Şimdi Ara

Geometri yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu eksiğim yok ama yine de soruları yapamıyorum. Kendime güvenimi kaybettim. Denemelerde cebir ve geometriyi halledip sonra problemlere geçerim diye planlıyordum. Cebir kımını neredeyse full yapıyorum. Geometriye geçince sorularla cebelleşiyorum çözemiyorum. Çok zaman kaybediyorum. Bu sorunla nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum. Dolayısıyla matematikte 25 neti geçemiyorum.

Önerilriniz nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benbeberuhi -- 8 Kasım 2023; 11:34:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlkokul hocam en önemli konuların işlendiği 5. sınıfta bizi bırakmıştı, çok hoca gelip gitmişti. Diğer sınıflar prizma, silindir, koni işlerken müdür ve müdür yardımcıları gelip kitaptaki şiiri deftere geçirin demekle yetinirlerdi. Bundan dolayı mı bilemiyorum Geometri'yi ben de yapamadım, çok farklı, komploya çok açık "ayırıcı sorular" dedikleri türden sorular için çok uygun bir alan...

Kelimeler kifayetsiz; o ilkokul hocamın çok sorunlu "görünen" bir evliliği vardı, kocasını erkenden yedi çocuklarını da "Allah?!" yürüttü, nasıl atom karınca gibi organize şekilde ve sessiz derinden çalışıyorlar görüyor musunuz? Son günlerdeki son yıllardaki olaylarla kıyaslayın...

Kendinize kızmayın, cebiri yapan geometriyi de yapar, zaten inanın hiçbir şey öğretmiyorlar ve altta çalışan gizli bir mekanizma ile ÖSYM işine yarayanı seçiyor Çingene bohçası mantığıyla iş yapıyor 🤮🤮🤮 Mesela okuduğum lisede son yıllarda herkesin ağzına dolanan E sınıfı efsanesi vardı, şimdi gerçeği ile yüzleşiyorum yandım kavruldum vaziyete

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• demek ki konular tam değil hocam. geometri konuları öyle 2 haftada bitirdim go next konuları değil. haftalarca sindire sindire klasik sorularla beyninize işlemeniz gereken konular.

daha geç değil şimdi başlayın 7 ay sindire sindire götürün. her gün 1-2 saat ayırın en az. bol bol soru çözün.

aslında o kadar acımasız da değil bu ders. üçgenlere gereken sabrı gösterip 1-2 ay sindire sindire öğrendiğinizde kalan konularda o kadar yavaş ilerlemenize gerek kalmıyor.

(analitik hariç. o da üstüne düşülmesi gerekilen bir konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himezp2 -- 8 Kasım 2023; 12:7:32 >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.