Şimdi Ara

!!!GEOMETRİDE ÜÇGENLERİ BİR TÜRLÜ YAPAMIYORUM!!!YARDIM BEYLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çarşamba günü hem dila nalatım hem de geometri sınavım var.Dil anlatım'ı bir şekilde yaparım ama geometride kötüyüm.Üçgenleri hiç yapamıyorum.Anlıyorum ama soruyu çözmeye gelince olmuyor.Sorular çok garip.Bir yerden dikme indiriyorsun sonra 30-60-90'dan falan bulma hiç yapamıyorum.Yok kök 3 katı yok 2 katı olur.Bir tek öklid bağıntısını yapıyorum o da kolay zaten. Basit bi püf noktası yok mu bunun?10. sınıfım.Mat/fen. Geometrisi iyi olan arkadaşlar yardımcı olsun lütfen.

• Üçgende açı geometrinin en kolay konusudur sanırım. İç açıları toplamı 180 = Üçgende açı
    Biraz denklem kurmayı biliyorsan şu andan itibaren üçgende açıyı biliyorsun demektir. Hiç bilmediğini varsayıp şöyle bir öneri sunuyorum. 30-60-45 derece görürsün genellikle bir köşede, bu konuda. O köşenin karşısında bir dik kenar oluşturacak şekilde dikme indireceksin. Hepsi bu kadar.
  • 30 x
    60 x kök 3
    90 2x
    Neresi zor la bunun
  • Bak 30'un karşısı 5cm ise 60'ın karşısı kök3 katidir.90 ınki ise 30'un 2 katidir.
    45'in karsisi 2 ise 90 in karsisi kök2 katidir.
    pc de olsam sekille anlatirdim.geometrim fena değildir
  • Nasıl geçti bari?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitlikarınca

Nasıl geçti bari?

Adam acildeymis.
  • 3GEN lerde bazen zor sorular olabiliyor.Diğer konuları takır takır çözüyorum.[Analitik Hariç]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hacı sen bana sor, benim geometri iyidir. Soru çözmeye başla, çözemediğini buraya yaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.