Şimdi Ara

Gerçek aşk hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Böyle birşeyin var olduğunu düşünen var mı? İki tarafında bütün saflığıyla birbirine gönülden bağlı olduğu,kimselerden etkilenmeyen daima birbirlerini tamamlayan...

Birbirlerini.bilerek kıskandıran hareketlerden kaçınan vs...
    Ekonomik özgürlüğünü eline alana kadar insanlar heyecan arar,daldan dala atlar bu normaldir çünkü epey süregelen bi döngü ama ekonomik özgürlüğü ele aldıktan sonra ise düşünceler aşk olmuyor daha çok evde kalmayayıma dönüyor bence.

Heyecanlı zamanlarda ise merak ettikleri herşeyi tatmak istiyor iki cinste.

Böyle sevebilecek birisi umarım herkese nasip olur.

Yarın editlicem uzun uzun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Günümüzde gerçek aşk çok zor bulunan bir şey. Bulan kişiler bence çok şanslı çok şükür ben de buldum ne kadar karşılık alamasam da. Ben aşk evliliğinden yanayım.

• aşk yoktur , hoşlanma ve cinsel çekim vardır

aşk hayatını bir ömür boyu paylaşabileceğin kadını bulduğuna inanmaktır.

benim fikrim bu yönde...

(bu arada bu konunun tutması lazımdı niye ilgi görmemiş diyecektim tam bu gece açıldığını fark ettim. )
  • Cinsellik aşk değildir. Aşk, birisini "O" olduğu için sevmek ve istemektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63DBB8E76 -- 6 Ocak 2015; 11:32:01 >
  • Cinsellik aşkı tamamlar pekiştirir beyler.

• O kadar çaba gösteriyorum uğraşıyorum sevdiğimi söylüyorum ama aldığım yanıt; sana aşık değilim sana hissettiğim olsa olsa sevgidir ve ben aşk arıyorum sanırım, oluyor..

Var mıdır yok mudur bilmem ama tek bildiğim her ne b.ksa evlenmeden olmaması gerektiği.. nikahtan öncesi sadece acı ve yıpranma getiriyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

O kadar çaba gösteriyorum uğraşıyorum sevdiğimi söylüyorum ama aldığım yanıt; sana aşık değilim sana hissettiğim olsa olsa sevgidir ve ben aşk arıyorum sanırım, oluyor..

Var mıdır yok mudur bilmem ama tek bildiğim her ne b.ksa evlenmeden olmaması gerektiği.. nikahtan öncesi sadece acı ve yıpranma getiriyor..

aslında doğru, evlenmeden olmamalı kesinlikle. ama o zaman şçyle bir sorun çıkıyor karşına: "evlendikten sonra seversin." olayı her zaman tutmuyor. sonra sevmediğin biriyle bir ömür... korkunç bir şey olur, sevdiğimiz insanlara zor tahammül ediyoruz zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasbafce.

quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

O kadar çaba gösteriyorum uğraşıyorum sevdiğimi söylüyorum ama aldığım yanıt; sana aşık değilim sana hissettiğim olsa olsa sevgidir ve ben aşk arıyorum sanırım, oluyor..

aslında doğru, evlenmeden olmamalı kesinlikle. ama o zaman şçyle bir sorun çıkıyor karşına: "evlendikten sonra seversin." olayı her zaman tutmuyor. sonra sevmediğin biriyle bir ömür... korkunç bir şey olur, sevdiğimiz insanlara zor tahammül ediyoruz zaten.

Haklısın hocam bu halin bi ortası olmalı muhakkak da insan bazen burnunun ucunu göremiyor böyle derin bir konuyu görmek çok daha zor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• "Sizce, aşk diye bir şey var mı?" sorusu tam bir saçmalıktır. 2015'e girdik ama o basit beyniniz hâlâ klişe hâlâ klişe.
  • Bence var leyla ile mecnun asli ile kerem gibi hikâyeler tamamen uydurma üzerine yazılmamıştir herhalde. İnşallah nasip olur hepimize
    Unutmayın Allah sevdiği kulu ile sevdiği kulunu birleştirir

• Karşılıklı olanı bulmak zor bence iki insan birbirine çok aşık olsalar dünyada bundan daha büyük bir mutluluğu bulamazlar. Diziler ve filmler hep karşılıklı aşkları işledikleri için bazen insanlar bunu mümkün sanıyor ama olmayınca da acıdan başka bir şey kalmıyor geriye. Ben şahsen sevmediğim biri ile bir ömür geçireceğime sevdiğim kişi ile ölmeyi tercih ederim.

• Opsss mademoiselle O kullanıcısına yanıt
    İlla tarif ettiğin gibi vardır ancak şimdi ki kızlar para ve ağzının laf yapmasına bakıyor tip en Son etken olmuş gibi

• Bence yoktur aşk.Sadece iki insan birbirini sever normal arkadaş gibi.Herkesin evleneceği kişiyi bulması gerek sonuçta.O da kendine güzel/yakışıklı ve sevdiğini birini bulur ve evlenir.İnsanın evleneceği kişi en yakın arkadaşı olmuştur artık haliyle.Çünkü hayat boyu birbirlerine destek olacaklardır.Ama aşk yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ehlika

Karşılıklı olanı bulmak zor bence iki insan birbirine çok aşık olsalar dünyada bundan daha büyük bir mutluluğu bulamazlar. Diziler ve filmler hep karşılıklı aşkları işledikleri için bazen insanlar bunu mümkün sanıyor ama olmayınca da acıdan başka bir şey kalmıyor geriye. Ben şahsen sevmediğim biri ile bir ömür geçireceğime sevdiğim kişi ile ölmeyi tercih ederim.

+1 Cennette hizmetkar olmaktansa cehennemde kral olurum.
  • Şimdi bizim tarafımızdan olaya bakalım -> Bi kızı görürsün hal ve hareketleri hoşuna gitmesede çok arzularsın. Neden ? Güzel bulduğun için ... Bu nedir şimdi ? Aşk mı yoksa başka birşey mi ? Bunun cevabını bilen varsa alıntılasın. ... Bu bi köşede dursun.

Doğada bulunan Hayat Moneküllerinden birisi olması gereken ''Saf Aşk''a bakalım. Nedir bu Saf/Doğal Aşk. Bence iki kişinin birbirini deliler gibi sevmesidir. Eğer aşk varsa bu olmalıdır. Böyle bir ilişkiye ben hayatım boyunca tanık olmadım.

Geçenlerde bi arkdaşım kız arkadaşıyla askerden gelince evleneceğini söyledi. Konu biraz açılınca mesleği olan vasıflı :) bir kız bulunsam onunla evlenirim dedi. Tabi ben şok.

Etrafınıza bakın kim kimle evlenmiş. Herkes dengiyle tabi ki ! Neden ? Evliliği yazısız bi kural olarak görüp evlenme zorunluluğu hissettikleri için. Kadınlar paralı birini buldukları zaman hemen denginden ayrılıp ona koşuyor demi ? Bu ünlülerde de oluyor. Dediğim gibi evlilik çoğu kişi için bir zorunluluk.

Tekrar doğal aşka dönelim. Eğer aşk varsa bu %99.9 luk bir oranda zamanla geçiyor. Doğvu mu Samet ? Şüpesiz doğru. Belli bir noktadan sonra hayat monotonlaşıyor ve insanın yeni birşeyler arayası geliyor. Yani aşk bir yerden sonra bitiyor.

Benim hayat görüşüme göre Kadın Şeytandır. Annem kardeşim dahil ha ! Bunların fıtratında var fıtratındaaa ! Bi şeytanla ömür boyu anlaşma yapamazsın. Elbet bir gün seni satar. Başka birine gitmesede olur. Kafada seni bitirebilir. İkinci görüşüme erkeklerin tek eşli yaşamalarının zor olduğu. Yani belli bir zamandan sonra Adriana Lima ile evli olsan bile başkasını arıyorsun. (ki gerçekte Lima aldatıldı) Yani bunlar neyi gösterir , aşkın bi noktada bittiğini gösterir. Eğer aşk varsa pillidir , belli bir noktadan sonra biter. Biriyle ilişkiye başlarken bunun farkına vararak başlayın. Eninde sonunda sı-kı-la-cak-sı-nız.

• quote:

Orijinalden alıntı: N1CKL3S

aşk yoktur , hoşlanma ve cinsel çekim vardır

aşk hayatını bir ömür boyu paylaşabileceğin kadını bulduğuna inanmaktır.

benim fikrim bu yönde...

(bu arada bu konunun tutması lazımdı niye ilgi görmemiş diyecektim tam bu gece açıldığını fark ettim. )

bu konu hakkında gördüğüm en güzel tespitlerden birisi .. Kesinlikle katılıyorum ve evrim psikolojisine bağlıyorum.

Arthur Schopenhauer'in "Aşkın Metafiziği" kitabında da bu tip düşünceler mevcut

• Kardeşim başta Zendo olmak üzere güzel yorumlar yazılmış ama bana kalırsa gerçek aşk tasavvufi anlamda mı, cinsiyet anlamında mı, ailevi anlamında mı, önce buna karar vermen lazım. Evliyalar ve bilginler gerçek aşkın Allah aşkı olduğunu düşünüyorlar, ben de hak veriyorum. Kız-erkek aşkları ve dillere düşen masallar cinsel çekime dair aşk olarak adlandırılan sevgi-saygı-merhamet duygularının birleşimi, buna ne kadar aşk dersin bilemem. İlaveten bir taraf bir tarafı seviyor lakin karşılık bulamıyorsa buna da aşk diyorlar, bu ne kadar doğrudur bilemiyorum. Anne sevgisi de bir aşk türüdür insanlar için. Buna katılıyorum.

Demem o ki, hangi eksende irdelediğine bağlı bu aşk konusu, yoksa kafa iyice karışır....
  • Var dostum. Annemin amcası ve eşi.

70 yaşlarını geçtiler. Çocukları olmadı. İkisi de okumuş kültürlü insanlar. Amcası kamu kurumundan müdür olarak eşi de fizik mezunu müh. olarak kamudan emekli. Varlıklılar, son derece cömertler. Daha geçen gün genç bir akrabanın düğününe gittik, el ele tutuşup yürüdüler. Namlarını bütün sülalemiz ve yakın çevreleri biliyor. Daha yeni evli gençlerin bile özendiği bir çift.

Onların sırrını çözemedim bir türlü. Umarım bana da öyle sevebileceğim ve bıkmayacağım bir evlilik nasip olur.

Şu an ki kız arkadaşım çirkef bir k.şar. Allahtan bunu görebiliyorum. Daha geçenlerde ağza alınmayacak hakaretlerle birbirimize girdik. Götürdüm yurduna bıraktım ve biraz da blöf ve gözükara davranarak umursamaz takıldım. İnemedi bir türlü arabadan. Sonra ben sert çıkınca alttan aldı şirinlik yapmaya başladı ve gönlümü aldı, barıştık. Çoğunlukla cinsel ve biraz da alternatifimizin olmayışı sebepleriyle birbirimize bağlıyız. 6 ay içinde bana karşı tutkusunun biteceğinin farkındayım. Yeni arayışlara girecek. İlk önce tekmeyi basan tarafın hangimiz olacağını ben de merakla bekliyor ve gözümü açık tutmaya çalışıyorum.

Böyle pis bir ilişkide olduğum için kendime karşı utanç içindeyim. İleride düzgün bir eşim olursa ona karşı da bunun utancını kendi içimde yaşayacağım. Şu an hangisi olduğunu hatırlayamadığım ayette de denildiği gibi ileride bana benim şu an ki yaşadığım kötü deneyimleri yaşamış bir eş ile sınav edilmekten korkuyorum.

Kendimce bulduğum çözüm ise görücü usulü annemin veya tanıdıkların tavsiyesi üzerine evlilik. Yaş belli bir seviyeye geldikten sonra bünye artık aşk, tutku, heyecan aramayı bırakıp sevgi ve güven duygusuna odaklanmaya başlıyor. Hele ki geçmişinde çok pis ve iğrenç kızların hayatlarına bizzat tanık olmuşsan.

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Kardeşim başta Zendo olmak üzere güzel yorumlar yazılmış ama bana kalırsa gerçek aşk tasavvufi anlamda mı, cinsiyet anlamında mı, ailevi anlamında mı, önce buna karar vermen lazım. Evliyalar ve bilginler gerçek aşkın Allah aşkı olduğunu düşünüyorlar, ben de hak veriyorum. Kız-erkek aşkları ve dillere düşen masallar cinsel çekime dair aşk olarak adlandırılan sevgi-saygı-merhamet duygularının birleşimi, buna ne kadar aşk dersin bilemem. İlaveten bir taraf bir tarafı seviyor lakin karşılık bulamıyorsa buna da aşk diyorlar, bu ne kadar doğrudur bilemiyorum. Anne sevgisi de bir aşk türüdür insanlar için. Buna katılıyorum.

Demem o ki, hangi eksende irdelediğine bağlı bu aşk konusu, yoksa kafa iyice karışır....

Hangi aşka bakarsan bak derinden bir ahhh sesi duyarsın biz aslında kalbimizi mecazi bir varlığa bağladığımız için acı çekiyoruz, kalbi gerçek sahibine vermek önemli olan ama onu yapamıyoruz bazı alimler bunun iki türlü olduğunu söylüyor ya mecazi bir aşkı hakiki aşka çevirmek L&M gibi yada direk hakiki aşka ulaşmak tabi bunlar zor şeyler herkesin yapabileceği şeyler değil birde aşk gayr-i ihtiyari olduğu için bundan mesul değiliz. Hatta bir insan aşkından dolayı hastalanıp ölürse şehit mertebesinde sayılır olduğuna dair hadisler de var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.