Şimdi Ara

GERÇEK Yakıt tüketimleri veritabanı oluşturma - spritmonitor.de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda bir kaç yerde denk gelerek öğrendiğim, gerçekleşen yakıt tüketimlerinin girilebileceği ve takip edilebileceği http://www.spritmonitor.de/en/ diye bir site mevcut. Sitenin veritabanının mantığı, her akaryakıt alışımızda, kaç deponun ilave kaç litre aldığını, o anki araç kilometresini ve akaryakıt fiyatını girerek, sonrasında hem her depo için, hem de uzun vadeli yakıt tüketimlerini gösteriyor.

Özellikle "kataloğunda şu kadar yazıyor, ama bu araç bu kadar yakar" değerlendirmesini daha sağlıklı yapmak için faydalı görünüyor.

Site Almanya menşeili olduğu için, -doğal olarak- değerlerin çoğu oradaki trafik ve yol durumunu yansıtıyor.

Bizler de DH olarak, kayıt olup, kullanıcı adlarımızı ve şehirleri burada paylaşırsak, eminim herkes için faydalı olacaktır.

İlk paylaşımı ben yapayım diyeceğim ama, aracım halen sipariş aşamasında...

Ama şimdiden üyelik bilgilerimi vermekte sakınca yok gibi görünüyor:

Kullanıcı adı: cfiliz
    Araç: VW Polo BM (yakında gelecek)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 19 Mayıs 2012; 23:04:49 >

• Sitede çok detaylı tüketim verileri var. Paylaşım için teşekkürler...
  • iyi güzelde site alamanca ,bunun tr çevrimi yokmu?
  • Şimdi kayıt oldum da bu adamlar gibi düzenli girmek lazım. Adam 2003'de sıfır aldığı günden başlamış bu aya kadar hepsini girmiş. Para birimi TL seçmeme rağmen Euro göstermese daha iyi olurdu. Kuruş hesabı yapmaktansa böyle bir hesap daha tutarlı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

Şimdi kayıt oldum da bu adamlar gibi düzenli girmek lazım. Adam 2003'de sıfır aldığı günden başlamış bu aya kadar hepsini girmiş. Para birimi TL seçmeme rağmen Euro göstermese daha iyi olurdu. Kuruş hesabı yapmaktansa böyle bir hesap daha tutarlı olur.

Aynen öyle. Hani bir defa girip bakayım değil, sürekli girmek lazım ki faydası ortaya çıksın.

Gerçekten 'rahatsız' insanlar da var. Bir kullanıcı 2000 model Skoda Fabia 1.9 TDI ile aldığı günden beri 819 kez deposunu fullemiş ve hepsini siteye girmiş..! Buna göre, ortalama tüketimi 3,71 lt/100km ve bugün itibariyle güncel km değeri tam tamına 909.283 km!!!. Ki her gün günde 200km'den fazla yola karşılık geliyor...

Şu 'havaalanında 1.000.000 km'lik taksi var efsanesine benzer bir durum oluşmuş :) Merak edenler için linkini de vereyim; http://www.spritmonitor.de/en/detail/104416.html

Sitenin şu anda Türkçe'si yok. Ya buna benzer bir siteyi sıfırdan Türkçe olarak oluşturmak lazım - veya daha mantıklısı, bu sitede Almanca ile birlikte İngilizce ve Fransızca varsa, Türkçe'nin de eklenmesi. Tabii birilerinin tercüme konusunda yardımcı olması gerekebilir, bütün siteyi tek başıma çevirmemi beklemeyin. Ne yapalım, her zaman her şey 100% hazır olup bizim kullanmamızı beklemiyor, azıcık da gayret gerek

• Bu güzel veritabanından faydalanmak isteyen arkadaşlar İngilizce bilmiyorlarsa google translate ile işlerini görebilir bence. Ne de olsa önemli olan aracınızın marka modeli ve girilen sayılar.
  • Bir de Golf GTI TDI var 2001 model.

Aracın kilometresi 495.932'de. Forum hesabı yaparsak, şimdiye kadar 5 kez motorun bitmiş olması lazım

http://www.spritmonitor.de/en/detail/114113.html
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

Bu güzel veritabanından faydalanmak isteyen arkadaşlar İngilizce bilmiyorlarsa google translate ile işlerini görebilir bence. Ne de olsa önemli olan aracınızın marka modeli ve girilen sayılar.

Türkçe'leştirme fikri ile ilgili mail attım, bakalım gelecek cevabı merakla bekliyorum.... Bu şekilde daha çok insan faydalanabilecektir.

Ama, bu haliyle bile, dediğiniz gibi google translate yeterli olabilir - hatta hiç tercüme edilmese bile sırf marka, model ve rakamlar olduğu için biraz dikkat edilirse, rahatlıkla anlaşılabileceğini düşünüyorum.

Bir de mobil sayfası varmış, hani akaryakıt alınca değerleri bir yerlere not edip daha sonra girmek yerine, cep telefonu ile hızlıca girmek için...
  • zaten işaretler ile anlaşılıyor neyin ne olduğu. açıkçası ekstra birşey okumaya çalışmadım. site çok güzel. her aracın yakıt tüketimi felan var. Ama sorun şu, avrupalı çoğu. avrupanın yollarında tüm araçlar daha az yakıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tLqA

zaten işaretler ile anlaşılıyor neyin ne olduğu. açıkçası ekstra birşey okumaya çalışmadım. site çok güzel. her aracın yakıt tüketimi felan var. Ama sorun şu, avrupalı çoğu. avrupanın yollarında tüm araçlar daha az yakıyor sanırım.

Katılıyorum, zaten ben de o amaçla bu başlığı açtım. Türkiye'deki sürücülerin de bu siteye üye olarak, zamanla buradaki trafiği yansıtacak verilerin oluşmasını sağlamak. Paylaşmak isteyenler o sitedeki kullanıcı adlarını ve şehirlerini belirtirseler, ben de ilk mesaja eklerim.

Böylece aynı aracın farklı şehirler için tüketim değerleri veya aynı şehir için farklı araçların tüketim değerleri ortaya çıkabilir. Evet, sürücü etkeni mutlaka var, ancak fikir verici olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada, veritabanının boyutunu yansıtmak açısından; şu anda sisteme kayıtlı 332.018 araç var ve toplam 4.761.860.101 km kat edilmiş..!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 19 Mayıs 2012; 23:57:08 >

• güzel site, seçtiğiniz modelin bütün araçların ortalamasını da alıyor, birkaç aracın ortalamalarına baktım, gerçekçi veriler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.