Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.539
Cevap
721
Favori
828.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben gelen ölçü ile bir kupa için bir kaşık koydum.Kağıt filte de kullanıyorum.Bakalım birde 1,5 kaşık koyarak deneyeyim.Zaten 3 çeşit oldum.2 sini denedim.Bu akşam diyerini deneriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Ben gelen ölçü ile bir kupa için bir kaşık koydum.Kağıt filte de kullanıyorum.Bakalım birde 1,5 kaşık koyarak deneyeyim.Zaten 3 çeşit oldum.2 sini denedim.Bu akşam diyerini deneriz

Ben de baştan kupaya 1 ölçü koyuyordum ama sonradan tadın biraz açık olduğunu farkederek 1,5 ölçüye döndüm. Suyu da tam ayarlamak gerekiyor. Daha fazlasına da gerek yok zaten. Bir de bazen kahvelerin dibi kalıyor, farklı kahveleri birbirine karıştırmanı önermem.
  • kahveleri karıştırmadım ki hangi tat daha iyi anlayaym diye.Bakalım ndeneyerek öğreneceğiz en iyi yolu
  • Arkadaşlar,
    Ben de filtre kahve makinamda kahve yapmadan önce Tchibo veya Starbucks'dan aldığım çekirdek kahveleri, eskiden kalma braun kahve öğütücümde çekiyorum. Alet, piyasadaki 40-50 liralık ürünlerden. Yaklaşık 15 sn civarı sürekli çalıştırma ile, damak tadıma uygun kahveyi çekmiş oluyorum. Kullandığım cihaz aşağıda:

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

Yaklaşık 10 saniye civarı cihazı çalıştırdığımda elde ettiğim kahve de aşağıdaki oluyor. Biraz daha iri taneli ve az çekilmiş bir kahve elde ediyorum.

• ayhan_eee , o kadar yardımcı olduk tavsiye ettik bişiler filan , bir kerede hadi kahveye bekliyorum demedin kardeş

edit : şaka tabiki , bir kaç resim eklede makinadan , kutusunu , kahve yaptıktan sonra kağıt filitreyi atmadan onun , yada bir kaç yerden işte , konuya koyarsan arkadaşlar için iyi olur , hee birde yaptığın kahveyi kupaya koyduktan sonra birde onun resmini ekleki gelmiş gibi olalım kardeş
  • Yarın ekliyorum o zaaman
  • arkadaşaar filtre kahve ile çekirdeğin farkı ne?
    filtre öğütülmüş mü oluyor?
    bir de çekirdek bana daha doğal geliyor öğüterek içenlerin tercih sebebi ne?
    son olarak french press te (termoslu) çekirdek kahve demlemek nasıl sonuç verir?
    teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlhyldrm

arkadaşaar filtre kahve ile çekirdeğin farkı ne?
    filtre öğütülmüş mü oluyor?
    bir de çekirdek bana daha doğal geliyor öğüterek içenlerin tercih sebebi ne?
    son olarak french press te (termoslu) çekirdek kahve demlemek nasıl sonuç verir?
    teşekkürler

sizin kafanizda bir kavram karmasasi olmus sanirim.butun kahveler, kahve cekirdeginin ogutulmesiyle yapilir. filtre kahve de bir kahve yapma metodudur.Cekirdek kahve orta kalinlikta ogutulur french press yada makinede filtre edilerek demlenir.
  • quote:

Yarın ekliyorum o zaaman

resimleri göremedik halaaa

@what_tha , yok artık daha neler ,yanlışınız war bence , oldu ozaman , türk kahvesi için aldığımız çekirdeği dediğin gibi öğüteyim filitre kahve yapayım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 27 Mart 2012; 20:11:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sevenhillli

quote:

Yarın ekliyorum o zaaman

@what_tha , yok artık daha neler ,yanlışınız war bence , oldu ozaman , türk kahvesi için aldığımız çekirdeği dediğin gibi öğüteyim filitre kahve yapayım .

her hangi bir yanlış yok, türk kahvesi için aldığın çekirdeği de uygun şekilde öğütüp filtre kahve yada espresso şeklinde hazırlayabilirsin, ama beğenirmisin içilirmi orası ayrı.

kahve dediğin şey kahve bitkisinin meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilir. sen o çekirdeği alırsın kurutursun, sonra kavurursun, en son olarakda hazırlamak istediğin yönteme uygun olarak öğütürsün ve kahveni yaparsın.

neticede türk kahvesi dediğin şey de koyu kavrulmuş çekirdeklerin un gibi ince öğütülmesinden elde ediliyor.

en genel kahve hazırlama çeşitlerini, çekirdeğin öğütülme miktarına göre (kalından inceye) şöyle sıralayabiliriz ;

french press > filtre kahve > espresso > türk kahvesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi what_tha -- 27 Mart 2012; 20:26:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

quote:

quote:

Yarın ekliyorum o zaaman

her hangi bir yanlış yok, türk kahvesi için aldığın çekirdeği de uygun şekilde öğütüp filtre kahve yada espresso şeklinde hazırlayabilirsin, ama beğenirmisin içilirmi orası ayrı.

kahve dediğin şey kahve bitkisinin meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilir. sen o çekirdeği alırsın kurutursun, sonra kavurursun, en son olarakda hazırlamak istediğin yönteme uygun olarak öğütürsün ve kahveni yaparsın.

neticede türk kahvesi dediğin şey de koyu kavrulmuş çekirdeklerin un gibi ince öğütülmesinden elde ediliyor.

en genel kahve hazırlama çeşitlerini, çekirdeğin öğütülme miktarına göre (kalından inceye) şöyle sıralayabiliriz ;

her çekirdek bir olamaz bence . Türk kahvesi için ayrı espresso için ayrı bence filitre kahve için ayrı bir çekirdek alınmalıdır ki buda vardır piyasada , sizin mantık biraz düz taban gib

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: what_tha

quote:

quote:

Yarın ekliyorum o zaaman

her çekirdek bir olamaz bence . Türk kahvesi için ayrı espresso için ayrı bence filitre kahve için ayrı bir çekirdek alınmalıdır ki buda vardır piyasada , sizin mantık biraz düz taban gib

iyi de ben demiyorum ki tek çekirdekten her kahveyi yap iç diye? ki bu da yanlış bir önerme değildir, gayet mümkündür. teknik olarak, işin özünde yatanı yazıyorum.

kaldıki, örnek veriyorum; starbuckstan gidip paket aldığında adam sana soruyor neye göre çekeyim diye, sen de diyorsun ki presse göre ya da makineye göre ya da espressoya göre çek diyosun. demekki tek çekirdekle tüm kahveler yapılabiliyor.

kahve dediğin şey çekirdektir, olay bu.yukardaki arkadaş çekirdekle kahve (böyle bir kahve çeşidi yok) ile filtre kahveyi farklı bir şey olarak algılayıp karıştırmış, eminim o ne demek istediğimi anlamıştır zaten.

geleneksel türk kahvesine gelince de, türk kahvesi genellikle eğer yanlış hatırlamıyorsam ilk zamanlarda brezilyada yetişen kahve meyvelerinin çekirdekleriyle yapılıyormuş, şuanda hangi menşei kahve kullanılıyor bilmiyorum.

başka kahve nasıl yapılıyor sanıyorsunuz ki anlamadım? her çekirdek aynıdır demedim zaten dikkatli okuyup anlarsanız.

farklı ülkelerin farklı bölgelerinde kahve tarımıyla ilgileniliyor o yüzden bir ton farklı kahve var yok etiyopyası yok kolombiyası vs.

bitkinin yetiştiği bölgeye göre tat farkları oluyor evet, ama sen kolombiya çekirdeğiyle espresso da yaparsın, türk kahvesi de yaparsın tamamen damak tadı meselesi. çekirdeğin ne olduğu, nasıl yapılacağı arasında bir bağıntı yok.

şuraya biraz göz atın bence.

tr.wikipedia.org
    Kahve - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Kahve

• teşekkür ederim @what_tha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlhyldrm -- 28 Mart 2012; 11:18:28 >
  •  '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'

KAhve makinamdan b,r kaç kare.Fotoları acele çektim kusura bakmayın artık.Kaçtık sanmayın

• ayhanımmm , saolasınn , plastik kokkusu duydunmu hic .
  • İçerken duymadımhiç.Sadece ğişerken burnumu deliklerin dibine kadar getirip koklarsam çok hafif var gibi ama

Bu arada 3 çeşit kahve denedim .Ama en çok aramalı olanlanı hoşuma gitti.İçerken gırlaktan arama hissi istiyorumBakalım bi dahakine guetemala ve mehmet efendi denerim

SOn levelolarakbir paket bana özel sturbucks saklıcam bi kenera.Geçen 10 bardak kahve pişirdim ona dayanır mı ya

• Harika bir konu; nasıl gözümden kaçmış bilmiyorum ama takipteyim.
  • Bugun kahvem bittiği için tchibo ya gittim.Guetemala almak için.Ve bu sefer buldum 100gr aldım.Diğer denediklerime göre daha iyi.Aroma ve lezzet orantılı gibi.Bakalım denemelere devam ediyorum.4. çeşit kahvem bu bunu beğendim sayılır.Bakalım daha sturbucks denemedim.Onu da deneyince yorumunu yazarım
  • Çekilmiş kahve sıkıntım devam ediyor. 250 gr ambalajlı kahvem (Melitta marka) ilk başta harikaydı ama son 100 gr'a girilirken kahvenin tadı iyice bozdu, çöpe attım. 100 gr'dan fazla çekilmiş kahve almamalı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 10 Nisan 2012; 9:34:04 >
  • 50gr bile cekilmisin olsa sonraki gun aromasi zayifliyor.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.