Şimdi Ara

GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2019 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
28
Favori
138.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevre mühendisliği mezunuyum, Uludağ üniversitesi. İş Güvenliği yöneticiliği yapıyorum. Yıllık brüt 148000 alıyorum + güzelce bi şirket aracı, sodexo, bana ve aileme 100% sağlık sigortası. Yaklaşık 16 yıllık tecrübeliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Bir tane doktor yazalım o zaman Aile hekimi Yer:Maraş Yaş 26 Alınan net ücret:14000 TL
    Giderler dahil mi?

• theVerge T kullanıcısına yanıt
    7-8 arası diyelim işte

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum

• Şu konuda maaşını yazanların %90'ı troll değilse bende bir şey bilmiyorum. Birisi öğretmen olur 15k para kazanır, birisi yeni mezun mühendistir 10k alır, bir başkası doktordur 15k alır.

Ya ben dünyada yaşamıyorum ya da siz farklı bir gezegendesiniz.

• Bu okulların mezunları dediğiniz gibi belli bir başarı ile mezun oluyor, kimisi direk yüksek ve doktora yapmak için yurtdışına gidiyor. Kimisi okulunda kalıp akademik olarak çalışıyor, çalışmak isteyipte iş arayanlara verilen maaş gerçekten bu şekilde. Bu başlangıç maaşları sanmayın ki hep bu şekilde, devlet iştiraki olmayan kurumlarda maaş yükselmeleri çok yüksek oluyor. 3-4 sene sonunda maaşları 7-8 seviyelerinde oluyor.

Patronların genel tavrı senden çok var dışarda, sen yeni mezunsun, bunu kabul ediyorsan başla gibisinden.. İş öğreteceği eleman olarak baktığından, giriş maaşları düşük ne yazık ki.
  • Yer: İzmir

Otomotiv yedek parça sektöründe ihracatçı bir şirkette makine mühendisiyim. Belli bir pozisyon veya görev tanımına dahil değilim. Bir senelik tecrübem var, o da bu işletmede oldu. 3000₺ ile başladım, bir senenin sonunda 3750₺ ile devam ediyorum. Fazla mesailerle 4500 civarında net geçiyor elime. Ama böyle yerlerde çalışmak tam bir zulüm, kaçış biletimi hazırlıyorum.

• ortalama uni makina mezunuyum suan ingilterede uretim ve muhedislik yonetimi masterimi bitirmek uzereyim ( toefl ielts kasarak bunu basardim )tatile tr ye geldim tez asmasindayim oyuzden tez danismanimla internet uzerinden feed backlesebiliyorum , islere basvurdum 10gundur tr de cv ler goruntulendi ama sadece bir donus oldu satin alma pozisyonu bakalim gorucez benle ayni okulda okuyan ( ingiltere) 1 arkadasim PwC den vr delloitten staja kabul edildi tr son dusuncem ancak bagzi ozel durumlardan dolayi burada calismak zorunda kalabilirim o yuzden tr de de ne olur ne olmaz diye basvurmaya basladim , tr de prelli de vardiyali calisian bi arkadasim net 6.5 aliyor ostanbulda bir kobiye giren arkadasim 6 ay once 2800 aliyordu istifa edip askere gitti suaralar gitmese 3 kusur alirdi

• Mr.dreamboy M kullanıcısına yanıt
    hocam "bazı" kelimesini bağzı olarak yazıyorsunuz,türkçeyi daha doğru dürüst kullanamıyorsunuz? Nasıl ingiltere'ye ingilizce öğrenerek gittiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-FEC8BB1EA

hocam "bazı" kelimesini bağzı olarak yazıyorsunuz,türkçeyi daha doğru dürüst kullanamıyorsunuz? Nasıl ingiltere'ye ingilizce öğrenerek gittiniz ?
    Adam belki kurtttur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    kurt adam

• Ulen millet baya iyi kazanıyormus 20 kadar mühendis arkadaşim, eşim ve arkadaşları yaklaşık 30 insan tanıyorum. 2019 yılı için değil ama 2018 yılı için 5000 TL alan yok . 5000+ USD alanları var onlarda Türkiye sınırları içinde değil zaten.

Anadolunun herhangi bir üniversitesinde okuyup herhangi bir şehrinde iseniz asgarî ücret düşünün. Yok efendim savunma sanayi yok efendim büyük firmalar büyükşehirler kaç mühendisin kaçı bu olanaklara sahip okuyanları yanıltmayın.

• Bilgisayar mühendisliği için tanıdığım doktorların 2 katını aldığını duymuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: EnterX

vestel mi ?
    git fabrika mudurune maasini sor vestelde g.mudur yardimcisi 24.000 aliyordu 2 sene once

Alıntıları Göster
    Hayır vestel değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41861B983

Bu mesaj silindi.
    İzmir-Manisa bölgesinde o söylediğin rakam yöneticilere veriliyor. Gerçi ben de yönetici pozisyonuna 1.5 yıl önce terfi ettim ama daha ilk basamağındayım. Maaşım şu an için 6500 TL.
  • Yeni mezun muhendis 3 binden fazla alamaz ister bogazicini bitir ister odtu , milleti bosa kandirmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Bir tane doktor yazalım o zaman Aile hekimi Yer:Maraş Yaş 26 Alınan net ücret:14000 TL
    allahım maraştan iyi yer olamaz. aile hekimi uzman mı pratisyen mi? pratisyense kadın doğumcu 100bin alıyordur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avatarım Ağır Çekim -- 3 Nisan 2019; 0:50:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFromHe

Yeni mezun muhendis 3 binden fazla alamaz ister bogazicini bitir ister odtu , milleti bosa kandirmayin.
    Kardeşim kimi neden kandırsın insanlar. 10 tane yeni mezun arkadaşım var hepsi ford, arçelik, roketsan gibi yerlerde en az alanı 5k alıyor. Roketsan, aselsan gibi savunma sanayinde olanlar 7.5k (5.5k*16) maaşla başladılar. İnsanları mühendislikten soğutuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riven Mı -- 3 Nisan 2019; 0:53:17 >
  • bir bilgisayar mühendisi adayı olarak mezun olunca en az 5k maaş bekliyorum.takribi 2023 2024 gibi mezun olur askerlik vs aradan çıkar iş aramaya koyulurum.

günümüzde bile gerçekten düşük miktar bilgisayar mühendisi için.
    şuan yeni mezun bir bilgisayar mühendisi olsam eğer gerçekten çok acil iş bulunup aileye maddi destek sağlamak gerekmiyorsa freelance iş yapar ufak bir ofis açar benimle bu yola başlıyacak bir yoldaş bulur ilgili alanlara yönelir işimizi yaparız.

üniversiteyle bağı koparmayıp hevesli ve bilgili öğrencilere duruma göre part time iş verir allah ne verdiyse yardırırım.

tabi hayaller hayaller
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.