Nok Coffee'den Ethiopia Djimmah Grade 4 Bu arada hayırlı olsun cihazınız. Ben de EQ9 S300 kullanıcısıyım. İyi seçim olmuş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 22 Aralık 2023; 15:7:0 > |
'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (893. sayfa)

-
-
Philips ile arasında kalmıştım bakımı kolay olmalıydı benim için çeşit olarak da gayet yeterliydi. Tek sorunum sıcaklık konusu. En yüksekte olmasına rağmen doldurulduğu anda içilecek kıvamda. Dışarılarda alıştık sanırım ilk başta içilmeyecek kadar sıcak gelmesine o yüzden böyle hissetmiş olabilirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sanalbaharat'tan hiç almadım zira kahve forumlarındaki yorumlara göre bazen iyi, bazen çok kötü kavrulmuş kahve geliyormuş. Önerdiğim iki firmada da böyle tutarsız kahve hiç görmedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba. Philips EP2210 kullanıcısıyım. Sadece espresso ve americano tercih ediyorum. Yıllardır A Roasting Lab- Colombia Espresso Supremo kullanıyorum çekirdek olarak. Çekirdek konusunda asiditesi düşük, ekşi olmayan, odunsu,fındıksı ve çiçeksi tatların olduğu ne önerirsiniz?
-
Sanalbaharat kenya top aroma aa mı ney colombia supremo bu 2si güzel beğendim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Peru Cajamarca ya da diğer Peru kahveleri, Küba Cubano, Brezilya Cerrado ya da Santos, endonezya Sumatra bu kahveler kimlik olarak yumuşaktir. Su gibi gider. Ben pek tercih etmiyorum artik kahve zevkim degisti ancak yine de içlerinde onersem, Kuba Cubano oneriridim en gövdesi kremali ve karamelimsi kimlige sahip kahve o dur.
Magaza onermeyecegim. Marketten almayin ya da kavrum suresi bilmem kac aylik hazir paketlenmis olanlardan almayin yeter.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar Kurukahveci Mehmet Efendi gibi Türk kahveleri hangi çekirdekten öğütülüyor? Ben Kenya AA ve Colombia Supremo ile Türk kahvesi büyüklüğünde öğütüm yaptım ama alışık olduğumuz o tattan çok ayrı bir tattı.
Dediğiniz markanın kullandığı çekirdeği bilmemekle birlikte genellikle Rio Minas Gr. 5 gibi arabica çekirdekleri kullanılıyor Türk kahvelerinde.
Rio Minas kullaniyor. Maalesef o acimtirak tat Rio Minasin en kalitesiz arabica çekirdek olmasindan geliyor. Ancak ucuz diye piyasaya sunuldugu icin, yillarca damak zevki o alisilagelmiş tatla yogruldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 7 Ocak 2024; 16:50:52 >
Aldığım tvnin hediyesi olarak Gaggia Cadorna Prestige ri9604kahve makinası vardı. Gelince değişik kahveleri de yapmaya başlayacağım... Bekliyoruz...
Arkadaşlar merhaba, elektrolüxün filtre kahve makinasını kullanıyorum. Philipsin 5400 serisini almayı düşünüyorum henüz karar veremedim.
1-Philips 5400 almaya değer mi?
2-Normal filtre kahve makinamda kullanmak için değirmen önerinizi alabilirmiyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b4s4y3v -- 9 Ocak 2024; 0:57:31 >
Hocam ne beklediginize bağli, marketten aldiginiz kahve cekirdekleri kullanacaksaniz ve espresso olsun diyorsaniz amacim. Grundig ya da Beko espresso makinelerine bakın derim. Cunku makinenin en basiti bile kullandiginiz cekirdekle amaca hizmet eder.
Eger amaciniz sütlü kahveler içmekse Philipsin o modellerinden alabilirsiniz. Eger amaciniz espresso ise philipsi onermem, gereksiz para odersiniz. Tek tuş otomat kahveleri gibi sutlu kahve yapıyor philipsin olayi o.
Normal filtre kahve için degirmen ariyorsaniz amaç sadece o ise butceniz bilmiyorum ama biçakli degirmen de alabilirsiniz. Kiwi marka biçakli bir baharat ögütücü var. Bazen evde kullaniyorum, kahve ogutucum de var burrlu konik, amaç filtre kahve ise lezzet farkini ben hissedemiyorum. En kaliteli çekirdekler de dahi. Tabi kiwi tarzi baharat ogutuculerde göz karari sizin elinizle nerede duracaginizi bilmeniz gerek, hafif kalın cekmelisiniz filtre için. Cok basarsaniz tuşa, turk kahvesi gibi un hale gelirse, kahve acayip acı içilmez olur. Ama en ucuz cozum bu.
Ya da bir el degirmeni Molent gibi ya da amazonda Vevouk var yaklasik 1000 tl her sey dahil alabilirsiniz. Daha tutarli cekimler yaparsiniz.
-
arkadaşlar; biraz araştırmaya çalıştım. Ama bulamadım.
Delonghi Delica 685 kullanıcısıyım. Süt köpürtme işleminde son zamanlarda istediğim köpük olmuyor. cihaz bende 2 yıllık filan. Önceleri çok nadir olan şimdi ise her seferinde süt kabına daldırdığımda ; çığlık tarzı ses çıkıyor. üstündeki bileziği de aşağı konumda tutuyorum. Yukarı da alsam aynı sesi yapıyor. Ancak adeta Yüzüklerin efendisindeki nazgüllerin çıglığı gibi ses çıkarıyor.
aldığım günden beri önerilen temizliğini yapıyorum. Genelde iki ayda yanma ortalaması oldugu söylenen buhar butonunun sarı yanması; ben de ortalama bir ay civarında yanıyordu.
amazondan aldığım Sıvı temzleyiciler ile önerilen şekilde kireç temizliğini yapıyorum.
İlginç olan en son yaptığım temizlikten sonra iyice arttı.
Sütün soğuk olmasına; yağlı olmasına dikkat ediyorum.
ilgisi oldugunu düşünmüyorum fakat 7-8 aydır önce süt köpürtüp ; sonra esspresso işlemini yapıyorum. ( Eşim ve çocuklarımsa önce esspresso; sonra süt köpürtme işlemini yapıyorlar. onlarda da problem aynı)
Bu konuda önerisi;fikri olan arkadaşım var mıdır?
-
Evde 2 3 tane kahve makinesi olmasa melitta veya philips alacağım:)
Buhar cubugu basligini cikartip, öyle süt kopurtun ses cikacak mi bir bakın. Makinenin temizlik islemini de yaparken, suyu duş basligindan degil de, buhar borusundan tamamen akıtın. Eğer sorun devam ederse. Bulaşik makinesi kireç sokuculeri var daha etkili, ben yillardir kullaniyorum. Katki maddesi olmayanlari var, migrosta falan satiliyor. Onu 100 ml 1 litre olacak sekilde dokun. Oyle temizliği deneyin. Kokusu biriac kullanim sürer ama daha iyi temizler.
Yine devam ederse garantisi yoksa makinenin buhar cubugu sokulup, bakılmali mutlaka kirle alakalidir. Rekorlar kir tutmuştur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 11 Ocak 2024; 17:47:45 >
Sanalbaharatta kahve önerisi olan varmı? Fiyatlar bi tık artmış, blend alıyordum genelde ama son aldıklarım vasat çıktı. Kahve stoğum tükenmek üzere.
Tadımı çok iyi olması şart değil. Genelde kafein olsun diye içiyorum
-
Espresso yapacaksan Kenya AA top aroma espresso columbia supremo
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
MonteBlanco gelmiş, şaşirdim. Özel bir kahvedir. Fiyati da iyi sayilir ozel kahve olmasina ragmen.
Kilogramı 1500 TL'ye satılan kahve nedir yahu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Ocak 2024; 22:29:18 > -
O kahve özel üretim yontemi işlenerek 26-28 Brix derecesinde anaerobik ortamda işleniyor. Diğer siradan kahvelerle kariştirmamak lazim. Isletmecisi dunyaca ünlu Rodrigo Sanchezdir.
Faydasi ne derseniz de, içtiginiz de anlarsiniz. Tat olarak en kör duyulu kimse bile, üzüm başta olmak üzere birçok meyvenin tadini sanki aromalı meyvesuyu katkili kahve içiyormus zanneder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X