Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (924. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 922923924925926
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yemek tarifi gibi düşünün. Tam kıvamı yakalamak, standardizasypnu sağlamak ve aşinalık kazanmak için ölçmek biçmek gerek.

Golden Brown Coffeeyoutube
    Scales will change your coffee game #goldenbrowncoffee #scales #coffee #espresso #barista
    https://www.youtube.com/shorts/aIA3OfH8eVY?feature=shared

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• onatba O kullanıcısına yanıt
    Anladım. Sağolun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • moustapha129 M kullanıcısına yanıt

Her seferinde benzer sonuçlar alabilmek için kullanılan su miktarı ve kahve miktarının aynı olması önemli etkenlerden ikisi. (Kullanılan değirmen, kahvenin kalitesi, kavrum miktarı, kavrum tarihi, kullanılan su kalitesi, su sıcaklığı vs vs gibi daha tonla etmen var) Hem makinelerde espresso yaparken hem de V60 gibi metodlarla manuel olarak filtre kahve yaparken.

Ama göz kararı yaparım (mesela 1 kupaya 1 kaşık vs gibi) derseniz de olur elbette herkes bu kadar detaya girmek zorunda değil. Uğraşmak isteyenler için daha çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangisini onerirsiniz

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

• Sütü bir türlü krema kıvamında köpürtemiyorum :(

• Opinion kullanıcısına yanıt

Neyle köpürtmeye çalışıyorsunuz? Ben French Press'le baya kremamsı bir köpük elde edebiliyorum. Amatörüm yani sadece kendim için evde yapıyorum.

• Selamün aleyküm arkadaşlar
    Önceden kullanılmış, şu an kullanmadığım 58'lik bir kaşık var.
    Dileyen biri olursa bila bedel verilecek Sadece kargosunu öderim diyene kargo ile de gönderebilirim .
    İstanbul Bayrampaşa'dayım.

• Arkadaşlar kahve değirmenimi değiştireceğim, de longhi kg79 kullanıyorum ama memnun değilim. Manuel bir değirmen istiyorum, espresso makinem otomatik olduğu için çok ince öğütmeyeceğim. V60, chemex ve aeropress için öğütme yapacağım.

• chaturanga C kullanıcısına yanıt
    Çözdüm , tekniğimde sorun varmış. Şuan gayet iyi oldu.

• linkorn L kullanıcısına yanıt

By Kitchen Kahve Öğütücü yarı otomatik alabilirsiniz. İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz öğütme derecesini

• linkorn L kullanıcısına yanıt

Beklerim diyorsanız Escobarista MHW-3BOMBER Blade R3 getirecek. Şimdi alacağım diyorsanız Timemore veya 1zspresso olabilir daha da iyi olsun derseniz zirvesi comandante

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 27 Ekim 2024; 15:21:51 >
  • IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    Comandante kullanıyordum kampta kaybettim 6-7 yıl önce, şuan da pahalı geliyor ama diğer modellere bir bacakağım, teşekkürler.

• İyi günler arkadaşlar, kız arkadaşım için hediye bu makineyi aldım. Açıkcası çok kahve seven biri değilim araştırdığım kadarıyla fiyatına göre güzel işler çıkarıyormuş. Tecrübeli arkadaşların makine hakkında yorumlarını merak ediyorum ? Temelde 4 çeşit olsada belirli basit işlemlerle bir çok kahvenin yapılabildiğini youtube videolarında gördüm. Birde Nespresso makinesi dikkatimi çekmişti ama onlarda kapsul şeklinde oluyormuş buda kahvenin lezzetini öldürüyor diyorlar o yüzden bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 30 Ekim 2024; 11:4:26 >

• HDogus kullanıcısına yanıt

Ben de araştırıyorum yarı otomatikler fazla uğraştırıcı gibi bir de alınca başka ekipmanlar gerekiyor. Onlardan vazgeçtim gibi şu an otomatiklere bakıyorum. Nespresso en kolay yapanı ve temizliği de yok gibi. Ancak kapsüller pahalı dolum mevzusu ne kadar efektif olur emin değilim biraz onu da eledim gibi.

Şu an tam otomatiklere bakıyorum. Philips temizlik vs pek hoşuma gitmedi. Cihazın içine sanki full kahve püskürtüyor gibi. Yağlaması vs vs.

Şu an Arçelik Imperium Barista EM 6395 ve muadil Beko Grundig olanlara bakıyorum ama Arçelik daha uygun fiyatlı onlara göre.

Neden çünkü çelik öğütücü kullanılmış, 19 bar deniliyor ve espresso olarak daha iyi yaptığı söyleniyor. Üstüne temizlemesi çok daha kolay görünüyor içini çıkartıp sudan geçirmek yetiyor. Yağlama gibi derdi yok. Arada sırada temizleme kapsülü gerekebilir sadece.

Bunun dışında 10 tane hazır kahve modu var.

Kullanan arkadaş varsa yada bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. Bu cihaz hakkında yorum yapıldı mı geçmişe bakamadım şu an.

Sadece eski modellerde sütü düşük sıcaklıkta veriyordu yeni modellerde bir aparat ile çözüldüğü söyleniyor. Eski model olanlar aparatı servisten isteyebiliyormuş yoksa da akvaryum vanası takılabiliyor.

Bu tarz cihazların kullanım ömrü ve arıza yapma durumları yarı otomatiklere göre daha fazla gibi görünüyor. Her cihazın olumlu olumsuz tarafları var. Düzgün espresso istiyorum arkadaş sorunsuz servisi iyi olan bir cihaz yok mu ? Bakıyorum yorumlara yok arızalandı yok 1 ay oldu gelmedi yok geldi halen aynı sorun devam ediyor. Az para da değil bunlar.

https://www.akakce.com/espresso-makinesi/en-ucuz-arcelik-em-6395-imperium-barista-tam-otomatik-fiyati,323732295.html

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'Bekir Başeryoutube
    Grundig KVA 7230 ile Philips EP 5443/70 modelini karşılaştırdım. Acaba hangisi kazandı? #grundig #philips #arçelik #beko #kahve #makinesi #kahvemakinesi #kahvemakinası #kahvekeyfi #barista #karşılaştırma #versus #latte #cappuccino #kahvefalı #baristalife #arcelik #anlatım #arçelik #barista #beğen #beko #cappuccino
    https://www.youtube.com/watch?v=RZ_oAYI2uzo

Grundig KVA 7230 model Espresso makinesi hakkında bütün detayları çektim ve paylaşıyorum. bilimsel ölçümler dahildir. bekirbaser.com web sitemden kahve hakkındaki blog yazılarımı ve eğitim müfredatımı bulabilir siniz. beğenip yorum yapmayı unutmayın. Grundig KVA 7230 , Arçelik EM 6395, Beko CEG 7303 X üç makine de aynı sadece logo ve renk farkı var #reklam #işbirliği değildir marka göründüğü için yazmak zorundayım #kahvemakinası #kahvemakinesi #kahve #coffee #grundig #arçelik #beko #inceleme #kutuaçılımı #barista #espresso #latte #cappuccino #tarif #beğen #like #ev #anlatım #coffeemachine #kahvekeyfi
    https://www.youtube.com/watch?v=DbU2g3h4J54

Merhaba Otomatik kahve makinenizin süt sıcaklığını yükseltmeniz için yapmanız gereken işlemi anlatıyorum. Umarım faydası dokunur. #reklam #işbirliği değildir marka göründüğü için yazmak zorundayım #kahvemakinası #kahvemakinesi #kahve #coffee #grundig #arçelik #beko #inceleme #kutuaçılımı #barista #espresso #latte #cappuccino #tarif #beğen #like #ev #anlatım #coffeemachine #kahvekeyfi #süt #sıcak #soğuk #milk #hot
    https://www.youtube.com/watch?v=HLWf2TSaGMU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 1 Kasım 2024; 3:53:40 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 3 Kasım 2024; 15:30:12 >

• mersinaki M kullanıcısına yanıt

Paylaştığınız kanalda benim de "Öztiryakiler Mini Barista" merakımı cezbetti. Forumda kullanan varsa yorumlarını duymak isterim.

Öztiryakiler Mini Barista modelinin detaylı inceleme videosunu sizlerle paylaşıyorum. Sorularınız olursa mutlaka yorumlarda bekliyorum #kahve #coffee #latte #barista #keşfet #cappuccino #inceleme #kahvekeyfi #keşfetteyiz #fyp #reklam #işbirliği değildir!
    https://www.youtube.com/watch?v=7Mm6EI9hb9M&t=431s
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Bidaki tercihim forumda alan olup memnun kalırsa böyle şeyler olacak delongi melongi boşa almışız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sasuta kullanıcısına yanıt

Çin üretimiymiş isim değiştirip satıyorlarmış. Bir öğütücü zaten 4 5 binlere geliyor en az. Bu cihaz iyi ise cidden çok iyi fiyat performansa sahip olmalı. Ne zaman çıktı ne kadar uzun kullanılıyor acaba?

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'aliexpress.
    ITOP 3IN1 otomatik kahve makinesi, değirmeni, süt Forther dokunmatik ekran çift kazan PID 58mm Portafilter 20 Bar fasulye Espresso - AliExpress 6
    https://tr.aliexpress.com/i/1005005523303388.html

Şu 2 sitede en ucuz satış fiyatı gibi görünüyor.

Sahibindende sıfır daha da ucuza satılıyor.

Bir forumda şöyle bir yorum var.

Hoon amcamız derler ki, eğer çabuk espresso alayım kafein ihtiyacımı karşılayayım diyorsanız bu kendinden değirmenli makineler OK, sonuç itibariyle ticari kahveler veya orta-koyu kavrum kahveler kullanılacağından ısı yeterli olacaktır.

Ama diyor, siz kahve hobisine gönül veren bir bireyseniz, bu sizin için bir adım olmaktan öteye geçmez, eninde sonunda ayrı bir değirmen ve daha stabil ısı verebilen daha iyi makineler almak isteyeceksiniz.

Bu yüzden önce kişinin ne istediği önemli, ben hızlı espresso isterim derse tavsiye edebilirim, birazda Öztiryakiler markasına güvendiğimden,

Bütçem yok diyen kişide başta espressoyu keşfetmek için de yine bu tarz bir makineyi alabilir tabi,

Ama tecrübesi olan Delonghi, Gaggia vs. gibi makine geçmişi olan kişiler bence bakmamalı, zaten bakmıyorlardır da işte yine de söylemiş olalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 3 Kasım 2024; 15:32:4 >

• İlginç Karacanın Art Barista modeline göre bu daha iyi diyor.

https://www.amazon.com.tr/dp/B0CB12SL3D?

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'TAMAM MI ?youtube
    Karaca Coffeemaid kahve öğütücülü kahve makinesiyle latte yapmaya başladım. Bu yeni makinem, 58 mm portafiltresi ve istediğiniz gramajda kahve öğütme ayarı yapabilme özelliğiyle kahve deneyimini bir üst seviyeye taşıyor. Kahvenizi tam arzu ettiğiniz ölçüde hazırlamanıza olanak tanıyan bu fonksiyon, hem pratik hem de keyifli bir kullanım sunuyor. Hazırlık sürecinin tadını çıkararak siz de kahvenizi hazırlayın; keyifli seyirler:) #reklam değil #asmr #karaca #coffee #latte #keşfetteyiz #espresso
    https://www.youtube.com/watch?v=Y4mzN-3jrXE

• mersinaki M kullanıcısına yanıt

Phlips almıştım makine çok büyük ve temizlemesi zahmetli diye iade ettim. Nespressonun F541 modelini sipariş geçtim bugün elime ulaştı. Kapsülleri ortalama 20/30₺ arasında değişiyor ama Lor, Jacops, Starbuks gibi daha uygun markalarlada uyumluymuş. Birde çelik doldurulabilir kapsüller gördüm ama ne kadar mantıklı bilmiyorum. Umarım ilerleyen zamanlarda üzmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 6 Kasım 2024; 0:31:40 >
  • 
Sayfa: önceki 922923924925926
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.