kafeinsiz kahvesini kullanıyorum hep 10 gün önce kavrulmuş oluyor maksimum bir de bunlar pek gitmeyen kahvaler diğerleri eminim daha tazedir moliendo üzmez |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (921. sayfa)





-
-
Teşekkürler peki genelde yazdığı tarihe uygun tazelikte mi geliyor size, başka bir sitede genelde memnun olduklarını görsem de tek tük bayat kahve geldi diyenler görmüştüm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amazon indirimi filandır kendi sitesinden bayat göndermediler hiç
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Zaman sayacı ne işe yarıyor? Filtre kahve için fincan başına kaç gram kahve kullanmalıyız?
-
V60 ve benzeri dripplerlarla kahve demlerken kullandığınız tarife göre belirli saniyelerde ve belirli gramajlarda su döküyorsunuz, bunu takip edebileceğiniz zaman sayacının tartının üstünde olması pratiklik sağlıyor.
Demleme yaparken fincan bazlı değil de kahve / su oranı olarak düşünmek gerekiyor. Öncelikle kullandığınız fincanın kaç ml su aldığını belirleyip 1 fincan için kaç gram kahve kullanmanız gerektiğini belirleyebilirsiniz.
Ancak kaç gram kahve kaç gram (daha doğrusu mililitre) su dökmeniz gerektiği biraz sizin tercihinize bağlı, genelde 1'e 15-16-17 tavsiye ediliyor. Ancak ben mesela denediğim kahve çok güçlü ve koyuysa 1'e 20'ye kadar demliyorum kahvenin güçlülüğüne ya da kavrumuna ve sizin tercihinize göre kendiniz uygun bir oran belirlersiniz zaten bir kaç deneme sonrasında.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben genelde 16 gr kahveye 260 gr su koyarım. Tabi sert sevene göre 17 18 gr kahve ile de arttirilabilir.
Oran 1:15 tir. Universaldir, kendi keyfine gore ayar cekebilirsiniz.
Zaman sayaci da ondemleme ve demleme süresine tabidir. Kahveyi 5 dk demlemek ile 1.5 dk icinde demlemek arasinda da uçurum var. Ayrica kahve 90-93 santigrat ile demlenmeli, detaylarina girmeyecegim ancak 95 ve uzeri santigratlarda kahvede hem akrimilatı hem de tatsal kayıplari arttirirsiniz. Kahve haşlanacagindan acilaşir. Mideniz de hassas ise yanma ve Gerd gibi şikayetler de artar. Kinik asit oluşumu artar vs. Termometre de sart yani v60 demleme ile beraber.
Iyi bir kahve deneyimi için 2.5 dk ile 3 dk arasinda bir süre ayarlamasi yapmalisiniz. V60 da v60 dripperin yarisina kadar suyu geçirmemelisiniz. Kanallanma olusmamasi icin iğne ile ya da ufak bir kurdan vb bir cöple karistirip, düz hale getirmelisiniz. Ön demleme de taze kahvede 40 sn daha beklemiş gazlari salinmis kahvede 20-30 sn arasinda olmalk vb..
Bu konuda bircok kanal var. KahveSakal yt kanalini oneririm. Yerli olanlar icinde en pratik en yetkin ezberci olmayan bir onu biliyorum. Birçok kanalda ezberci tipler hava civa anlatir afilli afilli.
Orada bu sorularin fazlasinin da cevabini bulursunuz.
bu saydigim şeylerin hepsi iyi bir kahve de var ise elinizde tatta ciddi fark yaratir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 27 Eylül 2024; 21:51:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Maalesef elimde sadece ucuz bir Philips filtre kahve makinesi var, kâğıt filtre kullanıyorum; zaman ayarı vs. hiçbir şey yok.
-
Vay be iyiymiş bu zamanlı. Kaldı mı acaba bimlere bakmak lazım. Bu arada moliendoda genelde taze kavrum olur online siparişte, pakette yazan tarihi tutar genelede ancak kahvede kavrum önceside tarlafidan itibaten önemli. Bazı batchler çok temiz profil yakalarken vazılarında nahoş tatlar gelebilir. Single orjinler geneli klasik standart çekirdekler, kavrum profilleride iyi. Espresso blendler yanlız biraz farklı gelebilir. Bana fiktre niyetiyle aldığım colombia filtrede biraz garip gelmilşti, ancak espressoda çok iyi profil yakalamıştım. Biraz şans işi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Darasını aldıktan sonra ürünü tekrar tekrar koyduğunuzda sapıtma var mı? Yani 50 gr lık ürün koydunuz darayı aldınız ekran 0 yazıyor. Tekrar 50 gr lık ürünü 3-4 kez koyduğunuzda ekranda 0gr yerine 2-3 gr vs yazıyor mu?
Artı olarak tepki süresi nasıl? Yani koyduğunuz takdirde tartım hızı nasıl?
Eğer iyi ise bakayım bulabilirsem alayım.
Ucuz bir sürü tartı aldım hepsi bir şekilde çöp oldu ya da bir süre sonra verimsizleşti.
-
Yani kastettiğiniz bir cismi tartıya koymak, sonra dara almak, sonra cismi tartıdan kaldırıp birkaç kez arka arkaya tekrar koymak kaldırmak mı? Şöyle oluyor:
AAA boyutunda bir pil koydum 11.5 gram yazdı, dara aldım 0.0 g yazdı,
Pili kaldırdım - 11.5 yazdı
Pili geri koydum 0 yazdı
Pili kaldırdım - 11.5
Pili geri koydum 0 yazdı.. 10-15 kere denedim böyle oluyor sadece bir kere pili kaldırınca - 11.5 yerine
- 11.6 yazdı. Bilemiyorum bunlar bir şey ifade ediyor mu? Bir de birkaç kez 11.5 ile 11.4 arasında geldi gitti 11.4 'te karar kıldı ama genelde 11.5 olarak ölçüyor.
Tepkime hızı yani bir gecikme var ama 1 saniyeden daha kısa gibi sanki. Su dökerken de son damlaları 1 saniye kadar diyebilirim erken bitirmek gerekti. Örneğin 250 grama ulaşmak için ekranda 245'i falan görünce durdurunca denk geliyor gibi (gooseneck kettle yok normal demlikle)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakın hocam aslında kahve için üretilmiş bir model yani genel bir mutfak tartısı değil, kutusunda falan da V60 vs vs için olduğundan bahsetmiş. O yüzden zamanlayıcısı var.
Teyzelerin sıraya girdiği ve hemen kapıştığı bir ürün olmayabilir o yüzden bulma şansınız var :) Yarın ikinci gün yani.
İlk girdiğim BİM'de yoktu başka bir mutfak tartısı daha vardı Kumtel'in yine ama o un falan ölçmek için, zamanlayıcısız, onu almayın. Bu siyah olanı sorun.
Ben ikinci girdiğim BİM'de bir tane denk getirdim, yarın bakın birkaç yere umarım bulabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet, doğru ifade etmişim. Aynen dediğimi yapmışssınız. Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için.
Çoğu ucuz tartının kronik sorunu, hafızada sıkıntı çıkarması dara sonrası. Anladığım kadarıyla böyle bir problem yok.
Güzel bir tartı almışssınız sanıırm. O paraya artık tartı yok gibi bir şey.
Görüntüsü de hoş.
amazon
KitchenTour Zamanlayıcılı Kahve Terazisi 3 kg/0,1 g Yüksek Hassasiyetli Damla Üzerine Dökme Espresso Ölçeği, Arkadan Aydınlatmalı LCD Ekranlı (Piller Dahil)https://www.amazon.com.tr/dp/B083PX1VHG/?coliid=I333Y6FYZ4CJ0H&colid=2O9R74W2BX1ZZ&psc=1&ref_=list_c_wl_lv_ov_lig_dp_itBunda mesela yorumlarda da benim dediğim dara sorunu yazılmış. Bendeki 2 tartıda da var benzer sorunlar başka markalara ait.
Şaşırtım ve sevindim :)
Neden derseniz, kahve öğütüyorsunuz 15 gr tekrar küfesine koyduğunuzda 15 yerine 17 vs ölçüyor vs yani sizi yanıltıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 28 Eylül 2024; 1:36:29 >
-
Rica ederim zamanla ne olur bilemem ama 2 yıl garantisi varmış. Tamamen sapıtırsa garanti kapsamına girer mi bilmiyorum ama zaten fiyatı dişe değer birşey değil, denemek istedim. Yeniyim V60 konusunda zamanlayıcısının üstünde olması beni cezbetti daha çok yoksa 269 TL'ye aldığım basit Bluefox'ta ölçüyordu. Ama tabi Kumtelin modelinde 0.1 gram hassasiyet olması da ekstra bir artı oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kumtelin etiyopyadab ithal ettiği kahveleri denediniz mi? Addis ababa markasıyla satılıyor sanırım. Tartıyı bulamadık, baya talep varmış sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Eylül 2024; 21:21:50 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sizin tartiyi bugun 3 tane bime sordum, bulmaniz cok zor dediler. Millet kuyrukta kaptı onu dedi. Sabahtan gelmişler. :))Size hayırlı olsun tekrardan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tüm Türkiye Donanımhaber ölücüsü kesilmiş desenize.
-
Hayır hocam denemedim, Addis Ababa ismini gördüm kahve çekirdeği ararken ama almadım hiç. Kumtel mi ithal ediyormuş? Tartıya bu kadar ilgi olması şaşırttı ama problem çok az sayıda gelmesi bence. Her şubeye birer tane mi geliyor bu tip ürünler bilemiyorum. Ben bir ilçede yaşıyorum bu yüzden şansım yaver gitti muhtemelen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam diğer şehirlerde yaşayan tanıdıklara sordurulabilir eğer ihtiyacınız varsa, özellikle küçük yerlerde. Ben bir ilçedeyim o yüzden bulabildim belki de dün akşama doğru.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
zor hocam, kimse ugraşmaz. Nasip degilmiş. Benim ki sapitmisti. Denk gelse iyi olurdu. Başka bahara kaldi. Tartilarda absürd pahali şoyle 700 800 e baya iyi urunler satilsa 1 kere alir gecerdik de, 2500 falan o aşiri iyiler ve hassaslar.. Ucuzlar da boyle 1 seneyi gecmeden sapitiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X