Şimdi Ara

Gerçek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
3.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 0qan_34

fazlasıyla karamsarsın.sana tavsiyem bir an önce bir iş bulup çalışman. herhangi bir mağzada yada cafede,lokantada fark etmez. yeni insanlar görüp konuşma fırsatı bulabileceğin bir iş seni kendine getirir.Bir ortamın olur en azından ve hafta sonu dışarda dolaşıcak paran olur cebinde.

dostum madi olarak bu durumun içinde olduğumu belirtmiyorum,söylemiyorum,ben 1 km yol gidemiyorum denedim insan içine asla ve asla çıkamıyorum,tipimde elimde ayğamıda bir sorun yok Allaha şükür yaşım ise 35,söylediklerini inan nasıl yemin etsemde inansan bilmiyorum ama,söyldikleirni ben yapmayı çok istiyorum hayaleyiromum hep zaten,en çok yatağıma başımı koyduğumda bu hayalim artıyor inşa bende istiyorum

Orijinalden alıntı: moder77

merhaba donanım haber sakinleri,bilmiyorum nasıl nerden başlasam lütfen yazıcaklarımı okuyun belki teselli veren olur,35 yaşına girdim bu yaşıma kadar hayatımda hiç bir kızla çıkmadım,bir tane bile kız arkadaşım olmadı,son 4 senedir evden çıkmıyorum bakal ve bazen kilerden odun çekmekten hariç,klavyenin ardında olduğum için içimi rahatça yazabilme cesareti buluyorum şu an kendimde,ben gerçekten assosyal bir insanım sanırm,boyum kilom herşeyim yerinde tipimde bir sorun yok,yalan konuşuyorusn diyenler olabilir,zere kadar yalan konuşmuyorum hayatımda ilk o işi malum yerlerde yaptım milli oldum yani 18 yaşları idi ) bu zamana kadar yılda bir iki oluoyrdu oda zaten beli bir ücretle çalışan kişilerle gerçi 4 senedir sadece interneten ilziyorum ya,demek istedğim felaket duygulanıyorum bu son bir haftadır hiç uyamıyorum keşke kız arkadaşım olsa keşke lise yılarında bende flört debilseydim yaşım zamanım geçti zaten,bu arada bekarım artık öyle sıkıldımki bazen ağlıyorum aşırı duygusalaştım ah be diyorum bende de bir kız arkadaş olsa sevse ben sevsem herşeyi yaşayabilsem karşılıklı zevklere tatlara kanat açabilsem,ama yok donanım haber sitesi bende bağımlılık yaptı 5 senedir bakınırım hep konu dışına üyelik ise yeni adlım sayılır,gençler liseli kardeşilerim sizler lütfen kıymetini bilin ben imreniyorum gerçektende ama işde işsiz olmak fakir aile olması bazı şeyleri yaşmaya engel oluyor gördğüm kadarı ile sonuçta güzel bir şehirde yaşıyoruz antalyada denize en son 5 sene önce girdim,endişe ediyorum bu içinde bulnduğum halden zaten,herşey karı kız değil onuda biliyorum tabiki,ama insanın bazı şeylere özlemleri vardır yaşamak istedği duygular vardır nefret ediyorum kendimden çoğu zaman ama elden bişeyde gelmiyor zar zor güç bela bir sistem topluyabilidim,tek eylencem tek hayatım bu pc,gerçi sizler kadarda anlamıyorum ama işde öyle takılıyorum,günlük olarak yataktan kalkar kalkmaz ne yüzmü yıkarım ne lavaboya giderim direk pc mi açar oturum zaten saat 1 yada 2 gibi uynaırım gündüz son 2 senedir,gündüz 2 den sabah 7 bazen 8 kadar hiç kalkmıyorum annem babam zaten üzlüyorlar benim için bende üzlüyorum bu durumlardan tabiki şu an bunları yazarak azda olsa içimi paylaşmak istedim daha çoookkkk uzun yazabilirm ama,ben bile sıkıldım yazmaktan sanmıyorumki hepsini okuyan olsun,şimdi bu mesajı yazdıktan sonra mutfağa gidip bir iki lokma atıştrımam lazım bu gün uyandığımdan beri hiç ama hiç yerimden kalkmadım lanet olsun böyle yaşamaya be fakirlik zor gerçektende git çalış diyen olabilir,hiç bir mesleğim yok araba bile kulnmasını bilmiyorum inanın iş için üzerime giyecek bir kıyafetim bile yok,amacım duygu sömürüsü değildir sadece azıma geleni yazıyorum işde umarım okuyup bir iki satır yazan birileri olur,bu arada geçmiş yazılarıma bakıp salak salak şeyler yazıp mal mal paylaşımlarda bulunmuş olduğmu görebilrisniz,teşekür ederim kusra bakmayın....

Lan en azından gir bir işe çalışda evine para götür,bir katkın olsun.İş yok felan deme bana Antalya'da sürüsüne bereket otel var,kalk git birine başvuru yap,Almanyadan gelmişsin Almancan vardır,olmasa bile amelelik yapar yine 800-900 kazanırsın.En azından ailene bir katkın olur,kendine güvenin gelir.Sinirlendirdin beni yemin ediyorum,şu halinle oksijen israfından başka birşey değilsin.Kendine güvenin olsun biraz,bi insan bu kadar silik yaşayabilir mi arkadaş,eğer engelli değilsen hayatının en verimli dönemlerinde nasıl başkalarından yardım kabul edebiliyorsun şaşırıyorum vallahi.Suçu da ailene atmaya kalkışma,burada suçlu tamamen sensin,başka birisi değil.

• antalyada yaşasaydim buluşur konusurduk da ne yazikki baya uzağim, forumdan birileriyle gorusebilirsin yani

Orijinalden alıntı: malchik

antalyada yaşasaydim buluşur konusurduk da ne yazikki baya uzağim, forumdan birileriyle gorusebilirsin yani

aynen antalya buluşması felan ayarlasın orda oturanlar abimizide davet etsinler konu dışı ekibi abimizi kendine getirir

Orijinalden alıntı: Dennisx

quote:

merhaba donanım haber sakinleri,bilmiyorum nasıl nerden başlasam lütfen yazıcaklarımı okuyun belki teselli veren olur,35 yaşına girdim bu yaşıma kadar hayatımda hiç bir kızla çıkmadım,bir tane bile kız arkadaşım olmadı,son 4 senedir evden çıkmıyorum bakal ve bazen kilerden odun çekmekten hariç,klavyenin ardında olduğum için içimi rahatça yazabilme cesareti buluyorum şu an kendimde,ben gerçekten assosyal bir insanım sanırm,boyum kilom herşeyim yerinde tipimde bir sorun yok,yalan konuşuyorusn diyenler olabilir,zere kadar yalan konuşmuyorum hayatımda ilk o işi malum yerlerde yaptım milli oldum yani 18 yaşları idi ) bu zamana kadar yılda bir iki oluoyrdu oda zaten beli bir ücretle çalışan kişilerle gerçi 4 senedir sadece interneten ilziyorum ya,demek istedğim felaket duygulanıyorum bu son bir haftadır hiç uyamıyorum keşke kız arkadaşım olsa keşke lise yılarında bende flört debilseydim yaşım zamanım geçti zaten,bu arada bekarım artık öyle sıkıldımki bazen ağlıyorum aşırı duygusalaştım ah be diyorum bende de bir kız arkadaş olsa sevse ben sevsem herşeyi yaşayabilsem karşılıklı zevklere tatlara kanat açabilsem,ama yok donanım haber sitesi bende bağımlılık yaptı 5 senedir bakınırım hep konu dışına üyelik ise yeni adlım sayılır,gençler liseli kardeşilerim sizler lütfen kıymetini bilin ben imreniyorum gerçektende ama işde işsiz olmak fakir aile olması bazı şeyleri yaşmaya engel oluyor gördğüm kadarı ile sonuçta güzel bir şehirde yaşıyoruz antalyada denize en son 5 sene önce girdim,endişe ediyorum bu içinde bulnduğum halden zaten,herşey karı kız değil onuda biliyorum tabiki,ama insanın bazı şeylere özlemleri vardır yaşamak istedği duygular vardır nefret ediyorum kendimden çoğu zaman ama elden bişeyde gelmiyor zar zor güç bela bir sistem topluyabilidim,tek eylencem tek hayatım bu pc,gerçi sizler kadarda anlamıyorum ama işde öyle takılıyorum,günlük olarak yataktan kalkar kalkmaz ne yüzmü yıkarım ne lavaboya giderim direk pc mi açar oturum zaten saat 1 yada 2 gibi uynaırım gündüz son 2 senedir,gündüz 2 den sabah 7 bazen 8 kadar hiç kalkmıyorum annem babam zaten üzlüyorlar benim için bende üzlüyorum bu durumlardan tabiki şu an bunları yazarak azda olsa içimi paylaşmak istedim daha çoookkkk uzun yazabilirm ama,ben bile sıkıldım yazmaktan sanmıyorumki hepsini okuyan olsun,şimdi bu mesajı yazdıktan sonra mutfağa gidip bir iki lokma atıştrımam lazım bu gün uyandığımdan beri hiç ama hiç yerimden kalkmadım lanet olsun böyle yaşamaya be fakirlik zor gerçektende git çalış diyen olabilir,hiç bir mesleğim yok araba bile kulnmasını bilmiyorum inanın iş için üzerime giyecek bir kıyafetim bile yok,amacım duygu sömürüsü değildir sadece azıma geleni yazıyorum işde umarım okuyup bir iki satır yazan birileri olur,bu arada geçmiş yazılarıma bakıp salak salak şeyler yazıp mal mal paylaşımlarda bulunmuş olduğmu görebilrisniz,teşekür ederim kusra bakmayın....

Lan en azından gir bir işe çalışda evine para götür,bir katkın olsun.İş yok felan deme bana Antalya'da sürüsüne bereket otel var,kalk git birine başvuru yap,Almanyadan gelmişsin Almancan vardır,olmasa bile amelelik yapar yine 800-900 kazanırsın.En azından ailene bir katkın olur,kendine güvenin gelir.Sinirlendirdin beni yemin ediyorum,şu halinle oksijen israfından başka birşey değilsin.Kendine güvenin olsun biraz,bi insan bu kadar silik yaşayabilir mi arkadaş,eğer engelli değilsen hayatının en verimli dönemlerinde nasıl başkalarından yardım kabul edebiliyorsun şaşırıyorum vallahi.Suçu da ailene atmaya kalkışma,burada suçlu tamamen sensin,başka birisi değil.

arkadaşım bir ara internet üstünden otelere müracat etim,nasılsa dedim kendi kendime gitip inalarla görüşmicem bir şansımı deniyeyim dedim ama bir 4 yada 5 otele yazdım hepside yaşımdan dolayı geri çevirdiler zaten almanyada doğdum ama 8 yaşında idim türkiyeye geldğimzde,ayrıca almancam okumam yazmam yok sadece az bir parça konuşabiliyorum,inan amelelik yapabilirm fakat bir türlü evden çıkmaıyorum müzik dinlesem duygusal müzik hemen ağlarım felaket derecede piskolojim daha çok bozluyor,lütfen yanlış anlma beni ben ne anneme ne babacazıma kusur kabahat buluyorum,onları bu halimle üzdğümü zaten beliritiyorum mesajalrımda,of delricem şurda sizin yazıdklarınıza yanıt verirken bile bir tuhaf oluyorum,ama hiç olmasa beni bilmiyorlar beni görmüyorlar düşüncesinde rahatça çokda rahat olmasamda yazıp yanıt verebiliyorum

• Benimde durumum aynı

Orijinalden alıntı: Le7els

okul bitir bi şekilde açıktan falan,

açık liseye 10 sene önce kayıt oldum ve sadece 2 dönem gitim sınavlara sonra gitmedim 9 senedir haberim yok okul durumumdan,resmen tek hücreli bir canlı bile benden faydalı sanırm bu arada söylemeye unutum sağlık sorunu olarak azımda alt ve üst arka taraflarımda hiç bir tane diş yok hep çürüdü çekitrdim eyer gülmesem beli olmuyor,ön bir tane dişim daha çürümeye başladı sanırm salık yönünden bir bu sorunum var bu kadar birde erken boşalma lütfen saçmalıyor felan içeirkli mesaj yazmayın mahcupp oluyorum,bilmiyorum ne yapıcağımı bilemiyorum ama şunu biliyorum,annem babam olmasa şu an kesin yaşamama son veridim

quote:

Orijinalden alıntı: Dennisx

quote:

arkadaşım bir ara internet üstünden otelere müracat etim,nasılsa dedim kendi kendime gitip inalarla görüşmicem bir şansımı deniyeyim dedim ama bir 4 yada 5 otele yazdım hepside yaşımdan dolayı geri çevirdiler zaten almanyada doğdum ama 8 yaşında idim türkiyeye geldğimzde,ayrıca almancam okumam yazmam yok sadece az bir parça konuşabiliyorum,inan amelelik yapabilirm fakat bir türlü evden çıkmaıyorum müzik dinlesem duygusal müzik hemen ağlarım felaket derecede piskolojim daha çok bozluyor,lütfen yanlış anlma beni ben ne anneme ne babacazıma kusur kabahat buluyorum,onları bu halimle üzdğümü zaten beliritiyorum mesajalrımda,of delricem şurda sizin yazıdklarınıza yanıt verirken bile bir tuhaf oluyorum,ama hiç olmasa beni bilmiyorlar beni görmüyorlar düşüncesinde rahatça çokda rahat olmasamda yazıp yanıt verebiliyorum

Senin acilen ama acilen psikolojik yardım alman lazım,bunda utanılıp,sıkılacak birşey yok.Artık ordan burdan birşeyler biriktirip,ya da devlet hastanesinden yardım alman lazım.Bunları senin iyiliğin için söylüyorum.Hadi diyelim;Yarın baban vefat etti,emekli maaşı kesildi ne olacak o zaman?Şimdiden çalışmaya başla ki en azından biraz birikim yaparsın.Ama önceliğin bir psikoloğa gözükmek olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Illuminn

Şöyle yap;

-Üstüne başına adam gibi kıyafetler çek
    -Çık sokağa, özgüvenli özgüvenli dolaş.*
    -Konuşman güzel olsun.
    -Çevre önemli değil, tek de dolaşsan olur.
    -Asla utanma, sıkılma.
    -Çapkın ol.

İlla ki birini bulursun.

Başkalarıyla konuşurken özgüven eksikliği yaşıyorsan, karşındakini kenefte m.çarken hayal et. Böylelikle özgüven eksikliği de yaşamazsın.

Rahat olmak çok şeydir. Tipten daha önemlidir.

Bu kenef muhabbetini üni. yıllarında bir arkadaşım söylemişti gerçekten çok saygı duydugun birinin yanında ve genellikle kızlarda işe yarıyor

Konuya gelirsek en kısa zamanda bir işe girmelisiniz bunu yapacak kadar kendinize güveniniz yoksa psikolojik destek şart

Destekten sonrası iş = para = öz güven + sosyal hayat

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Le7els

okul bitir bi şekilde açıktan falan,

açık liseye 10 sene önce kayıt oldum ve sadece 2 dönem gitim sınavlara sonra gitmedim 9 senedir haberim yok okul durumumdan,resmen tek hücreli bir canlı bile benden faydalı sanırm bu arada söylemeye unutum sağlık sorunu olarak azımda alt ve üst arka taraflarımda hiç bir tane diş yok hep çürüdü çekitrdim eyer gülmesem beli olmuyor,ön bir tane dişim daha çürümeye başladı sanırm salık yönünden bir bu sorunum var bu kadar birde erken boşalma lütfen saçmalıyor felan içeirkli mesaj yazmayın mahcupp oluyorum,bilmiyorum ne yapıcağımı bilemiyorum ama şunu biliyorum,annem babam olmasa şu an kesin yaşamama son veridim

Herkesin bir eksiği olabilir. Sen kendini eksik değil fazla görürsen daha çok özgüvenin olur. Hergün başka kızlarla geçirenlerde ondan zevk almıyor sonucu daha kötü oluyor. Bi yerden başlamak zorundasın, hep evde olmak veya çalışmak olmaz.

• Bak kardesim bence en iyisi restoran ve ya kafede bir is bul. Garsonluk falan ama insanlarin icinde ol. İlk once utana sikila baslarsin sonra acilirsin. Bak gercekten soyluyorum, musterilerle sohbet falan edersin, bak okulum olmasa ve isim olmasa direk ariyacagim meslek garsonluk :) o kadar karamdar olma illa bi cikis yolu vardir. Hem ailenede destek olursun ;)
  • Vallahi yemin ederk söylüyorum içim çok bir garip oldu burda yazı yazarak içinde bulunmuş olduğum piskolojik durmumu belirterek bir tuahf oldum gerçekten,bu arada babam saolsun 2 senneye yakın bir zaman önce baba motor ehliyeti alabilmriyiz dedim utana sıkıla adam emekli 840 maaşı var neyse tamam oğlum dedi eşek kadar adamım adam motor ehliyeti için bir miktar verdi 7 bina ilerde bir sürücü kursu var,oraya gitim koşar adımlarla ve karanlık idi evden çıktığım zaman dilimi konuştuk,saolsun uygun bir fiyata ehliyet müracatımı yaptım istedği bütün evrakları babam her gün kahvede olduğu için babama hal etirdim sağlık raporunu bile yan binada oturan salık ocağında görevli doktor abi verdi kursa hiçgitmedim direksyon sınavına bile,işlerim var yanlız ehliyet kursu için gelemem diye kurs sahibini kandırdım halbuki evden çıkamıyorum diyemedim bile,adam hım falan filan dedi tamam hal ederiz dedi,o şekilde ehliyetimi aldım,bir tek a2 motor ehliyetim mevcut

• Arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun şok oldum desem yalan olmaz,bu kadar yazı mesaj atan olucağını hiç düşünmedim çok güzel bir şey insanlarla yazışabilmek,ben sanırm bu gece hesabımı komple kapatmak isteyebilirm gerçekten bu konu,baya derinden sarsdı değişik bir duygu egrçektende,lütfen okuyan arkadaşlar var ise derslerinize dört elle sarılın afedersiniz kı.. yırtın okuyun istedğiniz melseği elinize alın,çalışın hayatın güzleikelrinden faydalanın istifade edin,asalak gibi yaşamak çok berbat bir durum,ben zira kendimi asalaktan beter hiseddiyorum,hepinize tekrar teşekür ederim maksadım karı kız muhabeti değil bunuda belirtmek isterim,zaten bu durmda imkanı yok gebersem ölsem asla şu içinde bulunmuş olduğum piskolojik durmumdan dolayı ne kızı yahu ben bir insanla konuşamıyorum zaten,ama bu forum çok mükmel gerçekten,baya bir bağımlı yapıyor insanı
  • Mrb dostum. Yazdıklarının hepsini okudum ve sana birkaç birşey söylemek istedim naçizane.. Şunu asla unutma! Hayat senin bakışınla anlam kazanır. Ya sadece bir noktayı görürsün hayatın akıp gider sen farkına varmazsın.. Ya da görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında hayatı yaşarsın, akıp giden zamanın anlam kazanır.. İnsan ömründe bazı şanslar inanılmaz mutluluklar getirir. Mutluluğu hakeden biri olduğuna göre, kendine şans tanı. Her akşam başını yastığına dayadığında iyi olan herşeyi hatırla.Kötü olan herşey denizin üstüne çökmüş bir sis gibidir unutma. Yapman gereken tek şey balıklar gibi o sisten uzak durmaktır. Göreceksin ki, o özlediğin deniz bir gün senin olacak.Yani demem o ki; hayatın anlamı senin bakışlarında gizli.. Hayatı ve akıp giden zamanı kendine zehretme.. Yapabileceklerin varsa, elinden geldiği kadar yapmaya çalış. Şu saatten sonra hayatına yeniden bir yön ver..

Her insanın bir dönüm noktası vardır. İşte bugün de senin dönüm noktan olsun. Umarım bundan sonra hatta bu okuduklarından sonra dökeceğin her gözyaşı mutluluktan olur. İradenle sabrına, yüreğinle sevgine, dününle yarınlarına öyle sarıl ki, hayat önünde el pençe divan dursun.

Sevgi ve saygılar...

• Ölüp gidecen, daha neyi bekliyorsun. Bak sana bi tavsiye vereyim. 100 sene sonra buradaki ve etrafındaki herkes ölmüş gitmiş, çok farklı yeni insanlar yaşıyor olacak. Çok değil 100 sene sonra komple herkes gidici.. Dünya kimseye kalmamış.
    Ne kaybederim felsefesinden ve ölümlü dünya felsefesinden yola cıkarak sana tavsiyem yapacagın ilk iş; iş bulmak olsun.
    Sabah bir amaçla uyanan insan ile amaçsız uyanan insanın hayatı her yönüyle farklı oluyor. İş, insanın hayatını düzene sokuyor. Bunun beraberinde diğer konular ister istemez gelişiyor.
    Kendimden örnek vermek istemiyorum, ama sonucunu almış biri olarak dediğime önem ver ve uygula, yararına olur.
  • of ya bir doğrulabilsem,yaşmadıklarımı,kaçırdıklarımı,yapamasamda ksımen az az yaşamak tatmak bende çok istiyorum her gün yada 2 üç günde bir,evet yarın bir adım atıcam diyorum,fakat fiilen birşey yapamıyorum dört duvar arasında camdan bakar,balkonda oturur ve ötesine gidemiyorum,bu piskolojiden bir kurtulabilsem ama 3 senedir ha bugün ha yarın diyerek hareket etmekten bende bıktım imkanım olsa eve bir doktor getiricem inanın o derece sokğa çıkamıyorum,hiç olmasa mahallede dolaşayım diyorum onu hele asla yapmıyorum 87 den beri aynı mahalle aynı binada otruuyorum sağda ve soldaki binalrdaki genclerin evlendğini kimsinin çoluk çocuk sahibi olduğunu görüyorum,yani herşey vakit geçiyor daha dün küçüçük komşulaırmızın evlatlaırnın hayata sarılıp atılıp gitikelrine şahit oluyorum,mahalede zaten kimseden hiç bir şeyden başka haberim yok beni konu komşuda biliyor,buda sokğa çıkmama daha çok mani oluyor inanın bilmiyorum nasıl nerden ne şekilde tutunurum bir dala. zor gerçekten çok zor.

• edit : sazan.avi sapık alert

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-42DBB8773 -- 1 Mayıs 2012; 19:30:31 >

Orijinalden alıntı: Meduzz

Bilgisayardan kurtul. Acilen para kazanma yollarını araştır. Bir yerlerden gelir sağla. Hayatındaki olumsuzlukları sürekli kendine hatırlatma. Aklına geldiğinde gül başka şeyler düşünmeye çalış. meditasyon yap. (ciddiyim) (internet üzerinden meditasyonlar hakkında bilgi alabilirsin. Üzerindeki negatif elektriği ve enerjiyi atmanda yararlı olacaktır.) Ben aşırı negatif bir insanım hoş bundan kurtulamıyorum. Ama çok fazla dara girdiğimde ya da bunaldığımda uyumadan önce meditasyon yaparım ruhen ve bedenen rahatlatır. Ertesi güne dinç uyanırsın sağlıklı düşünebilirsin. Sosyal hayat konusunda tavsiye veremem. Bende sosyal bir insan değilim. Görüştüğüm insanlar bir elin parmağını geçmez. Yalnız sıkı arkadaşlarımdır. Dost edin. En azından içindekileri kusabileceğin seni can kulağıyla dinleyecek insanlar bul. Kolay değil tabi ama hayat sokaklarda. İyi geceler abi güzellikler seni bulsun.

çok teşekür ederim,zaten interneten googl amcadan hep bakıyorum her türlü şeye,dostum arkadaşım hiç yok ama,hakını yemiyeyim forumda tanıştıım sıık sık yazıştığım,ankaradan bir arkadaşım var,saolsun gün boyunca yazışırız,çalşıyor sürekli her sıkıntımı paylaşıyorum,her ne kadar yüz yüze konuşabilicek kimsem olmasada,o arkadaşla her derdimi pylaşıyorum çokda hoşuma gidyor,bilgisayar aşırı derecede bağmlılık yaptı hatta bir hastalık bir oluşdu,sağ bileğimde bir misket gibi bir şey var acıyor maus hastalğıymış onuda araştırdım,ama işde nerdeyse 9 senedir var bir açmadığım gün nadirdir garip bişey sanki komik gelicek ama,bedenimden bir parça gibi bu lanet şey,teşekür ederim tekrar motive edici yanıtınız için saolun

• senin tedaviye ihtiyacın var,bunun sende farkındasın,geçmiş olsun.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.