Şimdi Ara

Gerçek bir fotoğrafçı nasıl olmalıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar her mesleğin her kentin iyisi yada kötüsü mutlaka olmuştur.

Fotoğrafçılık mesleği, sanatıda içinde bir çok güzelliği barındırmaktadır.

peki iyi bir fotoğrafçı nasıl olmalıdır, neleri bilmelidir nelere odaklanmalıdır, neleri öğrenmelidir, kısaca dedimya iyi bir fotoğrafçı olmak için ne yapmak lazım.

fikirlerimizi parlaşırsak bu mesleğin güzelliklerinide ortaya çıkarmış oluruz.

• konuyu yanlış bölüme açtım sanırım hiç kimse fotoğrafçılıktan anlamıyor, yada kendini fotoğrafçı görmüyor.
  • Görebilmeli, gördüğünü izleyene yansıtabilmeli.
  • "Gerçek bir fotoğrafçı nasıl olmalıdır ?" sorusuna yanıt şu: ......
    ..
    ..

Buna cevap vermek zor, hatta sacma. "Gercek sanatci boyle boyle olmalidir" diyen (hatta diyebilen) birini gormedim, duymadim, okumadim.
  • Centilmen olmalıdır, iyi dans edebilmelidir, kadının dilinden anlamalıdır, gerektiğinde maço gerektiğinde salon adamı olmalıdır... Olayları kalıplaştırmaya veya sınırlarını çizmeye gerek yok diye düşünüyorum. Alacağınız cevapların sizin gelişiminize bir faydası da olacağını da düşünmüyorum. Eğer "görebiliyorsanız" ve "gördüğünüzü" çekebiliyorsanız ve en önemlisi "o an" makineniz yanınızdaysa görece olarak iyi fotoğrafçı olabilirsiniz. Bütün teknikleri yalayıp yutsanız da "göremiyorsanız" iyi fotoğrafçı olamayabilirsiniz.

Not: Ben fotoğrafçı değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elbette kalıplara sığdırılamaz bir meslek yada sanat ama bir footğrafçı için belli kriterleriz özelliklerin de olması gerekmezmi. örneğin

iyi bir fotoğrafçı herşeyden önce saygılı olmalıdır gibi.
  • Uzun uzun yazılabilir de; hiç bir şey yazılamaz da. Değişik bi soru.

Tek bir noktaya değinmek istiyorum, gerisini siz oturtursunuz.

Gerçek biri fotoğrafçı asla "ben oldum, tamam" dememelidir, her zaman öğrenmeye açık olmalı ve sürekli kendini geliştirebilmelidir. Ben her şeyi biliyorum diyorsa sadece sidik yarıştıran bi tiptir... (en azından bence)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: effsane_61

elbette kalıplara sığdırılamaz bir meslek yada sanat ama bir footğrafçı için belli kriterleriz özelliklerin de olması gerekmezmi. örneğin

iyi bir fotoğrafçı herşeyden önce saygılı olmalıdır gibi.

Neden saygili? Kime saygili? Isine mi insanlara mi?
    Gercek bir ressam nasil olmalidir ornegin? Peki gercek bir yazar?
    Kaliplara sokamazsin herseyi. 1000 cesit ressam var, 10.000 cesit muzisyen var. Ibrahim Tatlises ve Pavarotti'nin ortak yanlarini kaziyarak bulabilirsin, ama yanlarina Madonna'yi koy bakalim ortak yan kaliyor mu? Hangisine gercek "sarkici" dersin?

• Gerçek fotoğrafçı demek üzerine yakışanı giymesini bilen demektir.

Gerçek fotoğrafçıyım diyen adam/kadın varsa bilinmelidir ki "fotokıytırık forumlarından aldığı gaz ile F1 yarış araçlarına yetecek kadar bu konuda enerji sahibi olabilen , karşısındakinin fotoğraf makinesini markasından dolayı aşağılayabilen / küçük görebilen ,
    mükemmel bir EGO ve ÖZ GÜVEN sahibidir ki "hep bu konuda imrenmişimdir onlara" :(" o ortamdan topuklarınızı totonuza vurdurarak kaçmak gerekir :) Sohbet edemezsiniz her şeyi bilirler ve siz hep yanlışsınızdır. Eleştiri kaldıramazlar.

Gerçek fotoğrafçı makinelerin teknik verileriniyle boğuşarak makinesini seçmez , ilk görüşte AŞK yaşayarak alır ve bilir ki her makine ile fotoğraf çekebilir ama biz deriz ki "oo falanca makine ile çekmiş alet süper,lens süper" :D :D :)
  • Biraz yırtık olsun yeterli... Başka bişe gerekmez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: spex

Centilmen olmalıdır, iyi dans edebilmelidir, kadının dilinden anlamalıdır, gerektiğinde maço gerektiğinde salon adamı olmalıdır... Olayları kalıplaştırmaya veya sınırlarını çizmeye gerek yok diye düşünüyorum. Alacağınız cevapların sizin gelişiminize bir faydası da olacağını da düşünmüyorum. Eğer "görebiliyorsanız" ve "gördüğünüzü" çekebiliyorsanız ve en önemlisi "o an" makineniz yanınızdaysa görece olarak iyi fotoğrafçı olabilirsiniz. Bütün teknikleri yalayıp yutsanız da "göremiyorsanız" iyi fotoğrafçı olamayabilirsiniz.

Mirim tam beni tarif etmişsiniz, tanışıyor muyuz yoksa?

• benim gittiğim kursta mehmet çakır isimli 40 yıl profesyonel fotoğrafçılık yapmış birçok uluslar arası ödül kaznmış bir hocam var
    "40 yılda 40 güzel kare çekebildiysem ne mutlu bana" demişti...

bu noktadan bir fikir edinebilirsiniz...

http://www.denizlihaber.com/kultur-sanat/kultur-sanat-genel/mehmet-cakira-yine-birinci/
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

quote:

Orijinalden alıntı: spex

Centilmen olmalıdır, iyi dans edebilmelidir, kadının dilinden anlamalıdır, gerektiğinde maço gerektiğinde salon adamı olmalıdır... Olayları kalıplaştırmaya veya sınırlarını çizmeye gerek yok diye düşünüyorum. Alacağınız cevapların sizin gelişiminize bir faydası da olacağını da düşünmüyorum. Eğer "görebiliyorsanız" ve "gördüğünüzü" çekebiliyorsanız ve en önemlisi "o an" makineniz yanınızdaysa görece olarak iyi fotoğrafçı olabilirsiniz. Bütün teknikleri yalayıp yutsanız da "göremiyorsanız" iyi fotoğrafçı olamayabilirsiniz.

Mirim tam beni tarif etmişsiniz, tanışıyor muyuz yoksa?

Tanışmasak bu satırları yazamazdım

• İyi bir fotoğrafcı olmak için öncelikle iyi bir insan olmak lazım.
    Fotoğrafcılar genelde naif insanlardır.
    Doğayla barışık insandır fotoğrafcı.
    Tüm evreni düşünür, tefekkür eder ve bu özelliğiyle mistik yönleride gelişmiştir fotoğrafcıların.
    Fotoğrafcı kainatı bir kitap gibi okur, bir gözlemci gibi etrafını gözler, farkındalıkların farkındadır daima.
    Fotoğrafımı beğensinler gayreti içinde değildir, onun için iyi fotoğraf; konusunu iyi ifade edebildiği, kötü fotoğraf ise; ifade edemediği fotoğraftır.
    iyi bir fotoğrafcı, kendini en iyi ifade edebildiği ekipmanla çalışır. Ekipmanı onun düşündüklerini, yapmak istedikleri yapabilmelidir, ekipmanıyla aynı frekansta rezonansa girebilmelidir fotoğrafcı. Çoğu zaman ekipmanı fotoğrafcının seçtiği gibi, ekipmanda fotoğrafcıyı seçer. Filmli makinasıyla bütünleşen bir fotoğrafcının yaptıklarını son teknolojiyle donatılmış makinalar yapamaz.
    Keskinlik peşinde, bokeh peşinde koşmaz, bunlaar onun için ayrıntıdır, o ışığın peşinde koşar, bilir ki; tüm canlıların kaynağı olduğu gibi aslında onun sanatınında tek kaynağıdır ışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 22 Kasım 2012; 9:54:47 >

• Gerçek bir fotoğrafçı , photoshop kullanmayandır , kullansa da inkar edendir.
  • ;)
    1) gercek bir fotograf makinesi olmalidir;)))
    2) toyota gibi adam olmalidir;))
    3) bu konuya cevap vermiyor olmali;)))

• Fotoğraf makinesinin kalitelisini kullanmalı,Çektiği fotoğrafta ayrıntıları ortaya çıkarabilmelidir.Nede olsa şeytan ayrıntıda gizlidir.
  • Arif'in Manchester'a attığı gol gibi olmalı.
  • Gerçek fotoğrafçı çektiği fotoğrafla bir şeyler anlatandır. Gerisi hikaye. Hele karakterle ilgili olan şeyler anlamsız. Fotoğraf çekmek yetenektir yetenekte karakterle ilgili değildir.
  • İlla belli kalıplara oturtmaya gerek yoktur.Hatta kalıplara oturmayandır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.