Şimdi Ara

´´ Gerçek mi? Devekuşu yumurtası ve örümcek... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
73.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • konu için sağolun, benim hayatımın haberidir bu.
    böceklerden, örümceklerden nefret ederim, adlarını bile duymak istemem.

bu arada, mimar sinan çok büyük bir mühendistir. bence kendisi mimardan çok mühendistirde.

ama mimar sinan eserlerini yüceltmek için "çok berbat zemindeydi" tarzı kullanımlar kullanmak yanlıştır.

mimar sinan'ın, berbat zeminde yapmış olduğu "sokullu külliyesi" nin büyük bölümü şuanda günümüzde yoktur, bazı bölümleri toprağa batmıştır.

kötü zeminle mücadele etmeyin boşuna.

japonların gökdelenleri de mimar sinanı övmek amacıyla kullanılmış, yanlış yapılmış.

japonların birçok yerleşim birimi zaten sağlam zemindedir. adamlar deprem ile yaşamayı bildiklerinden gevşek zemine imar izni vermiyorlar.

en son yanlış bilmiyorsam 95 kobe ovasındaki depremde 5 bin kişi ölmüş, şehrin ovalık kısmı haritadan silinmişti.

mışlı mişli yazılar koyuyorsunuz, milletin aklını çelmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: soryy

quote:

Orjinalden alıntı: Sipahi

insan koydugu yazıyı önce bir okur belki sinana bu yazıda saydırıyorlar ne biliyorsun?
    Aynı yazıyı tekrar tekrar yazmışlar haberin yok !

+ olarak o kadar olay geçirmiş camiler 1 tv de falan çıkar bence bunların çogu hurafe

ama ne dersek diyelim mimar sinan büyük mühendismiş

Okumadığımı nerden çıkardın ? Tamamı ile aynı değil.2 farklı siteden ekledim.Aynı yerleri kesersem anlaşılmaz.Tamamını okumak lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lèon

quote:

Orjinalden alıntı: GODIVA

´´ Gerçek mi? Devekuşu yumurtası ve örümcek...

ah tatlım benim yumurtanı alacaklar mı senden :(

alıcam fıstığı vurucam kırbacı

• İçinin dolu olması ve bozuk yumurta olması gerekiyor. Normal bi bozuk yumurtayı izmirden almıştık . 35 tl para vermiştik.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Devekuşu yumurtası olan bir ortamda örümceğin yaşayamayacağı rivayet ediliyor.
    Evlerdeki aşırı örümceklenme sorunu bu yöntem ile giderilebiliyormuş.

Bu gerçek mi? Deneyen var mı?

Mimar Sinan bunu bir camide yapmıştı sanırım Süleymaniye idi ve cidden işe yaramış fakat sebebini bilmiyorum.Mimar Sinan'ın sineklere reçete yazmaması kötü olmuş ama.
  • Bu yumurta olayı sadece örümceklere özel değil akrepler de de işe yarıyor. Babamın halası denemiş. Ev de daha akrep çıkmamış.
  • hort
  • yararlı bir konu, mesajım bulunsun
  • Bunu deneyen var mı, doğru mu bu?Çok fena örümcek fobim var, doğruysa ilk işim bir deve kuşu yumurtası almak olacak.
  • ``
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicholas Flamel

Bunu deneyen var mı, doğru mu bu?Çok fena örümcek fobim var, doğruysa ilk işim bir deve kuşu yumurtası almak olacak.

Gerçek hocam küçük bir delik açıp içini boşaltıyosun sonra bi köşeye koyuyosun.
  • AYI YAKLAŞIK OLARAK 1-1,5 AY ARASI BİR YERDE SAKALRSAN KURUYOR, ANCAK İLK BAŞLARDA KOKUSU ÇOK AĞIR OLUYOR DAHA SONRA ÖRÜMCEK YOK ANCAK DİKKAT EDİN ÇOCUĞUNUZ O YUMURTAYI KIRMASIN KIRINCA KOKU 3 AY EVDEN ÇIKMIYOR BAŞINA GELEN HEKİMDİR HER ZAMAN.....
  • yumurtanın üzerine desenler işleyip him dekoratif bir malzeme olarak kullanılıyor hemde bulunduğu alanda haşere gibi şeylerin bulunmasını önlüyor
  • benim merak ettiğim konu şu haşer lere deniyor bu haşarelerden karıncada varmı karıncayıda uzak tutuyormu zira 3. katta oturuyorum mübarekler avrasya tüneli gibi evin hertarafına tünel açmışlar günah olduğu için ilaç kulanmak istemiyorum ( -alıntıdır-

kanûnî sultan süleyman merhum, topkapı sarayı; nın bahçesindeki ağaçlarda mebzûl miktarda
    karınca görülmesi üzerine, kurtulmak için çare araştırır ve ağaçların gövdelerine ve diplerine kireç
    tatbik edilirse meselenin çözüleceğini öğrenir.
    fakat ilim ehlinden izin almadan yapmak istemez ve zenbilli ali efendi; ye meseleyi sorar.

çok iyi bir şair olan ;o kadar ki, bütün osmanlı şairleri içinde biri hariç (o biri zâtî merhûmdur) hepsinden fazla
    miktarda gazel sahibidir kanûnî ve şiirlerinde kullandığı mahlâs muhibbî; dir- sultan suali de vezne
    koyar:
    dırahtı ger sarmış olsa karınca
    zarar var mı karıncayı kırınca
    dıraht : ağaç
    ger : eğer
    cevap benzer şekilde gelir zenbilli'den:
    yarın hakkın divanına varınca
    süleyman'dan hakkın alır karınca ) :D

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.