi iyi pazarlayabiliyor ve biraz şanslıysanız bunların üzerine de çıkabilirsiniz. Örneğin malum bir oyun şirketi iki yıl önce yeni mezunlara 15k veriyordu.

    Bana kalırsa iyi bir mühendis için maaşlar 20k'dan başlamalı. Yoksa 5-10k'lar ile düzgün bir ev-araba almak için yılların heba olması gerekiyor. Sözün özü: maaş köleliği övünülecek bir şey değildir. Keşke eğitimsiz olsaydım ama iyi para getiren bir iş yerinin sahibi olabilseydim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet gelmiş atıp tutmuş yine. Yukarıda bir arkadaş ne güzel yazmış, bilgisayar mühendisi ama staj yeri bile yok. Eminim mezun olduğunda da en az 15,000 TL maaş + şirket aracı + yemek kartı ile kurumsal işe başlayacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ağlayanmezun

    Saçma sapan laf mı? Sen saçmalama bence bilmediğin konularda.Tablodaki maaş aralıklarına %30 ekle sadece(Burası 2018 mezunları çünkü).İyi bir okulda top6 mühendisliği iş bilir şekilde bitirirseniz mühendislik tatmin eder.

    Size değil bu lafım genel,5+ tecrübede 10k alamıyorsanız siz mühendis olamamışsınızdır ya da aşırı yanlış bir sektör seçimi yapmışsınızdır,mühendis dediğin adam çabuk öğrenir sektörü değiştirir yine aç kalmaz.

    üstte ne yazdım bir oku sonra konuş.


    Şuan almanyada çalışıyorum.


    Okul sana birşey kazandırmaz.İş kendinde bitiyor.


    Türkiye'de üniversite diye birşey yok.Sadece bazıları diğerlerine göre daha üniversitemsi gibi duruyor o kadar.Yurt dışında senin okullarını tanımıyorlar bile denklik olarak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 28 Şubat 2021; 14:26:41 >




  • Ee okuduk biz de veriyi verdik boş boş konuşuyorsun hala.Benim yurtdışında tanınır tanınmaz diye bir iddiam olmadı ,ki tanınan yerler de var asmlde odtüyü denklik olarak bırak adını bile herkes tanır mesela.Aynen kanka Türkiye'nin ilk abet alan bölümü,İsmail tosunun termo kitabı best sellerda ama metu che yi denklik olarak kimse tanımıyor aynen kanka bu Hacettepe Gazililer bitiriyor beni ya:)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ağlayanmezun -- 28 Şubat 2021; 14:32:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ağlayanmezun

    Ee okuduk biz de veriyi verdik boş boş konuşuyorsun hala.Benim yurtdışında tanınır tanınmaz diye bir iddiam olmadı ,ki tanınan yerler de var asmlde odtüyü denklik olarak bırak adını bile herkes tanır mesela.Aynen kanka Türkiye'nin ilk abet alan bölümü,İsmail tosunun termo kitabı best sellerda ama metu che yi denklik olarak kimse tanımıyor aynen kanka bu Hacettepe Gazililer bitiriyor beni ya:)))

    Asmlde odtüyü tanırlar değil çoğu odtülü oraya önceden gitmiştir o nedenle tanıyorlar.Bende gidip geliyorum


    Odtü yüksek lisans mezunuyum.Lisans Gazi Makina 2013


    Lobi gibi düşün.Yoksa okullarını tanıyan yok senin sadece bazı mezunlar girişimci özveriliki lobi gibi birbirini kolluyor.


    Misal Tübitak Odtünün arka bahçesidir.


    Ben bölüm bağlamında diyorum.Mühendislik ölüdür.Özellikle Makina tamamen bitik.Tanıdığım her kim varsa benle dahil yurt dışına çıktı.


    Odtüde en güzel şey arkadaşlık bağı çoğu okulda yok.Belki boğaziçinde vardır.


    Burada konuşma bağlamımız bölüm hakkında.Bunun yeri o değil.


    Para odaklı isen git tıp oku.Tutturabilirsen tabi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: limbesh

    "yoğun tempo.. Mesaide kebap söyleniyor" dan sonrasını okumadım,

    bu sadist patronlara neden taviz veriyorsunuz anlayamıyorum,

    evlisinizdir dolayısıyla mecbursunuzdur herhalde...

    Selamlar,


    Corona dönemi bu sadistliğe dayanmak önemliydi, başka iş bulamıyordum, neyse önemi kalmadı, haftaya kendi işimi kuruyorum zaten :)

  • Ben de ölü değildir diyorum ölü diyen mühendis olamamıştır diyorum.Odtüden çıkıp aselsan yapsan doktorla aynı parayı kazanıyorsun zaten.Siz ne sanıyorsunuz doktorluğu bilmiyorum.Tıp da bitecek az kaldı zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ağlayanmezun

    Ben de ölü değildir diyorum ölü diyen mühendis olamamıştır diyorum.Odtüden çıkıp aselsan yapsan doktorla aynı parayı kazanıyorsun zaten.Siz ne sanıyorsunuz doktorluğu bilmiyorum.Tıp da bitecek az kaldı zaten

    ne diye nickin ağlayanmezun o zaman sıkıntın nedir.Bir doktorlar bir mühendis yükselebildiği noktada aynı oranda maaşları artmaz.Biri muayene açabilir akademide yükselip çok daha yüksek paralar kazanabilir.Mühendislikte ise girişimci olman şirket kurman lazım.Oda biraz toto meselesi birazda güçlü network.


    Makina bölümü bitik diyorum.Ayrıca bilgisayar bölümüde buna dahil dünyada ciddi düşüş trendinde yeni teknolojiler sebebi ile daha alt dallara kayıyor işler.


    Makina tıpkı iktisat bölümü gibi iş alanı geniş ama tanımı olmayan bir bölüm odtüden çıkanlar genelllikle ya tasarımcı oluyor yada yönetici pozisyonuna yükseliyor.


    Ama şuan Türkiye bağlamında bu iş sıkıntılı.Eskisi gibi değil.Bu nedenden ötürü çoğu mezun ülkeden kaçtı.Artan mezun sayısı ve dibe batan ekonomi refahın harcanan emek ve beklenen değer karşısında terazisi istendiği gibi olmadığından kimsede çekmiyor.


    Benimki tavsiyedir.Deneyimdir tecrübedir.Kişi kendi bilir.Sonuçta herkes seçimlerini yaşar.


    Teoride okullarda uçarlar ama iş pratiğe yani piyasaya düşünce anlaşılır.Dönemin şartları devamlı değişiyor.Uyum sağlamalısın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 28 Şubat 2021; 14:53:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wheel

    Bilgisayar mühendisliği için konuşursak, eğer iyi bir okuldan mezun olduysanız ortalama 5-7k ile başlarsınız. Bir de bunların üstüne kendinizi iyi pazarlayabiliyor ve biraz şanslıysanız bunların üzerine de çıkabilirsiniz. Örneğin malum bir oyun şirketi iki yıl önce yeni mezunlara 15k veriyordu.

    Bana kalırsa iyi bir mühendis için maaşlar 20k'dan başlamalı. Yoksa 5-10k'lar ile düzgün bir ev-araba almak için yılların heba olması gerekiyor. Sözün özü: maaş köleliği övünülecek bir şey değildir. Keşke eğitimsiz olsaydım ama iyi para getiren bir iş yerinin sahibi olabilseydim

    Maaşla zengin olamazsın.Olacağını zanneden safi akılsızdır.


    Genellikle etiketi olanlar dışında mühendisler odasının belirttiği sanıyorum en son 5.500 veya 6 bindi bu maaşı veren yok yeni mezuna.Hatta çoğu kişi 1-2 yıl harcıyor bu maaşa ulaşmak için.


    Odtülü bile var hacettepeli bile.Mezun çok, Mezun çok olunca alternatifte çok oluyor.Her sene binlerce mühendis atılıyor piyasaya.Bu kadar ihtiyacı yok Türkiye'nin neden mi.Çünkü bu kadar mezun hali hazırda elde olan etiket sahibi mühendislerinde değerini düşürüyor.Çünkü bu ciddi maliyet.


    20 bin maaş istiyorsanız bunun işverene maliyeti 30-40 bine patlıyor.Peki siz vazgeçilmeyecek ve kendini devamlı geliştirebilir yenileyebilir rekabete uyum sağlayabilir ölçütte kazanımı çalıştığınız yere sağlayabilecek misiniz.


    Bu beklentin sebebi ile çoğu mühendis yurt dışında adam emeğinin karşılığını istiyor.Dengesiz politikalar işimden olur muyum ne mobbing gibi saçmalıklar yok.Pozisyonunda yükselemiyorsun yer yer saçmalıklar oluyor.Birbirinin kuyusunu kazanlarla dolu Türkiye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 28 Şubat 2021; 15:4:56 >




  • Doktorluk okuyabilecek puanınız varsa, muhendislik okumanin zarari yok. Ben elektrik elektronik muhendisiyim, bizim alan ve bilgisayar mühendisliği yerine sadece para yüzünden doktorluk tercih ediyorsanız, etmeyin.

    tabi iyi yere gelmek için en az doktorlar kadar çalışmanız gerekir yine de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

    Hocam haklısın genel olarak ama su karşılaştırmayı da unutma:

    bu arkadaş ev işlerini yaptırmak icin, (ya da çocuk baktırmak icin) tam zamanlı birini rahatlıkla çalıştırabilir evinde. Yurt dışında, bunu ancak 3 aylık maaşıyla araba alabilenler, imkanlarını zorlayarak yapabiliyor. bu arkadaş mühendis olarak yurtdışına gitse, bunu yapamayabilir.

    Bu arkadaş gibi gorece iyi kazanan insanlar icin, ulkenin ucuz olmasının başka faydaları var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Endüstri mühendisiyim, eskişehirdeyim,
    ilk işe mezun olmadan 15 gün önce, 2016 yılında 2 asgari ücrete başlamıştım, şuan 6k yakın alıyorum ama 6 gün çalışma var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih.Drogheda

    Endüstri mühendisiyim, eskişehirdeyim,
    ilk işe mezun olmadan 15 gün önce, 2016 yılında 2 asgari ücrete başlamıştım, şuan 6k yakın alıyorum ama 6 gün çalışma var.

    4-5 sene tecrübe ile hala 2 asgari ücret maaş alıyorsunuz. Böyle düşününce çok kötü ne yazık ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet değişen pek bir şey yok, ayrıca yeni bir mezun arkadaş ise 3.75-4 arası başlıyor, çalıştığım yerde.

    İyi akşamlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whodoyouthinkiam

    Yok O kadar şanslı değilim. Sadece pazar tatil. pandemi sebebiyle 07:00 - 17:00

    Hocam çalıştığınız firma bünyesinde kimya mühendisi bulunduruyor mu acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuriyama Mirai kullanıcısına yanıt

    Geçmiş dönemlerde çalıştımı bilmiyorum ama şuan çalışan kimya mühendisi yok. Genellikle metalurji malzeme ve makine var.

  • macorono34 kullanıcısına yanıt

    Döndüler mi hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rigsby kullanıcısına yanıt
    Yok hocam 1 yıl tecrübeli biri varmış oda 4500 istemiş onu almışlar.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.