Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2020 (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
791
Cevap
59
Favori
353.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankara'da bilkent bilgisayardan yeni mezun arkadaşlarım
    6k,7k alıyor daha fazlası veya azını görmedim. 3k vs diyenlere bakma en düşük duyduğum maaş 5k teklif olarak. O da genelde 6 7 ye çıkarıyor 2 ay içinde. Yeter mi? Bence yurtdışında 7 katını kazanabilmek varken çok mantıklı değil. İstanbulda daha fazladır maaşlar diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaeli Üniversitesi
    Metalurji Malzeme Mühendisliği
    7 yıllık tecrübe
    Otomotivde satınalma sorumlusu olarak çalışıyorum.
    12k brüt
    8-5,5 mesai, haftasonu boş
    Okulu 7 senede bitirdim, ortalamam mezun olacak kadar, ingilizcem iyi
  • kesikparmak kullanıcısına yanıt
    4.5 çok az hocam arkım endüstri mühendisi 2 yıllık tecrübesi vardı abdioğullarında 3.5 alıyordu başlangıç yeni yıl zammı belli olmadı
  • YTÜ Makine
    6 yıl tecrübe
    Proje Yöneticisi
    8000 net + araç + 750 yakıt
    Hafta sonu boş - 9-18.00 mesai.

    Genç arkadaşlara tecrübem severek çalışacağınız işlerde paraya takılmayın. Tecrübe kazandıkça göreceksiniz ki hakkettiğinizi kazanmaya başlayacaksınız.
  • TCDD'de 6 aylık memur mühendis 6.800 alıyor. Projeye katılımı olursa eğer 8500 civarı maaşı oluyor. Bilginize
  • Beyler 4 yıllık tecrübem var yazılım test uzmanıyım 6k maaş + 480 sodexo yemek + servis bende güncel son durum öyle.Sorular alabilirim
  • Hangi şehirde olduğu da önemli.
    Konya gibi iç anadolu şehirlerinde mühendismiş, okumuşmuş gözünün yaşına bakmıyorlar. Tamam 3-4 binlira civarı veriyorlar lakin hak ettikleri değeri göstermiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicho

    Sallama konusuna hoş geldiniz hele 2 yıllık bile olmayan bir yazılımcının 7k maaş istemesine iyi güldüm 6 yıldır piyasanın içinde olan ve iş veren biri olarak yazın bakalım hayalleri durmak yok!
    Hocam size karşı çıkanlar olmuş ama siz piyasanın genelinden bahsetmişsiniz. Ben size katılıyorum. Diğer arkadaşlar sadece 3-4 Üniden mezun olan arkadaşların girebileceği işlerden bahsetmişler.

    Eğer Koç, Sabancı, Boğaziçi, Bilkent'den mezunsanız/okuyorsanız evet 7000 ve üzeri kazanırsınız bunun için mühendiste olmaya gerek yok sosyoloji okusan bile kazanırsın. Ama anadolu yada devlet ünilerinin yüzden 95'inden mezun olduysan ve yurtdışın da yüksek falan yapmadıysan bu maaşları alabilmen çok ama çok zor. Çok şanslı olman gerek. Başka bir ihtimal yok maalesef. Tr'de belli sayıdaki üniversite dışında Üni okumak tamamen boşa uğraş. Arnavutlukta Üni okuyun gelin buraya emin olun daha iyi şartlarda işe başlarsınız. Piyasada bir kaç istisa dışında devlet üniversitesi diplaması para etmiyor maalesef.

    Edit: Yurtdışı şart değil Koç veya Sabancı'da da yüksek yapabilirsin. Burada amaç CV'yi resetlemek çünkü genelde en son mezun olduğun yere bakılır. Üni sınavları sonuçları açıklandığı gün geleceğin yüzde 95 şekilleniyor. Eğer paran yoksa sınavda kötü geçtiyse şu anki şartlarda alaylı olarak kendini geliştirmek gelecek adına çok daha cazip maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 14 Ocak 2020; 10:53:16 >




  • Üniversite: Ege / Deri Müh.
    Mezuniyet: 2008 - Tecrübe 10-11 yılGERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2020
    Görevi: Dış Ticaret / İthalat / İhracat
    Maaş: 3900 tl + agi
    Çalışma Şartları: Ofis / Müşteri Gelirse Ofis Dışı Havalanı Otel Transfer vs.
    Kamuda: 5000-6000 tl derecesine göre herhalde.
    Yurt dışı: Senede bir kere Almanya da fuara gidiyorum.

    Muhtemelen aynı bölümden mezun olup daha iyi şartlarda çalışan arkadaşlar vardır bu birazda kendi becerinle ilgili.




  • UcanHollandali kullanıcısına yanıt
    Hocam yazmayacağım dedikten sonra bu ikinci yazışım ama dayanamıyorum hala anlaşamıyoruz yorumları okuyunca anladım. Adam Havelsan/Aselsan diyor overfunded start-uplar 7k veriyor diyor.

    Güzel kardeşlerim, bu dediğiniz firmalar, hatta benim bilmediğim bir sürü firma mutlaka yeni mezun kişilerin BAZILARINA 7-8bin veriyordur, hatta mezun olmasına bile gerek yok, mühendis olmasına bile gerek yok, gerekli şartlar sağlanıyordur, geliştirilen ürüne direkt katkın olacaktır, alınırsın.

    Bakın bana karşı çıkan forumdaki genç mezunlar/mezunlarımız/geleceğimiz olan gözleri çipil çipil genç yetenekler, piyasa ortalaması diye bir şey var.

    Sizler Python’ı avucunuzun içi gibi bilebilir, Node.js’de harika micro services yaratabilir, Hadoop bile kullanmadan big data yorumlayabilir hatta ve hatta Css’e gerek kalmadan dünyadaki en güzel Web sitesi tasarımlarını ortaya çıkarabilir, product managerlarınızı vay anasını yaaa bu adama magnificent-uber-senior developer ünvanı verelim dedirtecek kadar şaşırtabilirsiniz ANCAK, herkes sizler gibi değil.

    En bilinen en iyi vakıf üniversitelerinden bile doğru düzgün “yazılımcı gibi yazılımcı” diyebileceğimiz, İngilizceyi dökümantasyon okuyabilecek derecede bilen, sürekli kendini geliştiren, biz js ve frameworkleri ile ürün geliştiriyoruz dediğimizde aman o dil çok kötü biz derste hep Java gördük daha performanslı demeyecek derecede kendini bilen insan yok denecek derecede az. Hani siz derslerde a+, AA alabilecekken çanı ve ortalamanızı düşüren pek parlak olmayan arkadaşlarınız var ya, hah onlar sizden kat be kat fazla.

    Durum böyle olunca, o adamları haliyle ASELSAN almıyor, Udemy almıyor, biz de almıyoruz. Ama o kendini yazılım mühendisi diye tanıtmakta abes görmüyor. O yüzden tecrübeliye düzgün paralar veriliyor, o yüzden insanlara daha önce yaptığı projeler soruluyor, o yüzden burada “mezun olmak” önemli değil, “mezun olur olmaz” firmalar aaa bu bilkentli hemen almalıyız demiyor, o firmada genç arkadaşlara tanıdığın referans olabileceğin birisi var mı diye soruluyor, ona göre hareket ediliyor.

    Bu piyasa siz ve 5-6 arkadaşınız, daha üst dönemdeki 3-5 çocuktan aldığınız duyumlardan ibaret değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Memleketteki en düşük memur maaşı sanırım biz öğretmenlerde. Aralık maaşım 3870 tl. İyi forumlar dilerim.
  • kisyari kullanıcısına yanıt
    Hocam kaptan arkadaşınız var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanatairum

    Kocaeli Üniversitesi
    Metalurji Malzeme Mühendisliği
    7 yıllık tecrübe
    Otomotivde satınalma sorumlusu olarak çalışıyorum.
    12k brüt
    8-5,5 mesai, haftasonu boş
    Okulu 7 senede bitirdim, ortalamam mezun olacak kadar, ingilizcem iyi
    Bölümünüzün şuanki işinizle alakası var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi üni mezunusunuz hocam? Ben ODTÜ'denim de sektörü iyi biliyorsunuz gibi geldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ama savunma sanayii şirketlerinde tek tip sabit maaş sistemi olmayabiliyor. 4 büyük şirketten biri mesela çalıştığın projeye göre maaş veriyor ve her sene enflasyon zammı dışında yaptıkları değerlendirilip ona göre de zam alıyor. Bu şeyleri bizzat şirketin iksından ve görevli kişilerden öğrendim.Ve evet dediğiniz gibi aday mühendise bile 2500 verip üstüne özel sağlık sigortası ve diğer servis, sosyal olanaklar sağlayıp haftada en az bir gün çalışmasını istiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengizGurkan -- 14 Ocak 2020; 11:5:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bedavaya okuyor lan bu millet :D
  • klongs kullanıcısına yanıt
    Aslında orada sıkıntı benden kaynaklıydı. Benimle aynı dönemde mezun olup çok daha yüksek maaşlara çalışan arkadaşlarım da var ancak ben belli bir sektörde sabit kalamadım. Sürekli kariyer tercihlerimi değiştirdim. Üretimde başladım beğenmedim. Pazarlama firmasına geçtim beğenmedim. En son satınalma departmanında bir firmada devam ettim. Çok fazla sektör ve firma değiştirince benim için yerinde saymak gibi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tipsiz_Tatlı_Karakter kullanıcısına yanıt
    Alakası hem var hem yok. Çalıştığım fabrika metal üzerine olduğundan ciddi olarak mesleki bilgimi kullanıyorum.
    Ancak satınalma olarak hizmet alımı olsun, yedek parça alımı olsun farklı farklı gruplara bakmak zorunda olduğumdan okuduğum bölümü %100 olarak kullanıyorum diyemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schrödinger Kedisi

    itü makinada 3.sınıfım hocam.Ortalamanız/staj yaptığınız yerler/lisans dönemi boyunca aktif rol aldığınız takımlar ya da önerebileceğiniz başka bir şey varsa biraz bilgilendirebilir misiniz acaba?

    Alıntıları Göster
    İTÜ odtü bilkentli olmak ayrıcalıklı değil bu adamlar iş yapamıyor iş disiplininden uzaklar farazi hareket ediyorlar o sebeble artık işveren üniversiteye ortalamaya bakmıyor bugün Bi pamukkale Osmangazi Isparta Süleyman Demirel Karadeniz teknik, Gaziantep üniversitesi gibi okulların makine mühendisleri teknik anlamda eksik değildir odtülüden herşey maalesef torpile bakıyor Bayburt makineden mezun adam torpille bir senede 10 bin TL maaşta alır şaşırır kalırısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • özel sektör 10 yıla yakın tecrübe ile 10-15bin tl arası brüt maaş makine mühendisleri için kurumsal şirketlerde veriliyor.

    terfi ile şef, müdür olursanız 20 bin tl brüt olur. ingilizce şart ve itü,odtü,ytü vb. okullar için geçerlidir.

    ancak bazen büyük bir yabancı şirket ( 2 senedir ülkede yabancı yatırım yok ) sizin çalıştığınız firmayı bünyesine katarsa global maaş skalasını ( hindistan, çin dahil) tutturmak için ekstra zam yapabiliyordu. bu tip ballı durumlar olabilir. 6 sene önce honeywell birkaç butik teknoloji firmasını satın aldı. firma aynı işe devam etti , çalışanların maaşları ciddi arttı.

    büyük sanayi devleri yatırımı kestiği için maalesef mühendisler için şu an durum parlak değil.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.